Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Dotaz : Klíčivost semen? - Klikni zde pro originální téma
Kmenet
Právě při posledním indoor pěstování jsem udělal zajímavou zkušenost. Z jednoho noname modelu jsem sebral semínka a zkusil je nechat vyklíčit ( počet si 5 semen ) – výsledek klíčivost 0 % . Teď asi po půl roce jsem vzal asi 8 semínek s téže rostliny, nechal pokusně naklíčit – výsledek po týdnu – klíčivost 50%. Mám proto dotázek : Jaké máte zkušenosti s klíčivostí čerstvě sebraných semen a jestli se po nějaké době odležení klíčivost zvýší ?

Předem díky za odpovědi.
Al-Ban
Tak mě teda vyjely semena čerstvě opadaný z kytky přímo v květináči s tou rostlinou aniž bych o to nějak stál :) a taky to byla noname.
Zarovka
Ja mam trochu jiny problem... mam seminka krasne do cerna zbarveny (ww) a z 10 semen mi vylezly jen 2 :(
5 jsem jich dal do substratu s perlitem = 1
5 do vaty s vodou = 1
jsou asi pul roku stare (z minule urody)

Co delam spatne ? nebo v cem je chyba... poradte pls
Shadoow
No mě semínka z naprcaný kyty vyjely hned.až po době už to nebylo tag žhavý
2Zarovka:
No já bych dal všech deset do vaty jinak ti asi něják vzlášt neporadim
čuss
Deda Mraz
Zarovka: no těžko říct, co děláš špatně, takže jen několik obecných rad ke klíčení:
Nejdůležitější je, že jakmile dáš jednou semínko do vlhka, nesmí už za žádnou cenu vyschnout. To je pak skoro vždy jeho konec. Dále bych ti doporučil nepoužívat vatu, protože může při vyjímání naklíčených semen způsobit poškození toho prvního kořínku. Místo ní použij třeba kus toaletního papíru. Nejlepší ale je nechat je vyklíčit samotná v mělké nádobce s vodou (neměla by být z kovu).
Dále pokud semena hůře klíčí, dá se jim pomoci narušením jejich povrchu například ostrým nožem nebo jemným smirkovým papírem. Při procesu klíčení je také ideální poněkud vyšší teplota. Podmínky pro klíčení lze ještě zlepšit přidáním velmi malého množství 3% peroxidu vodíku do vody. To zajistí jeho prokysličení a zároveň zamezí vzniku plísní.
No tak snad ti to pomůže...
Zarovka
Ten toaletni papir jsem taky zkusil a porad stejny... v teple jsou taky... davam je do umely nadoby... jinak ten peroxid vodiku zkusim dik za typ... jinak by me zajimalo jestli je lepsi je nechat ve tme nebo je dat na svetlo ? nekdo rikal ze kdyz je dam do tmy a do tepla tak driv vyklici...?
Pooh
tak mám semínka už od 8. 4. v noci v mokré hlíně a do dneška vyklíčilo 1 z 19 ks. (aspoň že Durban x Shiva)
felipe
Deda Mraz: co si predstavujes pod pojmem velmi male mnozstvi?
Pooh
uznejte že od čtvrka v noci do neděle v noci (teď) je 3/19 málo
Deda Mraz
citace:
Původní příspěvek od felipe
Deda Mraz: co si predstavujes pod pojmem velmi male mnozstvi?


No asi tak jednu kapku 3% peroxidu do 1dl vody na klíčení.
No taky mam s klíčením broblem. Koupil sem "origoš" semena Skunck Special, nějaky sem hodil do něčeho jako vata(papirový ubrousek) a nějaky rovnou do hlíny, pěkně nakypřená provzdušněná, no zkrátka je tomu již týden a furt ani jedno ani nenaznačuje že by chtělo ven. Současně za stejných podm. sem dal do hlíny 1-no semeno co sem našel v pálce od kamoša, pěkné, velmi hezké, a to do zhuba 36-ti hod už vylezlo z hlíny. Má tu někdo prosím vás zkušenost s Skunck Special? Kdyby náhodou jo, tak bych byl vděčný za nějaký ten ohlas. Jo a ve zkutečnosti Morrissey nejsu.
d-loveCZ
Bacha na chlorovanou vodu.
Ja to naklicoval v takove kovove nadobce na dno sem dal par vrstev hajzl(toaletního) papíru a na to krapet raseliny(fotka), vse radne zvlhcovat mit na kamnech a je to pohaoda. Naklíčili mi tam i svetly aj trochu do zelena nonamy :) takze jako good, ale nemuzu nic moc rikat pac pestuju poprve a nemam zadne zkusenosti, jinak co doporučuju jsou takové ty male kolecka co se daj do vody a nabobtnaj do toho davam naklicena seminka a pak to i s tim soupnu do kvetinace a krasne tim koreny prorostou :)
d-loveCZ
abych nezapomel ty kolecka se daj sehnat v zahradkarskej potrebach a stojej pakatel, jinak mi to i parkrat vyschlo, pac je to na kamnech a jeste tomu svitim ale za 24 hodin se obevily prvni klicky

chlor se z vody odpary kdyz ji nechate stat 24hod
d-love
A jaký máš na těch kamnech asi teplo, to sou jako nějaký akumulačky?
felipe
ja to tet mam ve 2 vanickach z polystyrenu co se v nich prodava normalne jidlo(jedna slouzi jako poklicka, v pohode se tam vleze 30 seminek), stazeny gumickou, takze to docela tesni a cely to mam na monitoru, kterej tomu prijemne (ale ne moc) pritapi. Typl bych to tak na 35+ stupnu a staci me navlhcovat 1x denne, prze se to skoro neodparuje.Monitor jede od 13 do 23 (zhruba) kazdej den. 1. klicky za ca 30 hodin
hexamin
hmmm nemali by semena prejst zimou napr ked su suche supnut ich do chladnicky ci mraznicky na par dni a az potom posadit????
Klaymen
sory za hlupu otazku ale len zacinam pestit :)) semena uz mam vo vode skoro tyzden ale stale nenaklicili.....mam ich vyhodit alebo musim byt trpezlivy? :)))
drinker hulič
no hlavne je podle me taky blbost je jen tak hodit do vody. kdyz uz tak je nech zaklicit v rockwoolu (na in), nebo klasicky do vaty, pisku. nektery semena maji hovno klicivost, me se chytali vzdycky uz po par dnech. mas model, nebo jen tak neco cos dostal? muzou bejt uz stary, ty pak neklicej. ale pravdu ma bambas, jestli chces sadit ven, tak se na to muzes vys*at.
jj, a co takhle priste podobnej dotaz smerovat do tomu prislusnejch casti fora? ;)
Klaymen
ja budem sadit doma az taky sprosty ne som :D
canman
doporucil bych ti je dat do navlhcene vaty nebo ubrousek jak psal drinker ve vode to moc dobry nebude
pitko
Klaymen: a už sa sa pozrel do FAQ???, tam nájdeš odpoveď presne na to čo potrebuješ vedieť:D , tu je kuřárna:smoker:


peace:frog:
Deda Mraz
Klaymen: přesně jak píše pitko, když něco nevíš, tak se nejprve mrkni do FAQ (často kladené otázky) a nebo použij hledání a až potom zakládej nové téma k diskusi. Takhle je tady ke každému začátečnickému problému padesát samostatných threadů, kde se řeší to samé :(
Konkrétně odpoveďi na tvoji otázku najdeš tady nebo tady a že jich není málo...
Další výtku bych měl k názvu tohoto tématu, měl by být výstižný, aby pokud možno na první pohled bylo jasné, o co v něm jde.
A dále nevím, proč jsi tento dotaz umístil do Kuřárny. Jako celkově nejrozumnější se mi jeví přesunout odsud příspěvky do jiného tématu a toto smazat.

P.S. Bambulione, já jsem vloni taky vysadil jeden kousek v červenci a vyrostl i vykvetl bez odmlouvání. Nevím, jestli to mohlo být jen samotným Bi-Algeenem, který jsem na něj aplikoval, ale týdenní přírůstek byl rovných 30 cm a bohatě se to větvilo do tvaru vánočního stromku. Sklizeň byla někdy v říjnu, jestli se dobře pamatuji a kytka měla okolo dvou metrů... To jen tak pro zajímavost, že ne všechno platí absolutně ;)
Klaymen
som bol zhuleny ked som to pisal tak som si to akosi pomylil :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma