Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vlhkost v době růstu - v mezích, nebo raděj víc? - Klikni zde pro originální téma
worrapS
cus Gpeople...
Rád bych otevřel diskuzi co se vlhkosti v době růstu týče. Mám na mysli od té doby co už jsou kytky v hlíně a mají kořeny, ne malé řízky nebo mladé kytičky ze semínka. Prostě kytí cca od 10-15 cm do konce růstového období. To jen tak aby bylo jasno.

Prosím nefaqujte mě, že je to stupidní otázka a ať si to najdu, protože údaje se různí a mě zajímají názory growers.

Takže: Jakou udržujete na růst ve skříni vlhkost?

Někde se uvádí 40-60%, jinde 60-80% a co jsem se díval někteří jdou i do extrémů..nad 80 a tak. Přijde mi že ve vlhkosti nad 80 už se musí tráva udusit, ne? Čemu vlastně pomáhá velmi vysoká vlhkost? A jak je to s vlhkostí v noci?
Moltres
no cim vetsi vlhkost tim rychleji to roste, toť muj poznatek. Ale ja myslim, ze optimum je 80-90. Je jasne, ze se nazory na to lisi, protoze ne kazdy ma zvlhcovacku, ja ted bez ni jedu treti kolo a kdyz uz jsou koreny v poho, tak rostou krasne i kdyz tam je treba jen 60. Spis res vlhkost v kvetu nez v rustu, tam ti vysoka udela vetsi paseku. Zdar.
Ono
Ahojte kolegovia.;)

Môj poznatok o vlhkosti počas rastu vychádza zo skúsenosti so skleníkom, kde rastlinu dokážu rásť 5 cm za deň. Vysoká vlhkosť podporuje vetvenie rastlín. Čím sú rastliny staršie, tým lepšie znášajú nižšiu relatívnu vlhkosť vzduchu, pretože majú viac listov a dokážu si viac vlhkosti aj vytvoriť.

Zo začiatku udržujem vlhkosť na cca 70 - 75 %, postupne okolo 70 %, pri prepnutí na kvet 60 - 65 %, počas kvetu 50 - 55 %. Vyššia vlhkosť počas kvetu spôsobuje vyššiu listnanosť šišiek. Ale to som už mimo témy.

Vlhkosť v noci - počas rastu rovnaká ako počas "dňa".
Libi
citace:
Původní příspěvek od Ono Vysoká vlhkosť podporuje vetvenie rastlín.


S tímhle si dovoluju nesouhlasit :) Vysoká vlhkost podle me podporuje celkovej rozvoj rostliny a rychlost rustu, ale jak se bude kytka vetvit, zajisti jeji genetika. Ale nebudeme tady slovickarit, ve vsem ostatnim mas samozrejme pravdu...

Osobne pestuju indoor bez zvlhcovacky, kde se mi vlhkost v rustu drzi na 10 - 40% RH. Rozhodne to neni optimalni a vsem doporucuji drzet prvni 2-3 tydny na vyse zminenych 70-90%, kytky porostou rychleji, ale jde to i bez optimalni vlhkosti. V dobe, kdy se jim rozvine korenovej system, uz je to celkem jedno - kytky mam 100% zdravy, spokojeny a krasne rozvetveny...
PEACEMAKER
Zdar,
mám taky zkušenosti s vlhkostí 50% v rustu a v poho-možná to není tak rychlé.. Však horší starosti jsou v květu-plíseň je svině
worrapS
přidám vlastní zkušenost - kytky pro růst extrémní vlhkost nutně nevyžadujou (minikytíí ano:)...možná je pro rychlý růst lepší pouštění co2 do vzduchu než zvlhčovačka ne?
Ono
Áno.
freeonly
Cau groweri, tiez mam jednu otazku. Mam mensi box a napadlo ma co keby som kupil tvoric hmly co sa pouziva do terarii (namiesto zvlhcovaca). Nemate s tym niekto skusenost? Oplati sa kupit to? Neskodi to nejakym sposobom rastlinam?
Kalashnikova
Vlhkost je duležíta hlavne u řizků, protože nemaj kořeny a musi vodu brát pres listy ze vzduchu. U semen i kdyz meli vlkost 20 tak jim to bylo uplne jedno...za mě zvlhčovačka nepotřebná véc
krokobot
Když sem pestoval ze semínek, tak sem jenom dejme tomu měl ty květináče první tejden přikryté sklem, pak sem jenom rosil když sem šel okolo. Na řízky které sem jel jen 2x teda sem zvlhcovacku měl, teda jenom kybl s vodou a v něm jen tu membránu za 400,- tam to nechávám těch 14dni s tím že odtah mám zaplej jen 30x/h na cca 20sec. Vlhkost se tam dostane cca kolem 70. Ale podleme by to šlo i bez toho, jen by to asi musel člověk pořád rosit.
Hruškomet
Obecně vzato, vlhkost vzduchu by optimálně měla s životem rostliny klesat, pro semenáčky není 90% žádný problém, neboť květina v prvních dnech života jen se zárodečními listy na tom není o moc líp než řízek.

Přiložená tabulka je snad výmluvná dost)
Hruškomet
Ježiš, sorry, tabulka se ztratila při procesu, teď už tu snad je)
anon3574337
Vlhkost je potreba hlavně v rustu at máš seminka nebo řízky,je to pro tu kytku rozhodně lepší.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma