Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Článek v Květech... hanba - Klikni zde pro originální téma
mata
Zdarec,
včera jsem přišel na dost hustej článeček v letní houbový příloze časopisu Květy. Umím respektovat cizí názor a myslím, že mám i smysl pro humor, ale tohle mi fakt docela hnulo žlučí.
Cituji v plném znění:

LYSOHLÁVKA KOPINATÁ

Pojď, ukážu ti cestu do slepé uličky

Lysohlávky se před pár lety staly mezi NARKOMANY téměř módním hitem. Podivné postavy se ploužily lesem a sbíraly vše, co tuto houbičku aspoň vzdáleně připomínalo. Pak jedna dívka skočila z vysoké skály a mladík ze střechy domu, načež BYL NA CHVÍLI KLID.

Teď se ale lékaři znovu setkávají s jedlíky lysohlávek, kteří do sebe v rauši vpraví přílišné množství hub. "Lysohlávky ani tak nepoškozují organismus, jako spíš vyvolávají závislost na stavu, který vyvolávají", říkají odborníci.

"Nejhorší ale je, že jedinec v opojení nedokáže odhadnout důsledky svého chování. Pak je přesvědčen, že umí létat, že mu nevadí oheň, že je ve rvačce nepřemožitelný a tak dále, přičemž snadno ublíží sobě i svému okolí. Kocoviny pak bývají strašlivé."

A perla na závěr:

"Když už nám jako drogy nestačí sex, ÚSPĚCH a sport, požívejme alespoň takové látky, KTERÉ SI NAŠE GENY PAMATUJÍ PO PŘEDCÍCH," radí někteří vědci. "U nás tedy hlavně ALKOHOL"

Sex je v pohodě, ale že by měl být drogou ÚSPĚCH? Vždyť právě proto, že se úspěch stal drogou, je dnešní společnost tak bezohledná a uspěchaná, proto mají lidi stresy a psychické problémy, a proto někteří z nich utíkají k drogám. A co ti, kteří prostě takový životní styl přijmout nechtějí? Jsou zatlačeni na okraj společnosti, která po nich ještě plive.
Že alkohol je výhodnější než jiné drogy, protože si ho naše geny pamatují po předcích, to je největší hláška, co jsem kdy slyšel...
Časopis Květy čtou především naši rodiče a prarodiče. A jak je budeme přesvědčovat o neškodnosti lehkých drog, když si přečtou takhle naprosto jednostranný článek, celý problém naprosto zjednodušující a odsuzující?
hemp party
Zdravim vsechny hulice. Tenhle článek mi asi hnul ne jenom žlučí. K tomu se nedá opravdu nic dodat. Ten kretén co to napsal byl asi opravdu vymaštený. Autoři podobných kravin si vůbec neuvědomují, že si zahrávají s ohněm. Představme si následující situaci. Fiktivn osoba na nějaké párty vyzkouší cytrost chytrých kytek. Jelikož ho na škole učili jak je konopí velmi nebezpečná droga bude se divit, že ta rostlinka na něj nemá žádné, nebo skoro žádné negativní účinky na rozdíl od protěžovaného alkoholu po jehož požití má na druhý den strašnou kocovinu. Brzy vyzkoouší nějaké jiné psychedelika. Zádné zvláštní potíže se nedostavují. Proti drogová teorie se hroutí. Osůbka začne uvažovat.Vždycky mne učily, že všechny drogy nepočítaje vto alkohol jsou v podstatě stejné. Tak proč bych nezkusil třeba piko? A je v prdely. Vážení dnešnáí protidrogová politika tvoří narkomany. To je vše co jsem jk tomu chtěl říct.
drinker hulič
hemp party: s tim bych nesouhlasil - inteligentni clovek si udela svuj obrazek o drogach a rozhodne dokaze rozeznat piko od travy, i kdyz ho ucili ze je to vsechno stejny svinstvo... kdo je blbej, a vcas to nepozna, to uz je neco jinyho. zvlast v dnesni dobe uz prakticky nikdo z mladejch (a to pocitam i tricatniky a okolo, i kdyz to uz moc mladici nejsou :) (vsem tricatnikum zde se omluvam, ale vime co rikal lenon ;) :D )) nebere takovyhle veci vazne...
narkomany spis tvori soucasna situace, nez protidrogova politika. na tu kazdej kasle (nez k nemu vrazi URNA a odnesou kytky korenama nahoru a tebe spoutanyho s peknou bouli od pazby :) )
Era
Takových hovadin je všude plno :(
2 hemp party souhlas s tou diskreditací preventivních programů :)

Geny nekomentuju (ty vědce bych chtěl vidět :rolleyes:)
Sex doslova jako droga - no, to by mělo i jistou společenskou nebezpečnost, když zrovna není partner po ruce, vrhat se v absťáku na každý okolní objekt ? :D
Sport škodí zdraví. Tečka.
Úspěch... Nevím, co je na touze po úspěchu špatného. Je podmíněna strukturou našeho nervověho systému, u některých osobnostních typů je opravdu drogou, ale aniž by oni sami se tak rozhodli, narodili se s touho po úspěchu. Neznám nikoho, kdo by chtěl být neúspěšný.
mata to asi myslel tak, že je chyba, když pro dosažení úspěchu "jdeme přes mrtvoly"
Ostatně na grower chodíme taky proto, abychom se stali úspěšnějšími pěstitely :)
Všem k+
Kmenet
Ten článek je fakt pořádná lež !!!! Na adresu autora mohu jen říci, že je to chudák s jasnými genetickými vlohami k alkoholismu. Ten článek musel psát úplně vypitej, jinak si to neumím představit. Připomíná mi to článek o marihuaně, který vyšel kdesi v Rudém Právu ještě za komančů. Byl to celostránkový článek s ilustrativní fotografií vyhublé feťačky, jež drží křečovitě v ruce marihuanovou cigaretu, absolutně vyřízená, vypadajíce hodinu před smrtí. Text článku popisoval marihuanu jako drogu po jejímž účinku přicházejí těžké stavy kocoviny a velice bolestivé fyzické potíže (snad i po heroinu bejvá líp !!!). Jediným lékem pro takového marihuanového závisláka je nová dávka marihuanového kouře. Po odeznění hrozivých halucinogenních stavů začíná vše nanovo.....

Dál už nic nenapíšu, protože si musím dát ddddaaallššíí dddááávvkkuu MMAARRIIHHUUAANNYY......
dalajlama
říkal jsem si, že se kvůli nějakejm takovejmhle cvokům ani nebudu rozčilovat, ale zas.. prostě když si něco takovýho přečtu, taxe naseru a nejraděj bych toho člověk vzal a nacpal do něj thc, pak počkal do doby, kdy to odezní a nacpal do něj chlast, pak počkal ať to odezní, pak herák, koks, . . . no prostě tvrdá metoda, ale aspoň by si uvědomil ty rozdíly a pro příště mohl dělat svoji práci tak, jak každej novinář má - mám novinářskej průkaz a taky píšu, ale pokud mám psát o věci, vo který vím hovno, tak když už, tak to napíšu tak, že prostě zveřejním názory několika různejch lidí a předložím to světu jako informaci o podvědomí spoluobčanů a ať si o tom každej udělá svůj obrázek ale takhle.. to nejní objektivní a vyvážená zpráva, za což bych ho vyhodil ze svazu novinářů (jestli tam je) - možná je to blbost, ale mě takovýhle věci serou, protože jsme ve světě, kde vládnou - i n f o r m a c e - takže jsem napsal na syndikát a do květů...
nemo
Mato K+ za tvůj postřeh s ÚSPĚCHEM jako drogou. myslím, žes to vystih přesně.

Co se týká takových článků, chtěl bych ty z vás, co vás to tak vzalo, upozornit, že ten článek tam nevyšel proto, že by si to pisatel(ka) myslel(a) ale proto, že si pisatel(ka) myslel(a), že tam mu(jí) takový článek otisknou a on(a) dostane za to peníze.
Mám takový dojem, že ty nové časopisy co se tady objevily v 90. letech zavedly povrchní trend a Květy se jen přizpůsobují, protože chtějí přežít na trhu. Co maj dělat chudáci, co nejsou schopni nic pořádného napsat a chtějí být taky novináři. Musí se nějak živit. Ne?
Čtěte radši něci jiného (třeba National Geogragfic, nebo Listy nebo Respekt) a máte klid.
nemo
Jo, a Ero, otázka je: co je to vlastně úspěch.
Na tom být úspěšný není samo o sobě nic špatného a to, že to máme v sobě, by se dalo s rezervou vzít (pokud za úspěch považuješ roznesení co nejvíce svých genů do života). Ale znovu. Otázka je: co je to vlastně úspěch?
Mimochodem co je úspěch pro tebe? Ero.
dalajlama
..můžeme sice číst něco jinýho, budeme mít klid, ale nás (nebo aspoň mě) nesere že bych to snad měl číst, ale žo to někdo napíše! Že je veřejnost dezinformována! To je, myslím, ten hlavní důvod, ta hlavní strast.

V dnešním světě je nedostatkovým zbožím jak objektivnost a čestnost atp, tak i altruismus či tolerance a soudnost - vytřídáno chamtivostí je svět takový jaký je a s takovýmhle přístupem neobjektivním a masovým dezinformováním většinovýho člověka, tedy komerčního konzumenta dokáží ti ostatní jen máloco napravit..
hemp party
Všechny vás zdravím. Myslím, že by se k tomuto tématu hodil krádký příbeh. Stalo se to asi před třemi léty

Přišel za mnou kámoš a řekl mi, že v bráchově šuplíku našel něco zvláštního. Vytáhl z kapsy malou krabičku od filmu, otevřelx ji a řekl mi abych přičichl. Zděšením jsem ucukl. Okamžitě jsem v té zvláštní vůni poznal marihuanu. Tu prokletou drogu jak jsem se tenkrát domníval. Okamžitě se mi hlavou začaly honit hrůzné myšlenky. Představoval jsem si bráchu mého kámoše jak se v křečích závislosti válí někde pozemi a škemrá o dávku z milosti. Vzal jsem krabičku a s posvátnou hrůzou jsem její obsah vysypal do křoví.

Tak tady vidíte co dokáže naše slavná protidrogová politika. Naštěstí mne z toho bludu vyvedl jeden postarší pán.
oton
takovej článek moh napsat jenom totální vůl, a nechápu jak to může někdo otisknout. jasně ukázal, že o věci o který píše, vlastně vůbec nic neví (viz. od kdy rostou lysny v lese???), dle tohodle článku může dělat novináře prostě asi každej

jen mě sere, že si to pak lidi čtou a věří tomu, a my s tim nemůžem nic dělat :(

kdybych moh tak bych ho pořádně nakrmil houbama aby věděl o co vůbec jde, ale asi je to nějakej starej vypitej dědek, dle posledních vět, kde mele totální zhovadilosti o genech a doporučuje alkohol, ježiš to je imbecil, nemám už slov...................
Era
Co je pro mě osobně úspěch?
Když se mi daří realizovat své cíle. Čili pokračovat a dokončit studium na obou školách a získat příslušné akademické hodnosti :) Stát se majitelem biotechnologického výzkumného a výrobního komplexu. Postavit barokní zámeček - 2. patro moje, přízemí + 1. patro klinika, podzemní patra laboratoře, obrovská hala s varhanama. Aby se lidi bavili mými srandičkami. Abych nebyl omezován žádnými zákony v činnosti, kterou nikoho jiného neomezuji. Vrtulník chci. Aby když už se pro něco rozhodnu, aby se mi to podařilo realizovat. Abych opravil každou "neopravitelnou" elektroniku ke spokojenosti majitele :) Atd.


Sakra musím říct, že jsem poslední dobou těžce, opravdu těžce závislý na spánku. Úspěch je, když se donutím dělat něco jiného, než spát :D

Abych nezapomněl! Úspěch je, když přesvědčím názorové odpůrce o své pravdě a obrátím je na svou stranu.

[Edited by Era on 25-08-2002 at 09:52 PM]
dalajlama
2Oton:
přesně to bych mu udělal - jaxem psal: ať pozná ty rozdíly.. :eek:

2Era:
kdysi jsem se díval na Tvůj web a musím konstatovat, že jaxem si z teho udělal o Tobě obrázek, taxem si ho udělal dobrej.. čekal jsem totiž přesně takovou odpověď, cos napsal.. :) jo a pokud by měl někdo neco proti, tak se obhajuj! :) každej jsme nějakej.. blázne :D

2hemp:
bože néééééééééé!!

2slepec:
:smoker:

(su rád, že se ucelujem v názorech.. he! :p: )
Piskot
Tak tohle je ten chytrak z Kvetu co nas varuje pred drogami :D:D:D
Takovej klasicky sporadanej obcan :D
Ten urcite "drogy" nebere :D:D:D





Era
Tlusťoch very fajn.

Ad EU: Změní-li, tak k lepšímu asi ne. Většina našich represivních opatření byla zváděna právě s odvoláváním se na EU :(

V Německu se s huličama jedná, jak s vrahama policajtů (aspoň to tak v jedný reportáži vypadalo :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma