Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Kořenění řízků na matce - Klikni zde pro originální téma
Apartman
Zdary, už je to déle, co jsem na netu objevil video, které mne zaujalo. Nevím, jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti, a zda v tom je nějaká výhoda ale nikde jsem to tady neviděl.

Hlavní rozdíl spočívá pochopitelně v tom, že se nemusí řízek nechat pod úsporkou nebo zářivkou ale přímo koření v matkárně. I když to může být zase nevýhoda, protože se tím omezí prostor. A co se týče šoku pro rostlinu(matku), tak také nevím, zda-li to může být dobré, či špatné.

Proto bych chtěl znát vaše názory:)

Video je bohužel ve špaňelštině, doufám, že to není duplicita, jinak to klidně smažte.

http://www.youtube.com/watch?v=RkNN...ec-HM-fresh+div
dalas
jj, znám , zkoušel sem a de to.
Jen mě vadilo že při tom kořenení na kytce ten (budoucí) klon stále roste. zkoušel sem to udělal sem si 4 stejny větvičky (klony) a tam kde byli blíž k světlu byli větší než ty druhy. Ve finálesem měl každou kytku jinakvelkou, pro mě nežádoucí, proto si nařežu klony jak chcu velky a je to. Samozřejmě to nezavrhuju ale pro mě je jednoduší klony nařezat a pak klasika.

Měj te se
Apartman
Jasan, když to šmikneš standardním způsobem, tak se to(klon) trochu zbrzdí v růstu ale nevím, jak by se to zbrzdilo, když se vlastně uštípne stonek až po zakořenění.
dalas
citace:
Původní příspěvek od Apartman
Jasan, když to šmikneš standardním způsobem, tak se to(klon) trochu zbrzdí v růstu ale nevím, jak by se to zbrzdilo, když se vlastně uštípne stonek až po zakořenění.


Nevim jestli si mě pochopil dobře nebo já pochopil špatně:-)

Jen že ten klon na kytce nejblíž k světlu mě při zakořenování cca 12dnu vyrostl asi tak o 3cm a ten níž(dál od světla) se skoro ani nehnul.
Jo měl sem matky pod 150W sodík, v bubleru. třebas pod zářivkama či usporkama to tak moc neporoste nevim, jen sem napsal mou zkušenost.
Apartman
Aha, díky moc-pořád mi to vrtalo hlavou.
pexeson
super:),geniální
Apartman
Jasan, napadlo mi to aplikovat třeba u outdoooru- nebo ve skleníkách by to bylo ještě lepší-tam je delší vegetační období.
Tři Kavky
Říká se tomu vzdušné hřížení. Jako metoda vegetativního rozmnožování je považována za neefektivní a používá se zejména u vzácných dřevin. Podobné bandáže jsou k vidění v arboretech botanických nebo zámeckých zahrad.

Jelikož konopí koření velice ochotně, je podobná technika ztráta času. I když pro zábavu - proč ne...
tomas2pet
no rozhodně to funguje. Ale nějak v tom nespatřuji nějaký větší smysl.
jalala1
A co tý kytce obalit třeba 10-20 míst, nechat vykořenit, nestříhat a kapénkově zalévat a hnojit všechny kořínky, mělo by to na něco vliv?
Klamath
czus. tohle sem videl u babicky. Byla vasniva zahradkarka a jednou delala neco dost podobnyho s nejakym malym kerikem. v podstate se ji nelibilo ze ten ker byl moc vysokej a mel moc dlouhej "stonek" takze tam jak chtela mit tak dala papirovej kornout naplnenej hlinou a pak to proste urizla, spodek vyhodila a ker zasadila do kvetinace. docela me to tenkrat zaujalo. :D
Něco takoveho jsem potřeboval:-)
Scott
Je to takove spestřeni a zmena že i takhle to taky de :) ale pro ty kteři řežou stovky klonu mesične si myslim že zustanou u standardu a řizky pujdou pekne do parniku, nebo parnik ani neni ve vetšim množstvi ani potřeba ... Zase když ten klon šmiknete a dáte ho kořenit tak do te doby než zakořeni tak matka obnovi sve vyhonky a vetve a rozroste se a kdežto když tu kostku šoupnete na rostlinu aby kořenil klon přimo na te matce tak jak ho po zakořeni šmiknete musite čekat než vam opet nove vetve narostou .. asi jsem to napsal napič... :D tak nejak jsem se nad tim zamyslel :D smaznu ...
CallMoor
zdravim dobrej nápad hned za nedlouho to taky skusím obědnal jsem si zakořeňovač a až kytka bude připravená de se na věc..
PS : dík za radu
Jpt
citace:
Původní příspěvek od Scott
Je to takove spestřeni a zmena že i takhle to taky de :) ale pro ty kteři řežou stovky klonu mesične si myslim že zustanou u standardu a řizky pujdou pekne do parniku nebo parnik ani neni ve vetšim množstvi ani potřeba ... Zase když ten klon šmiknete a dáte ho kořenit tak do te doby než zakořeni tak matka obnovi sve vyhonky a vetve a rozroste se a kdežto když tu kostku šoupnete na rostlinu aby kořenil klon přimo na te matce tak jak ho po zakořeni šmiknete musite čekat než vam opet nove vetve narostou .. asi jsem to napsal napič... :D tak nejak jsem se nad tim zamyslel :D smaznu ...



Zdrawim. No napad peknej ale Scott ma pravdu s rustem matky...
Podle me pro MJ nepouzitelne diky casu spotrebovanemu pro obnovu dlasich klonu
Apartman
citace:
Původní příspěvek od Jpt
Zdrawim. No napad peknej ale Scott ma pravdu s rustem matky...
Podle me pro MJ nepouzitelne diky casu spotrebovanemu pro obnovu dlasich klonu

no, jako...jasný ale když si chce někdo udělat řízek třeba u outdooru jen tak v malym množství, tak to je lepší, než si kvuli tomu dělat extra klonárnu a je výhoda, že řízek je napojenej do poslední chvile na mízní oběh matky, což je myslim docela dobrej support do života, takže je malá chance, že nepřežije-to by musela chípnout i matka bo se stát něco hroznýho
jalala1
no a když je řízek napojen na mízní oběh matky, musí se to zalévat?
Apartman
citace:
Původní příspěvek od jalala1
no a když je řízek napojen na mízní oběh matky, musí se to zalévat?
No, ta rockwoolová kostka se musí pochopitelně namočit, ale za jak dlouho vyschne-to nevim, záleží na podmínkách asi se to bude muset párkrát za týden zkontrolovat, popřípadě zhora na kostku kápnout pár kapek, napufrovat.

Protože do suchého by klon asi těžko kořeny zapustil ale přežil by(právě díky tomu napojení na matku), ikdyž zase na druhou stranu kořeny nejvíce rostou v období sucha, když sondujou vlhkost(ale to už jsou rostliny větší).

-to by byla otázka spíše pro někoho zkušeného, kdo něco takovýho zkoušel nebo ví jak na to.

Nevim, s kolnováním mám chabé zkušenosti-(jen experimentální s jiffy válečky) zatim to pro mne jest jen teorie, dobrá otázka-já to vyzkoušim poprvé snad u příštího venku.
hej-rup
Tohle mi přijde jako naprosto geniální metoda na outdoor. Brzo z jara si dovezu pár kvalitních řezů z vídně, nechám je vegetit chvilku na okně, pak hodím do barelu na balkoně a a postuplně od května do července si na ní budu takhle vytvářet klony :) Myslím že z 2 řízků si takhle zvládnu udělat aspon dalších 20-30 kytek do kukuřice, který ještě stihnou vyrůst aspon 1-1,5m.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma