Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Kyslík z láhve do hydra? - Klikni zde pro originální téma
dalas
Zdarvim všechny
Jedu bubler 50L. Mám doma kyslíkovou bombu.
Mělo by ňákej význam přidávat ten kyslík do živnýho roztoku?
Kořeny kyslík potřebují. De o to, jestli je to zbytečný protože ho mají dost? nebo to bude lepší? Nebo horší!?

Hledal sem podobný téma a nenašel sem nic, ani sem nikde nenašel kolik kysliku kořeny potřebují a celkově na to to téma nic.

Jestli by to šlo tak kolik jim pouštět?

Dik za každej názor, rád se přiučím.

Zatim
Mr.MEN
Hmm teď nějak nevím. :D Tohle jsem snad ještě nikde neviděl.
Teď nevím jestli kořenům nebude vadit čistý kyslík, ale to asi nebude.
Možná jsi první. Tož to je ale zajímaví nápad. CO2 bombu nahoře O bombu dole.
Ale nevím no aby to nemělo nějaký háček v sobě ukrytý:D
Igraczek
Zdar osobně si myslím že je to přebytečný luxus normal vzduchování jistě stačí a když si představím ty starosti s plněním bomby tak by jsem se na to vyprd. Přesvědčí mě jedině lepší výsledek tak jsem tedy zvědav :)
medulda
Je to hloupost - za předpokladu, že budeš bublat vzduchem a "přibublávat" kyslíkem, ti kyslík velmi rychle vyprchá s bublinkami vzduchu a jeho koncentrace se nezmění.
Co vliv bude mít je bublání pouze kyslíkem nebo raději nějakou směsí N2/O2. To už by mohlo mít vliv - minimálně na tvorbu řas, kterou by to značně omezilo, ne-li potlačilo (řasy potřebují CO2).
To už se ale dostáváme k opravdu laboratorním podmínkám pěstování a taky takovým nákladům. Pokud tě to zajímá, jdi studovat nějakou přírodovědeckou fakultu, tam si na podobný téma můžeš udělat bakalářku a užít si experimentů habaděj.
Dodám, že bublání pouze kyslíkem by bylo dost nebezpečný. Jednak z hlediska požáru (vzpomeň si na školní pokus s doutnající špejlí a válcem kyslíku). A druhak není vyšší koncentrace kyslíku ve vzduchu dlouhodobě zdravá (kyslík de facto způsobuje značnou měrou stárnutí).
dalas
No tak zatim samé záporné ohlasi. počkám navíc názoru.
Že to je drahy neřešim, mám možnost mít kysliku kolik chcu grátis.

S tím vyprcháním nevim, ve vodě se ňákej kyslík rozpusti a zůstane tam ne? Když přidávám H2O2 taky tam zustane zhruba 24h než vyprchá(to sem tady někde vyčetl.)

snížení koncentrace Co2 se nebojím, nebudu tam pouštět celou bombu za jeden den, ale třeba 1L nebo 2L, 5L? za hodinu.Myslím tím nechat ten kyslík bublat tak aby vybublal třeba ty 2L/h. +klasika bublaní vzduchem.
Mám box, odtahovej vent. mě zhruba 40x vymění vzduch.Schválně sem to lechce předimenzoval. Podle udaju na vent. by mě to mělo otočit vzduch v boxu zhruba 80x, počítam statickej tlak tak snad to aspoň těch 40x otočí.
Jo a kytka si bere přes kořeny kyslík neustále? žebych to pouštěl za tmy, kytka přes den papá listama CO2 a v noci Kyslík(to sem tady taky někde vyčetl, ale na 100% nevím) takže by větší koncentrace v boxu za tmy neměla vadit.

no nevim, je to jen muj názor, a možná píšu hovna, ale zajímá mě to tak mě prosim nekamenujte. Když mě doporučite nezkoušet to tak to radši dělat nebudu, roste to pěkně i tak. Jen mě to zajímá
Třeba je to pi*** ale za zeptání nic nedám.
Jo a založil sem toto téma protože sem tady nic podobnýho nenašel a mám to tady prolezlí křížem krážem. však to jistě většina z vás zná, hodiny a hodiny prosezeny u G
Měj te se D.
medulda
On se kyslík ve vodě rozpustí a zůstane v ní rozpuštěný. Jenže když budeš vodu probublávat normoš vzduchem, co se stane? Ano, parciální tlaky plynů mají snahu se vyrovnat. Mikrobublinky vzduchu mají obrovskou plochu na které dochází k výměně plynů - a jakým směrem? No přece ve směru koncentračního spádu - tedy k vyrovnání koncentrací.
Příklad z praxe - vezmi brčko a bublej s ním chvíli ve sklenici minerálky (tam je pro změnu rozpuštěn CO2, ale princip je totožný).
moc nebezpečný ( kyslík je sviňa,rád bouchá) , radši bych tu bombu vymněnil za co2. jo tvuj popis fotosintézy je přesnej,ale vzhledem k procentu obsahu kyslíku ve vzduchu,si myslim že pro kytky vyšší koncentrace nebude až tak důležitá a věřim tomu že kdyby to fakt fungovalo, tak už to někdo rozjel ve velkym a nespokojil se s pouhým vzduchovánim.
ohen je svina ale nápad je dobry a učinek by jse dle mého také brzy dostavil ale jak bylo řečeno byla b y pak nutnost dodávat i co2 ne? aby vše bylo v poměru a kytí tak využila všeho dosita s nejmenčími ztráty.
Zelwig732W16
medulda>"Co vliv bude mít je bublání pouze kyslíkem nebo raději nějakou směsí N2/O2."
smes O2+N2 = vzduch... vice mene... ;-)
jinak k trydu: bublat cistym kyslikem by mozna krapet zvedlo jeho koncentraci v roztoku (nevim, esli se N2 ze vzduchu rozpousti ve vode, ale pokud jo, pravdepodobne vytesni jistou cast kysliku..), kazdopadne podle myho nazoru by slo o zbytecne drahej spas, kterej pokud by vubec prinesl zlepseni, tak ne takovy, aby za ty penize stalo... kolik je v te flasce vlastne plynu pri atm. tlaku? par tisic litru? vz. motorky davaj tak mezi 150 az 500l/hod, nepletu se??? myslim, ze kdybys chtel vzduchovat jen tim kyslikem, dlouho by ti nevydrzel (den? par dnu?)... a v kombinaci se vzduchem bys asi zase nedosahl kyzenyho efektu... myslim, ze vykonnejsi vz. motorek a vetsi (jemneji "perlici") kaminek by pomohli lip, ale pokud se pustit do pokusu, moc me zajimaji vysledky, rad bych se mylil ;-).. Hodne stesti a hodne urody ;-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma