Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 [2] 
Salvia Divinorum - Klikni zde pro originální téma
aenema
Nevím jaký druh amnezie šalvěj způsobuje ,ale paměť kterou mám na mysli, je paměť těla (tělesné vnímání) a ta je přímá a nepřipouští žádné interpretace.Zní to možná složitě,ale není to tak.Tělesné vnímání používá celé tělo jako receptor oproti běžnému a nepracuje se smysly,příkazy ega a osobním příběhem. A tuhle vazbu asi šalvěj nezruší. A osud nechápu jako předem nalinkovanej život, spíš jsou to určité body,něco jako křižovatky, kterýma musíš projít,ale záleží na tobě kudy se dáš.Takže žádný stádo ovcí ale můžeme se rozhodnout kudy půjdem.
Cicmon
Mozna by tedy spis sedelo amnezie jako vymazavani interpretaci :)
Ad osud - s tim souhlasim, jde mi o to, ze kdyz je clovek spoutan osobnim pribehem, na techto krizovatkach se zachova podle linek osobniho pribehu a tudiz stejne, osudove,,, proto ta vazba osud=osobni pribeh,,, asi je to zas jenom o interpretaci :frog:
bawy
nazdar...som z vychodneho slowenska...kto by bol ochotny my poslat neaky ten Rizek ;) salveje. thaq by som bol strasne vdacny popripade za neake neprehnane vreckowe :D:D:D pliiis PM ;) THANX
aenema
animal: Tak jsem si to nechal přeložit od kámoše páč neumim qaknout.Pořád ale nevím jak to souvisí s tou pamětí o který jsem tu psal.
"
Level 6 - A stands for AMNESIC effects:
V tomto stadiu osoba buď ztrácí vědomí nebo přinejmenším není schopna si vyvolat, co prožívala. Jednotlivec (osoba) může upadnout nebo se stát nepohyblivým nebo naopak "rozmlátit, zdemolovat" věci kolem; může se vyskytnout náměsíčnost, může utrpět zranění, aniž by pocítil bolest; po probuzení si osoba nevzpomíná, co dělala.
Lidé si nemohou vzpomenout, co prožili v tomto velmi hlubokém tranzu (hypnotickém stavu).
Toto není vyhledávaná úroveň, neboť později není možné vybavit si zážitky."
Cornelius
Sháním řízek šalvěje, nenašel by se tu někdo, kdo by mi ho dal či prodal? předem diky
Toyne
Chtel jsem poprosit pěstitele šalvěje o prodej řízků, protože si nejsem jistý, jestli by mi šalvěj objednaná přes internet ze Slovenska prisla v poradku. Byl bych vdecnej jak pes! muj email senx@centrum.cz. Mejte se fajn
strihorukyeduar
Já mám velkou šalvěj...Ale nedaří se mi jí nařezat..Vždicky mi řízek chcípne..Tak kdyby mi jí někdo nařezal tak mu dám jeden řezan free
ZetX
Ked chceš rastlinu množiť tak sa musíš držať niekolkých zásad:

1. Teplota nesmie byť vysoká okolo 20 stupnov Celsia myslím že je idealnych
2. Vlhkosť musí byť čo najvyššia! Nemusíš sa báť že rastlinu udusiš ak bude stále pod dákych mini akvárkom alebo pod.
3. Stačí malý odrezok šupnúť do vody a čakať kým asi v 10. dni pustí koreň, potom dáš do zeme a nesmieš zabudať na predošlé podmienky.
4. Keď už je rastlina v zemi tak pozor aby nemala vela vody (rašelina funguje asi ako špongia) treba vhodný substrát a neprelievať.
5. Rastlina funguje na fotosyntéze takže treba občas aj odokryť aby mala ten oxid uhličitý.

Veľa štastia pri množení :)
BeBe
musi byť divotvorná
BeBe
Nie, len Šalvia divotvorná (salvia divinorum). tu maš nejaké info:
Pochádza z provincie Oaxaca v Mexiku, kde ju oddávna využívali šamani z kmeňa Mazatékov pri veštení a rozhovoroch s bohmi. 13 listov zrolovali do rúrky a pomaly žuli, aby sa absorbovali aktívne látky. Podstatou účinku druhu Salvia divinorum je salvinorín A, látka so silnými psychoaktívnymi účinkami, ktorú preskúmal v roku 1982 Alfredo Ortega. V našich podmienkach je Šalvia divotvorná veľmi vzácnou botanickou kuriozitou, ktorá zaberá popredné miesto medzi kultovými rastlinami predkolumbovského Mexika, a ktorej tradície sú natoľko silné, že pretrvali až do dnešných čias. Pri pestovaní si táto šalvia vyžaduje odlišné podmienky od iných bežne známych druhov šalvií. Potrebuje priepustný humózny substrát, veľa vlhka, rastlinu by sme však nemali premokriť. Pestuje sa v polotieni až tieni na mieste, kde neprúdi vzduch, ktorý by vysušoval veľké zelené opalizujúce listy.
kabukto
cafte....ktory fajcite salviu uz dlhsie...ako sa zmenili stavy?myslim tak ze napr u makaku na zaciatku to bol neustali smiech,brnenie apod.......a teraz uz skor take uvolnenie proste nieco ine......tak ako to je so slecnou divotvornou?
ganéša
ja mam salvej d. a taky jsem ji zkousel parkrat kourit.z vodnice .dal jsem tam 2veliky a 8 mensich listu a nic...uplne na hovno.potom za tyden jsem tam dal 9 velkejch listu a pred tim brcko a naprosto hustej stav.no ted to delam i bez brcek a davam tam tak 6-9 velkejch listu a ok.ale jednou kamosh prinesl extrakt a to byl masakr ---takze fakt netushim cim to je ze je tak slabsi,,,,,asi podminkama-nevim.
ja ji hodne zalejvam ale vubec na ni neprasim vodu a vypada hezky.proste nevim.---az na to nekdo prijdete dejte vedet :-)
kabukto
cafte.....od piatku mam salviu d.dostal som ju v vedre od horcice s takou nejakou nijakou hlinou.....tak som ju dnes presadil do hliny na izbove kvety zriedenu trochu pieskom a na spodu drenaz(strk).Moze byt?a este jedna otazka.....salvia ma dost listov poprekryvanych cez seba.mam to preriedit alebo nechat tak nech si poradi sama?a este ma take ohnute listky(akoby vadla ale su stale zelene--si myslim ze mozno zmena prostredia ze presla par kilometrov inde--predtym bola na schodoch v rodinom baraku teraz je asi 80 km severnejsie a je v izbe v baraku--moze byt tym?)dik
gee-gee
No, ja mam doma jeste asi 700g listu, co jsem si objednaval z ameriky a pro me osobne je to ztrata casu. protoze sklidis hafo listu, susis je a pak je zkusis zahulit. a ono nic, tak hulis, hulis, hulis a je ti blbe a furt nejsi zhuleny. pak prijdes na to, ze se to da jeste zvykat, nuze proc ne. najdes si nejaky pekny listky a narves si je do huby a zvykas. chut salveje pri koureni neni nic moc, ale to,co zazijes pri zvykani, to si nebudes prat nikdy zopakovat, a stejne se ´nezhulis´. no a kdyz budes sikovny, tak zjistis, ze bys to mel mozna zkusit extraovat. tak hledas, hledas a hledas a najdes nekolik zpusobu na extrakci. tak to zextraktis a pak se zhulis. naponekolikate, protoze salvej vyzaduje zvlastni pristup. pak se zhulis nadsene hned potom jeste jednou a pak mozna jeste jednou. za tyden zjistis, ze uz si dlouho nekouril salvej, tak se zase zhulis a za mesic si ani nevzpomenes a prestanes to kourit. ale rozhodne je to velmi dobra zalezitost na experimentalni cinnost s drogama. sice to zakon zakazuje, ale osobne to doporucuju.
gona
hm tak som dnes kuril prvý krát listy od kámoša odtrhol z rastliny pár a usušil a fajčili sme to najprv cez bong a nič aj keď som sa nasal na plné plúca a potom mi povedal cez čo to zaručene funguje a ten zázračný nástroj je: kýbel, naťahovačka grav. dýmka, alebo jaké názvy to ešte má, postup je takýto: proste nabijete plný kotol v našom prípade tak 1cm hlboký kamarát vám natiahne práska, vy ho potom držíte čo najdlhšie a hneď jako vydychujete vás čaká, už druhý ktorý vám kamoš natiahol ja som takto dal 3 a potom hmmmmmmmmmm proste brutal stav radšej by som sedel:D mne išla pena z huby ani som o tom nevedel a cítil som sa jako nejaký šaman v baobabe (boli sme v lese) že tam mám ľudí ktorý potrebujú aby som ich vyliečil tí ludia boli moji kamaráti v skutočnosti... proste základ je aby ste mali natiahnutý velký prásk a keď vydychujete predošlý hneď si dať ďalší pokial vám nebude stačiť, nebojte určite na to prídete:p:

gee-gee môžeš popísať jak si robil extrakt a jaká bola tvoja spokojnosť s ním??
Markéti
Ahojda lidičky, mám šalvějku asi půl metru velkou, ale netvoří mi vůbec keřík, jen se žene do výšky:( poradíte mi prosím někdo, jak ji mam hnojit? nebo jestli se ted přes zimu nějak zazimovává? někde jsem četla, že by měla v prosinci kvést...ale nic:( slábne jí dolní část stonku a nechci, aby se zlomila..poradíte mi?děkuju
kamil
zdravim
šalvěj roste napřed do výšky pak do šířky, hnojit jednou za dva měsíce, přes zimu šestnáct, osmnáct stupňů. Když pije, tak maximum vody. Světlo tak akorát. Kvete jukni do mýho thredu http://grower.cz/forum/showthread....6625#post346625
eNDy
Vidim ze sa tu rozbehla pekna diskusia :) co ma sice tesi ale aby to bolo korektne, treba vyvratit niektore dezinformacie ktore tu zazneli..

Co sa mnozenia tyka, kludne sa spolahnite na ZetX-ov navod, ktory funguje tak isto aj u mna...nevidim v tom problem..

dalej by som chcel spomenut, ze neni jedno ako je salvia d. inhalovana, to znamena ze fakt sa musi jednat o velke, hlboke nadychy, drzat v plucach a po vyfuknuti IHNED inhalovat dalsi sluk!
mnohi sa stazuju na "nezhulitelnost" tym odporucam nech sa zamyslia, kde spravili chybu...lebo v salvii urcite chyba nie je.. treba k nej pristupovat s respektom (ako k nejakej osobe) , na jej stretnutie potrebujete klud a pokoj.

Salvia d. NESPOSOBUJE ziadne psychicke problemy a choroby! ale ide aj o to v akom rozpolozeni ju clovek uziva. Osobne nepoznam nikoho kto zazil real badtrip na salvii... mozu sa dostavit neprijemne ucinky ale bad trip to urcite neni!!! imho v najhorsom pripade nebude ucinkovat.

Clovek co ju skusi a ked sa mu ukaze v plnej krase, k nej pristupuje inak ako k ganj... salvia neni sranda, neni to kalba, neni to prostriedok na zmastenie sa. Myslim si ze ganju to nenahradi.

tak to by bolo asi vsetko, uzivajte ju s respektom!
Příběh jedné šalvějky...

Jednoho dne mě na groweru zaujala šalvěj. Už dřív jsem o ní slyšela, měla jsem představu, že je to něco úžasnýho. Něco jsem si o tom přečetla a pár dní na to vyrazil manžel do Práglu pro řízek. Vrátil se s prázdnou. Tejden na to vyral znovu. Tentokrát přivezl v batohu krabičku, v krabičce kelímek, v kelínku kostku a v kostce malinkej řízeček-zmrlej a celej svěšenej.
Rchle jsme naši kytičku přiklopili sklenicí, ale v to, že se chytne, jsme už skoro nedoufali.
A chytla se, mrška. Během několika tejdnů vyrostla do obludnejch rozměrů:D (v běžnym substrátu a s běžnym hnojivem pro pokojový kytky) . Několikrát jsme zkoušeli odebrat jí pařník a ona na to potvora vždycky reagovala přímo vztekle-svěšení, hnědnutí listů...
Přerostla pařník a vymezit na 60metrech(pro 3 lidi) 4 metry pro šalvěj, která je téměř nepoužitelná, to bylo na mě moc.
Kytička putovala pryč a posléze chcípla. :(

KOuřit to nestálo za nic, žvejkat jsem se to vůbc neodvážila. Můj nedočkavej manžel nečekal a odpařil extrakt na pánvičce :D následkem toho se vzduch nedal dejchal, hořko v puse a na pánvičce zbyl jen flek :D Hloupost no:D
eNDy
to vood:
nechcem ti oponovat ani ta nijak napadat ale toto je presne pripad cloveka ktory hlada kluce, ked ich najde, nevie ako ich pouzit, do ktorych dveri patria, nakoniec kluce odhodi...

nikdy som tvoje problemy nemal..skor naopak...
eNDy:V pohodě! :) Já nehledám, klíče v drogách a nevěřim tomu, že by tam nějaký byly.
eNDy
to vood: ja som to myslel obrazne (klic = sally d.)
hladala si sally, nasla si ju, ale nevedela si ju spravne pouzit, tak si ju nakoniec "odhodila"... K tejto rastline treba zaobchazat s respektom a s porozumenim..
mozno este neprisiel cas na vase stretnutie, ale "odhodit" ji nebolo spravne:(
eNDy: Mam ráda kytky, který se daj nějakym způsobem využít(třeba léčivky) ..i když to třeba nikdy nevyzkoušim.
Nakonec obsadila půlku naší malý jídelnokuchyňky a už se nevešla do pařníku.
Každopádně dokud budem muset bydlet v paneláku, tak už žádnou šalvěj nechci, ledy by se dala nějak upravovat tak, aby zůstala přiměřeně velká a vypadala hezky. Sama jsem se o to nepokoušela, upřímně řečeno jsem v tý době měla úplně jiný starosti. Byla to prostě kytka, skoro jako každá jiná. Nic jsem od ní neočekávala. Když člověk stává denodenně 6x za noc, tak o nějaký experimenty nemá zájem.
určitě se s šalvějí ještě potkáme, ale jinde a jindy :)
bluebery
zkoušel někdo z vás pěstovat šalvěj pod lampou? 400 w....
Bydlim totiž v chatě kde je často zima a tma. Mám ji ode dneška novou a nechci aby mi hned umřela.... díky za odpověď.
[CZ]Neon
bluebery myslim ze mene svetla ji neuskodi, a s teplotou-pokud tam je nad takovejch 15 stupnu tak by to melo bejt vpoho.
dokktor
chtěl bych se zeptat, esi se dá šalvěj nakládat do alkoholu. vím, že extrakt se dělá za použití etheru, tak mě napadlo, esi se salvinorin nerozpouští taky v etanolu. dal by se tak imho snadno vyrobit libovolně silný extrakt, jehož orální užití bude beztak příjemnější než to hulit.
Lord A.
No, salvatorin se rozpousti i v akoholu... ALE pokavad to vypijes, tak latky obsazene v zaludku (pepsin) rozpusti salvatorin. "Alkoholické nápoje s vyluhovanými listy Šalvěje divotvorné proto nejsou halucinogenní.", jak rika jedna velmi chytra stranka o salvejkach ;-)
dokktor
výtečně. a co tak anální podání? nebo jiné sliznice?
Hostage
citace:
Původní příspěvek od dokktor
výtečně. a co tak anální podání? nebo jiné sliznice?
o tom bola debata na houbai ale myslim ze nikto sa neodhodlal. houba.cz skus..
Lord A.
:-D :-D No, muzes to zkusit a pak nam rict, jaky to bylo. :-D Jako,... kour ze salveje neni vubec spatnej, pokavad ti de o chut. A kdyz mas extrakt, tak ho ani neni potreba tolik. Vetsinou te dostane uz prvni coud...

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma