Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Micro o sázku aneb jak učíme Fandu pěstovat - Klikni zde pro originální téma
YagoMan
Hola Hortelanos ! :bandit:
Aby bylo jasno proč tohle všechno vzniklo, tak začnem pěkně od začátku.
Jednoho večera jsme seděli s kumplama v Jedové chýši na růžku, koštovali letošní OUT a jako vždy jsme filozofovali nad nejrůznějšími problémy světa.
V tom se k nám přiřítil František ze Somrvilu (Somrvil - rozuměj: část města, kde nejsou schopní vypěstovat ani rajčata natožpak Cannabis a když nemají v kapse "dvě pade" tak buďto nehulí, nebo somrujou z čehož je odvozen Somrvil). Okamžitě nám bylo jasné proč se Fanda objevil v Jedové chýši, páč celá ta jejich partička jak je známo se schází výhradně u Kulatý báby. Fanouš jak Monty Jack z Rychlé roty zaregistroval omamnou chuť páleného konopí a tak se chtěl jako vždy přiživit a posondovat kde se bude příští rok sázet. Okamžitě jsem "haltoval" kumpla, který byl připraven milému Fandovi rozbít hubu, páč měl podezření, že jedno čórnuté políčko má na svědomí právě on a jeho kumpáni "vod Kulatý báby". Namísto toho jsme s ním zabředli do rozhovoru o pěstování. Stále nám plakal, že by si rád vypěstoval, ale nemá k tomu podmínky a zima, že je na krku. Po jeho zavržení návrhu čekání na příští OUT sezónu a použití HPS jsme se ho snažili motivovat na pěstování pod úspornými žárovkami. A tak to vlastně začlo. Fanouš nebyl sto připustit, že se dá pod úsporkami vypěstovat cca 20 - 50g konopí. Proto já a další dva mojí kumple uzavřeli jsme s ním sázku o kolo, mobil (Nokia 5110), hodinky a 3ks tabáku značky Samson, že to dokážem a každý z nás pak část úrody (já osobně celou část) jemu za dané věci daruje. Fanda se nerozmýšlel ani chviličku a na sázku přistoupil. Kolo, mobil a hodinky jsme uložili k Mařeně (místní servírka čpící třídenním potem), ale jinak žena do nepohody.
Jelikož jsem registrován zde na Groweru, rozhodl jsem se toto moje počínání a návrat k prvotním začátkum snad 10 let nazpět zde prezentovat a tak se s váma o to podělit.

Box: VxŠxH = 70x40x40
Světlo: Růst 1x21W, 2x11W úsporné žárovky Philips Day Light, Květ 1xPlug & Grow 125W Red Light
Stínidlo: Made in Home, pozinkovaný ohnutý plech
Ventilace: Aktivní odtah PC vent. Ø 80 mm/12V, pasivní přítah + ofuk PC vent. Ø 50 mm/9V
Zemina: 50% zahradnický substrát AGRO, 20% lignocel, 20% perlit, 10% keramzit
Květináče: Objem 4 l
Hnojivo: Bio Bizz Grow / Bloom
Styl: Screen of Green (ScrOG)
Genetika: Ze semen, aby bylo možno eliminovat případný výskyt samců bylo rozhodnuto takto: 1x SMBog (by Ruprecht), 1x White Widow (F2 původně Sensi) a 1x WWxDP (vlastní kříženeček)

Zbytek info a foto doplním ihned po přípravě páč musím krapet předělat HellBox na úsporný provoz :D
Tak zatím Hola ! :bandit:
rastajohn
dobra sazka... no tech 20 pod 125W udelas urcite... to je ale vuul :D (ten obyvatel somrvilu)
snuk1
To teda jo... :D:D:D tak je kamoš bez kola a všeho... mno a možná si dá dobrou šišku, páč pod CFL se to krásně rosí...
Namer017
hmm zajimavy thread budu sledovat YAGO :D
YagoMan
Hola ! :bandit:
Díky všem za zájem a většinou kladné hodnocení celého projektu ;)
Snad zítra, nejpozději však v neděli bych měl mít vše připraveno k slavnostnímu spuštění a kompletní foto představovačce zde pro některé dychtivé fajnšmekry jejichž zájmu a podpory si vysoce cením :D
Když jsem v HellBoxu měnil komponenty tj. čtyřkilo a jeho odtah za úsporky a PC větráček, nevěděl jsem jestli se mám smát nebo brečet. Na druhou stranu jsem byl mírně ovanutý letošním hóóódně vydařeným SMBogem a tak jsem si řek, že to bude taková nostalgická vzpomínka na staré dobré časy, ale hlavním důvodem je našemu Fanoušovi otevřít oči. Tak doufám, že až mu to budu ve finále servírovat pod nos tak snad pochopí. Jak jsem tedy psal výše v so-ne doplním foto a další tech. parametry ;)
Zatím Hola ! Yago

obr. staré komponenty
YagoMan
obr. nové komponenty :rolleyes: :eek: :D
YagoMan
Hola ! :bandit:
Tak jsem to tak dneska nějak domontoval :D a podrobil to všelijakým testům a vypadá to O.K. :teef: První co mě úplně zarazilo je naprosto tichý chod, až mi skoro zachyběl zvuk výkonějších ventilátorů a klasické bzučení sodíku :( Ale co už, zpátky ni krok ;)

obr. Hell Box
YagoMan
obr. odtah PC vent. Ø 80 mm/12V
YagoMan
obr. přítah cca 20 děr Ø 10 mm krytý mřížkou a propustným filtrem
YagoMan
obr. ofuk ofuk PC vent. Ø 50 mm/9V
YagoMan
obr. poloha světel a celkový pohled
YagoMan
obr. celek...
YagoMan
obr. pohled do odtahové roury

Kdokoliv kdo najde potřebu se k celému projektu jakkoliv vyjádřit ať kriticky, otázkou či pochvalou ;) je zde upřímně vítán :baseball:

Všem kteří tak učinili dík za K, fakticky mi o to nejde, ale těch hlášek co jsou k nim s tou dávkou podpory si velice vážím - vy víte paviání :teef: Díky!!!
Nexius
Měl bych dvě otázky...na příští týden plánuju stavbu svého prvního boxu a měl by to být podobný setup, jako máš teď ty...takžeee
1. Co je zač ten "bílý socket" v kterém máš zasazený větrák? (příspěvek 8). Čím to napájíš? Plánuješ nějaký pachový filtr?
2. Ofukový větrák (příspěvek 10) máš umístěný v nějaké vatě nebo něčem podobném...chápu dobře, že je to kvůlitomu, aby to nijak nevrčelo?
Díky za odpovědi
YagoMan
Zdar,
1. Bylo to původně těsnění ventilátoru, který používám na odtah když jedu se sodíkem. Celé je to vymontované z mašiny, kde byl umístěný na chlazení elektroskříně, ale všimnul jsem si, že třeba v Obi nebo Baumaxu se takových potřebných věcí povaluje spoustu :D stačí se jen procházet a sondovat co by se hodilo. Pacháč bude určitě taky Made by Home, ale o tom až později, jinak na každý in-grow si vyrábím nový a stále zdokonaluju. Napájení je přes klasické regulovatelné trafo.
2. Ofuk je umístěn v tvrzeném polystyrénu, je to nějaký speciál, do kterého mám vyříznutý otvor na přesné osazení ventilátorku. V podstatě je to proto jak říkáš aby to nevrčelo a je tak i lepší manipulace.
marie
Sleduju a čekám, jak to dopadne..
desertwolf
tak na to se těším, jestli si Fanda nakonec začne pěstovat pro sebe
kofein76
Tak tomu to sa hovorí prevencia proti čorkám :D Po tomto growe už asi nič neučoruje a bude pestovať sám....držím palce....
A ozaj K+ za nápad
YagoMan
Hola přátelé :bandit:
kteří sledujete tuhle nit a hola i vám, kteří jí nesledujete...
Konečně čas dovolil a já se na dnešek domluvil s Fandou na sázení. To jsem ještě nevěděl co mě čeká, vím, že učený z nebe nespadl, ale tohle mi dalo zabrat.
Vysvětlil jsem mu, že se dají semínka předklíčit, nebo sázet rovnou do hlíny. Když jsem ho upozornil, že při předklíčení třeba ve filmovce na ubrosku je potom důležité dávat pozor aby se klíček při manipulaci nepoškodil, okamžitě Fanouš tuhle techniku zamítl a chtěl rovnou do hlíny. Povídám o.k. a připravil jsem si sadbovací kostky naplněné Zahradnickým substrátem a Perlitem poměrem 1:1, malou vaničku od zmrzliny, potravinářskou fólii a samozřejmě semínka. Po umistění do vaničky byly řádně skropeny 48hod. odstátou vodou a překryty potravinářskou fólii, kde jsem uprostřed udělal špendlíkem dírku.
YagoMan
Semínka do sadbovací kostičky, sadbovací kostičky do vaničky a vanička do terária ke Krajtam královským, kde v jednom místě držím stálou teplotu cca 25-28°C.
Fanouš byl celý nešťastný, že ještě bude muset chovat hady, než jsem mu vysvětlil, že takových míst, kde se dají semínka umístit je doma mnoho. Např. vlastníci masážního přístroje mozku made by New Order World zvaného též televize mohou tento přístroj využít, neboť v jeho okolí je stálého tepla dost. Navíc jsem mu vysvětlil, že je můžu dát rovnou do boxu a teplotu tak držet pomocí lamp, ale nechce se mi svítit na hlínu, takže volba je jaka je.

Důvod pro tento způsob setby je jednoduchý a hned ho vysvětlím:
Cannabis jako rostlina má po vzklíčení tendenci táhnout svůj kořen co nejvíce dolů a málo do stran, takže když mi kořeny prorostou sadbovací kostku, umístim ji nejprve do menšího plytšího, ale zato širšího květináče. Tím jak jsou kořeny omezeny směrem dolů naberou silný a rychlý tah do stran no a když zaplní celý květináč jednoduše přesadím do většího v kterém dojede do konce v tomto případě to budou o objemu 4l. V podstatě jde o jedno přesazení.
Nikoho to takhle dělat nenutím, každýho věc ;) Fandovi jsem to řekl takhle a kupodivu to celkem pochopil, dokonce se mu líbilo mít i ruce od hlíny :D

Pro všechny přispívající, sledující a podporující:
Díky všem co píšete, sledujete a podporujete jak již bylo řečeno kdo má jakoukoliv potřebu se k věci vyjádřit je zde upřímně vítán :baseball: Yago

to marie: sleduj, čekej, díky ;)
to desertwolf : v to doufáme všichni, díky;)
to kofein76: snad to výjde, díky;)
marie
Myslím, že postupný přesazování do větších a větších funguje. KOřeny pěkně vyplní substrát. Jestli je to, jak píšeš, tak se Fanóš posere, až bude v květu. :)
Je to super nápad.. Něco podobného by se mi taky hodilo. Kolo mám rozbité a hodinky jako dárek k Vánocům taky fér..:teef: Jinak držim palec..;)
Edit: Ještě k těm sadbovacím kelímkům..kolik cm(mm) je tak necháváš prorůstat?
Edit2: (21.11) Jak to pokračuje?
YagoMan
Hola přátele,
situace se vyvíjí následujícím směrem: Fanda je šťastný jak neonacista na koncertě Daniela Landy :dance: ;) když vidí, že koncem listopadu vyrašila ze země rostlinka konopí a pod úsporkama... zítra s ním mám jít do bazaru pro nějakou skříň co viděl někde za tři kila a úsporky prý už posbíral po hajzlech po různých hospodách, ale slíbil, že v naší Jedové chýši všechny nechá (pozn.: já osobně tento čin odsuzuju a v tomhle vlaku nejedu :angel: )
Takže Fanda si zařizuje box :D každopádně na situaci to nic nemění sázka pokračuje dál jen s malými změnami, jeden kumpel odstoupil, že prý pod úsporkama už pěstovat nechce, měli jsme správně podle dohody Fanoušovi vrátit jednu z věcí a jako bonus 20g, samozřejmě chtěl Fanda jen bonus :D, takže Kokino:wink: si sviští šestikouli a já při sázení zapoměl zmínit, že 1x SMBog (by Ruprecht) byl nahrazen 1x White Widow (by Kokino) páč ten SMBog je právě pod tou jeho šestikouli :drools:
Aktuální situace viz foto
Světelná perioda: 18/6
Teplota: D/25-30°C N/16-20°C
Vlhkost: 60-70% (analog)

to John88:
citace:
Původní příspěvek od John88
Edit: Ještě k těm sadbovacím kelímkům..kolik cm(mm) je tak necháváš prorůstat?


když vystrčí kořeny tak je píchnu hned do květináče, ty sadbovací kostičky mi pomáhají hlavně v tom, že je při klíčení můžeš schovat do různých kelímků, kde je pak možné zabezpečit dostatečnou vlhkost což se s květináči někdy dělá těžko;)

Díky všem a každý je srdečně vítán :baseball: Yago;)
YagoMan
Za zmínku snad ještě, že ke konci týdne budu před Fandou všechny kytky zastřihávat, ale to pak dám vědět... ;)
Add: Sadbovací kostičky-jako, že rovnou i v tom kelímku prdneš do hlíny, jo? Už se těším na ty zástřihy..;)
YagoMan
Hola,
tak dneska jsem to střihnul. Dvě jsem zastřihoval já a jednu měl tu čest fiknout maximálně zaplavený Fanouš ;)
Ty spálené listy nijak neřeším, prostě se stalo :D dva dny jsem byl mimo město, takže si rostlinky dojely úplně free až k lampám a krapet to s tím solárkem přepískly, ale to jsou malé věci...
Všechny parametry od světelné periody, přes vlhkost, teplotu atd. stále stejné hodnoty, prostě setrvalý stav. V pondělí dostanou první dávku Bio Bizz / Grow.
Fanda i já si pochvalujeme hlavně WWxDP, tam se podíl těch genetik co se růstu týče projevuje opravdu vehementně :teef:
YagoMan
No a tady favorit úsporného kola se svými sedmi patry, tož doufám, že to nebude kulomrd ;)
A jestli to bude kikina, tak ty dvě WW budu dávat Fanoušovi do jeho připravovaného boxu, který jsme zakoupili a ještě na něm piluje nějaké úpravy tak doufám, že WWxDP budu moct dopřát toho prostoru co nejvíc...
Všem dík a zatím čest ;) Yago & Happy Fanouš
mulo
moc pěkný kytičky :) kdy plánuješ přepínat ? nebo už je přeponuto ?chtělo by to menší update .:)
Klamath
tjn mas to pekny a zajmavej pribeh. taky budu sledovat :D
Kuči
jak to pokracuje dal pane? pomalu dva mesice zadnej update a ja jsem zvedav jak to "fanoušovi" jede :D
Namer017
Tak co jede se ???
pajkapajka
kam se poděla tahle zajímavá sázka? :( chtěl jsem vědět jak to nakonec dopadne... :-(
SmokeHillz
nojo,fanos to asi zkouril jeste v rustove fazi a yago uz se k tomu ani nechtel vyjadrovat...
Lopticka
citace:
Původní příspěvek od SmokeHillz
nojo,fanos to asi zkouril jeste v rustove fazi a yago uz se k tomu ani nechtel vyjadrovat...



:D:D:D
Jak to dopadlo? :D :D
pajkapajka
asi nedopadlo... :-) a tak jsem se na to tesil...
YagoMan
Zdar zahradníci :bandit:

Omlouvám se všem, kteří sledovali tuhle pokusnou nitku a těšili se
na další postupné aktualizace.
Na mou omluvu mohu uvést, že šlo z 95% o technické potíže, byl jsem bez jakéhokoliv fotopřístroje :hanged: a od 5.12.09 do 30.9.10 bez připojení k síti, navíc v šíleném časovém presu. Těch zbylých 5% je moje lenost :angel: , že jsem si třeba nepůjčil někde foťák, nebo aspoň debila s foťákem a neskočil někde ke kumplovi s netem apod. Tak všem fakt sorry. Každopádně těsně před sklizní se objevil kumpel co mi pár foteček udělal.
Takže nakonec zvítězila má favoritka WWxDP a udělala mi (no hlavně Fanóšovi ) obrovskou radost. Což můžete posoudit sami ;)
Jako nejdůležitější věc chci uvést, že kompletně celý cyklus od 18/6 až po 12/12 byl jetý na původním osvětlení: 1x21W, 2x11W úsporné žárovky Philips Day Light. Tedy plánované osvětlení na květ z příspěvku č.1 použito nebylo.
Jak je s fotek patrné, paličky jsou samozřejmě řidší, páč sodík je sodík a slunce je slunce a úsporka je úsporka :teef: ale pro ty kteří se chtějí mikrogrowum věnovat, nebo je to jediné jejich východisko je tato možnost relativně použitelná.
Sklizeno 1.března 2010 / čistých 42g v sušeném stavu.
Co se chutě týče: labůžo :drools:
Vzhledem k tomu, že jsem si jednu paličku záměrně nechal, zbytek samozřejmě seslintal Fanda, vždycky dávám zkušeným starým growerum odzkoušet chuťovku, která vylezla z pod úsporky.

Ještě jednou se všem omlouvám a děkuju všem, kteří měli zájem o to jak to dopadne a nevzdávali to a dokopali mě i přes PM k tomu abych to uzavřel.

Všichni, kteří mají potřebu se jakkoliv k tématu vyjádřit, či se na cokoliv pozeptat - směle sem a do mě... :wink:
Zatím ciao a díky :rasta:
YagoMan
.
YagoMan
..
YagoMan
...
YagoMan
....
YagoMan
.....
YagoMan
......
YagoMan
.......
YagoMan
........
YagoMan
,
YagoMan
,,
YagoMan
,,,
YagoMan
,,,,
YagoMan
,,,,,
Lukinak
jů pěkná kitička ;) jen pokolika asi dnech jsi přepínal na květ? ja jsem tet rozjel neco podobnýho :)
YagoMan
citace:
Původní příspěvek od Lukinak
jů pěkná kitička ;) jen pokolika asi dnech jsi přepínal na květ? ja jsem tet rozjel neco podobnýho :)


Čest ;)
k přepnutí periody na 12/12 došlo přesně 1.1.2010 od 18:00 :teef:

10.11.2009 sázeno do hlíny (klíčení)
14.11.2009 semenáčky
20.11.2009 start růstové fáze
01.01.2010 start květové fáze
01.03.2010 finish

Snad ještě dodám, což by mohlo zajímat právě ty co experimentují s mikrogrowy, že ne jen v těch něco malých řídkých paličkách je veškerá síla a potence, :devil: ale z listů se dá vyždímat taky spousta materiálu, která se dá použít, jak sem Fandovi ukázal, sice k nečistému, ale pro jeho potřeby a použití naprosto "dostačujícímu něčemu" :teef: co dokáže v době jeho nouze pomoci... ;)
Jinak Fanóš byl z toho celý pryč a teď už bude rozjíždět svůj 3.indoor/ sodík 70W+1xPlug & Grow 125W Red Light.

Toť vše...Hola :bandit:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma