Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Philips Cleo HPA Synergy - Klikni zde pro originální téma
XXMMXX
Cavte odbornici,

toto bude asi trosku sialena otazka. Som este len zaciatocnik, chystam sa na svoj prvy indoor a zhromazdujem informacie. Jedna otazka ohladom osvetlenia.

Vlastnim doma relaxacne zariadenie Philips Innergize HB935. Je to proste solarium + infracervené žiarenie do domácnosti. Je to velmi šikovné, výškovo nastaviteľné, vstavané ventilátory, profi spracované, poskytuje optimálnu rovnomernú oblasť opaľovania 190 x 70. Info o pristroji sú:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/...ductInformation

alebo

http://www.patro.cz/objects/1074355399.html?tisk=1
- - - - -

Pre infračervené svetlo sú použité žiarivky Philips 2x 1100W.
Pre UV svetlo su použité žiarivky Philips Cleo HPA Synergy 2x 300W.

Tak ma napadlo, ci by to nebolo vhodné osvetlenie pre indoor. Výkon ideálny, UV žiarenie je v podstate náhrada za slnko nie ?? (inak opaluje nádherne a bez spálenia). Akurát o tých žiarivkách Philips Cleo HPA Synergy neviem ani za boha nájsť žiadne informácie.

Nájde sa tu nejaký macher čo poradí ?
http://www.lovecnacene.si/upload%2Fproducts%2F5130%2F2%2F20532.jpg
Sirus
Zdar XXMMXX.
Je to vostrý, má to repráka, ale imho to bohužel neni nějak využitelný pro naše potřeby. A obzvlášť při týhle ceně a tomhle příkonu. Z běžných součástek to postavíš mnohem levnějc a efektivnějc.
XXMMXX
Ale Sirus,

ja to kupovat nemusim, mam to doma. Ten prikon /600W UV ziarenie/ je predsa pre indoor normalny, navyse nepotrebujes ziadne komplety a tienidlá chladenie a neviem co,.. to vsetko tam je.

Mne ide len o to, ci to je na pestovanie pouzitelné, pretoze neviem co to je Cleo HPA Synergy /neviem ake to ma svetelne spektrum/. Btw: ako vplyva na pestovanie infracervene ziarenie ?
Tři Kavky
Obávám se, že UV nebo infra zářivky se použít nedají. Pokud bychom znali přesnou barvu chromatičnosti a svítivost, dalo by se diskutovat o tom, jak moc se nehodí.

UV světlo ti rostliny zlikviduje a infra upeče.

Nemluvě o tom, že použít zařízení za 40 tisíc do roomu bych rozhodně neriskoval, protože silně pochybuji, že to bylo koncipováno na práci ve vysoké vzdušné vlhkosti a 18/12 hodinovému provozu.
XXMMXX
to: Tři Kavky

toto som chcel vediet. Ved ani sam som nepredpokladal ze by to bolo vhodné osvetlenie. Len ma to proste napadlo..
Sirus
Hm, zkusim pohledat nějaký informace, ale moc nadějí tomu nedávám. Jaký to má spektrum, jsem taky zatim nikde nenašel. Každopádně pokud to chceš vyzkoušet tak proč ne. Pokud ti to pod tím do tejdne nechcípne tak by se to možná i dalo použít, ale já tomu moc nevěřim.

EDIT: http://www.lampspecialists.co.nz/productPDFs/5312h.pdf
XXMMXX
to: Tři Kavky

No vidis to, kde si to pdf vyhrabal?? Presne takto tie lampy u mna vyzeraju. Je tam k tomu nejaky pokec, bohuzial tomu nerozumiem.
Aky druh lampy je vlastne to Special H.I.D (HPA)? Pisu tam o spektre 300 až 600 nm. Som zvedavy k akemu zaveru prides.:)
Tři Kavky
Fotosynteticky aktivní záření je v rozmezí 400 - 700 nm. Pro růst se nám hodí nejvíce modré světlo, což odpovídá zhruba 430 - 500 nm, pro květ zase červeno-oranžové, což odpovídá vlnové délce 590 - 740 nm.

400 - 320 je UVA a pak níž do 280 je UVB.


Takže závěrem to vidím stejně jako nevhodné. Teoreticky by se dalo použí na růst, nebýt toho UV záření.
Sice se UV při pěstování také používají, ale většinou při tvorbě palic pro vyšší produkci pryskyřice, což se děje lehkým a krátkodobým ozařováním, které rozrušuje pletiva rostliny (resp. rozrušují bílkoviny a další organické sloučeniny).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma