Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Úprava Teplo / vlhkoměru - Klikni zde pro originální téma
Zahradník
Tak nějak jsem zaexperimentoval a s úspěchem...Mám jeden z těch levných(viz foto) teplovlhkoměrů a chtěl jsem mít měřak na skříni a pouze čidla na teplo a vlhkost...na teplo bych měl,to ztoho vyvedeno je,ale sonda na vlhko je v měřáku.Rozdělal jsem ho a sondu na vlhko jsem hned našel ...byla asi na 1cm dlouhých drátkách přiletováná na tíšťak ..Tak jsem ji opatrně ucvak a napájel naní svůj kablík a ten napájel zpět do měřaku a sondu teď mám pohodlně ve skříni a měřák na skřini,takže nemusím při každé zkoumání tepla-vlhkaotvírat skřiň...Jo ještě ta sonda je dost citlivá věc takže opatrně!Při pajení se snažte conejmíň sondu zahřát a ještě než ji budete aktivně používat bych kolem ní vytvořil nějakou ochranu aby se něco nedostalo natu citlivou věc uprostřed...
Zahradník
Přišlo mi že byto někho mohlo zajímat...
Zahradník
tady je foto mého výtvoru:
Zahradník
sonda a okolo ni uzavěr od tuh z pentilky :D
Zdar.
nápad určitě OK,ale chtěl bych se zeptat,není to měření teď nepřesné?Neovlivní výsledek ten dlouhý vodič.
Ony ty thermometry se sondou zvlášť stojí kačky na víc a myslím že asi je důvod proč.
Až se sem koukne nějaký "elektronik"určitě ti napíše jak to je...

Taky jsem o tom přemýšlel když jsem používal podobný měřák,dokonce i to vnitřní teplotní čidlo jsem nadstavil,abych mohl měřit teplotu roztoku v NFTéčku,v tom těle je zbytečný.

zdar.každopádně třeba ocenit
romis
cosmicgirl
no s tim merenim by to nemel byt problem....zalezi na tom jake snimače ten meric pouziva. U teploty to bude nejspis odporovy. To znamena ze v zavisloti na teplote se meni jeho elektricky odpor. Odpor se projevi velikosti protekajiciho proudu a ten se pak prevadi na stupne celsia. U vlkosti bych kecal ale principielne to bude stejne nebo podobne. Podle me to tak muzes bez obav pouzit ale jen za predpokladu ze nepouzijes nejaky odporovy drat.
Zahradník
Opravdu tak hluboce nerozumím elektrice,ale bezproblému mito funguje.Jakkoli upravím vlhkost v pokoji okamžitě seto projeví i ve skříni.Výsledek ze všech těch levných vlhkoměrů beru jen tak orientačně...(80% růst, 60,50,40% květ).A vodiče jsou 2 tenké měděné vlasové drátky...to by odporový drát neměl být pokud vím...
cosmicgirl
jo s tim nebude problem...ja se treba v praci obcas setkavam s teplotnim cidli ktere maji primo na sobe i kus vodice a ten se nesmi zkracovat. Ma svuj odpor se kterym se pocita ale co se tyce prodluzovani tam neni problem. Jinak se k cidlum pouzivaji stinene kabely to ma ale vyznam jen pri vetsich vzdalenostech a pri soubezich se silovymi vodici aby nedochazelo k naindukovani napeti.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma