Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Stavba aera - Klikni zde pro originální téma
verci
Zdravíčko lidi.
Mam takovej malej dotas, hodne se mi zalibylo AERO tak sem si řek že si jedno postam a hledal jsem inspiraci jak na nej a nesel jsem tu jeden tread:
1http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=31696
Tady vznika muj dotas nejsou použite trubky malé?? 10cm v prumeru mi přijde malo na aero neni to spis NFT? Ja osobne bych pouřil min 15cm v prumeru spise se priklanim k 18 možna i k 20. Myslite že velikost trubky ma vliv na rust? v aeru by kořinky meli byt postřikovany a ne naložené v roztoku.... to je pryncip aera ne?být postřikovany.
Dekuju
Machoman
Kořeny ti prolezou behem chvily na dno trubky,at deláš co deláš=už je spíš NFT než aero.Samo použít vetší trubky bude lepší,ale na vysledek si myslím to takovej vliv mít nebude.V roztoku furt naloženy nebudou,musíš to trocha vyspádovat,at to zase steče do rezervoaru.
Sirus
Zdar, pokud přemýšlíš o Aeru, tak bych si ti dovolil doporučit spíš něco takovýhleho : http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=45256
Podle mně je to i míň náročnější na stavbu, ale pokud jsi kutil tak proč ne.
PS : Viva AERO

EDIT: Nebo když už roury, tak pořádný.
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=44028
verci
Sirus: ja přemejšlel o mnohem vešim aeru na prostor 150x120cm.... Jo to jsou pořadné roury ale jeste jsem hledal a našel toto:
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=230063
To take stoji za přemíslení... jen nevym jak vyrobit nebo kde sehnat takovou velkou kad na miru... Tomu řikam aero system mlžení, tam se musí kořinkum vegetit.
Sirus
Mohl bys to postavit z tohoto : http://www.gascontrolplast.cz/cenik-pp-pe-desky.html
Jojo, taky jsem na to koukal. TAG je vostrej.
EricCartman
Ta vana na tag nemusí být z plastu, jednoduchý řešení je udělat dřevěnou konstrukci požadovanýho tvaru z trámků, pevný dno a boky dole do výšky do který v tom bude stát voda a vyložit to rybníčkovou folií, je 100% neprůsvitná, dost vydrží a nijak nehejbe s ph... fakt to funguje, sám ji hojně používám víceméně na všechny nádrže. Jednoduše si nechám naříznout desky z 21mm dřevotřísky dolů dám polystyren a vyložím folií. Bedna na vodu jakýchkoli rozměrů je hotová.
mmch jak tak koukám stejně je udělaná bedna na obrázku co postoval verci. S aerem (nízkotlak i TAG) mám zkušenosti tak se ptejte jestli chcete.
snuk1
Ahoj pokud bys chtěl roury( mám 160 ky ) , mám je doma už předděrovaný na aero košíčky, trysky gardena mám taky, něco jako v tom jednom odkazu s těma šedýma rourama, ale teda já mám ty oranžový silnostěnný... a jak psal machoman, musíš to dobře vyspádovat, ale jako bylo to ok. Jinak ta rybníčková folie je ok, používal sem to jako zichr pod systémy a ono to dost dlouho prostě smrdí plastem, tak pokud to más někde v bytě je to horší. Pokud bys měl zájem o ty roury nebo něco, tak pm
verci
Ahoj.
EricCartman: Je to dobry nápad z rybničkové folie. Ale jak řešit vznikle rohy (vis.obr)?? Já nechci mít na dne nádoby vodu ta bude odtykat do hlavního rezervoáru. Zde budou jen a pouze kořeny... Zda se mi to jako nejlepší řešení nalepit na OSBdesky plastové desky a vznikle rohy vytmelit silikonovým tmelem. TAG se mi libí, akorát co jsem si o něm četl tak mi není jasne jake mam použit trysky md-mlhová tryska od Gardeny se mi jevila jako dobra, ale pak to zacli rozebírat a prý moc nemlží spíše střiká... A nikdo tam pak nenapsal jaké pouzívají!! A jak tam maji přijit ty trysky v threadu si dost protiřeci prý nesmí byt z vrchu ani ze spodu...? Ale když budou ze stran tak se nedostane aerosol na ty uprostred neprostřikne.
snuk1: Dekuji za nabídku ale já pujdu do nějaké té kadě.
snuk1
Ten silikon nevím, aby ti to někde neprosakovalo... ti plachtu v rozích přeložíš a přicvakneš nebo přiklepneš hřebíčkem...mám na bazaru různý věci od ardeny a čerpadýlka, tak kdyžtak mrkni kdybys na to něco chtěl. Ono i to pseudo aero není špatný a možná dobrý to zkusit a mít našlápnuto na to pozdější vysokotlaký. Ty trysky gardena; já sem je viděl, mívají je zaplý v zahradách a obchodech na mllžení a myslím, že valijou dobře, to to byly hodně mini kapicky... spíš jen jako vlhkej vzduch, tak já nevím no, jen nevýhoda, že je gardena je drahá a vše má udělaný tak abys potřeboval další věci, takže k těm tryskám doporučují toto http://zavlazovace.heureka.cz/garde...-pristroj-2000/ nebo levnější varianta http://www.zahrada-levne.cz/gardena-1000 a to se potom prodraží, ale je to i s filtrem... ty trysky jsou stavěný na ten tlak 1,5 no
EricCartman
Nebudeš to stříhat, prostě to složíš... zkus si udělat simulaci z a4 papíru :D ty kusy co ti přečnívají musíš založit nakraj. Celou tu nádrž musíš udělat z jednoho celistvýho kusu bez spojů aby ti to někde nezačalo v polovině květu téct. To je asi nejhorší co se ti může stát...
Trysky od gardeny se na to používají a fungují sice né úplně ideálně ale fungují.
Jednoznačně doporučuju ten "základní přístroj" (víceméně jen redukční ventil) s filtrem a nejlíp ještě jeden před čerpadlo abys to nemusel moc často čistit.
Trysky dávám odspodu, podle mě je to výhodnější samozřejmě za předpokladu že ta nádrž je dostatečně prostorná aby na ně nešly kořeny. Na tag celkově je výhodnější menší počet kytek abys nemusel řešit distribuci aerosolu k mnoha kořenovým balům.
Je toho mega moc... tag je bohužel opravdu jeden z nejnáročnějších systémů co se návrhu a stavby týče, (ale rozhodně za to stojí) myslím že bych na to měl zpracovat nějakej seriál, vysvětlovat to pořád dokola je náročný...
Ale kdybys chtěl klidně se ptej.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma