Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Stavba skříně - veškeré komponenty - Klikni zde pro originální téma
vaaac
Ahoj, chtel bych pozdravit vsechny uspesne growery!

Na Groweru jsem jiz delsi dobu, pozoruju, procitam, sbiram inspiraci... Myslim, ze jsem ji uz nasbiral dostatek, a tak si chci i ja zaridit svou vlastni, krasnou pestirnu se vsim vsudy. Prestehoval jsem se do noveho bytu, takze to muzu naplno rozjet. Jak uz jsem psal, chci skrin, ktera bude kvalitni, a hlavne efektivni. Rozpocet bude zhruba 15 000Kc - vim, neni to nic moc, ale doufam, ze me to uspokoji. Chtel bych zaroven aby tento thread poskytnul inspiraci ostatnim budoucim growerum a aby se nebali take neco rozjet. A po Vas ostatnich bych prosil nejakou kritiku, doplnujici informace, nebo jak si myslite, ze by to bylo lepsi. Samozrejme nejsem milionar(i kdyz to planuji do budoucna:-D), tak budu rad, kdyz mi budete navrhovat komponenty co nejlevnejsi...

Takze ke komponentum:

1) Skrin - zaklad. Sestavim si sam z drevotrisky. V obchode narezou na miru, pak jen sesroubuju a natru. Rozmery: 180cm vyska, 140cm sirka a 80cm hloubka. Cele to vyjde asi na 1 700Kc.

2) Svetlo a)KVET - vybral jsem si jiz sestaveny set z growshopu Kit 600 W Velké stínidlo s odtahem o průměru 125 mm + Sylvania SHP-T Super za 3 100Kc. b)RUST - 400 W Philips HPI-T za 1 200Kc s predradnikem 400 W předřadník PRO-V-T 230 V za 1 400Kc a Digitální spínací hodiny týdenní za 190Kc.

3) Odtah - Vents TT 150 za 1 590Kc, programovatelný termostat za 1 500Kc, odtahove potrubi Sonoflex 152 mm 3 metry za 600Kc a dva ofukove vetracky za 700Kc.

4) Pachovy filtr - nemusite kupovat, pokud muzete mit doma vuni z travy(Cannabis for men). Ja zvolil
Koncový filtr 780 m3/hod Home za 2 950Kc.

5) Hnojiva - komplet od AH - Advanced hydroponics sada 1l, Final Solution, Ezimes+ a postrik proti skudcum celkove za 1 500Kc.

6) Kvetinace - devet kousku Teku čtyřhranný květináč 11l za 440Kc a do toho substrat Plagron Royalty Mix 50l za 460Kc.

7) Ostatni - vse, co se neveslo do ostatnich bodu. Teplo/vlhkomer Digital thermo-hydroměr Mini-Maxi za 490Kc, Reflexni folie Diamond reflect A-gro 1bm stříbrná 5 metru za 1 150Kc, Přechod 125/150 mm za 80Kc, zavesovaci retizky a hacky za 200Kc a lepici Alu paska za 150Kc.

Po secteni to dava zhruba 20 000Kc.

Chtel bych vytvorit idelani sestvavu pro trochu vetsi skrin(jakou mam uvedenou), a aby obsahovala kompletne vse potrebne k uspesnemu zapocati pestovani. Myslim, ze svetlo i odtah na ten prostor odpovida. Vim, ze tam neni uveden EC & PH metr, jelikoz se domnivam, ze neni k pestovani v hline nezbytny. Samozrejme casem lze dokoupit.
Budu rad za vsechny pripominky, proto nevahejte, a komentujte. Po nejakem case, az si budete myslet Vy i ja, ze je vse ok, sestavu si poridim, a Vy se budete moc tesit na grow reporty.

At to roste! S pozdravem vaaac.
Kuči
ahoj, vidim zatim jeden zadrhel. Ten pachac neprofouknes- tedy polde mne, jinak at to nekdo jiny upresni(kdyztak pak smaznu) ale pachac bude potrebovat o neco slabsi-musis pocitat se ztratami v potrubi atd...
mnoo podle me by ti na ten prostor uplne stacilo 4kilo... No a doufej, ze ti to ten ventilatorek uchladi.... A nikde nevidim napsany zadny ofukovy vetrak. Nejake stolni kancelarske otocne doporucuju..
A na co beres 6metru te folie?? to staci pouze po obvode a zhruba ve vysce kde budou kytky.. nemusi byt vsude....
krasus
toz ta 6tikule pekne zatopi budes rad kdyz ji uchladis, ale kdyz to zmaknes tak budes mit pene nafoukly sisulky doporucuju ti mensi ¨watas na rozjest stacila by klido 250w protoze palit stavu na maly holky je skoda:beer:
Sved
tak píšeš, že chceš levný setup a 15000 se dá rozložit efektivněji. Poradím u každého bodu, ale bude na tobě jestli to přehodnotíš:

1) není vlastně co dodat
2) první k spínači - 400 je zbytečně moc stačí ti obyč analogový za 70kč http://adshop.cz/inshop/scripts/sho...ProductID=35631
Za stínidlo,předřadník,výbojku)květ i růst) solidní cena otázka je zda se právě tady nevyplatí investovat do stínidla Adjust a wings medium a zvlášť koupit květovou a růstovou výbojku. Když je to v jednom obsahuje 30% modrého světla, což je pro květ neprostý nesmysl, tam si bohatě vystačíme se 4%

Tady tedy přeplácíme tvůj plán

3) Vyser se na to ufo - drahé,hlučné,slabé doporučuji tuhle volbu http://www.elektro-paloucek.cz/vent...roducts_id=4112

levnější,silnější,tišší - jasná volbo pro tebe, mám ho i já - nestěžuji si - naopak měl sem taky ufo 365m3 a po jedné sklizni sem ho prodal za 1500 - nikdo by neměl řešit ventilaci v G shopech je to předražené, protože kde oni to kupují?
Co se týče těch stahovacích sponek - jsou drahé a špatně se snima pracuje kup si Alu pásku stojí asi 8kč metr - je nekutečně silná a pevná.

4) údaj 400m3 je maximální průtok vzduchu. Pokuď půjdeš do ventilátoru, co jsem ti poslal, tak se dívej po pacháči kolem 500m3 a více.

5) k tomu nic

6) tež nic royal je pro mě moc nasycený, ale chyba by to byla jen kdyby si do toho cpal semínka - to fakt NE!

7) vše OK, akorát digi-vlho měr kup mimo G shop a přechodku za 250? A jsme u toho:-D nic z ventilace nekupovat v G shopu a tři výkřičníky k tomu !!! jestli budeš objednávat ten ventilátor, tak si tam přiber přechodku - dáš za ni 80kč.

K Ph/Ec - jestli si koupíš Ph metr, tak si uděláš velkou radost.

Tak ať se daří, zhodnoť to a poraď mi jak si hodil linky do textu jako přímí odkaz :)

SVED
Kuči
SVED- s tím analogovým časovacem si doufam delas srandu, protoze takovejch jsem uz upalil asi 4 kusy..! na 400w a pozdeji mozna i vice doporucuji stykace a relatka! musi zvladat indukcni zatez- v pripade lampy.
Sved
To je dost možná dobrá poznámka já má tež stykač, takže to neřeším. Akorát že ten digitální v tom případě bude to stejné.
vaaac
Diky za komentare!

Kuči: Naopak, pachac to profoukne, jen aby ale stacil pruchodu.

Disaster:-): Ventilator jsem uz vymenil podle Sveda, ktery ma pruchod kolem 500m3/h. Ofukove vetraky napsane byly, jen sis jich asi nevsim. Ted jsou jeste zpresnene. Mam radsi kdyz trochu zbyde, nez kdyby chybelo. 6m je mozna prilis, ubral jsem 1 m.

Sved: Diky moc za tve obsahle rady.
2)Spinac zustal stejny, jen jsem ho nasel v tom obchode, co jsi doporucil. Stoji tam jen 190Kc.
3)UFO jsem vyhodil, a nahradil ho tim TT. Mas pravdu, na G shopech jsou veskere ventilacni potreby dost predrazene. Stah. spony jsem take vyhodil. Nevedel jsem, jestli jsou potrebne nebo ne, tak jsem je radsi predtim vzal. Dopsal jsem Alu pasku, ktera si myslim bude take stacit.
4) Filtr jsem zvedl na 780m3/h. To si myslim, ze by stacit melo.
7) Teplo/vlhkomer jsem ponechal, myslim, ze cena odpovida produktu. Redukci jsem take dopsal z tebou doporuceneho obchodu. Jak jsi psal, stoji tam jen 80Kc.

Ph&EC metr planuji dokoupit na dalsi kola growu.
Jeste se vratim k tomu svetlu. Tvuj napad s Adjust-a-Wings stinidlem je dobry. Slo by to udelat, ze bych si koupil toto stinidlo a k tomu 600W vybojku na kvet, a nejakou 250W na rust. Otazkou bude jestli se to vyplati. Budou se muset dokoupit k oboum zarivkam take predradniky. Nebo jestli koupit jen jednu vybojku jen na kvet, a pouzit i na rust. Pro priklad, kdyby svitila 20 dni v rezimu 18/6 utrati na elektrice okolo 900Kc. Dokoupit 250-ku a predradnik by stalo zhruba 1 600Kc, a za rustovou fazi by spalila elektrinu za 350Kc. Takze by se to vyplatilo az v prubehu nekolika sklizni. No napiste, co si o tom myslite.
Zatim se mejte. vaaac
citace:
Původní příspěvek od Kuči
SVED- s tím analogovým časovacem si doufam delas srandu, protoze takovejch jsem uz upalil asi 4 kusy..! na 400w a pozdeji mozna i vice doporucuji stykace a relatka! musi zvladat indukcni zatez- v pripade lampy.

Samozrejme schvaluji bezpecne zapojeni pres stykace atd.. Ale, ja mam uz asi 3-4 roky stejny analogovy hodiny . Nejdriv na 4kilo, tedka uz nejakej patek na 6ti kilo a v pohode. Hodiny funguji, jedou a zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by se mely posrat..... Asi zalezi jak byla unavena ta ktera smena v cine/japonsku/kdekoliv v riti kde to delaji ...
krasus
citace:
Původní příspěvek od Disaster:-)

Samozrejme schvaluji bezpecne zapojeni pres stykace atd.. Ale, ja mam uz asi 3-4 roky stejny analogovy hodiny . Nejdriv na 4kilo, tedka uz nejakej patek na 6ti kilo a v pohode. Hodiny funguji, jedou a zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by se mely posrat..... Asi zalezi jak byla unavena ta ktera smena v cine/japonsku/kdekoliv v riti kde to delaji ...


Mohu jen potvrdit ja spinam jednema analogovejma 2x 6tikuly a v poho straci tam dat prodluzovak s prepetovou ochranou
Sved
Uvažuješ dobře, ale nesmíš podcenit rustovou fázy - je stejně důležitá. U toho prostoru bych šel do 400w výbojka, předředník. Ještě ukázka jak to může být zapojené.
vaaac
Myslis, ze tento prostor sestikilo nevyuzije? BTW co je ta velka krabice na obrazku?


//Edit: Zmena vybojky Plantastar za GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output. Stoji o 300Kc vic, ale ma byt nejvikonejsi z teto rady.
Sved
GIB Lighting ....... je ýbojka v kombinaci (květ/růst), šestikilo jo myslel jsem tu 400 jako na rust, když si to tak chtěl a ta krabice je hlavní jistič
vaaac
Takze jsem zase zmenil vybojku. Tato se hodi jen pro kvet. K tomu jsem pripsal 400W vybojku s predradnikem na rust. Doufam, ze k sobe vybojka a predradnik pasuji. Stoji to sice penize navic, ale jeste nejake obetovat muzu. Potom jsem pridal regulator otacek na odtah. Myslite, ze bych si mel trochu priplatit a dat tam misto nej thermostat s regulaci otacek? Bylo by to asi pohodlnejsi. Nebo je to uplne zbytecne?
Myslim, ze uz se to blizi ke konci, a vse bude vyladene. Kdyby se Vam neco nezdalo, vyjadrete se! Zatim dekuji. vaaac

//edit: Tak jsem ho tam nakonec pridal. Co na to rikate?
No mě příjde na první skříň s 600W 18300kč dneškem docela ranec...za polovic by se to dalo rozjet.Aleee už mlčím:D
Sved
Možná by se to dalo rozjet, ale já ti fandím je vidět, že nenecháváš nic náhodě :)
vaaac
Diky za podporu! Avsak vyskytl se problem se skrini. Co jsem povazoval za vyrizene se zmenilo na neuskutecnitelne. Tuto skrin mit nebudu. Koukal jsem jeste po jinych bazarech i na internetu, ale nenalezl jsem nic rozmerove vhodne. Proto jsem se rozhodl, ze si ji vytvorim sam. Bude se skladat z 18-ti milimetrove drevotrisky. Napr. v OBI ji maji za 130Kc za m2. Nove rozmery skrine budou 1,8m vyska, 1,4m sirka a 0,8m hloubka. Takze me bude stacit asi 11m2. Nepocitam, ze na zadni stenu pouziju drevotrisku, ale bude stacit asi 5mm tlusta deska. Nevim presne jak se jmenuje, ale byva skoro ve vsech skrinich vzdy na zadni stene. stoji asi 30 za m2, takze to nestoji ani za zminku. Nebude to nic sloziteho. Material mi seriznou rovnou na miru, jakou budu potrebovat. Spojim ho klasicky sroubama. Na dvere koupim samozaviraci panty - taky otazka par korun. Dodelam dole maly sokl. Pak jen celou skrin natru nejakym balakrylem. Celkove to vyjde lehce pod 2 000Kc. Stavbu skrine doufam zdokumentuju a zverejnim tady na groweru. Peace vaaac
vaaac:
a proč si to nezboucháš doma z latí?jednoduchý rám z cca 5*5cm laťěk...dovnitř sponkovačkou folii a z venku aby to bylo "hezčí" třeba černou netkanou textilii...stavba za 500kč.a dopředu si mužeš dát na panty jakýkoliv dvířka...toť moje uvaha.záleží na nápadu/zručnosti/možnosti.takhle si mužeš udělat skříň jakou budeš chtít a nemusíš se tahat s dřevotřískou po baráku
vaaac
Jo, nad tim jsem taky premyslel. Ale vypadalo by to spis jako stan. Potrebuju aby to vypadalo jako aspon trochu normalni kus nabytku.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma