Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Pestovani po LED, prvni indoor - Klikni zde pro originální téma
coolioo
Zdravim vsechny na Groweru. Ponevadz nebylo vubec jednoduche se tady dostat, doufam ze se mym kytkam dostane jeste pomoci. Mnoho let zpatky jsem jen outdoor ve skleniku, ale to uz je doba, dlouho jsem mimo a proto, ze jsem vasnivy kurak tehle zelene lahudky, rozhodl jsem se pro indoor. Nejdriv ze vseho jsem musel zmaknout pritelkyni. Poznamky typu: "No takove heblo mi do baraku nedotahnes!" Co elektrina a ucty za ni, co majitel domu a jeho obcasne navstevy, jak vysvetlis tu rouru?" Jsou uz tytam, kdyz jsem nabehl do obchodu se drevem, trosku jsem zaimprovizoval a postavil si box primo na miru v detskem pokojiku:-) Dcera je jeste malinka, takze se vyhnu spouste otazek. Odber elektriny jsem vyresil pouzitim LED, nejsem zadny elektrikar, takze jsem dal prednost Ready to go sade od sikmookych mistru z Hong Kongu. Ne, ze jejich kvalita je nejlepsi, rozhodne patri mezi nejlevnejsi.
Box rozmery; 105x95x105cm drevotriska, uvnitr vylepeny MYLAR
diamantovou folii
Kvetinace; 4x samozavlazovaci
3x 20x25x45cm
1x 20x25x60cm
Osvetleni; UFO LED full spectrum 3 band Light 90w. Jde o vysoce
svitive Ledky podobne tem, co pouziva audi do reflek-
toru. Maji mit stejny vykon jako 400- 600W sodik. Tolik
info od vyrobce. Nakolik bylo pravdive se ukaze pozdeji.
Maji 3600 Lumenu.
Hnojiva; Biobizz grow, bloom, Topmax, Clonex root stimulator,
Plagron Phytamin, Biobizz Algamic
Substrat; Tak trosku experiment, kokos, perlit, substrat na
kaktusy, substrat na orchideje. Pomer nevim, tak
od oka. V jednom kvetinaci hooodne prevazuje kokos.
Semena; indica/sativa mix od Green House
1x church, 1x Arjan Strawberry haze, 1x Great white
shark, 1x Hawaian snow, 1x Lemon skunk
10 Mango od KC B (me oblibene ovoce)
indica/sativa mix sazeno rovnou do kokosu, vse nahore, ceka se jen na CHURCH.
Klicivost Manga 8/10, nejdriv nakliceno v minisklenicku, pak do hliny.

A ted muj problem. Rostlinky manga maji dnes 2 tydny a jsou hrozne nezdrave, listy stocene, maji asi 7 cm, prvni 2 kulate listky hrozne vysoko nad hlinou a nevim cim to je. Jako by staly a cekaly na neco a ja jim nedokazu pomoct.
Indica/sativa mix vyklicil, ALE! Jsou to jen takove zizalky se dvema kulatymi listecky co se tahnou za necim, no nevim za cim???
Ze by za svetlem??? Vyrobce uvadi; Zavesit 1,5 m nad kytky, ja jej mam asi 50 sm nad, tak svetla snad maji dost, nebo, ze by to bylo prelitim. Musim priznat, ze jsem se ze zacatku bal toho, ze uschnou, tak jsem je stale kropil. Ted jsem pudu trochu prokypril spejli a necham proschnout substrat, ikdyz uplne promoceny nebyl, ale vlhky dost. Neni to jednoduche, protoze LEDKY nevydavaji temer zadne teplo.
Ke vsemu o cem pisu, pridam foto pro blizsi info. jen chvilku strpeni.
JO malem bych zapomel, vodu upravuji na ph 6, co se vetrani tyce.
mam pritah pasivni na fotu jde videt mala mrizka. Sama lampa ma ventilator, vetra do vsech stran. O odtah se stara sprchovy ventilator 300m3/h uvnitr jeden 2 rychlostni vetrak, ale to je fakt tornado, budu to muset jeste vychytat:-) TeplotU A VLHKOST NEMERIM, NEMAM CIM. No nejsem zadna rosnicka, ale rekl bych ze mam uvnitr stale kolem 20 C a vlhkost bude asi taky v poho, ponevadz Irsko je samo o sobe vlhke. (slunce malo, spis takovy mrakomor)
coolioo
Pokud nekdo zna odpovedi na muj problem, vi jak ho vyresit, tak hned sem s tim!!! (treba jeste neni pozde) Popripade, jestli bych mel doplnit nejake hnojivo nebo neco, uvitam kazdou radu. DIIIIIIIK
Nehnojit, ta hlina co mas v tom substratu musi pro ty prcky stacit..
To svetlo dej rozhodne bliz... pokud z nej nejde moc teplo. Ty pokrouceny zluty listy vypadaji jako problemy s PHckem + vlhkosti. A min je nekdy vic... coz plati dvojnasob pro konopi. Takze zalivej az je substrat suchej, (zabor pest,potezkej kvetnik) hnojit zacni az to bude vetsi, ale to ti tady poradime. Tak at se dari a mej se.
PS: Stejne jednou koupis sodik:-)))

EDIT: jeste jsem ti chtel napsat at si spis poridis rezany, ze je to jednodussi,a le v irsku nevim kde tedy:-))
V1k1
cau ja jsem mel to same ale s rezama.myslim si ze to bylo prelite.Nechal jsem to vyschnout asi 2dny a pak upravil zalejvani.casem se mi srovnaly a dnes mi 3 zacinaji zloutnout :D tak to zalejvam cistou vodou a pohoda:)Jinak to mas moc pekne a dobre vymyslene.
Mr.MEN
Máš pěknou bedýnku. :) Můžu se zeptat kolik tě stál ten LED reflektor?
coolioo
Diky. Dam na vas a nebudu to do nedele zalivat. Jen tem nove vyklicenym sprchu.
S rezy to je tady tezke, snad se nekdy neco najde.
Lampa stala i s postovnym 140 euro z ebay.com, dostal jsem ji do 10 dni. Na europonics.eu stoji 390 euro, takze docela velka uspora:-)

http://cgi.ebay.com/90W-FULL-SPECTR...=item19b394b170
coolioo
To Disaster; Na zacatku tydne jsem myslel, ze tomu opravdu neco chybi, tak jsem namichal do rozprasovace phytamin a striknul listy. V tu chvili byly suche, takze vlhkost je nejspis nizka. Dnes jsem to porasil aspon tak, ze na mista, ktera zatim nemusi byt moc prosvetlena jsem umistil pruhledne kelimky s vodou. Snad to pomuze, hlina pomalu schne. V utery jsem dal na 4 kvetinace trochu biobizz grow, mnozstvi mene nez minimum, ale zadna zmena, takze to nejspis neuskodilo, ale ani nepomohlo. Svetlo uz je asi o 20 cisel niz. Nize uz to nejde, kdyz to dam niz, na dve kytky uz tak silne nesviti.
To V1k1; Uvidime jestli se to da dokupy i me. Dik za pochvalu bedny, no ja sam osobne bych si ji kvetinkama neozdobil, ale holky jsou u nas v presile:-) Navic to tu skvele padne
coolioo
Jo a malem bych zapomel. Ve vode kterou jsem zaleval mam uz namichany Clonex root v pomeru 2ml/L kytky mely vcera dva tydny (ikdyz nevypadaji:-)) Mam uz ho vysadit?
krast
tady pod nima někdo jel něco na icmag.com snad to pomůže. http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=139719 a tady sem našel něco dalšího, kde to někdo jede nyní http://www.420magazine.com/forums/j...row-2009-a.html tady další http://www.marijuanagrowing.eu/90w-...els-t37918.html

a ať se daří
coolioo
Zdravim, takze ndes jsem udelal jednu dost dulezitou vec a to je, ze jsem koupil hydrometr. Protoze kytky stale stoji a ja nevim cim to. Od ctvrtku nezalivam a puda je stale mokra. Ale vnitrni RH je 41%.
Jak nejucinneji zvednu vlhkost?
Mel bych o5 prikryt kelimky?
Diky
Sirus
Čus Coolioo, co takhle pořídit zvlhčovačku?
coolioo
Cus Sirus, hehe, tomu bych se chtel prave vyhnout:-), jen jsem to zapomel dodat. A snad se mi to i podarilo. Truhliky jsem podlozil tremi nepotrebnymi plechy na peceni po vrch napnenymi vodou. Z boku jsem na plechy nasmeroval jeden z vetraku a vypadato, ze cereni vody mi zvedlo RH z 41% na 88%. Teplota v noci 21- 22C, pres den 25C Tak snad uz se to rozjede... Navic, zvlhcovacka by zabirala zase misto a to nechci, takhle nejde nic videt a zatim to funguje.
coolioo
Zdravim vsechny. Tak jsem tu a opet s problemem:-) Me kytky jsou 3 tyden na rustu a vypadaji jako tydenni kytky vetsiny z vas.
Chci se zeptat, ma nekdo nejake zkusenosti s CLONEX root stimulant?
Pouzivam ho od zacatku a myslim, ze je k nicemu. Shodou okolnosti jsem potreboval zakorenit vetvicku blazna, tak jsem ho pouzil ve spravnem pomeru s vodou a koreny nikde, ikdyz jsou to taktez 3 tydny?
Neni tak nahodou tento pripravek pekny smejd a nebrzdi on ten rust?
Zitra pridam nove fotos, at jsou ti, co je to zajima v obraze. Takze se mejte a uzijte si HALLOWEEN, ja jsem bohuzel v praci:-(
4fun
tak tadyten clonex mám já http://www.growplanet.cz/index.php?...&idv=186&idk=12
nemůžu si na něj stěžovat, u mě je to top stimulátor, a to jsem tkoušel spoustu
ty to tim klonexem zaléváš? nevim jak ty, ale já jsem vzal ostrou žiletku, dezimfikoval ji, odřízl větvičku pod úhlem 45°, odstříhal pár lístků, píchnul do rockwoolu a do 14 dnů sem měl kořínky, po třech týdnech ůplně prorostlý rockwoolem
PS: zaléval jsem čistou vodou
coolioo
Cau, jo zaleval jsem. Nemel jsem moznost sehnat rezany, takze jsem zaleval v predepsanem mnozstvi ihned po nakliceni. Je to stejny stimulant jako mas Ty, jen ted koukam, ze mam vetsi baleni. Takze jsi me "potesil" opet jsem to nedelal spravne:-) Myslis, ze tenhle zpusob pouzivani mohl tak razantne zabrdit rust nebo to spis byla chyba ve vlkosti, kterou jsem mel 2,5 tydne jen 40% v rustu?
4fun
tak jako určitě bys měl mít víc jak 40%, nech je ještě oni ti udělaj kořínky snad. Ale určitě jsi měl nejdřív namočit stonek do stimulátoru a to zalévání stimulátorem už je spíš takovej bonus k tomu :)
coolioo
Ted mi vlhkost kolisa mezi 70-90%, zda se mi, ze se chytaji, dnes jsem 4 zastrihnul a vcera mely 3 tydny, tak jsem jim dal minimalne hnojiva. Davam jednu fotku, od spoda jim zloutnou listky, tak jsem to asi prehnojil, nebo je to normalni? Clonex uz jsem nedaval.
van blade
zdar,
celý se to jeví jako hodně přelitý, dále potvrzuju kolegův postřeh s ph - ten kokos hodně drží vodu - četl jsem o "samozavlažovacích truhlících v př.1 - to jako pasivní hydro? ted bych to radši vylil a nechat vyschnout..

ad ph - je to moc vysoký, kokos neupravenej má určitě přes 7, ten mix hliny možná taky nebyl nejlepší, blokuje to příjem živin.víš jakou máš vodu?

vlhkost se mně zdá taky moc, spíš 70% maximum..

podtrženo: nechal bych to proschnout, snížit vlhkost, klidně zvýšit ofuk, pak zalít tak čtvrtinou minimální doporučený dávky s upraveným ph tak 5,6-6. a vyhodil bych ty kelimky :)
coolioo
Cauky, strasne moc diky za rady. Ano melo to byt pasivni hydro. Nevedel jsem jak se zbavit vody, takze jsem vsechny truhliky vytahnul ven a snazil se z nich slit co nejvic vody. Prave, ze jsou samozavlazovaci, tak to neni nejjednodussi dostat tou malou hadickou a jen tak jsem zmeril PH te vody. Nestacil jsem se divit, sice mam jen PH metr v kapkach, je to hodne priblizne, ale +-8- 9, ikdyz jsem vodu upravoval na priblizne PH 6. Takze jsem podle Tvych rad upravil vodu na asi 5,5 az 6 a vse prolil znova a zase vodu slil, at se upravi trochu PH v hline. Takze dal jsem to ven na slunicko, at to proschne, spravne maji mit jeste hodinu den a pak noc, nezbyva nez jim den prodlouzit, nebot hlina je fakt mokra. Snad se tim nic neposere. Jeste jednou dik.
4fun
tak to bylo tim ph, takhle vysoký jsem tu na foru ještě neviděl :D, nevim zda ti radim ůplně dobře, ale já bych s tim hnojení ještě hodně dlouho počkal, třeba to ani nemusí bej přelitý, ty žlutý listy jsou z ph, ale přelitý to bejt taky může, hodně štěstí do budoucna, ted už by ti to mělo jet, jsem zvědavej jak to pod LED jede
coolioo
Jo, dik. Myslite, ze kdyz ph vody prolite substratem ma 8, tak bych mel zalevat treba PH 3, aby se to v hline nejak srovnalo na ph 6, nebo normalne prolivat vodou s ph 5,5 - 6???
4fun
no určitě ne tím ph 3, můžeš to mít kyselejší, třeba 5,2 , ale pod 5 bych nechodil
coolioo
Aha, toz dobra tedy. Mam sice jen ph metr v kapkach, ale podle te stupnice v brozurce to vypada na PH pres 5. Uz jsem to jen tak decentne pokropil a znova a zmeril vodu, ktera vytekla z hliny. Ted ma kolem 6-6,5ph, to si myslim, ze uz se da oproti vcerejsim ph 8 a vic. No nevim, co na to odbornici??? A taky nevim jak vysusit hlinu, kdyz jsem mel ze zacatku pujceny sodik, tak to proschlo hned, ale ty diody nehrejou. Nechladim je a teplota mi nepresahne pres den 24C a pres 20C v noci, tak jsem aspon zvysil ofuk (jak poradil van blade), tak snad to oschne.
Pak me jeste napadlo vytahnout z jednoho truhliku kytky a hlinu prosusit. Pak je hodit zpet. To je asi blbost, co myslis?
4fun
hele, nejlepší by bylo to samozavlažování nebo co to tam máš "vypnout" a zalévat to ručně, dokud kytky nebudou mít aspoň 30cm a budou vypadat k světu, pak si ho obnovíš, to už ti tu vodu budou vysávat, jak často zaléváš (PS: stačí jednou za 3 dny při ručnim)
ajatolah
Na 100% souhlasím s 4fun. Určitě to ze začátku zalévej ručně, klidně až do přepnutí na květ. Ty malý kytky nemaj šanci vysát tolik vody. Jinak supr grow, budu určitě sledovat! Mír s tebou a dým v těle...
coolioo
Tak tak... Vodu ze samozavlazovani jsem vysal, ted uz je voda jen v hline. Od minulych rad to skoro nezalivam, ale kdyz potezkam kvetnik nebo zaborim pest do hliny, citim, ze je to stale mokre. Kvetniky jsou 25 cm hluboke -5cm samozavlazovani, takze 20 cm a uspod je to stale dost mokre. Jen mam strach, ze je tam ta voda s vysokym ph a proto to stoji. Takze ted jen cekat, ale jak dlouho. Teda kytky maji 4 tydny a vubec na to nevypadaji, s timto tempem, abych je mel na rustu 3 mesice:-)
Ty wogo, jeste, ze to UFO bere jen 90W:))
Chce to udelat nejake razantni reseni, at uz se to pohne! Nejradeji bych sel do toho pokusu s jednim kvetnikem, upravit hlinu a pak zasadit nazpet.
Diky za rady, urco to nechci vzdat, takze se chytam vseho.
dokktor
teď už enom čekat až holky pořádně prokoření. samostatné květníky sou určo lepší, protože se možeš každé kytce věnovat individuálně, ale v truhlíkoch to taky de. akorát, že kusy, co pomalejc zakoření budou menší než ty rychlejší sestry, co jim tak vemou kořenový prostor. zas na druhou stranu přesazovat to teď, to by sis to zase zbytečně zasekal.
coolioo
Takze muzu potvrdit, ze to bylo tim PH. Mozna trosku i prelitim. Jen nechapu jak se mohlo v samozavlazovani tak vyznamne zvednout PH. No nic, ted uz si davam pozor, zalevam vodou s PH okolo 6, voda prolita hlinou ma taky kolem 6. Hnojim jen minimalne, PHYTAMIN jen na postrik co 4 dny. Pridavam jednu fotku, at porovnate zmenu. tentokrat uz bez kelimku, rozhodne to vypada lip:-)
Teplota den; 20C
noc; 19C
Vlhkost den i noc; 60- 80%
coolioo
Tak zdravim vsechny.
Dnes jsem prepnul na kvet. Kytky ceka prvni dlouha noc po 42 dnech na rustu. Jsou sice dost male, vsechny maji kolem 17 cm, ale uz nechci dele cekat. Ten prvni mesic byl ulet, stale nejake problemy, kytky nerostly. Myslim, ze je to hlinou, ktera je na prd, stejne jako skoro vsechno tady v Irsku. Snad sklidim do konce ledna a zacatkem unora bych chtel rozjet dalsi grow, tentokrat s kvalitnejsi pudou a taky jsem se uz poucil nekteryma chybama.
Jednu vec ovsem nechapu. Voda, dokonce i ta prolita hlinou mela PH kolem 6, takze jsem zaleval s tim, ze uz je to v poho, stale pred zalitim jsem meril a stale ok. Ale po dvou dnech od zaliti jsem vodu v kvetinaci zmeril a mela zase PH 8 a mozna i vice. Takze vysadil jsem i alg-a-mic. Nekde jsem cetl, ze i to muze zvysit ph. Takze ho pouzivam jen jako postrik spolu s Phytaminem. Redim to tak, ze na pul litru vody (coz je obsah meho rozprasovace) davam 3ml Phytaminu a 1.2 ml Alg-a-micu.
Noodles.
čau, být tebou vyzkouším kokos. Tím ti odpadnou problémy s PH, a je to jistota. A za dalšísi určitě pořiď klony..
coolioo
No jenomze na te fotce, v tom truhliku vodorovne je kokos a nejak to neroste. Nevim jestli bych nemel vic prihnojit, co myslis?
Sved
Mám postřeh takový, že když namíchám zálivku na více dnů dopředu a upravím ph na 6, tak se stejně druhý den pohybuje na 6,4, takže ph nezůstane nikdy stabilní.
Klimes
citace:
Původní příspěvek od Sved
Mám postřeh takový, že když namíchám zálivku na více dnů dopředu a upravím ph na 6, tak se stejně druhý den pohybuje na 6,4, takže ph nezůstane nikdy stabilní.

presne jak rika Sved, jenze jde o vodu v truhlikach, o hnojky, co kytky nestaci z truhliku spotrebovat, zacnou uz po 12 hodinach zvysovat ph v hline, teoreticky tam musis nalit jen tojik hnojek, kolik jich kytky stihnou prijmout, nez se zvysi ph natolik, ze prestanou zrat
ps. svede, ty pouzivas bio hnojky? jestli ne, tak to jeden den nared, a druhej den srovnej ph, pak by to melo jit. u bio se to kazi porad, tam den cekat nema smysl, jak se zacne zvysovat ph v hline s bio hnojky, ihned flushing, vyplavit prebytecny hnojky a srovnat ph, proto se ma pouzivat hnojky s hlinu od jednoho vyrobce, ten toma "sladeny" a ph se drzi, ale pozor na prehnojeni
Sved
používám bio a abych furt flushingoval - to nejde. Včera se mi převrhl ph metr s chloridem draselným. Když sem ho opláchnul tak už nešel.
Klimes
Hlina od biobizz by ma v sobe i dolomitycky vapenec. ktery drzi ph v norme.
V ph metru bude voda, otevrit, vyndat bat a nechat vysnout
Sved
samo že sem ho dal vyschnout. Otevřít ale nijak nejde
coolioo
Je to tak, ze kdyz namicham hnojivo dopredu a nepouziju Alg-a-mic, tak se nezvysi tak razantne ph jako kdyz ho pouziju. Takze uz teda jen jako postrik. Ale na jake Ph upravujete vodu pri rezeni Phytaminu? Mam vodu s PH 6, naredim do ni Phytamin a v tu chvili ma PH 9.
van blade
prostě to tam nelej..vono to není žádnej zázrak..nic se nestane. když moc, tak to pro dobrý pocit občas použij na postřik.

jak to dál jede? co to ufo světlo, jak jsi s tím spokojenej?
už jsem na to slyšel přesně ty stejný reklamní řečičky jak před pár rokama na cfl lampy..
coolioo
To Van Blade; No pouzivam ho uz jen jako postrik, kdyz uz ho mam. Ale pouzivat ho budu, stejne se stale musim piplat s upravou vody. Vcera jsem zmeril destovku a dokonce i ta ma nejakych 7.5 PH.
No a jak to jede???? Tezko rict, jestli sledujes muj grow, tak vis, ze jsem mel spoustu problemu, ted uz jsem duslednejsi. Hlidam a merim denne Ph, lampu mam tak 20 cisel nad kytkama, zalevam tak akorat a zda se mi, ze se to mnohonasobne zlepsilo. Skoda, ze to neslo od zacatku. V pondeli jsem prepnul na kvet, tak uvidime, co se z toho vyklube. Nicmene hned po ukonceni tohodle growu jedu hned dalsi s kvalitni hlinou, budu pedant hned od zacatku a kdyz to nepujde, budu vedet, ze UFO je na prd. Takhle jeste nevim... Taky muze byt to, ze se moc nehodi na rust a je lepsi na kvet, to se vsechno ukaze. Pripojuji nejake aktualni foto.
K tomu Phytaminu, kdyz to neni zadna slava, co stoji opravdu za to??? Co bych popripade mohl dokoupit a mixovat spolecne s Biobizz hnojkama?
4fun
kdyby jsi je nechal růst ještě aspoň 1-2 týdny a pak přepl, tak by to nemuselo bejt zas tak špatný, myslim si že by z toho bylo nejmíň 2x víc než budeš mít z tohohle, jinak líbí se mi jak se hezky větví pod tak nízkou vatáží a ani se nějak extra netáhnou do výšky :)
coolioo
NO jo, ale to to bohuzel neslo. V prosinci letim na 3 tydny do Cech a o kytky se mi bude starat segra, ktere jsem sveril sve zelene tajemstvi:-) Uz tak je to na ni dost, ze musi chapat jak a co redit a ucit ji jeste rozeznat samce od samicky, to by asi nedala. A radeji mit aspon neco, nez vsechno oprcane samcem:-)) Protoze ona by tam toho samce urco nechala. Tak doufam, ze do tri tydnu se to ukaze, pak muzu klido frcet pryc.
van blade
jj sleduju..viz př.č.18..nj chybama se člověk učí, kvalitní hlínu na další kolo - to můžu jen souhlasit, lampu správně co nejníž..

ad phytamin-taky sem to používal, teď se mně to zdá zbytečný..žádnej rozdíl..no co dokoupit..NIC, jeď základní řadu, ta obsahuje vše potřebný, není špatnej nejakej enzym na pročištění občas.

nejdůležitější pro kytky je-světlo-ventilace-teplota, vlhkost,správny prostredí-a hnojiva až naposled..

to přepnutí je v poho, ze semen se to ještě potáhne

citace:
Původní příspěvek od 4fun
no jási na cfl nemůžu stěžovat

citace z př.č.1:
Osvetleni; UFO LED full spectrum 3 band Light 90w. Jde o vysoce
svitive Ledky podobne tem, co pouziva audi do reflek-
toru. Maji mit stejny vykon jako 400- 600W sodik. Tolik
info od vyrobce. Nakolik bylo pravdive se ukaze pozdeji.

u cfl to byla lež, předpokládám, že u ufo-led taky...
coolioo
Tak to je v poho. Taky jsem si myslel, ze to je brzy, kdyby se dalo jinac, tak bych to jeste ten tyden nechal. Ale Mango ma jeste asi 8 tydnu kvetu, ostatni jeste dyl, tak snad z toho neco bude.

A enzymy dokoupim...
fananek7
Čau coolioo,
tak jaký je další průběh?
Už jsi dlouho nic neposlal,kvete ti to vůbec?
Zajímalo by mně další foto jestli by to šlo.
Jinak fandím všem nový technikám věřím,že v LED je budoucnost.
coolioo
Cus fananku, tak jsem si konecne nasel cas na grower. Pred vanocema nevim, kde mi hlava stoji, znas to.
Takze jsem na tom asi takhle, z mixu od Green House je to sam mrzak, patrne moji chybou. Jen Lemon skunk celkem ujde, jen jeste nekvete. Ze semen od KC Brains mam radost. Z 8 mi kvete 8 a to je fajn. Roste to, ale strasne pomalu. Nevim jestli je na chybe lampa nebo hlina. Abych se presvedcil, objednal jsem si jeste 250w sodik set a soupnu to dovnitr, at kytky poznaji poradnou smazbu. UFO tam samozrejme taky necham. Jen mam ted obrovsky problem s muskama. Jsou to tak odolne a mazane svine, ze jakmile otevru box, oni se zaryjou do hliny. Nevim, co je to zac. Cetl jsem o par pripravcich, ale ty tady u nas nemuzu sehnat. Poradili mi tu v obchode nejaky sprej, dva dny mi box smrdel jak latrina, po muskach ani rana, mozna par kusu zustalo, ale sok dnes! Otevrel jsem box a bylo jich tam tak 200, hruza, listy jsou jak seskvarene, pravdepodobne kytkam sezraly spoustu korenu. Takze uvitam kazdou jinou alternativu, kdyz uz tu nejsou jedy jako mame doma. Dokonce tu nejsou ani ty zlute lepive pasky:((
Takze rano tu dam nove fotky.
coolioo
Takze pridavam par fotek jak jsem slibil. Dnes jsem v grow shopu sehnal lepici pasky na ty svine, snad to pomuze. Pridam fotku, jak asi vypadaji, snad s nema uz nekdo ma spatne zkusenosti a muze dat par rad jka se s nema vyporadat. Jeste jsem dnes u jednoho manga nasel hermouse, jeste si nejsem uplne jisty, ale radeji ho dam ven, kdyz tu dva tydny nebudu.
fananek7
Nazdar,
jojo,vánoce to je záběr,to mi povídej,obvzlášt´na baráku...
Díky za foto je to zajímavé,ale fakt takové zakrslé jsou to spíš takové bonsaiky.Myslím,že je to tím,že jsou v truhlíkách.Už o tom tady dokonce někdo psal.Ubírají si navzájem živiny a slačuje se kořenový systém.
Loni jsem mněl kytky taky v truhlíkách bud´po dvou nebo potřech,z jara byly doma,v létě a na podzim venku a ta ky to byly max.0,5m chudáci a květ řídký.Jakž takž zhulovali.
Letos jsem sadil tosamé sémně přímo z těch kytek přímo do země a v červnu byly kytky skoro dvoumetrové,kdybych nezastřihával a neohýbal tak by mně asi sežrali a čorky taky,pouze s přírodními hnojivy-výluhy,kompost,koblihy.Květ konec září-jako pěst.
S toho vyplývá,že čím víc prostoru pro kořenový systém,tím větší kytka.
V tvém boxu bych to viděl na 4 kýble po 5L na jednu kytku.

A co s týče těch mušek tak na to jsem mněl postřik BIO a nějaký název,hledal jsem to doma,ale už mi to asi došlo nikde není,ale když se unás zeptáš,tak je to v každé květinovce.Zředí se to určitém pomněru a dá do rosprašovače a postřáká se tím hlína.Larvičky mušek se začnou dusit vylezou z hlíny a chcípnou.
Jednoduché a účinné :-).
Je to český výrobek bio,vyrobený z řepkového oleje,takže název asi BIO OIL a něco...

Tak to asi vše,pěstu zdar a pěkné vánoce...
coolioo
Tak a konecne doma! Pokusim se sehnat ten repkovy olej, je to asi fakt nejucinnejsi, podle toho jak ctu. Zlute pasky nepomahaji, postriky taky ne. Jsou to mrchy odolne. Zatim nejucinnejsi mi prisel pokus cislo 3 a to, ze jsem do maleho zluteho kelimku nalil trosku domaci slivovice. Neni divu, Irove jsou narod alkoholiku, na ty jejich mouchy budu muset po jejich, fakt, ze na to jdou:)
S temi truhliky je to mozna pravda a mozna ne. Nez jsem se do toho pustil, snazil jsem se hodne cist a jel jsem tak trochu na zpusob clena xmalcom a tomu to krasne jelo.
Tady je odkaz: http://grower.cz/forum/showthread.p...ight=%2Bxmalcom
Ja jsem poridil truhliky jeste vetsi a hliny maji spoustu. Jen me mrzi, ze ten sodik nedosel pred mym odletem, takze ho nainstaluji az po navratu a to bude asi tak plus minus 5 tydnu do sklizne. Nevim, jestli to kytkam nejak neublizi. No uvidime. Jinac vsem, KRASNE SVATKY!
coolioo
Zdravim vsechny. Kytky po 16 dnech byly uplne vyschle, ale o neco vetsi. Koukam jen, ze se jeste chytly. Dal jsem jim poradnou zalivku a pridal sodik 250w. Ikdyz se mi zda, ze nebyl vubec treba. Chytraci od sousedu vypli elektrinu v kotelne, takze kdyz jsem dorazil byla teblota v noci uvnitr boxu 5,2 C a pres den 9 C.
Namontoval jsem sodik a pachovy filtr, protoze barak (asi si vsichni umite predstavit to aroma v 15 dni neventilovanem dome:-))
Jenze sodik hrozne topi, v tom mem boxu az drsne. Pres noc nam nemuze jet odvetravani, takze to piluji jen ventilatorem, primo na svetlo a teplota pres den kytek je uz druhy den 45 C!! Pres noc jen 20 C. Ale i tak to musi byt sok pro ty kytky, zda se mi, ze uz tak nevoni a chloupky na vrscich zhedly behem 2 dni.
coolioo
Kytky maji 36 dni rezim 12/12, ale pod tim UFO led to slo pomaleji.
Jak je na nekterych fotkach videt, nechal sem ted pri sodiku i to UFO, jen jsem ho dal svisle na kvetinac a sviti na male kyti vzadu.
benycute
Je to hezky ale je mi lito zes to nedojel cely na to ufo...s ufama je tu zatim malo threadu a aspon by bylo videt jaky to ma schopnosti...ale jinak nice
coolioo
No me je to taky lito, hlavne kvuli tomu, ze jsem tem ledkam dost veril. Ale sam si muzes podle fotek udelat obrazek jak to pod nema roste....
Dnes maji 6 tydnu kvetu a je to dost ubohe. S takovou bych sklizel nekdy v 13 tydnu kvetu a to je na Mango dost ulet! Voni nadherne, ale co z toho ze... Tak bych to videl, ze UFO neprodam a vyhotovim si jeste jeden hodne mini box s jednou kytkou, na tu to bude akorat, ale jinac ne. Svetelne spektrum, pokud dam lampu tak 40 cm nad kvetinac zabere u spod sotva tak 35x35 cm a to je na muj box dost malo, aby to bylo super. Navic vsiml jsem si, ze tim, ze nevydavaji zadne teplo, kvetniky nevyschnou ani za tyden, dokonce i vic a pouzite hnojky mi vyznamne meni PH v pude. Takze, kdyz chci dobre jedno, je zase na prd druhe- takhle to jde od zacatku- proto to rozhodnuti se sodikem. (ani pro me to nebylo jednoduche...)
benycute
Jj je mi to jasny....Taky ted jedu pod LED ale ne pod ufem a je fakt ze hlina je furt vlhka ale zas roste mi to v pohode takze s vysichanim pudy je to pravda ale ten pomalej rust podle me nebyl problem svetla...
fananek7
Čáu,
po dlouhé době,vypadá to dobře,nějaká pryskyřička by byla,ale je vidět,že se to seklo jak jsi tam nebyl-to sucho a zima,dostali tak krutý podzim...
Myslím,že pokud ti zhnědly všechny chomáčky,tak už asi nevyrazí nové
a tudíž asi sklizeň.
Odhaduju tak za týden.
Tak zatim.
Bandita
take plytvanie casom,par stoviek naviac a mas pekne sisky a nie tento bodliak utrapeny....
coolioo
Jakych par stovek navic, myslis, ze tohle bylo free?
coolioo
Pridavam par novych fotek. Pristi tyden v patek zacnu zalevat jen vodou a dalsi patek, coz je za dva tydny, sklizen. Jsem rad, ze z toho bude aspon neco:-)
coolioo
Zdravim... Byl bych rad, kdyby si nekdo zkusenejsi projel posledni fotky, protoze ja sam si nejsem jist, kdy sklidit. Dnes jsou 56. den na kvetu. Vrchni chloupky sice hnednou, ale to je dano spis teplotou, ktera je pres den az 40 stupnu. Je to hic, ale uz to takhle dojedu. Spodni jsou jeste stale svetle. Kytky mely podzim, dlouho staly, nic se nedelo, ted zas jedou, no tezko rict.
Zitra muzu pridat nejaky detail...
Zedy
Nějaká detailnější fotka by se hodila. Koukal sem že tam máš mix více genetik, tak to bude kus od kusu taky trochu jinak s tím sklízením. Jinak můžeš šmiknout vršky a spodky nechat dojet. Podle fotek z 14.1. bych je ještě nechal, ale sou to takový průhledný vršky, že z toho člověk moc nevyčte;)
4fun
sklidl bych to až po těch dvou týdnech na vodě, a hlavně je to jenom na tobě, jak to máš rád, jestli energičtější nebo stoned :-D, doporučuju oboje ;-)
coolioo
Takze to udelam tak, ze dnes jsem dal naposledy hnojky, od zitra jen vodu. Zalivam tak, ze dam na ty 3 truhliky 2 litry kazdy den, vypada to, ze jim to staci.
To Zedy: Vice genetik tam sice je, ale z toho indoor mixu od Green House, mi vysly jen Lemon skunk, Hawaian snow, Church a Strawberry. Vsechny vypadaji o poznani hur nez zbytek, coz je Mango. Taky jsem je sadil o tyden pozdeji. Ten mix necham jeste tak o dva tydny dele, minimalne. Mezitim budu premyslet o necem dalsim.
To 4fun; Ja rad to i to, jen mam strach, ze to nejak podelam, coz uz za me nejspis udelala ta teplota... Muze ta teplota nejak vyznamne zmenit ucinky nebo ma vliv jen na vynos???
coolioo
A tady dalsi....
LEM
Ahoj, vůbec nechápu, proč do nich chceš ještě lít hnojiva...když se jim podíváš na listy, tak je vidět že jsou od hnojiv dost sežraný a spálený.Navíc bych nečekal, že ještě nabydou...měl jsi je vytrhat hned, jaks pořídil ten sodík a dát novou várku...promiň, že ti to takhle píšu, ale na tohle fakt nemá cenu svítit, natož hnojit...nechal bych je už jen na vodě a dal bych je normálně za okno...výsledek bude stejnej, jak po dalším měsíci v boxu....Chybama se člověk...a tak dále...držím palce při dalším pokusu...
fananek7
Jo,já si taky myslím,že na první pokus v poho a hlavně odvaha s experimentem ledek.
Jen tak dál a pošli foto co jsi sklidil.
Bejt tebou tak zkusim sehnat dve zarivky a udelam si matku, 36w uz prezijes a muzes jet z rizku furt.
hary
čus uznávám že si do toho šel to jako respekt ale kdyby si si přečtl pár věcí na icmgu ušetřil by si pěníze a čas tahle technologie je v plínkách jen zasraná reklama z nás dělá blbce trochu jsem sklamán docela jsem tomu věřil že to bude stát alespon za něco a tobě K+ aspon za to něco:)

P.divím se že máš jen jednu zelenou kostku myslím že by si si těch karem zasloužil více dosti lidem si ušetřil peníze a čas
fananek7
[
P.divím se že máš jen jednu zelenou kostku myslím že by si si těch karem zasloužil více dosti lidem si ušetřil peníze a čas [/B][/QUOTE]

No jasně,letí další ode mne.
Káčko,páčko. :-)
coolioo
Diky vsem za K-acka, za rady, za podporu....
Celym smyslem tohodle growu, bylo vyzkouset tuhle novinku. Jasne jako sen kazdeho growera i muj byl, aby ve vysledku bylo hafo kvalitni travy.
Ale uz od zacatku jsem vedel a hlavne videl, ze to UFO zase takovy zazrak neni. Procetl jsem si takhle hafo clanku o Ledkach jak tady, tak na Icmag atd...
Jenomze spousta lidi to nedotahlo do konce, dalsi spousta lidi si timhle muze delat jen reklamu. Jsem rad, ze ja to do konce dotahl, presvedcil jsem sebe a snad i ostatni o tom, ze tohle UFO fakt zadna revoluce neni....
S tou sodikovou vypomoci, co mam zhruba 2 tydny si myslim, ze jsem udelal dobre. Sice jsem to nedojel cele na Ledkach, ale hrajou tu hlavni roli. Vysledek teda sice nezasype, ale aspon potesi, protoze priste to bude urco lepsi!!!!
coolioo
Tak o5 po tydnu par novch fotek. Kytky jsou totalne oholene, listy teplotu a nekolikanasobny narust svetla a hnojiva nejak neustaly, ale i tak si myslim, ze na speka bude.
1) Church- z indoor mixu od Green House






2)Arjan Strawberry Haze, In-mix GH






3)Hawaian snow-ten ma jeste spoustu casu (ale z chlupatych palicek se vymamlasil nejaky shit, tak pujde asi hned ven)

Ostatni Mango Haze
coolioo
A dalsi Mango...
Takze jak jsem uz psal, jsou uz 6. den na vode, jeste bych jim chtel tyden nechat, tak snad to bude v poho.
Plechh
zajímalo by mě jestli je to jenom muj pohled nebo to vypada jako kdyby to ani nebyl cannabis????? a jak dlouho to kvete???
coolioo
To Plech: Kvetou 8 tydnu, z toho posledni 3 tydny se sodikem, jinac byly na Ledkach, coz znamenalo pomalejsi rust. Mozna proto...
xpapousek
MNo nevím, to si na metr ctverecny opravdu svitil jednim tim svetlem o vykonu 60W? Vzdyt pod tim by ti skoro ani ty rizky nezakorenily...

Na takovou plochu aspon tak 5 takovych svetel... :)

Mozna i neco jineho nebylo vporadku nez to svetlo ne? http://grower.cz/forum/image.php?at...49953&size=full Nejaky stres? Strihal si listy? Mozna take chyba...tento nezdar urcite nebude jen tim svetlem, zene?
coolioo
NO jasne, svitil jsem jen tim UFEM, po celou dobu. Jen kytky nemam po celem boxu, zabiraji asi jen 3/4 mista a UFO ma 90w ne 60w. No na to jsem rad, ze z toho neco je. A jel jsem ze semen, ty od KC Brains jsou v poho, ale ty od Green House staly za prd. Ten nepodar nebo nezdar (tos nazval presne). To je pokus s kokosem a byla to normalni samicka, tohle se mi z kytek udelalo, kdyz jsem pridal sodik. Listy jsem strihal, samozrejme, jinac se to ani nedalo, protoze byly uplne suche, ale ne u kytky, kterou jsi mi poslal v odkaze.
Takze muj poznatek, zpusobilo to HLAVNE svetlo, teplota, od toho se odvijelo vse ostatni. Kvuli teplote to rychleji vysichalo, takze dostaly nekolikonasobny prijem hnojiv nez na co byly zvykle atd atd...
Plechh
no kamo sorry ale takže to byl spíš jenom takovej pokus asi....... protože tolik věcí najednou se nedivim že vypadají jak vypadají, příště bych zkusil větší watty no ale uvidíš , úsporně jsi začal a úsporně sklidíš
dokktor
já bych to světlo zas tak černě neviděl. toto je sice spectra unit, ne mazar, ale pod 90w LED 108g s takovou diverzitou odrůd, já mysim že krása.
Plechh
sorry ale jakejch 108 g vzdyt to jeste roste, nikde jsem tu neviděl že by už to sklidil
coolioo
Hele , kdyz si pozorneji prectes prispevek od dokktora a mrknes na slovo "toto", uvidis je je podrtrzeno a to z toho duvodu, ze mas na nej kliknout, je to odkaz na jine stranky, tam uz uvidis o co jde.....
Plechh
Jo pánové to sice ano , ale to jsou nějaký vzorky pro Cannabis Cup 2009 pěstovaný asi trochu jinym způsobem než v kumbálu(jestli ten thread bude číst Kumbál tak sorrychlape) jsou to ty nejlepší výsledky v pěstování pod LEDkama bylo tam 19 kytek a pokud se nemýlim tak první Soft Secrets vydal ven tyhle odkazy na Dutchgreengrowlights.nl a jejich super úspěch pod LEDkama............... sorry muj názor
WAMParjan
jo no dock taky ty světla jsou popsaný jako 2x 300w led :D to si nymyslelly odběr :D doufám protože to by těch 108 g celkem vysvětlovalo :D . . .a na těch 19 já napočítal 21 kytek svítí dvěma led boxy . .
WAMParjan
na to mužu dodat jen FUCK oFF !!

smažu :)
coolioo
No jo, nacpat 2 tyhle Led panely do meho boxu, mohl byt vysledek podobny. Jenze jsem mel za to, ze diody usetri penize za elektrinu. Nacpat takhle 2x 300w do boxu, nebo dat 600w hps, to je prast jako uhod. A vysledek stejny, ne-li horsi.
A jeste k te cene 800 eur za todle???
Staci projet Ebay a mas to za 200 i s postovnym.
Plechh
já jen přídávám ono slavné ,,sodík do toho´´ :-) , a taky pár fotek mojí matky která roste pod 16 LED diodama (16x1W) a k tomu zářivka 9W , tedy kompletních 25W
coolioo
No a da se to:-) Vypada to dobre, na ty Watty... Uznavam, ze mohl hodne zapochybovat ja. Ty zacatecnicke chyby... No uvidime jak druhe kolo.
Vecer pridam nejake nove fotky.
coolioo
Tak jsem tu se slibenyma fotkama.
Na fotce u UFA je CHURCH, ostatni z indoor mixu od greenhouse jsem vyskubal. Nedaly ty podminky a nejak zvlcely, tak sly ven!
Ostatni jsou uz jen Manga.
Nektere vypadaji jako by uz byly ready, nektere ne. Od ctvrku maji rezim 6h svetlo 18 h tma, v pondeli svetlo vypinam a dva dny potme. Vlhkost je mezi 20 -30%, teplota den: 27-35C, noc: 21-25C.
Tplota se mi podari snizit tak, ze uz si muzu dovolit mit pootevrene dvere, kdyz svitim min.
Pristi grow musim vychytat tu teplotu lip.
Kvuli prckovi si nemuzu dovolit silnejsi ventilaci, takze to poresim tak, ze svetlo dam na pevno ke stropu, cele to podsklim sklem do 240C, snad to bude stacit a budu pohybovat jen kytkama smerem k podlaze. Snad to bude ok....
Uz pomalu vybiram semena, ale po posledni skusenosti s GreenHouse si necham spis poradit. Se kteryma bankama mate nejlepsi zkusenosti???
coolioo
Takze zase po tydnu s novyma a tentokrat nejspis poslednima fotkama.
4 kytky byly setnuty uz v pondeli, nadherna ovaocna vune, super koureni, ale vynos (podle vsech ocekavani) dost mizerny....
Ale nejhorsi to neni, mohlo z toho byt hovno, tak aspon neco.
1. kytka - 4g
2. kytka - 6g
3. kytka - 7g
4. kytka - 9g
Kytky byly mensiho vzrustu, takze suseni bylo rychle.

A ted ke kytkam, ktere tam jeste zbyly. Dnes mely naposled 6 hodin svetla, od dneska uz tma az do nedele. Chomacky jsou sice krasne bile, ale cekat uz nebudu, bude to dane spis temi soky, co zazivaly....:-)
Na prvni fotce o5 CHURCH od Green house.
Na dalsich jen manga. Jedna kytka je ocesana az moc, to bude mou netrpelivosti a neustalou chuti neco degustovat.
Na ceste jsou uz dalsi semena, takze musim mit cas vse dokonale pri[ravit na dalsi grow. Protoze sem nikdo nedal rady, co nakoupit, dal jsem o5 na sebe a objednal 5x PAPAYA, 5x White Widow, 10x mazar.
Vse feminized seeds. Sadit budu jen 10, takze bych je rad nejak pomichal, zbytek bude v rezerve, nechavam si pootevrena zadni vratka.
zmetek
cau, skoda zes to nedojel jen pod tema diodama, ale asi by to bylo fakt jeste mnohem horsi, proc nejedes rizky? Je to levnejsi, usetris cas a budou to 100% samice s ocekavanyma vlastnostma. Kupovat semena jen na takovej grow mi prijde jako vyhazovani penez. Jinak ale K+
coolioo
Dik za K. Musim kupovat semena, protoze ziju v Irsku a tady nevim o nikom, kdo by mel dostupne rezy... Vim, ze by to bylo mnohem jednodussi. Pojedu i dalsi grow s tim UFEM.
coolioo
Zdravim vsechny. Takze posledni fotky. Uz druhy den visi i zbytek kytek. Neni to uplne nejlepsi a tak doufam, ze dalsi grow bude uspesnejsi.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma