Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Balbuties (koktání) - Klikni zde pro originální téma
Mr.Freeze
Zdravíčko,

abych tak nějak nastínil svoji situaci, v raném dětství mi doktoři dali nějakou živou bakterii (očkování) a po tom sem začal koktat, dneska bych vzal baseballovou pálku nebo tenisovou raketu a tím je umlátil že by začali taky koktat. V mládí jsem byl trošku oplácanější, ale ve společnosti mých vrstevníků vždy velmi oblíbený (mezi top 5 ve třídě) a nikdy nezkazím žádnou srandu :-) Asi v 6. třídě jsem našel nový životní styl - sport. Teďka hraju tenis 11 let a už bych se toho nevzdal, pomohlo mi to vyčistit mysl, velmi se fyzicky zlepšit i najít nový okruh lidí. Když jsem byl menší chodil jsem na logopedii, kde zjištovali jestli nemám poruchu dechu bo co, ale míček jsem vyfoukl z járku ikdyž byl 90 stupňů, plíce mám prý nadprůměrně silně a velké sportování (tenis, cyklistika, inline, běh) tomu ještě napomohli. Čili dechu mám dost.

Ale jak je celkem jasné, občasné zakoktání velmi znepříjemňuje život. Stává se mi to většinou s kluky, s holkama dokážu kecat plynule hodiny a hodiny (stýkat se jen s holkama? :-D ).
Další proměnou je tu marihuana, když si ji dám dokážu mluvit plynule s kýmkoli a jakkoli dlouho (někdy sračky to je pravda, ale to není podstatné :-D ) naopak po alkoholu to většinou ještě horší. Čili dobře, jednou za měsíc se ožeru jak dobytek s kamošama, ale všeho s Mírou. Doktoři říkaj že mám trošku vyžší tlak (po dědovi), prý nemám provozovat adrenalinové sporty a vyvarovat se stresu. Ale kdo v 18 letech nežije adrenalinem a nedělá sporty? Žiju v Brně, čili měšťák - stres a uspěchaný životní styl je každodenní chleba. Řešení je se odstěhovat někam do hor, ale to je hovadina :-) Rád se bojím - filmy, zkouším nově věci, jezdím na motorce od 13 let, zabývám se tuningem 2T motorů a pokouším se i závodit, čili žiju na plno, ale je tu jedna vada na kráse, co asi? :-)

Další proměná tu je spánek, čím víc spím, tím jsem klidnější, vyrovnanější, ale nemužu spat 10 hodin denně, to prostě nejde. Spím tak 6-4 hodiny denně. Pamatuju si na šk. v přírodě asi v 4 třídě mi to na týden odpadlo pač nás nutili spat ve 20 hodin a vstávali sme myslím v 7 nebo 8, čili cca 11 hodin spánku jako dobrý, ale studuju strojní průmyslovku a život je dost nabitý, čili asi nepřichází v úvahu.

Moje otázka by zněla : Máte někdo zkušenost s použitím marihuany, či jiných léků proti balbuties (koktání) ? Jedna možnost je experimentovat, ale radši se zeptám než aby něco dopadlo špatně. Napadli mě léky na snížení stresu, tlaku krve, popř. uklidnující léky pro hyperaktivní lidi. Ale zase aby to ze mě neudělalo zeleninu co celej den sedí u PC a paří World of Warcraft bo hůř žužlá si palec. Parkrát sme se s klukama zkouřili a vubec sem nezadrhával, prostě super. Ale nemužu přijít zkouřenej k matuřitě, to by asi neprošlo :-D Když beru věci "s nadhledem", nebo si z někoho vyloženě dělám srandu, nebo su v euforii, tak taky nezadrhávám, prostě je to od srdce, ale když mám říct něco smysluplného před tabulí profesorovi kterej není zrovna můj šálek čaje je to k zlosti. S ostatními si pokecám moc rád a vubec mi to nedělá problém. Chtělo by to nějak odbourat ten "stud" nebo jak to mám nazvat.

Nějaké nápady, komentáře, zkušenosti, cokoli? Na co potřebujete se zeptejte, ať je to téma co nejšťavnatější, třeba pomůže i někomu jinému.

Děkuji všem za čas a písmenka
crackonos
Mě napadlo, že THC (psychoaktivní látka) nemusí být nutně ta určitá složka obsažená v trávě, která ti pomáhá proti koktání, tudíž bych zkusil aplikaci marihuany takovou, při které se neuvolňují zrovna ony psychoakt. (pro tebe za určitých situací nežádoucí) látky. THC se rozpouští v tucích, alkoholu atd., tak co třeba zkusit užívat denně polévkovou lžíci nadrcené trávy třeba do polívky nebo jako "přídavek" k třeba zelenému sypanému čaji, jelikož se THC ve vodě nerozpouští. Takto bys nebyl zkouřený a ostatní látky bys bez problému přijmul. To vše za předpokladu, že THC opravdu není ta látka, která ti způsobuje zlepšení tvého problému. Tímto způsobem se léčí lidé s parkinsonem a jinými chorobami...zkus to
RealG
No jo, ale já zas co vím tak cannabinoli a ostatní učinné látky jsou právě rozpustné v tucích či alkoholu, takže myslím že onen čaj by nebyl uplně to pravé ořechové. Takže nvm jak sepatovat THC od ostatních účinných látek.

Leda skusit do čaje například listy, které obsahují minimální množství THC
Mr.Freeze
Kamoš to dává svýmu psovi do jídla a hned je živější :-) už je starej tak aspon se může ještě hejbat. Tak mě napadlo třeba to přimíchat do nudlové polívky nebo mezi rohlík jako koření.
me se tak zda ze tohle neni kvuli ockovani ale spise to mas z casti psychicke, asi moc lidi z groweru ti nepomuze,
Mr.Freeze
To si nemyslím, mariánka to umí podle mě perfektně potlačit, tak proč ji neaplikovat, popř. nesmísit s jinou látkou aby nepomáhala? Jde mi jen o to jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti, popř. nápady. Zkusím teda si to přidávat do polívky nebo nějak... uvidime, dam vědět ;-)

Jinak je to z očkování, na půl roku sem přestal mluvt, snad vim co se mi stalo, nebo sna dne? :-D
Celller
Cau, rekl bych taky, ze tvuj problem je ted spis psychicky, kdyz si zahulis, tak se uklidnis a je to v pohode. Koktani te prepadne vzdy, kdyz si v nejake stresove situaci, nebo se rozrusis. My ti tu muzeme tezko radit, napsal si to hezky, ale sam sebe znas jen ty. Pracoval bych byt tebou na sebevedomi, vic si verit, k dane situaci pristupovat klidne a s rozvahou. Travu bych hulil jen obcas, ponevadz jak si na ni (zvyknes) a pak ji nahodou mit nebudes, budes koktat jeste vic. Musis se snazit ruzne, pro tebe stresujici, nebo jinak te ovlivnujici situace resit v klidu a s prehledem. Pracuj na sebevedomi:)
Mr.Freeze
Zajímavý je, že když su s jakoukoli holkou, všechno opadne, aji s lidmi se kterými mi je dobře.

Co něco na uklidnění, něco podobného marihuaně - Valium?

Tak díky za rady a tipy, kdyby někoho něco ještě napadlo, sem s tím :)
no ja to bral tak ze tady na groweru nebude moc psychologu kteri te lehce rozeberou a reknou co a jak, hele zase psychika neni jen tak. kamos ma problemy ze zaludkem, podstoupil operaci, kazdou chvili v nemocnici a po roce mu klidne zdelily, ze s nim nic nema, ze to je ve psychice.... jak rika celler zase bych se neupinal jen na tabletky a drogy spise se snazil bez toho. mozek je pekna svina a dela veci o kterych vubec nevis. treba v podvedomi kdyz mluvis z "jakoukoliv" holkou, mozek jede at si nemysli ze neumis mluvit, a jedes bez zaseku, u tech lidi co nemas moc rad zase nechce s nima mluvit nejradsi by je ignoroval a zacnes to sve...... hlavne bych pri komunikaci s tema u kterych koktas vubec nad tim neuvazovat ze koktas ale snazit se byt v "pohode" jako s ostatnima
crackonos
Je taky možné, možná i pravděpodobnější, že je tvůj problém psych. rázu a související s podvědomím. V tom případě bych ti doporučil tuto knihu: http://knihy.abz.cz/prodej/moc-podv...nejsiho-rozvoje sice je v ní občas spousta demagogie, ale pokud si z toho vezmeš aspoň něco, mohlo by ti to pomoct. Vědomí vlastně pracuje podle murphyho na základě podvědomí, které řídí všechny tělesné funkce. V té knize nastiňuje to, jak ovlivnit podvědomí, aby pracovalo ve tvůj prospěch.
Kdyš to nebudeš z hulením přehánět tak se ti tvuj promlem muže zlepšit a nebudeš kkokokoktatt.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma