Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Postavení společnosti jako původce psychických problémů - Klikni zde pro originální téma
Spejsek
Zajímal by mě váš názor na to, jestli je možné, aby občas se objevující psychické "poruchy" při kouření canabis, jako třeba to, že se pak člověk vyhýbá lidem, občas schyzofrenie atd. byly způsobeny společností. Je jasné, že marihuana a jiné podobné látky určitě zvyšují lidskou vnímavost, a tím pádem, když společnost uživatele těchto látek tak nějak "vyřazuje", a myslí si o nich třeba něco špatnýho, tak jestli ten člověk není schopen to podvědomě poznat?
Kdyby tohle šlo prokázat nějak vědecky, třeba by se postoj dnešní společnosti změnil....
podle me pletes dost veci dohromady. Konopi je podle me vyborny emocionalni zesilovac. Pokud jsi v pohode, podvedome jsi rad ve spolecnosti lidi, kteryma se obklopujes a zivot je skvelej, tak tomu koureni doda jeste dalsi rozmer. Pokud jsi ve srackach, lidi te serou a do toho si zahulis, tak si koledujes o blbej stavek. Schyzofrenie je podle me regulerni nemoc, ktera nema s postojem spolecnosti k tobe naprosto co delat. A je nejspis pravda, ze konopi muze byt jednim ze spoustecu tohoto onemocneni. Doufam, ze v mem pripade po skoro 10 letech koureni se uz nic nespusti. Rad bych se proto zeptal lidi tady, jestli nevedi, jak to opravdu je. Plati, ze schyzofrenie se (kdyz uz) projevi pri zacinani s hulenim nebo muze prijt necekana nezvana i po delsi dobe s brkem u rtu?
crackonos
Schizofrenie nebo jiný psych. problémy můžou být nastartovány nějakou špatnou zkušenností, ať životní nebo s drogama...drogy můžou působit jako motor, protože pozměňuje vědomí, které se dostává do jinýho levlu, kde na člověka čekají ne zrovna dobrý pocity, ten výlet může způsobit stálou nebo chvilkovou poruchu, u psychicky labilnějších lidí tu stálou (opakuji můžou). Ale pokud vazba droga-člověk funguje OK a člověk je psych. stabilní, nestane se po užívání drogy vůbec nic, ale to neznamená, že když deset let někdo hulí, tak se mu už nikdy nemůže nic stát, lidská psychika a její setting je hodně proměnlivá záležitost a pořád někde pod povrchem tam to něco může být, ikdyž se to léta neprojevovalo. Kamarád býval celý roky v pořádku, až z ničeho nic se mu rozjela maniodepresivní psychoza, kterou sice úspěšně léčí (a bude léčit do konce života), ale u něj měly hulení třeba opačnej efekt-tzn. když si zahulil, bylo mu líp. Psychika není absolutně věc, která by se dala předvídat podle nějakýho vzorce nebo podle zákonitostí.
A společnost nebo okolí kolem člověka na toho jedince rozhodně vliv má. Člověk je součástí společnosti, at si to připouští nebo ne a je jí ovlivňován. Každá společnost má nějakej společnej úzus normality a když jedinec do toho rozmezí normality nezapadá, vyvolává u ostatních rozporuplné reakce, které se přenášejí na toho daného "nenormálního" člověka, kterému postoj ostatních není jak se říká u prdele a uvědomuje si, že svým způsobem z pohledu okolí do společnosti nepatří nebo se od ní liší a to může vyvolat pro někoho ne moc příjemný pocity, který zase můžou působit jako onen "motor" k vyvolání nějakejch psychot. stavů.
Úplně jednuduše.. až si dáš na pár týdnů pauzu, tak zjistíš, že už věci tak nerozebíráš a ani vlastně už neprožíváš. Buď zhulenej stav budeš přirozeně pojímat jako jakousi fikci a nebo tě to časem bude tak otravovat, že se izoluješ. Každopádně máš na výběr, jen musíš chtít...
jestedman
-
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od jestedman
Kapr: někdy je lepší si to po sobě přečíst, jinak plácáš pí...


:D jn
Spejsek
to jested,para a kab: Ale tak já sem nemyslel že ty problémy jsou moje, jen mě to tak napadlo :rasta:
je to no...každej rozumnej člověk hulí tak aby ho to co nejmín omezovalo a vychytává si set a setting..takže když se budeš držet tohodle mělo by to bejt v poho...
společnost - no jo to je na dlouho a nejlepší je řešit vztah sám k sobě a společnosti , ale ne moc - to pak může být cokoliv úplně psychopaticky vyotáčkovaný . a to právě způsobuje když někdo hulí moc imho. jeden kámoš se takhle skoro zbláznil

kdo je vyrovnanej se sebou, nějaká společnost je spíš k zasmání, resp. myšlenka že by ho házela kam nechce...
Spejsek
RF: Asi máš pravdu no... pár lidí už taky říkalo že je to jenom v "naší" hlavě ( to co si někdo myslí že si o něm myslí někdo jinej )
ZivyKvet
citace:
Původní příspěvek od Spejsek
Zajímal by mě váš názor na to, jestli je možné, aby občas se objevující psychické "poruchy" při kouření canabis, jako třeba to, že se pak člověk vyhýbá lidem, občas schyzofrenie atd. byly způsobeny společností. Je jasné, že marihuana a jiné podobné látky určitě zvyšují lidskou vnímavost, a tím pádem, když společnost uživatele těchto látek tak nějak "vyřazuje", a myslí si o nich třeba něco špatnýho, tak jestli ten člověk není schopen to podvědomě poznat?
Kdyby tohle šlo prokázat nějak vědecky, třeba by se postoj dnešní společnosti změnil....

Chlape ty si sialenec ti si to presne vystihol! Napis to dakde mnoz svoj nazor pomoze to svetu
K+
SmallDudeZombie
Ahoj, podle mého cítění je to jednoduše řečeno tak jak popisuješ. Psychycký stav aktualní intoxikací THC může mít hodně vlivný efekt na tvé vnímaní a mysl pokud si podvědomě i vědomně uvědomuje/vsugeruje že užil drogu zakázanou a lidmi popř. odsuzovanou. Taky se mi nelíbí že už lidé ganju vykuřují jako cigarety (pokud nejsou uživateli lékařské marihuany)-dáli se to takhle napsat, a tím kouření strácí veškerou magii, kouzlo, kulturu, a stává se konvenčním výstřelkem mladé generace.

Jenže i když je rozhodnutí nakaždém a v jeho rukách, chtělo by si to uvědomit trošku kulturní historii cannabis ve které byla ganja většinou kouřená v uzavřené společnosti při obřadních rituálech. např. ;)


Ne na nakupování v zalidněném a stersuplnou energii vyplněném tescu o vánocích :D . ;) Peace
Dude.
Existuje celej jeden sociálně-filosofický směr, kterej se zabývá tím, jak majoritní společnost negativně působí na identity těch, kteří jsou součástí minoritní, či kulturně odlišné skupiny. Výsledkem je frustrace z neuznání odlišnosti a ze snahy o její asimilaci (či rozmělnění). Velmi zajímavé, nicméně předpokládám, že to neodpovídá na tvou otázku. Ta byla spíš směřována na někoho z oboru psychologie. Moje odpověď by každopádně bylo něco ve smyslu: Považuješ-li kouření marihuany za součást toho, jak definuješ sama sebe, a pohybuješ-li se v prostředí, který kouření trestá (ať gesty, jednáním, či právně), hrozí tu určité riziko frustrace z pocitu útlaku. Nevím, zda se z toho může vyvinout schyzofrenie, neřekl bych. Ale deprese určitě :)
Jdu se zkouřit :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma