Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Rada na tento typ osvětlení - Klikni zde pro originální téma
Zdravím growery doufám že poradíte prosím !
Když se podívám ven tak už je tam pěkná kosa a já si pěstování moc neužil pro letošní rok. Tak sem začal uvažovat jak pěstovat celoročně a samozřejmě mě napadl indoor !
Tak sem samo ssebou začal pročítat grower od stránky po stránku a zjišťoval jaká lampa by byla nej na jaký prostor atd . Chvíli jsem uvažoval o úsporkách 200w ale po pročtení FAQ jsem si to rozmyslel a začal pokukovat po 250 W sodíkovce . Ale co koukám po grow shopech tak to zase tak levná záležitost není tak jsem pohledal jinde a našel sem tyhle možnosti :

1)sodíková lampa :RNP-T 250W/230/E40 je od německé firmy RADIUM
Luminious flux in lm: 33 200
Dimensions (max.) d mm l mm: 47 257 cena:232 kč

2)Tlumivka NaHJ 250.915 250W/230V/50Hz/3A cena: 362,95 Kč

3)Startér : Z 400 M 70-400W/220-240V/50-60Hz cena:178,50 Kč

=cena celkem: 773,50 Kč
Mr. Figaro
já myslim že pohoda :-) ,,,, výbojka je sice nějaká pofiderní, ale počet lumenů na wattáž ok ,,, neni to Gibka, ale taky to stojí 2krát miň ;) ...
begginer
a co bys rekl na tohle http://www.svitidla-osvetleni-elekt...lus/cz/d-89501/ myslim ze je to lepsi - mas tam i kondik a objimku a hlavne kvalitni vybojku son-t pia plus... a vy ostatni se taky juknete maj tam i jiny komplety a taky levne, treba kde sezenete 600w komplet za 2500,- i s vybojkou green power ... jinak tvuj komplet je zcela v poradku az na to ze ten kondik se tam fakt hodi (u vetsich wattazi - bez toho to vice zere). Growu zdar B.
Mr. Figaro
begginer

když chce někdo 250W, nechce 600W ,,,
Na kondíku nezáleží.
begginer
25Otku ma v tom odkazu, 600 je jen tak pro ostatni...
No děkuji za odpovědi moc si toho vážím ,našel sem další info k té zářivce a zněj vyplývá další otázka : bude to stačit na skříň 600 mm hloubka 900 mm šířka a 1500 mm výška ? A zdali postačí na růst ? Má tplotu 2000 k což je silné červené světlo na květ . No a jakou pojistku k tomu ?http://www.radium.de/e/products/data/7/pe_4841_434_29_560_030_gross.jpg
Antitalent
Čau. Myslím, že 250tka je na ten rozmer skrine najlepšia voľba.

Na rast je vhodnejšia výbojka s modro-bielym svetlom, ale v pohode to rastie i pod výbojkou na kvet. Na rast môžeš dokúpiť výbojku keď budeš mať nejaké prachy naviac a potom porovnáš rozdiel.

4A poistka, tzv. pomalá, by mala byť dobrá. Alebo istič 4A, charakteristika B.
Mr. Figaro
Napoleon
Jak už řekl antilient ,,, ano na růst je lepší Metalhalidová výbojka, ale myslím, že rozdíl je poznat akorát v rychlosti růstu. Kytí má prostě jen o něco lepší podmínky. Ale stějně budou na režimu růstu jen několik dní(týdnů), takže na to sere pes :D . A ano, 4A na pojistku musej stačit.
Jinak ta tvoje skříň je hodně podobná tý mojí, akorát je o něco vyšší, takže na 250W jako dělaná,takže si dokonce můžeš dovolit vyšší kytí :) ... já to musel ohejbat a stříhat :) ...
Ok ok díky všem už sem ji stejně objednal .no uvidím co to bude :-) Jen sem právě nevěděl tu pojistu jak jsem se dočetl ve FAQ tak by tam měla být 1,6 A a u téj výbojky je 4A tak jsem z toho byl jelen :-D.
Hanyz
Čau jen ve zkratce - rozměr je ideální na 400W - odzkoušeno. Ale to si nech na další kola, kdy už budeš mít zkušenosti s načasováním přepínaní a nastudovanou znalost genetik, aby jsi tu výšku uhlídal.

Místo pojistky si kup jistič, ale tady opravím kolegu - charakteristiky C (ikdyž B by mělo v tomhle případě být taky OK, není to zas tak těsně dimenzované). Jednak nemusíš rozebírat pojistku, aby ses koukal, jestli je spálená, druhak pouzdra na pojistky jsou velmi často s kousky drátů na každé straně dost malého průřezu a do třetice takhle budeš mít ruční vypínač na lampu.

A když vidím, jak paseš po nízkých cenách ještě otázka - čím hodláš větrat?
No tak o 400w sem přemýšlel ale potřebuju si to vše odzkoušet a zažít . Jinak větráky kupuju na odtah od lampy :potrubní ventilátor 100mm (lampu chci se stínítkem a celou do skla (princip cooltube)
Průtok vzduchu 107 m3/hod
Tlak 41 Pa
Příkon 14 W
Otáčky/minuta 2300
Jmenovitý proud 0,085A
Hluk 37 dB
Krytí IP X4
Napájení 230V
Max. teplota 40°C

Odtah ze skríně 125mm
Průtok vzduchu 180 m3/hod
Tlak 55 Pa
Příkon 16W
Otáčky/minuta 2400
Jmenovitý proud 0,1A
Hluk 35 dB
Krytí IP 34
Napájení 230 V
Max. teplota 40°C

A přítah vzduchu tipuju maly vetracek kolem 100m3/h 100mm (ještě jsem si nevybral)

K tomu jsitiči ješte 4A jistič postačí ?
snad je to v pohodě :) a hnojivo CANNA COCOS (substrát,A+B,Canyzym,Rhyzotonic,PK,boost)

Kdyžtak uvítám radi co se týče osazenstva počet kytí a model (přemýšlím o 6-8 kytek a celkem se mi zalíbil C99 akorad zatím nevím kde sehnat druhá možnost bude asi White Rhino)

Jinak samotná skříň bude v mistnosti kde okolní teplota je tak 22 stupňů.


Ještě k těm cenám co sem se rozhlížel tak zboží v growshopech je předražené dají se najít stéjne konponenty za poloviční cenu. A co se týče tehle výbojky tak ji chci odzkoušet jestli se kvalitou vyrovná gibkam a jimi podobným výbojek "určené speciálně na růst rostlin".
Hanyz
opět ve zkratce - s těmito axiálními větráčky na 400W zapomeň. To bys potřeboval UFO min. 400m3/h na tenhle prostor. Na cooltube se vykašli, výbojky GIB jsou šmejdy, "výbojky určené pro růst rostlin" jsou jen a jen marketing, kvalita se rovná philips.
Ono
citace:
Původní příspěvek od Mr. Figaro
Napoleon
Jak už řekl antilient ,,, ano na růst je lepší Metalhalidová výbojka, ale myslím, že rozdíl je poznat akorát v rychlosti růstu. Kytí má prostě jen o něco lepší podmínky. Ale stějně budou na režimu růstu jen několik dní(týdnů), takže na to sere pes :D . A ano, 4A na pojistku musej stačit.
Jinak ta tvoje skříň je hodně podobná tý mojí, akorát je o něco vyšší, takže na 250W jako dělaná,takže si dokonce můžeš dovolit vyšší kytí :) ... já to musel ohejbat a stříhat :) ...


Alebo MH výbojku nahradiť sodíkovou výbojkou s pridaným modrým spektrom na rast.
Moje slova říkám 250 W zkouška na 400w bych určitě zvolil lepší ventilaci . A souhlas s hanyzem co se týče super výbojek určených speciálně pro růst konopí . Právě že jsem narazil na philips 250 za 400 Kč . Tudíž sem se marketingem nenechal opít a zkusím tu svoji . :-) jinak díky za radu a kritiku . Až to všechn zkombinuju a odzkouším určitě založím téma a tam se to všechno ukáže . peace a zatím cest :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma