Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Lampův V-scrog box - stavba - Klikni zde pro originální téma
Lampa
Zdravím Vás všechny :)

Tak po prvním né moc zdařilém kole sem se rozhodl postavit box trochu jiný.

V plánu je sistém pěstování V-Srcog, tak že květníky spolu s rostlinama budou zavěšeny na zdech boxu.

Samotná skříň:
Skříň zakoupena v prodejně s nábytkem, rozměrů 80x50x165 (š,h,v) prostor pro rostliny 80x50x130, odděleno od vrchní části policí.


Představa hotového boxu:

a) prostor pro rostliny:
V dolní části boxu budou vyříznuty otvory pro přívod chladného vzduchu, naopak v horní polici bude odvod horkého vzduchu.
Celý prostor pak bude nabarven do bílé barvy, počítám s tím že všechny stěny zarostou a tak diamantovka nebude potřeba.
Na stěny budou umístěny 3 police po celém obvodu skříně (včetně dceří)

b) prostor pro ventilaci:
Vrchní prostor bude vyplněn RW airrrock ND tloušťky 50mm (silnější se bohužel nevejde.
Zde bude umístěn pachový filtr a ventilátor, teplý vzdch z boxu bude odcházet dírou vyžízlou na zadní straně boxu.

elektronika jako časovací hodiny a balast k osvětlení bude umístěn mimo box.


Použité komponenty:

Ventilátor - TD350/125
Ofuk - klipsna zakoupená na aukru
Pachový filtr - samodomo, rozměry dle místa v horní části boxu
Potrubí - nakoupen plastový "aluflex" - je mnohem ohebnější.

V osvětlení mám trochu problém, chci se tedy poradit s lidmi co mají více zkušeností.
Původní plán byl nainstalovat 250W son-T, jen nevím jestli je tato výbojka schopná osvítit takovouto plochu (80x60x130)
aby pak třeba vrchní police nebyly málo osvětlené .. napadlo mě tedy nainstalovat 2x 150W. bohužel se zmenšující se watáží klesá i počet lumenů (při 2x150W se nedostanu ani na svítivost 1x250w)
O tom že bych musel pořídit dva komplety ani nemluvě (hlavně v případě že by celý tento systém byl na pytej a já nemohl rozjet klasický grow.

Jinak coby stínítko bych rád v případě 2x 150W použil skleněnou trubici až ke dnu boxu (na stojáka) která by zároveŇ sloužija jako ochrana aby se rostliny nedostaly příliš k lampě.
Při použití jedné 250W sem na vážkách .. klasická CT by díky aluflexu stínla horním rostlinám, řešení by tedy mohlo být pouhé zavešeí samotné výbojky na drátu

Poslední a možná nejvíce hitech, by bylo použití "pojezdu"
Výbojku bych přitahoval "navijákem" k zemi, nahorů by výbojku po vynutí motoru táhla třeba pružina .. celé by se to muselo načasovat spínacíma hodinama.

Tak a to je snad všechno, nejsem moc velký pisálek ale rád uslyším jakékoliv nápady a nebo kritiku (pouze konstruktivní, věty typu si blázen vyser se na to mě nepomohou)


Tak, postupně s časem a finanční možností sem budue doplňovat fotky a nové nápady.
Prozatím nákres a aktuální stav boxu.
Lampa
pár fotek
Lampa
.
Lampa
..
Byt tebou tak použiju 2x150w protože 250w osvětlí krásne pouze to místo na kterem se bude výbojka nachazet a za to 2x150w to krásně rovnoměrně osvítí ale já bych udělal trošku změnu že bych tomu dal rozměr 70x70 a byli by tam jenom 2 police a pak by se tam dala ta 250w.
Lampa
Zdravím tě
Děkuj uza rychlé odepsání :) nečekal sem že to bude takovej fofr.

Jinak stebou souhlasím, jenže tu 250W výbojku mám doma už asi půl roku a je škoda aby se tady jen válela :)
Ono nemusím hned napoprvé zaplnit všechny police .. ale zase nemá cenu kupovat balast abych na další kolo kupoval 2x 150w balasty.
Rozměr boxu také nezměním, skříň je už doma sestavená.

Nemá tu někdo zkušenost se zapojením 2x150W na jeden 250w předřadník ? asi je to pitomost .. ale kromsnížení svtivosti by se nic moc stát nemělo .. spotřeba by mě zůstala na 250W ale plochu bych osvětlil mnohem lépe.

Někde tu bylo psané že zapojení dvou výbojek naráz není možné .. ale otestoval to někdo ? a nebo se to zase jen "kopíruje"

PS: a co názor na pojezd ? stačilo by aby dráha pojezdu byla dejmetomu 70cm .. finance na stavbu minimální (malinký motorek s převodouvkou a spínačky)
Jediné všem vidím problém je to, že čím víc toho v boxu je .. tím je větší šance že se to podělá :D
Někde je tu napsáno o 2x70w na jeden 150w předřadník ale já bych to nedělal a stejne by si mnel neklidne spani že ti to třeba bouchne nebo čapne!!!!
krasus
hele jedine co ti muzu poradit tak muzes k sobe pripajet do serie 2x 80w trafa ze zarivek a dat to prez zapalovac nebo 4x 40w mam to odskousene a je to funkcni
koogi
Zdar tak prvně K+ za perfektní nápad s pružinou to by bylo fakt super nápad daloby se použít servo nebo krokový motor a s pomocí časovače ji tahnnout nejdřív dolu pak otočit otáčky motoru a zase nahoru kdyby se ti to podařilo tak určitě bych nechal tu 250 pod tou se už dají vypěstit moc pekné paldy;-) Jen to vykutit uchycení výbojky aby se ta pružina přetahovala s motorem a ne o tu vybojku
Lampa
Nazdárek
Děkuju za inspiraci a Káčka.

Ono pojezd by byla suprová volba.
Teoreticky by nebylo ani potřeba otáčet otáčky motoru, pokud by nebyl motor moc zpřevodovaný, silou pružiny by se točil do protisměru sám.

Po promyšlení jak bude box dál vypadat sem usoudil že oželím police ze dveří (teoreticky z každé strany je police na jeden květník .. takže by sem si tím přidal max 6 rostlin ale omnoho víc práce)

To mě přivedlo k myšlence dát pojezd na dveře, držák lampy by byl na závitové tyči a jezdil od dorazu k dorazu.
Za pojezd by se dal trojůhelník z kladívkového plechu (špičkou "střechy" k výbojce) tím by se odráželo světlo na 2 boční stěny.

Zatím moc osvětlení neřeším, dneska sem byl nechat nařezat police a snad se dokopu zajít i pro balík RW na utlumení ventilace.
Lampa
Nazdárek
Tak sem tu s další aktualizací a pár dotazy :)

Dnes sem dodělal konzoly pro uchycení polic, nakonec padla řada jen na 2 police, bude tak víc místa pro růst a omezím náročnost na schánění kupy řezů.

Pro rostlinstvo co bude na zemi a v prvním patře je pro růst cca 40cm, patro vrchní pak 30cm s tím že rostlinky by šly táhnout částečně i po stropu.

Doufám že zítra zavolají z truhlárny že mají nařezané police, jako další v řadě bude kompletní natření boxu bílou lesklou barvou.

No a nyní se dostaneme k otázce, jak umístit výbojky ? dnes sem zkoušel zapojit 250W .. tak aby pokryla světlem i vrchní polici by jí bylo nutníé dát hodně vysoko .. spodní rostlinky by se pak táhly.
Volba tedy 100% padne na 2x 150W.
Otázka tedy zní, jak výbojky umístit ? každopádně přídou přidělat na dveře. Problém ale nasává jestli vertikálně nebo horizontálně (popř pod nějakým úhlem.

Nejlepší světelná účinost je po obvodu .. tedy horizontálně se jeví jako nejlepší volba (obsvítí jak dno tak užší boky skříně) bohužel zadní strana kde bude rostlin nejvíce bude osvěcována jen čelem výbojky. Nabízí se tedy vertikální umístění .. ale to zase vysvítím hromadu do prázdných dveří .. ikdyž na nich bude odrazová střecha .. stejně se mě to moc nelíbí.

Řešil už někdo podobný problém ?

Tak a druhý dotaz, kdyby někdo měl doma 2x 150W předřadník (scháním pouze vcelku, neskládaný) můžem se nějak domluvit.

Tak ať to svítí, Lampoň
Lampa
Jo ještě bych doplnil .. květináčů bude samože víc, jen jich doma tolik nemám.. možná přejdu i na menší velikost.
Na konzole přídou ještě police s podkvětníky.
Klimes
cau, nezapomnels udelat police i zevnitr na dvere?
koogi
A co dokoupit jenom jednu 250? Ve výsledku určitě nebudeš litovat
Lampa
Vezmu to odspodu :)

No dokoupení jedné 250tky by byla fajn volba, de jen oto jestli by to nebylo už moc.
Spotřeba s ventilací a všema ostatníma bazmekama by se vyhoupla k 600W a sem na 4500,- za jednu sklizeň, ono kdybych věděl že z těch 500W dejmetomu 300-350g sklidím, tak jdu do toho.
Další věc je také to že bych se už použití CT nevyhnul, kdo ví jak by to bylo s chlazením

Jinak police na dveře sem nedal záměrně, v době kdy sem si box v malování kreslil mě nedošlo jak je všechno hrozně velké a také sem měl vymyšlené jiné uchycení výbojek.
Po úvahách nakonec umístím výbojky na dveře tak že špicí budou směřovat k zadní straně boxu.
Ono těma policema bych si v případě uchycení výbojek na dveře moc nepomohl, jednalo by se o 4 rostliny.

Po těhlech úpravách je možná trochu zavádějící název topicu .. V-scrogu to již moc podobné není.


Ale nikdo neříká že po prvním kole tam nepůjdou police na dveře a nešoupnu do boxu 2x250W :)


Jinak přiložený náčrtek ukazuje jak to s květníky na dveřích myslím, v případě že by se daly výbojky do středu třeba do CT by to bylo hnedka jiné. kdo ví .. box je stále v rozvoji a ani já sám nevím co ztoho vznikne :)
ZivyKvet
cus este je ten box aktualny lebo ako tak pozeram ziadna aktualizacia... ale kazdopadne musim pochvalit za napad mas to pekne premyslene a vyzera ze by to mohlo byt aj funkcne.... k tomu pojazdu dal si ho tam nakoniec?? ci si pouzil tie 2 X 150 tky hps? kazdopadne by to chcelo nejaky upgrade + fotky... ZK
Lampa
Zdravím
Box už bohužel moc aktuální není. Nová přítulkyně pro tohle nemá moc pochopení, takže celý projekt padl zatím v zapomění :(
Ke všemu se možná namanuly prostory mimo byt kde bych mohl provozovat i větší box bez obav z přítelkyně a náhodných návštěv.

Prozatím tedy aktualizace nečekejte :( Ono se toho od posledně ani moc nezměnilo .. tedy krom toho že sem dodělal police.

S pozdravem Lampoň
fenor
zdravim te .. skoda velka skoda ..peknej projekt ..premyslel sem ze bych do neceho podobnyho sel ..pac sem jel 150W vertikal a spokojenost ..
Lampa
Nazdárek lidi

Tak projekt vertical box bude obnovený :)
Jen trochu v jiné podobě než se zpočátku plánovalo.

Tak tedy trochu o novém projektu:


Box - Samotná konstrukce boxu bude z Darkboxu 150x150

Policový sistém - Police hloubky 15cm a šířky 120 a 110cm Celkem 3 patra rostlin, jedno patro položené na zemi. Dnes sem v jedné zdejší firmě nechal nařezat dřevotřískové desky.

Osvětlení - Zde ještě trochu váhám, Jako hlavní zdroj světla bude 600W HPS a MH výbojka. MH bude použit pro fázi růstu a částečně i po začátek květu. Jako slabší zdroj světla na řezy 250W MH nebo 200W úsporka
Co je ale více zajímavé je že osvětlení bude ukotvené v pojezdu.

Pojezd - Na internetu zakoupený grilovací motorek. Po odpojení ze sítě a opětovném zapojení ma tu vlastnost že se začne otáčet opačným směrem. Na motorek tedy bude napojená cívka co bude navijet a odvijet lanko připevněné k osvětlení.
Motorek točí 1ot/30 sec .. vše bude načasované spínacíma hodinama (15 min pojede osvětlení nahorů, 15 min zůstane v horní poloze a dalších 15 minut pojede dolů .. zde opět setrvá po dobu 15 minut)
Je možné že použiju kladky a protizávaží .. elegantnější by bylo použítí dlouhé ale nijak silné pružiny .. bohužel takovou sem na internetu nenašel.
Víc vysvětlí přiložená fotka.

No a v poslední řadě mě zajímá co si otom myslíte :)
Growu zdar, Lampoň
Lampa
Nazdárek lidičky

Tak je tu problém, motorek co dorazil domů a měl po každém vypnutí proudu změnit směr otáček .. no co by ste čekali .. nemění, teda mění ale jak se mu zachce, někdy jo pak zase chvilku ne.
To je prostě napřesdržku (nechápu proč to tam psali), nakoupil sem na mechanismus dost věcí a takhle to skončí.

Takže se strátou financi se pokouším vykoumat jiné řešení.
Napadá mě něco na bázi kulisy a nebo kliky.. problém je že pro mě potřebný posuv kolem metru, by to rameno muselo bejt velký jako vrata od stodoly.
Možné řešení by bylo zapojit 2 ramena tak aby se otáčely proti sobě a následně od sebe.

No tady je foto jaká je moje představa, jen je škoda že oproti "navijáku" je tohle už složitější.
Lampa
Tak a sem tu do třetice s dalším možným způsobem

Klaskostroj:

Klasický známý převod kladkou .. jenže opačně.

Normální uživatel kladky chce aby těžké břemeno táhl ke stropu malou silou. Břemeno zvedne do 1m ale k vytažení potřebuje vytáhnout 3m lana (podle počtu kladek)
Náš případ je že k pohybu světla do 1,2m potřebujeme zatáhnout za lano pouze 40cm (podle počtu kladek)

Za použítí páky přiděnalé na motoru nám pak bude stačit páka o délce 20cm připevněná na pomalochodý motorek.

Nákres poví víc.

Takže už zbívá jen sehnat levné malé kladky a nebo v práci něco ukutit.

Jinak začínám uvažovat jestli thread nepřejmenovat na vertikální pojezdy :D .. i ktomu možná někdy dojde.


No a v poslední řadě, má někdo nějaký nápad ? Víc hlav, víc vymyslí a já nebudu mět pocit že si to píšu pro sebe :)

Pěstu zdar, Lampoň
Lampa
Zdravím

A sme tu zase :)
Po pokecu s kolegou Werdem se zrodil další nápad (Werdův nápad, moje představa konstrukce :) )

Asi nemá smysl popisovat jak by ražízení mělo fungovat
Vpodstatě jediný problém bude prodloužení osičky .. (v případě duté osičky tento problém padá)
Takže tady je nákres.
Black_Dragon1
Hoj Lampo

Já ti nevim, ale ty další řešení už mi připadaj trošku přešvihlý.Hele, rozeber ten motor cos koupil, bude jednofázovej, a zřejmě tam bude vadnej jen kondík kterej tam dělá tu reverzaci, tak ho vyměň a motor bude běhat jak má.(nebo funguje jak má, ale trvá dýl než se ten kondík nabije a ty ho přepínáš moc brzo, proto to nefunguje) Pak ho jenom švihni na závitovou tyč a voala.Ten poslední nápad.... nevim jestli tý výbojce bude dělat dobře střídání poloh vertical/horizontal.Musel bys koupit o něco dražší který to vadit nebude.Navíc tu hrozí riziko namotání kabeláže do řetězu.Snaž se to udělat co nejjednodušší.

Jinak držim palce.
Dolfa
Ahoj, jak Ti radí kolega předemnou, kuchni ten motor mrkni " v čom sabáka zaryta" a zařiď se podle toho. Případně vyfoť a nebo nakresli jeho zapojení. Jestli je novej tak reklamuj, nebo jestli je z e-šopu vrať jim ho.

Zajel bych na sběrný dvůr, tam se vždycky válí tak dvacet mikrovlnek, s borcema se domluv který zrovna dovezli když nepršelo, vezmi si pro jistotu dvě. Doma vyzkoušej zda se točí talíř, ten má taky reverz po vypnutí. Kuchnul bych vše potřebné a zbytek vrátil na recyklák. Copak můžou chtít za střep, vzal bych pytlík kafe a myslím, že budou spokojeni. Motorek nebude žádný silák, ale asi by vyhověl.

Tak hodně štěstí
Lampa
Nazdárek lidi :)

Sem rád že konečně někdo píše.

Jinak u posledního řešení by se poloha výbojky neměnila (ani by nesměla, zamotal by se časem kabel)
Výbojka by vysela směrem dolů a vlivem gravitace by se tak udržela.
Když mrknete na ten nákres, tak na tom kolíku co vede z řetězu je ten držák upevněnej v zápichu.

Elektru moc nerozumím, takže včem je problém v motorku bohužel nevím .. ale nechat ho bežet dýl sem zkoušel hned nazačátku .. bohužel to nepomáhá.

Co mě ale těší, je nápad motorek z mikrovlnky. Léta schovávám vše co je použitelné z různých krámů co se doma ruší .. no a motorek zpodtalíře mám taky :) Škoda jen že mě to nenapadlo dřív než sem kupoval ten na gril :)


Edit: hmm tak ani motorek z mikrovlnky nemění směr otáček pravidelně ale spíš náhodně :( ta změna směru musí bejt na 100% jistá. Jednou to směr nezmění a vybojku to protáhne kladkou a nebo navine na motor .. v lepším případě se to podělá, v horším někde lampa spadne a já vyhořím.
koogi
Zdar sem rád že si to znovu rozjel;-) Taky se věnuji pojezdu a nejlepší motorek je ze starého auta buť ze stěračů nebo ze stahování okýnek ten zrovna du otestovat dokonce u těchto tipů je i pomaloběžná převodovka takže neni potřeba regulátor otáček
Black_Dragon1
Hele, myslim že když seženeš kámoše co trošku rozumí elektronice, tak ti to za chvilku pořeší.Teď si sice nedokážu představit jestli se ty motorky dají dobře rozebrat, ale bejvá u nich mechanickej přepínač, kterej posílá napětí na vinutí buď jedním, nebo druhým směrem a to dělá tu reverzaci, tak ty po čase taky odcházejí.Mohl bys ho vykuchat, udělat si ve skříni dva koncové spínače, na které když něco najede tak přes relátko přepnou směr otáčení motoru.Ale je pravda že už to není tak elegantní řešení a musel by ti to udělat někdo z elektra.Jinak - 100% to asi nebude nikdy, protože kontakty odcházejí a odcházet budou, takže i když se ti povede sehnat funkční motor kterej ti to přepínat bude, tak neznamená, že ti to třeba po měsíci neodejde :o(
Když nad tím tak přemejšlim, zdá se mi teď docela logický to tvoje poslední řešení.Prostě jen jeden směr otáčení a reverzaci řešit mechanicky.HLAVNĚ na ten motor radši samostatnej jistič.
Dolfa
Např. motorek od stěračů má odběr cca 1,5A. Proto bych koncovými spínači reverz neprováděl, ale spínal bych snimi dva stykače. Záleží jak do toho chceš jít. Mechanický řešení si vezme kousek prostoru, i elektrický si veme kousek prostoru, nějaký ten rozvaděč budeš muset udělat. Já bych to viděl na pojezd daný vertikálně na kterým se Ti bimbat a kinklat výbojka rozhodně nebude. Než začneš dělat kladkostroj zkus si třeba vyrobit a nazkoušet jak se bude chovat zapojená výbojka s kabelem na lanku. Nějaký vedení (vedením myslím drážky nebo něco) tam asi bude muset být. Na "jenom" napnutým lanku to asi nepůjde.

Tak hodně zdaru

PS: elektromateriál bych sháněl po známých, koukal jsem, že koncáky tak 250,- jeden, stykače taky stojí dost. Nebo tam kde dělají repas staršíh kovo nebo dřevo obráběcích strojů.
Black_Dragon1
Však jsem taky psal že přes relátko a stačí jedno s více kontaktama....jinak mechanický spínače mívají dobře dimenzovaný kontakty takže 3 - 60 A třeba neni problém.(ten z tý mikrovlnky bude mít míň).Je fakt, že to neni nejlevnější záležitost, ale my co děláme ve fabrikách :)
A ten kladkostroj....no , hodil bych tam přehazovačku z kola třeba.
Lampa
Lidi, tak to vzdávám :)
Včera večer sem nad tím dlouho přemejšlel a pokud by se nějak nezabezpečilo 100% načasování a změna směru otáček je to naprd.

Dokonce sem doma vyhrabal motorek na 12V s planetovou převodovkou .. nezastavím ho ani sikovkama prostě paráda .. stačilo by použít dva zdroje a dvoje spínací hodiny (každá zdroj a hodiny pro jedno napólování) .. jednoduše by se tedy přehazovaly póly zdroje a tím se měnil směr otáček.


Jenže, co když vynechaj jedny spínačky, o spolehlivosti mechanickejch by se dalo pochybovat a digi zase neumožňujou tolik ciklů časování.

Takže všechny tyhle hitech metody vzdávám a vsadím na nejjednodušší možnou, kde se nemá co pokazit (a když jo, neovlivní to riziko požáru)
Trochu nevíhodou sou jen velké rozměry.


Plán jest: Pomalochodý motorek s napojenou klikou o délce kolem 50cm. na klice přidělané tenké ocelové lanko vedoucí do boxu .. přes jednu kladku u stropu provlečené a na laně zavěšená "kaplička" s osvětlením.
Dolfa
Já bych se tada na časování, že něco dojede někam za určitý čas taky nespolehl. Tyto věci se právě řeší koncovými spínači. Pokud by ses rozhodl pro toto řešení kdyžtak popíši a třeba i se schématem zapojení vyrukuju, ale teď se mi teda nechce dělat zbytečná práce pokud budeš řešit mechanickou cestou. Materiál na elektromechanickou cestu jen připomenu.

2ks koncové spínače (mžikové)
2ks stykače př. relé 6A
1 ks trafo 12V, 1,5 - 2A (dle motorku)
1 ks usměrňovací můstek.
možná i odrušovací kondík k motorku
pojistky
vhodné vodiče
svorkovnice
krabice vhodná na rozvaděč
nějaký ten hutní materiál, plech a profily.

Bezpečnost se dá pojistit dalšími dvěma konc. spínači.

PS: nezapomeň, že "kaplička" zavěšená na lanku bude mít tendenci se otáčet.

PPS: možná kdyby sis sehnal motorek z Pragy V3S (Vejtřaska) u něho je převodovka s kývavým převodem) ale netuším jak dlouhé rameno by tam muselo být. A navíc by se to muselo zpomalit
Black_Dragon1
A víš co, vykašli se na elektromotory a sežeň starej budík a rozklepni ho :D
Dřív se s nima i grilovalo.Nevim jak často bys ho musel natahovat, ale pokud by to bylo jednou za den, tak by to šlo.No a pokud by se ti zastavil tak se zas tolik neděje ne?Jen ho natáhnesš a jedeš dál :)Zbytek uděláš přes převody a ušetříš mraky peněz za elektro......
Lampa
Díky za ochotu, ale na elektro to vážně nevidím.
Takže se pustím tou nejjednodušší možnou mechanickou cestou.
Motor s dlouhou pákou. Příjde to na pár korun a spolehlivost je 100%

Jinak motorek pro kývavý pohyb by šel použít i ze stěračů třebaz felicie, jen by se musel nechat na celém mechanizmu tahel co tam sou .. případně pár dílů prodloužit, aby se zvětšil rozsah kývání.

Jinak kaplička že se bude otáčet až tak nevadí kabel povede spodem vestředu objímky .. takže naklánět nastranu by se neměla.

No a nebo tomu udělám vedení, to je to nejmenší.


No a k budíku, to mě rozesmálo :D ikdyž všechno je možné :)
Lampa
Zdravím lidičky

Tak sem zase něco málo postnu .. ať to nevypadá že sem to zabalil.
Doma sou konečně nažezané police a dorazily i vytoužené bílé truhlíky + pár drobností.

Police - Jedná se o bílou lepenkovou dřevotřísku, délka polic je 110 a 120cm, jejich hloubka pak 15cm.
Do boxu se vejdou celkově 3 konstrukce o třech patrech.
Nejníže posazené rostliny přímo nazemi, nejvíše pak 140cm od podlahy.

Truhlíky - 9 kusů včetně podmisek. Délka 100cm, barva bílá. Původně jsem uvažoval o samozavlažovacích, ale jejich cena je bohužel zatím šíleně přemrštěná.

Drobnosti :

- Hnojky - Plagron terra grow a bloom. Vím že mě za ně asi nikdo nepochválí .. ale se značkou plagron mám dobrů zkušenosti. Alga sem nevovlil jen kvůli Kazivosti roztoku s vodou. Vplánu je možná nějaké amatérské zavlažování .. a alga by se ve vodě prostě zkazila.

- Světlo - Dorazila 200W CFL blue PaG a 600w MH od GIB (je fakt obří :D )

- Dva balíky lisovaného kokosu, přidám je do klasické hlíny, říká se že suprově saje vodu a hlavně hlínu hezky provzdušní.


No a to je prozatím všechno :) Do března kdy se snad vše rozjede je ještě fůůra času :)
Lampa
next
Lampa
Next2 - To je ale konina blokovat množství fotek :)
Lampa
Nazdrek lidičky

Tak sem tu s dalším postupem jak to vlastně zatím probíhá.

Konstrukce polic je kompletně hotová, už jen zvažuju jestli do dveří nedát další 2 prkna .. čtverec rostlin by pak byl kompletní.
Na druhou stranu každý vstup do boxu by se police musely oddělat.
Lampa
Tak a tady celá aparatůra ve složeneém stavu.
Lampa
Zdravím Lidičky

Chci se zeptat, co říkáte na zavlažovací kolíky Tropf Blumat ? pročetl sem tady celkem hezké téma od Jahůdky, na něj mě tedy neodkazujte.
Spíš mě zajímá jestli je to ubec schopné zavlažovat rovnoměrně truhlík, sondu bych pro lepší rozložení umístil do 1/2 truhlíku.

Celkme bych potřeboval 9 kolíků + hadice kterejma bych tu 3mm hadičku rozvedl po celé délce truhlíku.
http://www.iobchod.cz/eko-technologie/default.shtml

Představa je taková že ke stropu bych na pásovice zavěsil třeba maltovník a nebo nějakou velkou přepravku plnou vody s hnojivem.
Nejlépe se pak u rostlin týden nemusel ukázat (začíná bejt trochu problém se sousedem)
Dolfa
Ahoj, TropBlumat mám docela dobře odzkoušený, ve větších květináčích a taky ve foliáku na záhonech. Po seřízení to maká dobře a je na to spoleh. Hnojky jsem tím nepouštěl, dávám extra zálivkou, koukám, že máš koupenou Plag. Tera, ta by tím šla.

Dolfa
Espado
Ahoj Lampo
jestli tě ještě pořád zajímá pojezd, respektive přepolování motorku, řešil jsem to u zatemňovacího skleníku ( tahám tím roletu )

našel jsem mazaný zapojení
Espado
Tohle je na otvírání slepicím ale aplikovat se to dá na cokoliv
Lampa
Nazdárek lidi

Tak Tropf Blumat je zakoupený, teda zatím objednaný :)
Na každý truhlík padne 1 senzor a pak 4 kapače.
Celá ta sranda stála skoro 2500,- tak doufám že to fakt bude šlapat jak má

Co je ale možná nového .. pokud do boxu nebudu muset zalézat kvůli zálivce, mohl bych "zapolicovat" i vchod :D Ale to je zatím jen ve hvězdách.


To Espado - No nákres vypadá jednoduše ale i tak bych se bál že bych to zapojit nedokázal :(

Poslední dobou spíš přemejšlím jestli nesehnat ještě jeden 600w předřadník a nedát tam světla 2, stím že by každé svítilo jen 1/2 doby.
Kdybych neměl už 600w balast včetně nové metly .. asi bych šáhl po kombinaci 2x400w a svítil obojí naráz.
Lampa
Tak a sem tu :)

Nebudu to moc popisovat.
Fotky řeknou snad víc než slova :)
Lampa
Tak a tady jak to bude zapojené.

Uprostřed senzor Tropf Blumat a postranách 4 kapače (každá rostlinka tak dostane svojí dávku závlahy přímo ke kořenům)
Lampa
Zdravím přátelé

Tak připosílám fotku jak vypadá konstrukce naskládaná v boxu.
Ještě bude potřeba zakoupit nějaké klipsny, ale to až zajedu do elektra.

Případně koho by zajímalo jak to všechno funguje, mrkněte na právě probíhající projekt (link dole v podpisu)
Máš to moc hezký :-D jen bych se chtěl zeptat, kde to máš? Musí t bejt veliký! A ten odkaz, jak si dával (pokud je to ten poslední) tak nefunguje!
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Fanta
Máš to moc hezký :-D jen bych se chtěl zeptat, kde to máš? Musí t bejt veliký! A ten odkaz, jak si dával (pokud je to ten poslední) tak nefunguje!


tu je to
http://grower.cz/forum/showthread....97%3Cbr%20/%3E/
Lampa
Nazdárek :)
Ubec jsem si nevšiml že sem někdo psal :)

Box je mimo domov. Je pak sice problém s vodou, ale má to i své +.
Pojedu zase jen jedno kolo, pro mou spotřebu to stačí .. vše pak složím. Takže ani nevadí že je to takhle větších rozměrů.

Píšu narychlo, link v podpisu pak opravím :( Jinak děkuju ti Bezdechu, že jsi sem link vložil, ubec mě nenapadlo že nefakčí.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma