Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
-=AERO system by Pejdil=- - Klikni zde pro originální téma
Pejdil
Zdravím všechny pěstující a ostatní přihlížející :D Už je tomu asi půl roku co jsem ukončil svoje NFT a nyní, po této odmlce, jsem si řekl, že zase něco splácnu...Dlouho jsem se tu jen rozhlížel a hledal správný směr. Takže v tomto tématu popíšu, co jsem dal dohromady a následně jestli mi v tom vůbec něco vyroste :) Inspiraci jsem hledal jak na Groweru tak na Youtube...


A teď se již budeme věnovat systému :wink:


Co jsem všechno potřeboval:

Nádoba: 2x box (s víkem) na věci, koupený v Obi (jeden nádrž, jeden pro kořeny) Rozměr 600x400x300mm chtěl jsem použít Kalfas ale nevěděl jsem jaké použít víko a navíc hrozně smrděl :D Jediná nevýhoda těchto boxů je průsvitnost !! Stačí oblepit, nebo nějak zaizolovat.

Čerpám: Atman 305 (1200l/h) koupený v chovatelském obchodě (v Obi měli prd :( )

Čím vedu vodu: plastová trubička vnější průměr 20mm a vnitřní 14mm + jedno téčko a 2x koncová záslepka

Rozstřik: Trysky Gardena 360° koupeny v Obi

V čem budou: 6x hydro košíčky průměr 50mm + 1litr keramzitu zakoupeno v Gshopu



Kolik mě to všechno stálo ?

Nádoby 2x160kč
Trysky 99kč
Keramzit 12kč
Košíčky 6x10kč (nebo teď nevim)
Čerpadlo 350kč
Trubka 45kč
koncovka trubky 2x5kč
rozdvojka (Téčko) 9kč

sečteno podtrženo cca 905kč


Co se týče světla: 400W sodík
Hnojiva: komplet AH + postřik phytaminem
Osazenstvo: 6x NL (Polární záře) zatim koření, ale už jsou zamluvený :D
krasus
sem zvedavy na tu polarni zari jak si pojede skus hodit naky foto setupu
Pejdil
Sundáme horní víko systému, rozložíme si vhodně hydro košíčky, ideálně 6. Obtáhneme je liháčem. Nožen vyřízneme asi o 3mm menší díru než jsme obtáhli košíčky, aby se správně ukotvili. Tímto máme horní víko hotové
Pejdil
Uřízneme trubku z naší koupené (3m) 420mm a na jedné straně zbrousíme (brusným papírem, nebo nejlépe nějakým kotoučem do vrtačky, pro fajnšmekry na soustruhu :D ) jeden konec aby šel na pevno zastrčit do rozdvojky (Téčka), druhý konec uvnitř zvětšíme vrtákem, případně brusným papírem, a zastrčíme spojku která je součástí čerpadla.
cool vany kamaráde...

něco podobnýho jsem kupoval do sklepa na bordel(ale menší),ty spodky jsou průhledné,nebo zelené?
Kolik trysek přijde pod víko?
Když tak nafoť pak to rozložení,pro inspiraci,Díkes...
Ty co já koupil jsou tmavě modré.

mno každopádně home made cením víc jak komerci,jsem zvědav jak se ti povede?
Držím palec.
Pejdil
Dále uřízneme 2x 250mm trubku a na obou koncích zabrousíme z venčí, kvůli spojení se záslepkami a rozdvojkou. Do obou trubek vyvrtáme vrtákem do dřeva (takovej s tou špičkou, dá se sehnat sada v Obi za pár korun) průměr 6mm Asi 75mm od okraje otvory na trysky. Vše pospojujem a vznikne nám kompletní rozvod.
Pejdil
Do dna horní nádoby a do víka spodní uděláme otvor na trubku. Pozor!!! pokud nechceme nějak utěsňovat, musí být otvor velmi přesný a asi o 1mm menší než trubka, když se nám to povede, nikde nebude utíkat voda. Nakonec prostrčíme a dole připojíme k čerpadlu. Tradá a voda stříká :D


Zítra ještě přidám, jak jsem vyřešil odtékání vody z horní nádoby do spodní, vypouštění spodní nádoby a zamezení přístupu světla. Vše píšu pouze pro inspiraci, neberu to jako nějaký plnohodnotný návod :D přeci jenom to skládám poprvé a určitě to nějaké ty mouchy bude mít :)



SIMOR: sakra ty jsi mě předběhnul :D akorát jsem přidával a koukám jak se ten tvuj příspěvek vetřel mezi ty mé :flamer: Jinak tyhlety boxy mi přišli nejpřijatelnější co se týče ceny, daj se v Obi koupit i docela neprůhledné ale asi za 300-400 jeden.
matko291
perfektny k+
toto budem sledovat
Ganyal_Yabani
zrvna včera jsem koukal na podobný kýble v kauflu:-) každopádně zejtra jdu měřit jaký maj rozměry a tohle budu sledovat.. k+
Pejdil
Přípravek Talstar:

den číslo 1 :Pokud jste někdo přemejšlel, vzít klony se sviluškami, namíchat roztok a smočit je celé, tak to nemusíte ani dělat. Klony tim nezabijete! Ale svilušky tak ne...Absolutně se nesmočí aspoň 30% podle mého průzkumu

den číslo 2 : Dnes jsem naplnil ostřikovač, naředil Talstar a dal jsem se opět do boje, každý lístej jsem 2x smočil a následně projel prstem, po 30min jsem zatim nenašel ani jednu hýbající se sviňušku. Určitě jediné řešení. Kdo neví: Talstar údajně likviduje i larvy svilušek, přičemž většina ostatních pouze dospělé jedince. Toť vše o Sviluškách a teď se již budeme věnovat kytkám.

Řezy jsem si přivezl, ještě nebyl komplet hotov, tak měli den a půl tmu v pařníčku, včera jsem dodělal komplet system, svod vody z horní do dolní nádrže je veden hadičkou, a u spodní nádrže jsem zatim nevyřešil výpustný ventil. Uvažuji třeba o kohoutku ale kdo ví.

Zatim papají 3l vody z vodovodu a 9l destilky, následně upraveno podle kapek na PH cca 6 + přidáno 6ml kořeňáku 2ml grow a 4ml bloom (začínáme velmi zlehka)
Pejdil
Při dnešním nadzvednutí víka jsem nevěřil vlastním očím :D kořínky u všechny kytek velmi poporostli na to, že jsem je včera zasypal hydrotonem (nebo jak se jmenuje ten čištěnej keramzit) Prováděl jsem postři viz. předchozí příspěvek, doplnil vodu do zvlhčovačky a jedeme dál :)

Další postřeh: Určitě do Aera je důležité klony dát dobře prokořeněné !!!! Nepodcenit!!! Při prvním spuštění kontrolovat jestli voda stříká na všechny řezy rovnoměrně, pokud možno trysky dát co nejvýše to půjde, spodek košíčku ostříknutý je málo...

a zde již fotky, nevim na co jsem zapomněl, kdyřtak dopíši...


A lidii... nějaký nápady...trochu popojedem...

Každá rada je pro mě nad zlato..
Pejdil
Svilušky stále lezou :( dal jsem trojitou dávku toho co včera a zase provedl postřik.... já je prostě zničím.!!!!!!!

EC 0.35
PH 5.8

Kořínky se od včerejška prodloužili o 10cm

Trochu nám žloutnou

Další info již brzy....
krasus
Svilusky jsou fakt mrdky poradne nim dej co proto:baseball: :baseball: :baseball:
Klimes
bacha at to tim postrikem nespalis
Abandonn
Zdravim, taky budu koukat na toto téma ať vidim jak se ti daří. s Aerem nemám zkušenost tak budu opraqvdu jen přihlížet. Ale slyšel jsem že v aeru je velice důležitý peroxid vodíku na ty kořínky. Tak zatim čus a hodně zadaru
Pejdil
Potřetí postříkáno Talstarem !!! Našel jsem ještě jednu běžící svilušku. Budu to stříkat, jestli uvidím jenom jednoho malilinkatýho zk.rvenýho živočicha co tam nemá co dělat...

Nejdelší kořeny mají cca 25cm, opravdu extra, takovou rychlost jsem nečekal, je vidět, že moje Aero počínání je teprve v plenkách :D :D


Ganyal_Yabani: Jasně, omrkni to klidně i v nějakém větším krámě jako je Obi, tam maj opravdu veliký luxus, koukal jsem tam tak půl hodiny, než jsem našel ty mé, vyvolené :D


krasus, Klimes: už aby bylo po nich :( :rocket:


Abandonn: Já jsem také zatim pouze AEROmater :D ale snažím se to kočírovat tim správným směrem. Peroxid je určitě dobrej při změně roztoku, jako výplach a desinfekce, i přidávat do roztoku, zatim s nim ale zkušenosti nemám, kdo by chtěl vědět více, tak vše je tušim ve :faq:
ja bych rek ze si uplne vedle,ze si jeste nedozral casu growera co citi.ten jed se ti dostal uplne vsude i do roztoku a tet cekas jak dopadnes se sviluskama ? takovej system te stoji spoustu casu a po dvouch mesicich si zabrecis ze uz klony s breberama nezasadis.muj nazor - vyhazej to,udelej dezinfekci a rozjed to znova.
citace:
Původní příspěvek od Karelsem
ja bych rek ze si uplne vedle,ze si jeste nedozral casu growera co citi.ten jed se ti dostal uplne vsude i do roztoku a tet cekas jak dopadnes se sviluskama ? takovej system te stoji spoustu casu a po dvouch mesicich si zabrecis ze uz klony s breberama nezasadis.muj nazor - vyhazej to,udelej dezinfekci a rozjed to znova.


co to meleš.??
Hlavně že ty jsi dozrál... muhehe

Pejdil: no postřik je třeba někdy provádět vícekrát,když nezahubíš vajíčko,vzejde z něj další mrzák a toho musíš smočit ať chcípne než stačí nandat další vajca,jinak to je pořád dokola,a čím vyšší teplota a nižší vlhkost tím hůř,se ty kurwy množí goniometrickou řadou.
Nepředpokládám,že by jsi nevěděl,že je třeba dávat pozor at se to sfinstvo nedostane do vany,popř.vyměnit roztok,udržovat minimální hladinu,ať neplýtváš.
Abandonn
jj, hlavně poměrně sucho,desinfikovat a ten peroxid jsem samozrejmě myslel na desinfekci kořínků, psal jsi že ti žloutnou...

jinak možná má Karelsen pravdu že by byly lepší nové řezy než se s tim trápit a trápit tak i kytičky...buď pozdraven
Pejdil
No nepatřím zrovna k těm, co si můžou dovolit řezy jen tak vyhodit a koupit si nový a už vůbec ne k těm, co mají po ruce 10 matkářů a 30 druhů konopí. Jezdím pro ně většinou i 150km, tyhle jsem měl asi poloviční cestu a když jsem si pro ně jel, tak jsem nevěděl, že na nich budou svilušky...

SIMOR: Díky za informace, už s nima mám přece jenom nějaké zkušenosti, a Talstarem se mi je jednou podařilo vyhubit, chce to mít jenom pořádnou trpělivost. Ale řekl bych, pokud je jich málo, kytkám to nějak nevadí a normálně rostou, jenom to chce hodně stříkat a hlavně pořádně, aby se zlikvidovali vsechny. Pokud je jich hodně, jde likvidace velmi těžko. Stříkal jsem to tak, že jsem vyndal víko s nimy a stříkal mimo nádrž, ale včera jsem to dělal přímo nad, takže dnes vyměním roztok... Ovšem, že udržuji minimální hladinu.
Abandonn
no snad se ti to podaří zvládnout bez větší újmy...:) přeju hodně štěstí a ať ty svilušky(sviňušky) vy:flick:uješ
Pejdil
Aktuální info: Svilušky jsem živé zatim nenašel, pro jistotu proveden znovu preventivni postřik Talstarem(nevěřím, že by tam už nebyli), vyčištění obou nádob, trysek,potrubí atd.

Co se týče kořenů: Opravdu další skok, skoro včechny jsou již na dně horní nádoby, jenom jeden prcek (klon), je nějakej zakrslej.

Co se týče horní části: Začínají růst, největší poporostla odhaduji o 5cm, nejmenší o 1cm, zítra budu zastřihávat vrcholky. Pomalu si je srovnávat k obrazu svému.

Co se týče barvy: Není zrovna ta nejzelenější co bych si představoval, ale neřekl bych, že se jim daří nějak hrozně.

Co se týče EC: Po vyměnění roztoku, a přidání hnojek, jsem se dostal na hodnotu 0,53. Chci se zeptat, mám už začít pomalu zvedat dávku ?

Co se týče PH: S novým roztokem držím 5,9


Můžu začít provádět postřik Phytaminem ? Řekl bych, že kořeny jim vystřelili velmi rychle a nyní se začne hejbat i vršek.




Nezapomněl jsem na něco ?
krasus
Phytamin je dobra vec i kdyz ho tady na foru vetsina odsuzuje (pry popaluje listy) ja osobne mam jen ty nej skusenosti staci 5 min po vypnuti lamp poradne prostrikat 5ml/l listiky a do 2 dnu uvidis rozdil ja ho jedu sice prvni kolo, ale jak pisi vse krasne zelene zadne brebery ani popaleny listy vse tmave zelene proste oki. Ps ( jen trochu smrdi no, ale je 100% bio)
s tim Ec bych presel pozvolna nahoru co den treba o 0,05 tim nic nezkazis a uvidis jak kyti zareagujou. Proste muj nazor
Jo a zapomel si hodit naky new foto:D
Lupus
Doporucuju ti pouzivat vice druhu postriku pro maximalni vysledek, protoze po 3. postriku uz zacina u skudcu vznikat rezistivita a postrik muze byt neuciny ;)
jinak pekne udelane, drzim palce ;)
Pejdil
Včera zastřiženo, trochu se nám spomalil růst, zbaveno od napadených lisů sviluškami.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od krasus
Phytamin je dobra vec i kdyz ho tady na foru vetsina odsuzuje (pry popaluje listy) ja osobne mam jen ty nej skusenosti staci 5 min po vypnuti lamp poradne prostrikat 5ml/l listiky a do 2 dnu uvidis rozdil ja ho jedu sice prvni kolo, ale jak pisi vse krasne zelene zadne brebery ani popaleny listy vse tmave zelene proste oki. Ps ( jen trochu smrdi no, ale je 100% bio)
s tim Ec bych presel pozvolna nahoru co den treba o 0,05 tim nic nezkazis a uvidis jak kyti zareagujou. Proste muj nazor
Jo a zapomel si hodit naky new foto:D


Voskove zeleny listy jsou i bez phytáku,je to spíš otázka teploty v boxu...

Používal sem ho x krát,pak přestal a kytky furt stejny.Že by popaloval listy sem si nevšiml,ale taky sem si nevšiml že by kytkám nejak pomohl.
Pejdil
Teď už se celkově velmi rozjeli, od zastřižení se nyní pěkně větvý. Začali nám také velmi papat, EC z 0.55 náhle poskočilo na 0.37 :D





Velmi děkuji za postřehy okolo Phyťáku :) uvidíme







Otázky a připomínky vítány...
Parapa
....Moc hezká práce......
Jak často a na jak dlouho se zapíná čerpadlo?? Nebo jede nonstop?
Je to ponorné čerpadlo? Nebo ho máš umístěno v té spodní vaně nad hladinou roztoku???? ( je hlučně?? )
Sory že tolik otázek ale líbí se mi to tak se v tom rýpu:OD
Dík za info!!
woytishek
Zdarec, máš to parádní, chci v blízké době rozjet úplně to samé, ale s 200W úsporkou, jen by mě zajímalo, zda jedeš hnojky podle návodu co je tady na groweru, nebo máš nějakej vlastní:-) a vůbec sem nenašel, jak a při jaké příležitosti bych měl vyměnovat vodu v dolním boxu. Byl bych moc rád kdybys mi poradil. Díkes W.
EricCartman
na talstar se vys.r dej jim omite to funguje dokonale...
dolů do sytému bych radil vzduchovátko - aspoň 300l/hodinu, kořeny spotřebovávají kyslík a ty bys ho měl doplňovat.
jinak pěkný, budu sledovat.
Pejdil
Zdarec všem příznivcům :wink:

Parapa: Čerpadlo běží nonstop, dalo by se určitě i v nějakých intervalech vypínat, ale to zatim odzkoušené nemám. Je ponořené celé v roztoku, ve spodní nádobě. Hlučné ani moc není, to spíše dělají bordel trysky které stříkají na stěny, pokud si skříň dobře utěsníš, je hluk minimální.


woytishek: Hnojky nejedu podle návodu. Je to jednoduché, ze začátku jsem jel EC cca 0.2 (destilka + kohoutovka), když se ukázali kořeny, začal jsem přidávat vodu EC cca 0.5 (kohoutovka + 1/4 hnojiv co se dávaj normálně) Teď když jsou kořeny i horejšek OK, budu se řídit jednoduchým návodem: Hnojky dolévat do té doby, než se EC ustálí a nebude klesat. Pouze ubívat roztok v nádrži. Určitě každá odrůda si bere jinak a hlavně v aeru je veliká náchylnost na přehnojení.

Výměna vody je oříšek, ve spodní nádobě si musíš udělat výpustnej ventil, ale pořádně ho utěsnit, aby netekl !!! Nebo při výměně, vždycky komplet celý rozebrat. Pokud je to takhle, určitě je lepší udělat první variantu. Vodu vyměnit třeba po týdnu, ale myslím, že stačí z růstu na květ a z květu na finální zrání. Pokud by se objevil nějaký problém (postřiky proti škůdcům, žloutnutí přehnojením...) je výměna vody častěji nutností.


EricCartman: Také jsem měl dříve Omite, nezabralo tak dobře jako Talstar. Ten je určitě větší chemka. Ale jak psal Lupus, je dobré vystřídat více postřiků, protože po třetí již jeden nemusí zabrat. Rozhoduji se tedy nyný ještě mezi Svilustopem a Omite.
Šoupnul jsem tam od 2. dne malé vzduchovátko s kamenem, určitě je dobré, když se roztok hýbe a kyslík se také hodí :) Díky za radu.


Toť pro zatím vše, případné připomínky a dotazy nadále zasílejte :)
Brzo přidám nové fotky, rozhoduji se, o 15. dni přepnout na květ. :wink:
Pejdil
Aktuální foto, co si myslíte ? Přepnout ? Chtěl bych zaplnit celý prostor a vytěžit z něho maximum !!
krasus
tak co uz to jede na 12/12 naky new fotos kamo
Pejdil
Čaues :) Jo jo už to jede na květu, přepnul jsem docela pozdě, zakoupil jsem i novou výbojku Sylvania Grolux aby to pěkně bobtnalo. Po nějakém tom zvažování jsem nasadil síť na scroog, nechci aby mi to prerostlo a hlavně chci využít každé místečko skříně, tímto jsem taky velmi zredukoval velikost kytek, byla to opravdu už Jungle :D nechám jim trochu zarůst a potom to pustim nahoru, aby byli pořádný salámy :) Fotky dodám brzo, nejspíše zejtra, budu přidávat také malé čerpadýlko na vyčerpání nádrže....
Pejdil
Přináším slíbený reportík:

Neposedné výhonky se již derou nahoru, za jeden den po ohnutí, vyskočili nad síto cca 6cm, znovu jsem jim vysvětlil, že ještě není vhodná doba nakukovat a ohnul zpět.

EC je 0.81, zatim je tam stále růstové hnojivo s větší dávkou květové složky. Nejspíše zítra vyčerpám vodu z nádrže, propláchnu nádoby a naservíruji jim hnojky na počáteční květ.

PH rumpluje 5.7-6.0 ale nepozoruji nějaké nedostatky na kytkách.

Při otevření, již počuchuji po velmi silném aroma a začínám se květu bát...

Síť jsem tam dal, protože mám tenhle styl moc rád a taky velmi rád koukám na pořádnej koberec palic :D

Přiložená fotografie je 19.den růstu






Na případné otázky rád zodpovím :D :D
Pejdil
3.den květu
Pejdil
Přináším nové foto :D

EC velmi rychle mizí, pořád zvedám, teď jsem na cca 1.2

Ph držím okolo 6.0

Vyplétám,Vyplétám,Vyplétám,Vyplétám,Vyplétám,Vyplétám.... a tak dále :crazy: Furt to není ono :)




Kdyby něco tak se ptejte...
krasus
Hej kamo, mohu jen tise zavidet krasa pohledet na plne zaplnene syto.
fakt pekny,snad sou potvory fuc.jeste sory jo jak mas velky to sito,pride mi to na 400w dost maly,a lampu davas na foto pryc ? a jeste dotaz prosim te - meris nebo udrzujes nejak teplotu roztoku ?dik K.
Klamath
Cau. Mas to hezky. Jen mi prosim rekni kolikrat si ty kiti zastrihnul. Dikec
snuk1
Cau, taky sem tohle jel a poradím ti jednu věc, ten přední kryt u toho ATMANA oddělej a navlíkni na něj silonku nebo něco aby to pouštělo vodu ( jako filtr ). Ta tryska se jinak ucpe jak budou větší kořeny a budou se v té vodě shromažďovat nešistoty. Nebo další verze... v te krabičce od toho atmana je i takovej košíček, ten se nasazuje po oddělení toho krytu do toho kolečka co kryje ty lopatky.
Jinak to máš pěkný.. ať se daří

Pejdil
Zdravím, tak abych začal. Pomalu a jistě začínáme nakvétat. Stav viz foto. Stále to ale není podle představ, asi jsem špatně vyplétal, jsou tam řidší místa, veliké púoučení pro příště!!

Kolik PH ? 6.2 a statečně se drží

Kolik EC ? kolem 1.2 a myslim že jim to zatim vyhovuje

Foto je z 10.dne květu, teď je aktuálně 12. den


Karelsem: Také doufám, že jsou pryč...ale buďme ostražití :D Jo jinak síta je stejně velké jako skříň a to jest 100x50cm je to poloviční rozměr, který ne ja 400w ideál, ale co nadělám :) Teplotu roztoku neudržuji ani nehlídám, když strčím ruku do nadrze neni tepla, tak akorát. Lampu nedávám pryč, ale fotím vždy tak aby nezacláněla :D je cca 20cm nad vrcholky...


Klamath: Myslím, že tak 5x, asi 2x z povinosti, aby se pěkně rozvětvili a potom 3x kvůli udržení stejné výšky...


snuk1: Díky za rady, ale teď se mi v tom moc rejpat nechce, košíčku jsem si všiml ale ten má díry velké dost, myslim, že by moc nechytnuli. Kořeny už jsou opravdu velmi brutální, kdyby náhodou se tryska ucpala tak už vím jak na to, Díky !



Jinak všem moc děkuji za sledování a za K+
Pejdil
ještě 2 mršky
lampa je nastavena spatne,ale to je asi kvuli skrini.klipsnak by mel foukat lehce nahoru smerem na vybojku podelne.premejslel si o zastrihnuti velkych cepeli po 30 dni kvetu ? jestly mas teplomer s cidlem skus dat cidlo do roztoku,tak sem meril zalivku ja.jinak jedes paradni jizdu.
Pejdil
Karelsem: Jo je to kvuli skrini, je tam takovej akorát věšák, se kterým se dá lehce lampa zvedat a snižovat. No kdyby to byl klipsňák, tak se s nim dá dobře manipulovat, ale tohle je obyčejnej stojanovej, klipsňák už je na cestě... Zastřihnout ve 30. dnu květu ? to jsem nikdy nezkoušel ani nevím, co to udělá...Dej mi o tom více info...Teploměr s čidlem bohužel nemám :)


Jinak se to už šíleně vytáhlo, kdyby jsem je aspoň ze začátku neusměrňoval pod mříž, tak by měli teď více jak metr !!! Poučení pro příště: déle vyplétat a vyplétat....joo to jsou ty první pokusy :D
Pejdil
Bohužel, je to nějakej zkurvenej hybrid a ještě k tomu hermáč...Spousty semínek...Myslím, že není zatim co dodat...Až budu mít delší chvilku, pošlu vám fotky jak se to vyvýjelo a popíši to...Nejspíš to brzo vytrhnu... :(
snuk1
Ahoj... ten košíček je na to aby se na něj dal takovej filtr... je to jako u maxijetu. Já ti to vyfotím a nahodím sem.
h0nz4
Pejdil:
Ten tvůj setup na airo je zajimavej. Chystám se na něco podobnýho. Našel jsem tohle: http://www.youtube.com/watch?v=84zYe2Bq_zs . Na tomhle videu je čerpadlo v jednom boxu s kořenama, takže ušetříš cca 30 cm na výšku. Nevýhoda bude asi v tom, že až kořeny dosáhnou do vody začnou hnít... Co si o tom myslíš?
Klamath
mno v bubleru mas koreny tako ponoreny ve vode pokud se nepletu. tak tam das jenom vzduchovaci kaminek.. pokud ne tak se omlouam za stupidni prispevek
slepecC
sorry pejdil že se ti seru do odpovědi :)

h0nz4: koukni jak to mám řešené já, mám něco podobneho jako pejdil, dělal jsem to podle něj skoro, ale jednu nadobu jsme koupil nižší než tu druhou a zasadil do sebe tím padem mám oddělene nádoby a mám rezervator na vodu cca 25l a na kořeny je taky místa dost :)
h0nz4
slepecC:
Koukal jsem na to tvoje řešení a vypadá to cool. Ještě jsem se chtěl zeptat jak je to s hlukem? Není to velkej bordel, jak ta voda naráží na stěny?
Dobrý na tom je, že to pořídíš za pár korun... Horší je nutnost PH a EC metru.
slepecC
h0nz4:
hluk tak záleží co si představuješ pod hlukem, hm?
jako trošku to jde slyšet, ale třeba ventylátory jsou hlučnější bych řekl, a myslím když budou větší kořeny tak to phltí více hluk. Jinak Ph a Ec metr je nutnost, to je asi největší investice :)

a sorry pejdil za zasírání, kdyžtak písni a smáznu to :)
Pejdil
Čus chlapi, no s tima kořenama je to těžký, jsou dlouhý třeba i 1,5m takže je jen tak nesložíš, a pokud budou růst do vody tak už to není ten správnej efekt. kdyz to chcete mit mensi staci prepulit kybl na barvu a pro 4 kytky to bohate staci, jednoduche na udrzbu a dolevani vody...co se týče hluku tak ty kapky jsou poměrně dost slyšet, pokud máte silnější čerpadlo bez regulace průtoku... Pokud můžu poradit tak PH a EC jsou sehnat z číny dohromady cca za 600kč, není to extra kvalita ale používám je a bez problémú... levná varianta a dobré třeba na první kolo, potom koupit lepší
h0nz4
Pejdil:
PH a EC za 600,-? Tak to mě zajímá... Sice jsem uvažoval o tomhle:
http://global.ebay.com/Quality_pH_E...0323382038/item
Ale jestli mi můžeš poradit, kde koupit tu čínu za 600,- na vyzkoušení by mi to stačilo.
snuk1
citace:
Původní příspěvek od h0nz4
Pejdil:
PH a EC za 600,-? Tak to mě zajímá... Sice jsem uvažoval o tomhle:
http://global.ebay.com/Quality_pH_E...0323382038/item
Ale jestli mi můžeš poradit, kde koupit tu čínu za 600,- na vyzkoušení by mi to stačilo.


Být tebou radši bych volil to kombo z odkazu, je to pohodlnější a za ty peníze?
Pejdil
stačí pohledat na Ebay :) zrovna koukam a za 14,66 dolaru mas ph s kalibracnima roztokama i s poštovným :) ale bacha !!! je to risk, občas jak je to s čínou známé, můžeš dostat kazovej kus :D jinak ať slouží.... to kombo vypadá pěkně :)
hlavolampolska
citace:
Původní příspěvek od Pejdil
stačí pohledat na Ebay :) zrovna koukam a za 14,66 dolaru mas ph s kalibracnima roztokama i s poštovným :) ale bacha !!! je to risk, občas jak je to s čínou známé, můžeš dostat kazovej kus :D jinak ať slouží.... to kombo vypadá pěkně :)


hele na ebay mas dve varianty ...:rocket:

zda je to z EU ci ne :mad:


:bounce: pokud je to z ciny i kdyby to stalo 100USD muzou to zaslat jako gift a nic neplatis.... :bounce:


:starwars: jinak pokud jedes rockwool ci zeminu se podivej na www.dealextreme.com ....a je to levnejsi nez za 15USD a neplatis postovne:starwars:

jinak ty znacky co jsou na trhu patreji stejne firme ...asi premiova je Hanna...neco jako Bentley u VW ....:goldcup:
sawec
cau, mas to fakt pekny... jen se chci zeptat v jak velky to mas skrini? mozna sem to prehlidl tady... preju hodne zdaru! K+ letí


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma