Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Vyluh marihuany v alkoholu - Klikni zde pro originální téma
pjestime_osto6
Zdar chcu sa zeptat na to jak vyrobit poradnu brkovicu (vyluh marihuany ve slivovici), staci listy ? a teplo nebo chlad? a jak dlouho? predem dik
Mr.MEN
Strčíš do láhve palice listy co chceš.
Necháš nejméně 14dní vylouhovat čím déle tím lépe.
Pak by si měl dostat cannabis likér.

Jsem abstinent tak že jsem to nezkoušel a zkoušet nebudu:D.
14 dní mě osobně nefungovalo...aspon čtvrt roku. řekněme na litr 52% slivovice 10g palici s 10% thc
protřepat , nemíchat :sun:
vojtaxxx
Podle mě na čase asi až tak nezáleží, musí stačit pár dní. pryskyřice a THC se v ní rozpustí raz dva. Důležitý je spíš vstupní materiál, z listí to fungovat moc nebude.
vojta - tj omyl...mě se ve 100% lihu nevyluhovaly za týden ty nejlepší palice z toho usuzuji že čas je nejdůležitší...pokud to chcete urychlit asi bych to hodil a opatrně s tim zacházel na sporáku ;)
vojtaxxx
ty jo tak to bych asi nedělal a to z několika důvodů. za prvý ti to na otevřeném ohni může chytnout a hlavně bod varu alkoholu je nižší než vody a odpařuje se i samovolně jen tak takže bych to radši nezahříval.
acheron
ako to, ze pri vyrobe HASISa alkoholovou metodou sa vsetko THC rozpusti v alkohole behom par sekund a tu nie ?
montauk_monster
no hlavne bych dal bacha na to do ceho se to naklada, davat to do naky 40% vodky a nebo o neco silnejsi slivovice nebo tak je celkem skoda, mnohem lepsi je 80% konzumni lih napr.
acheron
ale v konecnom dosledku myslim ze ide aj o chut vysledneho produktu nielen o porjadne zmastovadlo, preto by som volil nejaky dobry Absinth alebo aj Stroh a podobne
Mr.MEN
No kamarádi nevím jak vi, ale řekl bych že alkohol cannabis pěkně zk-rv-, ale nic proti:D.
cAnubis
Já to již nějakou dobu dělám, nazval jsem si to "pitíčko". Použiji 60% líh´, ale to je úplně jedno kamarád to dělá ve vodce a taky dobrý, materiál volím pouze paličky, případně hašiš - někomu to může přijít líto, ale když to má mít grády, tak je to potřeba...
Každopádně do 1l alkoholu dám takové dvě hrstě palic (hašiš si případně rozpustím v malém množství ve zkumavce, nechá se nahřát ve vařící vodě - nikdy proto nezavírám víčkem a takto tak 3x - 4x nechám dosáhnout bodu varu alkoholu a pak HODNĚ protřepu. Hašiš se úplně rozpadne a nakonec na dně zůstane takový zbytek, který vyhodím - zkoušel jsem vysušit a zkouřit, ale není to dobrý. Takto připravený nálev buď přidám do celé várky, nebo se dá uschovat a pak třeba 2ml ze stříkačky na jazyk a PĚKNÝ stav! :-)
U materiáu dělám vlastně to samé, akorát ve velkém, takže do velkého hrnce s vařící vodou vložím hrnec s alkoholem (požárníci teď jistě bědují) a do alkoholu dám na co nejemněji nadrcený materiál. Ten pak nechám povařit v alkoholu tak na 3-5 minut za stálého míchání a pak toto všechno naleji do uzavíratelné sklenice, nechám vychladnout a i s materiálem nechám minimálně 14 dní odstát ve tmě. Po té době si rozdělám poloviční množství alkoholu než prve, stejně tak i materiálu a původní starou várku sliji a to "bahýnko" "bývalý materiál hodím do druhé várky k novému. Vše povařím, vychladím a leju do větší sklenice, aby jsem mohl dolít i první várku. Vše je opět tak min. na 14. dní v temnu a chladu a pak již jen vezmu lnějakou nádobu, tričko přes které do nádoby přecedím obě smíchané várky a zbytek materiálu mohu pak pořádně vyždímat! Toto nechám ostát tak týden a pak buď pipetou nebo jemným přelíváním oddělím kal od zahnědlého likéru. Ten pak uzavřu a nechám třeba rok zrát, ale je to samozřejmě i k okamžité spotřebě, mě se jen zdá o trošku chutnější po čase.
Je to pro někoho, kdo nespěchá a chce si užít i jiné legrace než po hulení, která ale určitě stojí za to!!!
Mějte se!!!
...kolik těch trýdů o lihu Vám bude stačit?

1/4 roku jo? Blázne
Po týdnu jsme se váleli u vody na sračku

...ale to musíš dát luhovat palice ve kterých něco je a ne listí.
Listím je škoda zkurwit slivovici
mě to nefungovalo u kvalitního matroše ve 100% lihu po dvou tejdech. 1/4 roku je pohoda co se ti nezdá kaýdej zkušenej ti řekne čim dýl tim líp .) a sou lidi co si to nechávaj kolik let . proč asi
slivovici si taky nechávám několik let,proč asi???
...a když ji přivezu s palírny,taky funguje.

Takže jestli ti to po 14ti dnech "nefachalo" - nerozumím
cosmos
-čerstvý materiál obsahuje většinu thc v kyselé-neaktivní- formě, které se přeměňuje postupně sušením na aktivní, proto se při přípravě pokrmů(nápojů) vaří, smaží nebo praží,tím se proces urychlí...stejná přeměna se děje při kouření, proto hašiš fungovat bude, ale panák se stejným materiálem fungovat nemusí...

-tedy vylouhovaný v alkoholu by to mělo bejt v řádu minut...jen je otázkou co...pokud thc v kys.formě, tak to bude chtít nechat déle stát(třeba půl roku) a pak to asi bude fungovat...

-nejlepší by tedy mělo bejt použít aspoň půl roku sušenej materiál nebo ho před tím pražit nebo vařit...
cAnubis
citace:
Původní příspěvek od SIMOR
...kolik těch trýdů o lihu Vám bude stačit?

1/4 roku jo? Blázne
Po týdnu jsme se váleli u vody na sračku

...ale to musíš dát luhovat palice ve kterých něco je a ne listí.
Listím je škoda zkurwit slivovici


Jasně že to jde rychle, viz ta věc s hašišem - to je na rychlo a pecka!
Ale pokud jde o chuť, tak lepší je podle mě roční odstátí... To je ale věc každého :-)
pjestime_osto6
takze kdyz mam jenom listy (mam i palice ale kdybych je dal do slivy tak uz bych zadny nemel a ty radsi budu kourit :D) tak to nema smysl?
LemonJelly
citace:
Původní příspěvek od pjestime_osto6
takze kdyz mam jenom listy (mam i palice ale kdybych je dal do slivy tak uz bych zadny nemel a ty radsi budu kourit :D) tak to nema smysl?


Ako nie su listy ako listy. Pokial pouzijes listocky, pripadne ich cast po trimmovani, myslim tie mensie pri palickach, tak OK. Z tych listov na dlhsich stopkach mozes ocakavat len nechutny alkoholovy vyluh. Skus urobit napr. 2 dcl na zaciatok a uvidis :wink:
bukowski
Rano po slave narozenin vypito.
mjetkus
na vyrobu tagzvane ganjovice je nejlepsi mit mini listecky z hlav spodni hlavky a takovy ten obsypany drol ,,,BORDEL. to uplne staci.A nakladat urcite do alkoholu z obsahem alkoholu nad 65% jinak to nema smysl ani nakladat..nejlepsi je absinth nebo alpsky rum.popripade hodne silna palenka od dedy hehe,klidne muzete pridat i kousek jablka ci hrusky.Pak staci pul roku, kdo vydrzi klidne i dele pockat az se to ulezi ,nejlepe nekde ve tme.CHutove vyborna nahorkla chut s takovou typickou chuti travy..
johnko333
do alkoholu treba dat troska oleja,mam 7 dcl a dal som tam asi stamprlik oleja,pol....(ja som pouzil olivovy)a mam to w izbe stupne asi tak okolo 23...mam to mesiac...terazw piatok to wypijem na sporovi ale uz som to skusal dal som si loga a asi 30 min som bol z toho pici :D:D:D:D:Dtaq secko :D
MaD!
zdravim xD ja to mam take odzkouseny vezmu 1 L slivovicky 50 % a vic i 60. materialu tam dam tak zhruba dopoloviny lahve,necham tak 14 az mesic odlezet ve tme pokojova teplota obcas protřepat a otevrit na 5 min. 2 az 3 panaky a je vymalovano :D
ps: z obycejny cutky
RespectFlowers > odkial mas `100% alkohol` ?? .) .. mozes mi dat kontakt ?

pri vyluhu je najdolezitejsia kvalita vstupneho materialu, ako tu uz niekto spominal - ci uz ide o alkohol urceny na konzumaciu, alebo ethanolovy `quick wash` hash ... osobne davam prednost tomu hashu, pre mna je idealne v 80% (a viac ak je mozne) ethylalkohole vykupat buds tak, ze ich v uzatvaratelnej nadobe zalejem, aby hladina siahala po vrchnu hranicu buds, uzavriem, prudko trepem max. 2 minuty a potom precedim cez kavovy filter (cim bledsi produkt dostanem, tym lepsie, tmavsi znamena privela chlorofylu a inych nie velmi ziaducich latok navyse) ... precedeny ethanol necham odparit zahrievanim v nadobe z dvojitym dnom a zostane mi velmi potentny a decentne chutiaci bledo sedy az jantarovo hnedy produkt ...

pokial stacia 2min, tak luhovanie po dobu niekolkych dni bude fungovat urcite tiez ... osobne by som to nepil, ale ak ma niekto chut, why not .. a mimochodom, ci to bude ucinkovat, zalezi aj od individualneho metabolizmu konkreneho jednotlivca, totiz poznam cloveka, ktory sa jednoducho z nicoho, co zje (hash, iso hash, maslo, mlieko ... ) neodpali ... a ostatni okolo nesmierne :D
myemi
taky sem to zkoušel.nechal jsem asi tak 10G tak ve čtyrech deckach vodky po dobu cca 3,5 měsícu.pak sem to koštoval a vono nic:Djak píšou ostatní je potreba si neco silnejšího.
šapša
citace:
Původní příspěvek od johnko333
do alkoholu treba dat troska oleja,mam 7 dcl a dal som tam asi stamprlik oleja,pol....(ja som pouzil olivovy)a mam to w izbe stupne asi tak okolo 23...mam to mesiac...terazw piatok to wypijem na sporovi ale uz som to skusal dal som si loga a asi 30 min som bol z toho pici :D:D:D:D:Dtaq secko :D
Hmmm to je zajímavý měl bych strach, že Tě to trochu protáhne já mám absinth dám do něj příměřeně matroše a na zjemnění přidám trochu medu a myslím,že pohodička klidně počkám půlroku :D
Pozdrav
Kanabidoidy jsou v alkoholu velmi dobře rozpustné, ale rostlina je vytváří uvnitř trichomů, které jsou obaleny voskovou membránou. Rozpustnost vosku v alkoholu je špatná a proto extrakce alkoholem za studena trvá velmi dlouho.
acheron
tak ako to ze pri alkoholovej metode vyroba hašišu staci paldy ponorit do alkoholu na par sekund - minut a je hotovo ?
Tibeth
Ahoj Growers, :leaf:

Jsem tu se svým pokusem výluhu a to hned ve třech druzích alkoholu.
Posádka : Amundsen Vodka 1L, Key Rum 1L, KoskenKorvaPeachVodka (pro holky) 0.5L

Jinak už jsem zkoušel loni slivovici, ale ta mi moc nejede, tak letos tááák.

Alkohol nezahřívám, protože jsem toho názoru i zkušenosti, že se tím sice urychlí fermentace, ale je to znát na výsledné chuti. Takže pouze zaliju alkoholem pokojové teploty, zašpuntuji, protřepu a nechám v klidu louhovat v chladu a temnu. Baj vočko jednou za týden protřepu. A dám zase uležet.
Tak uvidíme :wink:
Tibeth
Po čtrnácti dnech luhování to vypadá takto:

Z leva : Amundsen Vodka, Peach Vodka, Key Rum

Vše krásně zezlátlo :wink:
Mr.MEN
Tibeth: Škoda že jsem abstinent. :D :D Máš pěkné ustalovače. :D
Tibeth
Sem pak hodím edit, jak to celé dopadlo a jak to chutná.
Tak po měsíci to prvně okoštuju, ale myslím že to pár měsíců vydrží, tak uvidím zda se bude chuť a účinek nějak měnit.

Díky Mr. Men, já toho taky moc nevypiju, ale jsem zvědavej. No a kamarádi se o to jistě rádi postaraj :frog:

Smějte se krásně! :wink:
cernyzahradkar
mám jednu zkušenost s výluhem. Dělali jsme ho před několika lety. Poměr byl 1l slivovice + spostu palic. Nechal jsem to rok luhovat a zaležet ve tmě. Těšil jsem se na luxusní stav. Donesl jsem ho na akci...večer jsme se rozhodli, že to dame. Chut byla hnusna a nedalo se to pit. Překonali jsme a celkem žádny stav. Rano jsme to chtěli rozjet na lačno s kumpanem a dali jsme si po 2 panacích ale to byla chyba... tyčka jak sviňa, takze me zkusenosti nejso nejak valne:)
dalas
Zdarec,
Také přispěju svím návodem na Gremede.
Já používám vodku božkov 1L
Vodku naliju do jiný sklinky a nechám být.Do prázdny flašky od vodky dám zhruba do 3/4 matroš(jen palice)
Jak už bylo psáno výše hodně záleží na kvalitě materialu.
Potom tam naliju Destilovanou vodu a dám do ledničky(nemíchat netřepat) Každej den vodu měním a sleduju barvu ty vody.Ze začátku teče hnědozelená voda(hnojky, chlorofil) až je odpadní voda čistá, cca 3 týdny, nechám vykapat veškerou vodu a naliju tam tu vodku, zavoskovat a šup stím do sklepa.
Já to nechávám tak pul roku s tím že to občas protřepu.
Před konzumací to scedím, vymačkám pálky a trochu dosladim medem.
Diky tomu že to nejdřiv vyčistím tou vodou, je chut příjemná, neštipe to a krásně voní. Narozdil od gremede ktere se dělá klasickým zpusobem.
Zkuste a uvidíte

Mějte se
Tibeth
Zdravím příznivce Cannabis Alcohol Base :leaf:

Jsem tu se svým D R I N K R E P O R T E M

Takže, už jsem nevydržel a musel jsem v týdnu okoštovat. Zatím dvě věci, Key Rum & Kosken Korvu. Absolut Vodku si nechám na příští týden, nebo na zejtra
:bath:
Key Rum - To je fakt síla. No, chutná to zajímavě. Je cejtit, jen ta tráva. A to dost silně. Doporučuji pro zachycený vůně a chuti daného modelu. Samotné mi to moc nechutnalo, jako kdybych rozkousal palici. Ale s džusem O.K. Švárovi to chutnalo i samotné. Dal jsem tak velkého panáka. Už když jsem byl tak v půlce začali mě brnět nohy a hřát v bříšku. Do půl hodiny neustálé cukání koutků a slušnej výtlem. Oba jsme to dost cejtili. To břicho hřálo a účinky opojení byli ještě tak 3 hoďky. Takže účinek - Super.
Kosken Korva - Velice příjemné překvapení. Chuť cannabis s broskvemi je luxusní. Nasládlá, ale plně harmonická. Poradil mi to kamarád z práce a musím uznat, že měl pravdu. Ani mě nezbývá, než Vám ji vřele doporučit. Výborná chuť i samotného drinku. Dali jsme si každý po panáčku. Tři lidé. Všem chutnalo. I něžnému pohlaví. Není to tak silné, což je dobře. Obsah alkoholu poloviční. A přitom ÚČINEK STEJNÝ jako u Keye. Nejprve cukání koutků, brnění nohou, bříška a pak výtlem. Naprosto dokonalé využití vidím v létě pěkně s ledíkem na terásce. To bude báječné, už aby to bylo. Tohle pití si jistě ještě udělám. Kdybych si měl znova vybrat, udělal bych radši 1L Koskeny a pouze 0,5L Keye.
Takže, Na Zdraví !!!! :beer:

Zatím vše, smějte se a experimentujte...:wink:
Čaras
Zdarec
To promejvání rostliného materiálu se myslim jmenuje curing nebo školení???
Já nakládám do domácí slivovice 50woltů a to hulčo nejdřív nechám tak 2h ve vlažný vodě, promíchávám. Pak to vyždímu v ruce, prdnu do sklenice, tak 20-30g na 0,5l. Používám na to menší květy i s okvětním listím. Po měsíci to scedím, pořádně vyždímu do poslední kapky a sleju do lahví. Díky promejvání čůďa je Canabiska lehounce zelená. Nechám jí ještě tak 14 dní uležet a hurá na ní.
Fbee
Muj uderny palcat:

Na okne mi vyrostla kytka s krasnymi krystaly (Satori), z vysusene zustalo kolem 15g, ale bohuzel hulit se to nedalo, strasne skrabalo. Nevim, kde se stala chyba, asi jsem to moc presusil. Tak jsem to musel vyuzit jinak nez na huleni.

Lahvicka od tatarky cca 3dcL, plno sisek cca 8-10g. To vse jsem prelil varici vodou a nechal louhovat jako caj 10min pak ten caj jsem vylil. To vse jeste jednou. Ze dvou duvodu: aby sel chlorofyl pryc, ten odvar byl hodne huste zeleny a smradlavy, druhy odvar uz byl svetlejsi a uz i vonel.
Pak jsem zbyly macerat zalil Absinthem a flasku jsem jeste na 5-10min dal do varici vody. Vychlazenou flasku jsem odlozil (macerat jsem nechal v alkoholu nadale).
Za 4 dny jsem to vytahnul, ze dam trochu pritelkyni na menstr. bolesti, akorat jsem nemel vyzkousene davkovani. Rekl jsem si, ze asi pul panak bude stacit. Dali jsme si po veceri a asi po 40 minutach prisel celkem intenzivne zesilujici ucinek. Akorat se to nechtelo nejak ustalit a po 1,5 hodine jsme byli uplne v pytli. Porad to zesilovalo.
Pritelkyne uz se jen klepala se slovy: "Uplne vnimam ze... nevnimam" nebo " To je uplne vymivani duse."
Ja uz jsem s travou ledacos, prozil ale tohle byla opravdu davka pro hrocha. Pritelkyne mela to stesti, ze to vyblila a motala se uz jen nasledne rano, ale ja byl jeste druhy vecer vysmatej a skakal jsem na spickach.

Takze at mi nikdo nerika, ze s alkoholem to nefunguje, je potreba mit jenom dobry zaklad a teplem aktivovat thc.

Jo kdyz jsem odcedil a macerat znovu prelil slivovici, tak na normalni high stacilo cca 1-2panaky.
tak nedávno sem si dal zbytky co se jakž takž nedaj kouřit ani - spíš na mast - nechal deset minut na opatrně na malym mírnym ohni a je to pěknej humus a mírná sebevražda když to nezajíte :D ale z hlediska účinnosti asi nejrychlejší a nejlepší :) ale to je znouzectnost :D
ps - prej se vařením alkoholu vytváří i metylalkohol tak bacha na to ...
cAnubis
Zkus v tom případě destilaci - bál jsem se o zničení THC zahřátím, ale tím, že vše zůstává v systému a chladí se, stále to kupodivu fachá. Absolutní výhodou je čirost a klidná chuť i z těch nejnemožnějších zbytků. Tím ale stále apeluji na to, aby se výluh dělal řádně - pak není problema!
keneth48
tak mi sme dali 5g sisiek do 0,7 70percentneho absinthu. uz sa to luhuje ale 2 tyzdne.ale necham to tam aspom 3 mesiace a potom okostujem. flasa je v tme a chlade.
empeerror
citace:
Původní příspěvek od cAnubis
Zkus v tom případě destilaci - bál jsem se o zničení THC zahřátím, ale tím, že vše zůstává v systému a chladí se, stále to kupodivu fachá. Absolutní výhodou je čirost a klidná chuť i z těch nejnemožnějších zbytků. Tím ale stále apeluji na to, aby se výluh dělal řádně - pak není problema!


co to som pocital a chcel by som sa podelit o svoj recept ktory prave realizujem. momentalne mi rastie vo foliovniku skunk od white label. kiti bola chudak nechcena ale nemal som to srdce zabit ju. tak si presla kdecim ale stale je to samicka len sa jej nechce moc kvitnut.

foto z 11.6.2014 https://lh3.googleusercontent.com/-cevdqTEQtR8/U72fyOElDjI/AAAAAAAABSE/4H5aTrMtQ7c/w439-h780-no/DSC_0306.jpg
foto z 7.15.2014 https://lh3.googleusercontent.com/-S05tRBGXWUE/U8gyX4QLlHI/AAAAAAAABa0/oNez9OnU6C8/w439-h780-no/DSC_0424.jpg

preto som jej odcvakol spodok lebo tam bolo tak ci tak malo svetla mnozstvo ma prekvapilo tak som to dal do 2L vodky
plan je takyto neham macerovat tak mesiac dva najlepsie kym ta kvetinka vo foliovniku nedokvitne ak vobec. potom macerat vydestilujem a az do konopovice pridam aj konopny kvet a budem postupovat podla klasickeho receptu
skusali ste to niekto vobec?
00kent
my nakládáme do vodky :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma