Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Huleni nalozeny v Eteru... - Klikni zde pro originální téma
Dunihlav
zdarec lidi, sehnal jsem si zas po dlouhy dobe lekarnickej eter a nalozil jsem do nej huleni. Nechavam to ted luhovat 3 tydny a pak to necham odparit...tak ted premyslim co by se s tim jeste dalo pak dal delat, vlastne pokud tomu rozumim ziskam tak zakladni surovinu na haš olej....mate nekdo zkusenosti s dalsim filtrovanim? potreboval bych ziskat co nejuplnejsi a zaroven nejjednodusss způsob jak na to :o)
oton
hele na co ten éter je vůbec zač? vim že se to používalo na uspávání ale dál o tom nic

myslim, že velmi dobře se dá THC rozpouštět v čistým lihu, ten éter je na nějaký podobný bázi?
Era
Něco podobnýho jsem dělal předloni.
Na misce jsem pár šišek vymáchal v diethyletheru a ten pak odpařil nad žárovkou. (Otevřený oheň je ještě lepší, chcete-li ušetřit za demoliční firmu :) a váš barák jaxi zevšedněl :D Decka prej pohne stropem :) )
Ale k věci. Opdpařilo se a zůslala mi jakési mazlanina. Seškrábl jsem ji z misku skalpelem. Bylo to v létě, teplota ke třicítce (ether vaří při 33,5 Celsiích, esi se nemejlim:), tak bylo skoro fuška udržet ho v kapalným stavu), a krz tuto vysokou teplotu byl i produk silně mazlavej. Kdyby se to ochladilo, bude asi jak plastelína. No hlavně to bylo zelený. Při hulení se to roztejkalo a zatejkalo do Schlugzeugu. Moc toho nebylo, ale jestli bylo v tý kytce nějaký THC, tak do tým mazlaniny určitě přešlo. Kdybych měl letos dost kytek (těžko), asi bych to ještě zkusil.
Cedit či filtrovat pochopitelně možno jen dokud není ether odpařen. I tak, chytá se to na všechno (na filtr, sítko atd...
Pak napiš, jax dopad:)
Jo, ještě - 3 týdny - to je celkem aj myslím dost... Jesli jsou na kytce krystalky, máchal bych to dokud se nerozpustěj, pak už ne...

K+ za experiment :)
Dunihlav
Hmm takze jak vidim, vite o tom jeste min nez ja. Ether se da sehnat v lekarne 1l stoji kolem 120,- korun, akorat nevim jestli vam ho prodaj :o)), ja radejc vzdycky skocim za kamaradkou co tam hoknuje. Jinak Ether je velmi horlava latka a to jak v plynnym tak i v kapalnym stavu.Nevim jestli je to nejakej ted druh alkoholu,takovej chemik nejsem ¨(ale moh bych se opta kamoshky), ale urcite ma tomu podobny vlastnosti.Haši z Eteru se u nas rika slangove "Tér".Lih na Ter dá taky pouzit, ale nikdy jsem ho nezkousel, jen jsem o tom slysel´a oproti Eteru je odparovani trochu komlikovanejsi,jelikoz Lih se prej musi zapalit a nechat vyhoret. S Eterem tohle delat nemusite ba ani nemusite pri cedeni vubec z huleni vymackavat Eter jak jde krasne dolu. Hm huleni je dobry met nalozeny min.3 tydny, proto me prekvapuje ze jsi jen do nej Ero namacel palicky, mam zkusenosti ze i to huleni nalozeny po 3 tydnech jde nalozit jeste jednou znovu a vynos z toho muze byt polovicni neli i stejny!Takze nedoporucuju po scedeni vyhazovat material.jak je to s delkou doby nalozeni u lihu nevim. Kazdopadne pri odparovani je potreba si davat majzla, celkem bych rek ze je to fuck odvaha odparovat nad zarovkou (asi toho nebylo tak velky mnozstvi co?), doporucuju urcite odparovat (i skladovat) ve vetranych prostorach, nejlip venku...odparuje se tak ze Eter se rozleje na vetsi plochu, podle toho jak moc rychle to chcete mit odpareny, cim vetsi - tim rychlejc ale zas pak musite toho dost seškrabávat a nejaky ztraty tam budou. A Ter je na svete...:-) je to cerna husta kasicka. Znam lidi co to vubec nekouri a davaj si po lzickach do kafe (/hustej mazec!!), ja si radeji vezmu palicku a obalim ji terem,nebo si tim potru cigaro. Casem Ter pomale tvrdne, ale driv ho asi zhulite, nikdy mi neztvrdl jako treba Maroko, vzdycky byl hodne plastickej. jinak s tou teplotou varu 35 stupnu...nevim...ale kazdopadne je dulezity poradne lahev uzavrit....i tak se vam trocha nejspis odpari ....
Legrace je ze na pripravu Teru z Eteru ani dobry huleni nepotrebujete, vzdy tam davam odpad-listy, samce, palicky z lonska, nebo huleni ktery vubec nevali..a vysledek je vzdy prijemny...neli primo makabriozni!!
:o)))
Jen by me ted zajimalo co by se s tim Terem k sakru jeste dalo doma udelat...no co, nerikejte ze by jste si nezakourili radi svuj domaci hash oil ? Ja teda jo
-------------



[Edited by Dunihlav on 12-08-2002 at 06:13 AM]
MUT
Co se týče nebezpečnosti eteru, de vo tohle:
1. hořlavina1. stupně, b.v. cca 37°C
2. s kyslíkem (vzduchem) tvoří třaskavý peroxid!!!!

Tuhle sloučeninu nepoužívejte, použijte petroleter - to vlastne neni eter, ale lehká benzínová frakce, netvoří tedy velice nebezpečný peroxid.

Jinak koukněte na moje výsledky (i foto), hodně štěstí.
Era
Díky za info ohledně té doby extrakce, zkusím to s „odpadním“ matrošem a pak si namočím šišky :)
Napadlo mě – eher je fakt dost drahej – odpařit ho do pryč je škoda – ale! Existuje skleněná aparatura s názvem Soxhletův extraktor. Substrát dáte do papírové patrony, z vrchu na to kape rozpouštědlo (třeba ten ether, či něco jiného (i líh), až je patrona plná, proteče z ní do spodní části, která je zahřívána a normálně se to tam destiluje zpět nahoru, odkud to po kondenzaci znovu kape do patrony. A dole se koncentruje to, co se rozpustilo :) A v partoně zůstává zbytek. Ale u toho alkoholu nevim nevim – teplota varu 78 Celsia – aby se zas THC nerozkládalo… Soxhlet ale stojí pár tisíc (přitom je to jen velký kus skla:) ) Nicméně tu a tam nějaký skladník by třeba něco zapomenutýho, zaprášenýho, nevyužitýho třeba za růma („…no upadlo mi to…“) :) D :)
viridis
MERCI s.r.o. - vycuc z ceniku:
632442103500 extrakční př.Soxhlet bez frit.vložky 500ml 1502,00

632442104100 extrakční př.Soxhlet, 100ml,frita S1,chladič Ahlin 1160,00

632442104200 extrakční př.Soxhlet, 200ml,frita S1,chladič Ahlin 1929,00

632442104500 extrakční př.Soxhlet, 500ml,frita S1,chladič Ahlin 2571,00
hexamin
ked soxhlet tak bez frity a pouzivat take patrony lahko a lacno sa vyrabaju z filtracneho papiera
a este srandicky pracovat v inertnejj atmosfere a pouzivat lubovolne org rozpustadlo nepolarne napr etyl acetat, hexan, thf, dcm, metanol, etanol......
po extrakcii ak pouzivate vo vode nerozpustne pozpustadla extrahovat parkrat vodov odstranite chlotofily a neake sacharidy
mozno vie niekto poradit ci je dobre pouzivat vysoko ci nizko vruce rozpustadla
Hicks
Dobrý téma :D , hele nevíte někdo jestli ten ether teda v tý lékarně prodaj obyčejnýmu growerovi ??? :smoker:
hexamin
ak mate soxhlet pouzivajte na extrakciu denaturovany lieh = 65% etanol 1% benzin + voda je to lacne a bezpecnejsie ako eter a kludne to nechajte refluxovat 24 hod potom z tej travy ziskate vsetko
pritomnost benzinu nevadi po extrakcii sa to aj tak cele odpari a zostatok mozete koly efektu rorpustit v organike co sa nemiesa z vodov a premyt to

ak si chcete byt isty cistotou etanolu tak ho
1.predestilujte
2. zriedte na 25% vodou
3. pridajte maslo pri izbovej teplote sa roztopi a miesajte to den
4. ochladit vyhodit stuhnute maslo
5. destilovat
takto upraveny denaturak je cisty cca 95% a da sa pit bez problemov
Hicks
citace:
Původní příspěvek od hexamin
.........takto upraveny denaturak je cisty cca 95% a da sa pit bez problemov



Sakra, to musí být ukrutný pití :D, kam se hrabe Ansinth :D .
hexamin
ale sak to sa nepije ciste to sa pouziva na extrakciu ved toto by pobilo chutove pohariky hehe
PORSCHAK
Sakra, na co všechno tady nepřijdete....
Za nějaký čásek možná atomovka made by Grower.cz :)
viridis
2 hexamin: pit se ta 96ka da, ale musi mit teplotu tela, jinak to trochu pali v hube. Je vyborny v tom vymacerovat trochu zubri travy.
Jinak k tomu cisteni denaturaku: pripomnel jsi mi stare casy; neco podobnyho se delalo na vojne z lekarskyho 'spiritus cum benzino denaturatus' - akorat se vynechavaly ty destilace a redeni, neb nebylo kde a v cem. Final se pucoval pres aktivni uhli a bylo to hnusne jako noc. Stari mazaci si do toho pridavali dzus, aby to melo jakous-takous chut, a taky eter, at to s nima slehne driv, nez se poblijou....
hexamin
to viridis
to ti neuverim ze niekto chlasta 96% Et OH sak to musi byt humus
a neboj sa ak pouzijes hore uvedeny postup alkohol bude cistucky vonavucky hehe
timothy
to hexamin:
chlape přijde mi zbytečný se srát z nějakou destilací alkoholu,protože 100% ethanol stejnak nedostanu a čistej 100% stojí pár stováků,takže je lepší použít asi jiná rozpouštědla,ne?k tý teplotě jsem zjistil že při extrakci dle soxhleta je dobrý používat výše vroucí rozpouštědla:aceton,ethylacetát -> ten má teplotu varu 77,1°C takže by to mohlo být dobré.
mám zkušenosti pouze s několika rozpouštědly ale asi se mi jeví jako nejlepší aceton,ale žádná sračka z drogérky.(musí to mít za svým názvem zkratku p.a.)
hexamin
to timothy
jasne ze nebude 100% bude v nom cca 4-5% vody ale to vobec nevadi a je najlacnejsi 26 sk/liter a da sa lahko kupit
timothy
to hexamin

chlape dělám v chemii takže radši si seženu čistý chemky! moc tomu nevěřím co se kupuje v drogériích ale když někdo chce nějak riskovat je to jeho věc.
viridis
2hexamin: neni to tak spatny, da se na to dobre zvyknout (kdysi tim byli znami hlavne zubari). Osobne vyzkouseno, kdyz jsem se pred lety dostal ke 25l 95% trtinoveho lihu za 84.- za litr. Byli jsme liny to i redit, vsak se to stejne vypije .... a vypilo !
S tim maslem (tehdy radeji 100% tuk) jsme to na vojne delali taky, akorat ze nebyl destilak, tak se to pak jen vymrazilo a slilo z hrnce, pomixovat s ak. uhlim a pres filtrak (tehdy pijak) do flasky. S pridavkem kapek proti kasli (Pleumolysin a tak) to jakz-takz slo pit.

Timothy, delas v chemii a loni se docela urodily jablicka, pekne cukernate.... nenapada Te neco ? kdyz ma jeden doma reflux ... ;) mnam ! Vyborny zpusob, kterak ziskat cisty chemky 'nechemky'.

Jeste neco - koukni se prosim do tabulek, mas-li neco k dispozici, co se da bezne (+-levne) sehnat nepolarniho, nemisiciho se s vodou, s teplotou varu nad 100C, rekneme kolem 120C ?

Dik za info. (A za upozorneni, ale z toxikoly uz zkousky mam ;))
timothy
To : VIRIDIS
Napadá mě jediný,ostatní se nedají sehnat
1. toluen teplota varu : 110,2°C
2. benzen ale ten má t.v. 80,1°C

to jsou asi nejpoužívanější nepolární rozpouštědla.bohužel asi v drogérkách to pančujou nějakým methanolem nebo jinnejma sračkama.takže p.a. to určitě nebude..používají se i jiná ale dostupnost je malá.já osobně bych dával přednost hexanu,ale na ulici těžkop bude :D
Jinak jestli přeci jenom do nich půjdeš tak dej pozor :jsou karcinogenní,mutagenní a teratogenní.. :punk:
hexamin
to timothy
toluen a benzen su pre teba ook ale MeOH v denaturaku ti vadi???
to je trochu divne nie ale ved posli fotky deti ak neake budes mat:-))

podla mna je ook vyextrahovat to do denaturak pomocou soxhletu odparit EtOH rozpustit v min mnozstve EA ci hexanu ci..... a premyvat vodou do odstranenia chlorofilov a roznych sacharidov
timothy
To hexamin
jestli sis přečetl můj příspěvěk dobře tak si zjistil že viridis chtěl nepolární rozpoštědla.toť vše k tomuto
jinak ti nerozumím proč bych měl dávat do soxhleta polární a nepolární rozpouštědla zároveň a co si budem povídat THC teda aspoň se mi tak to jevilo dle mích pokusů že má daleko větší rozpustnost v polárních rozpouštědlech.aceton ether atd.. než v benzenu ..
ale vše je napsáno v threadu hash oil.......
jaydee
Ja som pocul cosi o tom, ze hash oil sa da robit aj tak, ze naplnite plastovu flasu konopim a potom do toho fuknete za flasku plynu do zapalovacov...

Hash oil potom vytecie (vraj) cez dierku na spodku flase...
timothy
To: JAYDEE

tomu se říká superkritická fluidní extrakce. :punk:
hexamin
to timothy
tak sorry s tym benzenom hehe
no a do soxhleta das len etanol extrakt odparis a potom koly odstraneniu chlorofilov rozpustis v EA a vyextrahujes vodou teplota varu etanolu je dostacujuca 120 je nepotrebne vela
timothy
2 hexamin

přečetl jsi thread hash oil.udělej to..do soxhleta už nemusím dávat žádnej extrakt jelikož se to extrahuje v něm :frog: odpaření provádím pomocí claisenova chladiče a zbytek extraktu nechávám proschnout na hodinovim skle,nejlépe pod nějakým světlem když chci hulit co nejdříf :o
jaydee
to je tazka chemia :-/
hexamin
to timothy
pisal som ze vyextrahujes vodou nedoslo mi ze je potrebne napisat v oddelovacom lieviku napr
ale snaha bola
inac extrakcia vodou nieje nutna sluzi len na precistenie
jaydee
este chvilu a spravite z konope kokain...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma