Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Holandské coffeeshopy budú len pre miestnych - Klikni zde pro originální téma
pitko
HAAG. Holandská vláda oznámila, že v snahe obmedziť turizmus za mäkkými drogami, budú kaviarne, ktoré predávajú marihuanu, prístupné len holandským obyvateľom. "Predaj hašišu a marihuany v kaviarňach bude obmedzený len na miestnych užívateľov," píše sa v piatkovom vyhlásení vlády.

Súčasná kresťansko-demokratická vláda postupne zavádza prísnejšie opatrenia na predaj mäkkých drog, a to aj pod tlakom okolitých štátov, odkiaľ do Holandska každý týždeň prúdia desaťtisíce "drogových turistov". Práve na nich sa sťažujú aj starostovia pohraničných miest, podľa ktorých predaj drog zvyšuje kriminalitu.

Vláda zriadila komisiu, ktorej úlohou je zmena národnej drogovej politiky. Komisia konštatovala, že "situácia sa vymyká z rúk" a odporučila, že kaviarne by sa "opäť mali stať tým, čo pôvodne boli -predajnými miestami pre miestnych užívateľov, a nie veľkododávateľom mäkkých drog pre užívateľov z okolitých krajín". Vláda plánuje predložiť novú drogovú politiku parlamentu do konca tohto roka.

"Dohodli sme sa, že pre turistov bude oveľa zložitejšie kupovať drogy v holandských kaviarňach," povedala hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Karen Temmicková. Drogové kaviarne budú v budúcnosti fungovať ako kluby, pričom na vstup bude potrebná členská karta. Platiť za drogy sa bude môcť len holandskou platobnou kartou a denný limit sa zníži z piatich na tri gramy. Mnohé mestá tiež plánujú znížiť počet kaviarní.

Holandsko legalizovalo užívanie a predaj marihuany do piatich gramov v roku 1976. Momentálne je v krajine asi 700 licencovaných kaviarní, ktoré predávajú hašiš alebo marihuanu. Pestovanie marihuanových rastlín je zakázané. Podľa odhadov dosahuje ročný obrat obchodu s mäkkými drogami asi dve miliardy eur.

nedeľa 13. 9. 2009 11:08 | Copyright © SITA 2009
Mr.MEN
V prdeli. Co jiného na to říci. :D

To je snad první země co si stěžuje na turisty, i když jezdí za zelenou bylinou:D.

Kdyby to takto udělil tak všem najednou klesnou tržby jak hotelu, kaváren, hospod atd. Asi by se to těm kdo na tom mastí kapsu hodně nelíbilo. :)
RealG
hej přesně chlapy ... dyt jim to nemůže vadit. Stejěn většina napukanejch posedává v kavárnách. Kdyby dělali bordel po městě tak chápu, ale takhle. Klidní turisté, kteří se do Holandu rádi vracejí??? Co víc by si vláda mohla přát. Kór když je to vše legální. ted si vemte kolik trhnou na daních.
Mno a potom chudáci cizinci, kam budou jezdit :( teda pěkně škaredej krok :-D
Slick-ace
Našli jste pls někde od kdy by to mělo platit ?
Steve Stifler
jde to jako navrh teprve koncem roku, v platnost vstoupi min. 3/2010
Chroust
no ja bych rek ze to neprojde, uz kvuli tomu, zacim tam turiste jezdi, a pokud ano prodela na tom jak vlada tak soukromnici... podle me je to vazne blbost a neprojde to. ja sam jsem tam jeste nebyl ale rad bych se tam jednou urcite podival :)
Kirk
haha tak toho se vůbec nebojim, to parlamentem v hollandsku neprojde, něco podobnýho už jsem četl tak před třema rokama, není tam žádnej mezinárodněprávní nátlak, tak nevim proč by si měli holandani utnout poměrně velkej příjem do státní pokladny....
pospáč
taky doufam že to neprojde to nesmí projít protoze sem tam jeste nebyl a chci tam také hlavne kvůli tomu:-) ja si spíše myslím že čím dál více státu to zacne postupne po velmi malých krůčcích povolovat. no občanství si ale kvůli tomu menit určite nebudu:D
kouba
podle mě jim na tomhle stojí ekonomika. ale pro mě-zamě at si je nechají, myslím že to co pěstíme tady je srovnatelné ... :D
pospáč
s tim srovnanim mas pravdu dokonce co ted odhalili tu pěstirnu asi před tydnem tak tam se pěstovalo pro holadsko :D
Mechac
Letos sem tam byl ale ze by nekdo nekde zhulenej delal bordel sem nevidel. Mimo coffeeshopy a hospody tam hulej malokde.
Maxeaux
Až budú po kolená vo vode a budú im dochádzať lóve pri boji s morom, bude neskoro. Dá sa povedať že ich drogový turizmus drží nad vodou. Zas sa do volačoho jebú katolíci, fuck off!!!
Rory
víte co? na všem špatnym něco dobrý... TOTO je úžasná příležitost pro ČR, na "drogovou" turistiku máme úžasnou geografickou pozici, kdyby to ti kkti u nás legalizovali tak po pár letech by do ČR přišlo z trávy víc peněz než v holandu - jenže tohle je bohužel jen teorie :-(
Stoned_r41d3r
citace:
Původní příspěvek od Rory
víte co? na všem špatnym něco dobrý... TOTO je úžasná příležitost pro ČR, na "drogovou" turistiku máme úžasnou geografickou pozici, kdyby to ti kkti u nás legalizovali tak po pár letech by do ČR přišlo z trávy víc peněz než v holandu - jenže tohle je bohužel jen teorie :-(


Ufffffff.

Tak za prve, v shopech chteji zakazat prodej cizincum kazdorocne. Teda aspon jednou za rok tahle zprava proleti mediema.
Za poslednich 5 let co to nejak sleduju se _NIC_ nezmenilo.

Za druhe- Drogovej turismus v Cechach? Ja bych z toho nadsenej nebyl, a to jsem zhulenec. Bohate staci, ze sem migruji nejruznejsi zewlaci za levnym sexem a chlastem, do toho jeste za fet?
Rory
v tom máš pravdu, v Holandu se o zákazu prodeje cizincům hovoří v různé intenzitě a z různých zdrojů každej rok a každej rok se nic nestane....
tornado12
Na holansko tlačí EU a okollní státy hlavně jenich pohraničí.
Proto se holandsko rozhodlo navrhnout zakaz prodeje cizincům ( ale to by neprodávali nikomu nic.:D)
Přišli by o hooodně velké tržby ze všeho možného.
turistika, daně, světový věhlas spojený s trávou, kolaps prodejen.
když by nikdo nenakupoval tak by šlo 90% prodejen a coffeshopů do prdele. zůstanou tam jenom nejsilnější seed banky a obchody.

Prostě pro holandsko nerealné.
Machoman
Ät si ty svoje Coffeshopy strčí nekam.ČR je v growingu už tak zabehlá že i Holandsko by mohlo závidet:bandit:
perfection
Myslím,že kdyby přestali prodávat cizincům,tak by cizinci stejně kupovali od místních dealerů,kterejch je v turistickejch místech třeba v Amstru stejně plno..
kokodc
tento rok se mluvi o tom ze se to prestane prodavat cizincum, minuly rok to melo byt tak, ze zmizi vsechny koface z centra amstru, aby to nekazilo uz tak dost blbou povest mesta. Kazdy rok se mluvi o necem jinem, kuli natlaku ze strany eu. Dneska mi treba majitel jednoho kofiku rikal, ze bby se snad meli zavest nejake karty(prijdes, ukazes a oni ti to prodaj), ale to je proste taky uplna blbost, neni se ceho bat.
LemonJelly
Mnohi politici a novinari maju este stale "uhorkovu sezonu" a riesa jednodocho povedane picovinky namiesto dolezitejsich veci ( momentalne hospodarska + financna kriza ).
Navyse sa growing v nasom teritoriu vyrovna tomu holandskemu.

Zbytocne zachovavate paniku :teef:
:rasta: LJ
janulkap
vcera vecer mi kamos hovoril ze pred par dnami sa z Amstru vratila jeho kamoska a vraj jej robili trosku problemy pri vstupe do Coffeshopov. Kontrolovali jej doklady a dokonca ju nevpustili do niektorych. Mala 22 rokov, takze kvoli veku to byt nemohlo. Podrobnosti neviem ale dufam ze to nebolo kvoli tomuto jeblemu zakonu. Chystame sa tam v maji 2010, tak potrebujem zistit ako to je vlastne. DPC. Ale chvalabohu uz som v Amstri bol, takze som to videl a zazil na vlstnej kozi a mam naco spominat.
Osobne si myslim ze nad tim zvazujou ae je tky otazka o kolik jejich ekonomika pak prijde......moc moc turistu tam jezdi za TIM co chcou vesmes omezit a tim padem to bude mit urcite docela patrny pokles jejich ekonomiky .....prece jenom tam jezdi hafoooooo lidi a je tam fajn :D zatim :/ *doufam ze to zustane tak jak je to ted...
Lampick
citace:
Původní příspěvek od crippin
Osobne si myslim ze nad tim zvazujou ae je tky otazka o kolik jejich ekonomika pak prijde......moc moc turistu tam jezdi za TIM co chcou vesmes omezit a tim padem to bude mit urcite docela patrny pokles jejich ekonomiky .....prece jenom tam jezdi hafoooooo lidi a je tam fajn :D zatim :/ *doufam ze to zustane tak jak je to ted...


Taky si myslim...proc by tam jinak turisti jezdili?? Koukat na tulipany?? to asi tezko...takze si myslim, ze je to jen takovy vykrik do tmy...mozna chteji jen prilakat vic turistu na zimni sezonu,kdy je tam celkem mrtvo(preci posledni moznost mrknout do "stareho hullandu";)
janulkap
Obavam sa ze to nebude len vykrik do tmy. Co som si zistoval, tak povodny navrh bol aby boli coffies len pre holandanov, ale tento navrh je momentalne na europskom sude, kde sa zistuje ci by sa toto dalo v legislative EU aplikovat. Vysledok z toho bude pravdepodobne taky, ze obcanom EU nebude mozne zakazat vstup do coffies.
Preto je na stole dalsi navrh, podla ktoreho sa bude vstup do coffies realizovat len cez clenske karty, platenie kreditkou a zmensenie mnozstva povoleneho na 3g na osobu na den myslim. Detaily sa budu prerokovavat v priebehu tohto roka, este teda je nejaky cas pokial sa legislativa pretavi do praxe. Zacat by sa malo s tymi castami holandska, ktore susedia s okolitymi krajinami (kvoli drogovym turistom). Potom sa maju vyhodnotit vysledky a postupne prijimat v inych castiach hollandska. Tak ci tak myslim ze je len otazka relativne kratkeho casu kedy sa vstup do coffies obmedzi. Ak ma niekto nejake dalsie info, sem s nim.
A bolo by super keby niekto kto bol v priebehu posledneho mesiaca v Holandsku zreferovat ako to bolo so vstupom do coffieshopov, ci robili problemy a podobne. Moc by mi to pomohlo. Diky
BonX
ja by som sa chel spytat, ako je to tam s tym ... idem tam na jar a rad by som "otestoval", co a ako ... vedel by sem niekto hodit nejaky podrobnejsi popis nakupu a naslednej konzumacie? co sa pytaju, co kontroluju etc. ...
dost by mi to pomohlo, dik :)
Hodinář
citace:
Původní příspěvek od Machoman
Ät si ty svoje Coffeshopy strčí nekam.ČR je v growingu už tak zabehlá že i Holandsko by mohlo závidet:bandit:


přesně, od doby kdy začal mačo pěstovat, vhulandsku jen valej nevěříčně oči :D

2miliardy dolaru neni zrovna zanedbatelná položka. Navíc kdyby zpříšnili prodej zvednou kriminalitu tuplem. Bo každej druhej holanďan bude přeprodávat přespolním
To zas nás chce bůh, v podobě křesťansko-muslimské stranym, postrašit:)
cannabi88
citace:
Původní příspěvek od BonX
ja by som sa chel spytat, ako je to tam s tym ... idem tam na jar a rad by som "otestoval", co a ako ... vedel by sem niekto hodit nejaky podrobnejsi popis nakupu a naslednej konzumacie? co sa pytaju, co kontroluju etc. ...
dost by mi to pomohlo, dik :)


Normálka vlezeš do cofíku dáš si nějakej drink řekneš si o special menu vybereš model vrazí ti do ruky filtr a papírek(jak kde teda) a dál už to znáš ne?:D Někde se tě u vstupu zeptaj na občanku,ale když nevypadáš na patnáct tak jí ani nechtěj...
Třeba v Bulldogu si nás nikdo ani nevšimnul dokud sme si nekoupili něco k pití,ale naproti tomu sme vlezli do cofíku,kde ti rovnou cpali menu s modelama.Není na tom nic složitýho hodně rychle pochopíš jak to tam chodí:)
BonX
Dik za rychlu odpoved :)
crackonos
Tomuhle se říká sraní-si do vlastního hnízda, ale jak už bylo řečeno, nám můžou s tímhle políbit prdel, když má kupříkladu na vesnici každej druhej Jenda na zahradě nějakou tu kytku, jim a mě je nějaký omezování přístupu do kofáčů u prdele...
Maxeaux
Tak chlapi ako to teda je? Aka je teraz situacia? Schvalili ten zakon? Bol tam uz dakto v tomto roku?
okulele
citace:
Původní příspěvek od cannabi88


Normálka vlezeš do cofíku dáš si nějakej drink řekneš si o special menu vybereš model vrazí ti do ruky filtr a papírek(jak kde teda) a dál už to znáš ne?:D Někde se tě u vstupu zeptaj na občanku,ale když nevypadáš na patnáct tak jí ani nechtěj...
Třeba v Bulldogu si nás nikdo ani nevšimnul dokud sme si nekoupili něco k pití,ale naproti tomu sme vlezli do cofíku,kde ti rovnou cpali menu s modelama.Není na tom nic složitýho hodně rychle pochopíš jak to tam chodí:)


to Maxeaux: chodí to tam přesně takhle jak psal kolega. já tam jezdim skoro každej rok a pořád to samý,za 5 let se nic zatim nezměnilo řekl bych.
Jinak z Bulldogu je celkem pěknej výhled na ty štětky za výlohama. musim říct že některý tam byl opravdu parádní. :)
tommyswels
Myslím si že ČR co se týče trávy je uplně vykrytá , mě to vyhovuje jak to je 5 kytek na osobu jsem vážně spokonej žádnej stress prostě pohoda..
moonlord
hale chlapi tak jak to je byl tam tedka neko nedavno? chci tam zejtra ject a nerat bych ostrouhal/susil hubu, prodava se i "turistum" nakej ten navrh zakona "jen pro mistni" neni?
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux
Tak chlapi ako to teda je? Aka je teraz situacia? Schvalili ten zakon? Bol tam uz dakto v tomto roku?


situace je taková, že Holandsko v současnosti uspělo u ?evr. soudu? s tím, že marihuana není běžné zboží. Regulace nákupu běžného zboží na základě národnostního klíče je proti legislativě EU. Každopádně tahle snaha o regulaci prodeje se týká především pohraničních měst, kde existuje tzv. drogovej turismus s nímž se pojí (drobná) kriminalita, která však obyvatelům dost znepříjemňuje život.

nejsem si jíst terminologií, kterou jsem použil, ale podstata věci se má tak. mám to tuším z respektu
jestedman
tak to máme tady, coffeeshopy jen pro holandské rezidenty, vstup na spec. karty. holanďani se bojí nárůstu kriminality a mafie. jsem zvědavej jak to hejbne s jejich cestovním ruchem

viz. monitoring médií
fiste
citace:
Původní příspěvek od tommyswels
Myslím si že ČR co se týče trávy je uplně vykrytá , mě to vyhovuje jak to je 5 kytek na osobu jsem vážně spokonej žádnej stress prostě pohoda..


No tak to sis asi zapomněl přečíst, že se jedná o českou trávu. O kvalitní genetiku s vysokým obsahem THC nejde, ta je pořád zakázaná.. Navíc moc nerozumim tomu kritériu 5 rostlin, na 5 kytkách vypěstuju od 50g do 5kg, je to nesmysl a vymyslel to nějakej orgán bez mozku :D
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od fiste


No tak to sis asi zapomněl přečíst, že se jedná o českou trávu. O kvalitní genetiku s vysokým obsahem THC nejde, ta je pořád zakázaná.. Navíc moc nerozumim tomu kritériu 5 rostlin, na 5 kytkách vypěstuju od 50g do 5kg, je to nesmysl a vymyslel to nějakej orgán bez mozku :D


zdar

trava jako trava - tohle zakon neresi (tady se to bere jako celek nad 0,3% obsahu thc), takze i kvalitni genetika se bere v uvahu. A limity jsou 5 kytek, 15 g susiny a 5 g hashise. Jeste zde byl zmineny obsah thc v susine, co se mnozstvi tyce, ale tohle se spise asi myslelo, kdyz ti vyroste technicke konopi s thc vyssim nez onech 0,3% jinak by to nedavalo smysl :D

jinak nekde jsem tu postoval plne zneni narizeni vlady ;)
depending
Zdravim, tak teraz v spravach na tv HNOJ prebehla sprava, ze v Holande od buduceho mesiaca budu marihuanu predavat len miestnym, nemcom a belgicanom. Takze asi od oktobra-rijna to plati...To je kurva pekna diskriminacia...CHcelo by to podat na Medzinarodny tribunal zalobu, a okamzite zakazat u nas, teda myslim na svk a cz, predaj alkoholu pre holandanov, nemcov a belgicanov. Iba domacim a rusom a poliakom a ukraincom, lebo to je u nas tradicia.... :-) ved to je chore nie? samozrejme s tym alkoholom som to myslel ako ironiu, aby mi niekto neposielal cervene, ze som svina a chcem nieco zakazovat :-)))), nech sa napije kazdy co mu hrdlo raci a telo pobere...dep.
depending
Aha, takze tyka sa to zatial len Maastrichtu. Nie celeho Hulandu.
tommyswels
Ale hovno , to co tady píšeš je totalní blbost .. dojel jsem z Amsterdamu před měsícem a nic takového se tam konat nebude , mozna v budouctnosti .. ale ted bych rekl ze asi tezko a ani si to moc nedovedu představit realne ..
depending
tommyswels, napis, co je totalni blbost, ze to davali v televizi? zato, ze ty si dojel pred mesicem z amsterdamu, to neznamena, ze take nieco tam nenadobudlo platnost....inak prebehla tato sprava viacerimi mediami...su tu odkazy aj v monitoringu medii....toto je z monitoringu napriklad....


Maastricht zakázal turistům kupovat marihuanu! Ve městě se množily výtržnosti
Většina turistů od soboty nemůže nakupovat marihuanu v coffee shopech v Maastrichtu na jihu Nizozemska. Důvodem je snaha úřadů omezit výtržnosti v ulicích města, informuje server stanice BBC
bezdechu
V Maastrichtu to platí od 1. Října / Októbra

Maastricht bans cannabis coffee-shop tourists
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15134669

Maastricht vysťahuje coffee shopy z centra mesta
http://www.topky.sk/cl/11/1287960/M...-z-centra-mesta
http://www.sme.sk/c/6077296/maastri...ntra-mesta.html

Maastricht vysťahuje coffee shopy na perifériu
http://www.24hod.sk/maastricht-vyst...u-cl174641.html
http://www.webnoviny.sk//svet/maast...881-clanok.html

Maastricht zakázal cudzincom vstup do coffee shopov
http://spravy.pravda.sk/maastricht-...919_sk_svet_p29

Maastricht zakázal turistům kupovat marihuanu! Ve městě se množily výtržnosti
http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/...vytrznosti.html

Maastrichtské coffee shopy zavřely dveře cizincům
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ek...dvere-cizincum/

Holanďanom už marihuanoví turisti lezú na nervy. Trávu im nepredajú!
http://dnes.atlas.sk/svet/761493/ho...vu-im-nepredaju

V coffee shopoch si marihuanu pofajčia už iba Holanďania
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/za...holandania.html

Nizozemský Maastricht zakázal drogovým turistům coffee shopy
http://zpravy.idnes.cz/nizozemsky-m..._zahranicni_stf
Slick-ace
tommyswels


Nečteš, nevíš.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ek...dvere-cizincum/

Od roku 2012 do coffee shopu jen na průkazku

Plán vlády počítá s ještě přísnějším omezením. Stát se chystá vydávat speciální marihuanové průkazy. Ty budou moci získat jen Nizozemci a budou sloužit jako propustka do místních coffee shopů. A vláda od svých plánů nehodlá ustoupit. S definitivním zákazem počítá od roku 2012. Plán, který vyloučí občany jiných zemí včetně členů Evropské unie, už jí navíc schválil Evropský soudní dvůr i Nizozemský nejvyšší soud.
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Slick-ace
tommyswels


Nečteš, nevíš.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ek...dvere-cizincum/

Od roku 2012 do coffee shopu jen na průkazku

Plán vlády počítá s ještě přísnějším omezením. Stát se chystá vydávat speciální marihuanové průkazy. Ty budou moci získat jen Nizozemci a budou sloužit jako propustka do místních coffee shopů. A vláda od svých plánů nehodlá ustoupit. S definitivním zákazem počítá od roku 2012. Plán, který vyloučí občany jiných zemí včetně členů Evropské unie, už jí navíc schválil Evropský soudní dvůr i Nizozemský nejvyšší soud.


Mám pocit, že to jen otevírá prostor černému trhu. Nizozemec nakoupí v kofíšopu a vedle v ulici prodá cizincúm i s hezkou přirážkou.. no nevím, přijde mi to jako krok zpátky. Ale místní situaci neznám..
Apartman
No,-v podstatě to dělí ,,rovnoprávnou" unii na 2 kategorie občanů a důvod zákazu, který uznal jim soud, že zákaz prodeje turistům ničí drogový turismus je logický, ovšem by měli být rádi, že takový turismus vůbec mají. Kdyby to povolili v celé unii, nemuselo by být Holandsko takovou Mekkou, která byla trnem v očích tamních starostů...

CANNABIS VS ALCOHOL IN AMSTERDAM 2011
http://www.youtube.com/watch?v=5BjuJvVUH0k

:) v popisu tohoto videa jsou negativní důsledky zákazu/prohibice a pozitivní přínosy
UFO footage @ Amsterdam Coffeeshop
http://www.youtube.com/watch?v=BndQgjz1YC4
High
Jezdit pro trávu do holandska z česka je nesmysl.V česku je tolik dealerů a poměrně tolerantní zákon takže se dá za dobrou cenu(i pod 150kč/gram) sehnat hodně dobrá ganja mnohdy totožná jako v hoolandu.Možná z hašem je to trošku slabší ale co.Samozdřejmě že to musí být fajn si vybrat z desítek modelů a hašíků a krásně to mít navážený atd...................
Když už pro drogy tak do Španělska.Známej vyprávěl že na ulici jde sehnat haš i za euro gram a dokonce místní banditi mu dali prvně na košta.
Stačí sehnat hodně levnou letenku do Spainu a zpátky se dostat přes Francii do Švýcarska a z něho rovnou vlakem do Prahy.
Ahoj
kultivátor
zákony jako že budou brka v hollandu jen pro mistní a atd. atd.se tam už snaží prosadit dvacet roku a nikdy se to nezměnilo a věřte že nezmění.jinak jezdit do holandu pro špe je kravina,tady seženete to same co tam.já jsem jezdil do amstr.stopem třeba pro 10 g,jen tak na otočku,sehnat skunk v te době nebylo taková sranda jako dneska. :)
kaktusx
Nebol tam niekto v poslednom čase?...aká je tam situácia?
Chystám sa tam na pár dni pred koncom roka, nechcem kupovať nič vo veľkom ale neochutnať brko v holandskom coffeeshope by bol veľký hriech :teef:
Dá sa tam v pohode dostať a kúpiť pár gramov?
nebyl jsem tam poslednim case, ale na cannafestu jsem ptal borce od greenhouse seeds a rikal ze neni to tak jak pisou, tak brko urcite tam muzes ochutnat.:rasta:
reblok
úplně v poho. Byl jsem tam před dvěma týdny na víkend s manželkou. A ze zvědavosti jsme toho prolezli dost. A ochutnali leccos. Pokud je zájem o podrobnosti - klidně se podělím.
kaktusx
Vďaka za odozvu, pomohli ste mi.
Reblok, podrobnosti by určite nazaškodili :)
Eccolab
Ziju v Belgii par let a do Holandska jezdim prakticky porad, situace porad normalni ..bez problemu cofeeshopy fungujou, situace s jejich premenou na soukromy kluby se porad dost meni...ale jen tak hned se to nestane zda se.Maastricht je takovej samostatnej bod, kde kvuli poloze maj vlastni pravidla :-) ale stejne to tam stoji za prd, takze zadna skoda. No obcas sem hodim update, jak to vypada :-)
Maxeaux
dostal som vanocny pozdrav z GHS, sice tam nic nepisu o predaji ganji, ale si myslim ze malokto ide do kofiku kvoli prostrediu..
lubik07
haloooo vsetci milovnici tejto uzasnej byliny....uz je to tu !!!
velky protest, proti weedpasom v Amsterdame 20.04.2012....

http://www.coffeeshopnieuws.nl/4-20-2012-smokeout

vsetci ste vitani a potrebni....ide o to, ze od maja 2012 zacnu zavadzat weedpasy pre ludi ktori legalne ziju v Holandsku, a do januara 2013 sa budu musiet pridat vsetky mesta Holandska vcetne Amsterdamu....
Holandania to vnimaju ako diskriminaciu voci turistom a zvolavaju protest, proti tomuto porusovaniu slobody a rovnopravnosti....

prosim vas vsetkych, pridajte sa.....ak padne Holandsko, tak je koniec aj s akou-takou slobodou v celej Europe....
rada odpoviem na vsetky otazky......pease and freedom..
Eccolab
neco aktualniho reportu z Beneluxu
stalo se stalo a je bohuzel potrvzeno :

Od 1.5.2012 budou vsechny cofeeshopy v jiznich provinciich Holandska pouze pro dutch residents...tj i pro cizince, kteri maji dutch ID.
Zbytek zeme pak stejne pravidlo od 1.1.2013

Ve vsech shopech, ktere musi nove narizeni respektovat od Kvetna , jsou uz cedule v mnoha jazycich, ktere toto narizeni cituji.

Zcela urcite to znamena konec jedne ery, zejmena nam co pamatuji zlate casy v holandsku, se bude prinejmensim styskat po tom vsem.

Nema smysl rozebirat, jake nasledky to prinese... podle me nastanou jeste mozne upravy, protoze ocekavam uznani chyby exekutivni moci v NL.Z toho totiz nekouka nic dobryho a jak je uvedeno o prispevek vyse - jen to tak trochu symbol konce svobody v Evrope....sice nejsou nekde hranice, ale mezi narody jsou obri propasti ...see u
hacra
Čauvec.
Jak je to tam teda s těma zákonama? Nesmím si to tam jako cizinec (bez trvalýho bydliště v holandsku) koupit, ale co kdybych tam jel a nějakým způsobem to sehnal (řekl místním cápkům at mi to za přirážku koupí, atd...) ??? Můžu z toho mít nějakej průser kdybych hulil například někde venku a chytili by mě policajti? Mě návštěva holandska láká už delší dobu, ale odhodlali jsme se s kámošema teprv teď, v tu nejblbější dobu... Vím, že když už není možnost si ganju legálně koupit v coffeeshopu a taky ji tam vykouřit, tak se ztrácí 50% toho proč tam jet, ale i tak si myslím, že je tam spousta krásných míst na která stojí za to se podívat... ale zase jet do holandska a nezakouřit si místní trávu, to je hřích...

Můžete mi někdo prosím poradit? Snažil jsem se najít odpověď na svoji otázku, ale bohužel jsem nenašel nic jednoznačnýho...
Díky.
Pongo
http://zpravy.idnes.cz/nizozemsky-s...0_zahranicni_pk

za měsíc letím s kamoškou ....
hacra
citace:
Původní příspěvek od Pongo
http://zpravy.idnes.cz/nizozemsky-s...0_zahranicni_pk

za měsíc letím s kamoškou ....


Takže zřejmě neletíš na jih, jestli jsem to správně pochopil :). Tak díky teď mám už docela jasno. Tyto prázdniny jsou tedy dobrá příležitost, jak zažít kouzlo holandska v celé své kráse...
Pongo
citace:
Původní příspěvek od hacra


Takže zřejmě neletíš na jih, jestli jsem to správně pochopil :). Tak díky teď mám už docela jasno. Tyto prázdniny jsou tedy dobrá příležitost, jak zažít kouzlo holandska v celé své kráse...


letím do Eindhovenu a potom vlakem do Amstru ... je to na sever, takže by to mělo být v pohodě :)
kultivátor
nevím proč to někdo řeší vůbec,když si pěstujete,ganja je všude,coffe shoopy už nejsou tak potřebné jako kdysi,když se tam jezdilo pro brka........:DDDDDDDDDD
hacra
asi proto,protože chcem jít do krámu, legálně si tam ganju koupit a u kávy si ji zakouřit. Taky chceme poznat Holandsko jako zemi, ale byl by hřích jet např. do Amstru a nezkusit místní weed...
Pongo
citace:
Původní příspěvek od kultivátor
nevím proč to někdo řeší vůbec,když si pěstujete,ganja je všude,coffe shoopy už nejsou tak potřebné jako kdysi,když se tam jezdilo pro brka........:DDDDDDDDDD


možná proto ---- poznat město ? poznat kulturu ? seznámit se tam třeba s někým ? půjčit si kola ? projet se na loďce po těch kanálech ? navštívit muzea ? navštívit parky ? prohlídnout si památky ? zhoubovat se legálně ? zhulit se poprvé legálně ? nesedět doma na prdeli ? odpočinout si od všech ? prostě vypnout ? ... ganja není primární věc proč tam jedu
comix
citace:
Původní příspěvek od Pongo


možná proto ---- poznat město ? poznat kulturu ? seznámit se tam třeba s někým ? půjčit si kola ? projet se na loďce po těch kanálech ? navštívit muzea ? navštívit parky ? prohlídnout si památky ? zhoubovat se legálně ? zhulit se poprvé legálně ? nesedět doma na prdeli ? odpočinout si od všech ? prostě vypnout ? ... ganja není primární věc proč tam jedu


nieje primarna vec..ale je to pekny doplnok :)
myguláš
Woodstock 2012 cca10km za Haarlemem vychřice jako blázen porazilo to hlavní šapitó a bylo zraněno dost lidí..
http://www.youtube.com/watch?v=whjm...feature=related
kuchi
Teď o víkendu jsme letěli do Eindhovenu, půjčili si káru a projeli si mlýny, molo, Rotterdam a Amsterdam. V Rottrdamu jsem se bavil s týpkem jak je to s kofíkama a turistama. Říkal, že v nějakých městech prodávají ganju na ganjapasy, které jsou jen pro místní. Hlavně ve městech u hranic. Kde jsme byli my chtěli maximálně občanku kvůli věku. Výlet můžu doporučit, mají tam krásně :)
Hašišák
Tak to nakonec vypada,ze ten navrh pujde k ledu
www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evro...azy_250799.html
Slick-ace
JJ
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/sv...-bude-i-pro-ne/
Eccolab
Bohuzel se prakticky nic nemeni, museli by to shodit ze stolu uplne...a stejne jde o princip a o to, ze nebude svoboda.Ted jezdim do Gorinchemu, protoze je to blizko od mista kde bydlim a kde jeste neni pass, ale taky protoze je tam nejlepsi cofeeshop v zemi ( coz neni jen muj nazor, ale i 1.misto v hlasovani na NL foru ).
Prestoze se tam s nima uz celkem dobre znam, nebudou riskovat mastnou pokutu..takze banned out. po 1.1. resp nedaj mi membership

Ve finale ani tak nejde o to, co si budu moct koupit bo nekoupit ja :-D to uz nejak dopadne, ale ze uz clovek do toho shopu nebude moct ani vejit a zakourit si ...bez wpassu a ta zeme ztrati kouzlo, protoze jinak je tam dost nuda
lubik07
ja zijem v Amsterdame, a vsetko ostava ako bolo....
vsetkych 220 coffeeshopov ostava otvorenych aj pre turistov
Maastricht a juh Holandska, sa vrati spät k normalnemu zivotu..... Primator Maastrichtu uz odstupil z uradu za narusenie ekonomickej stability v tejto provincii....:david:
ja osobne som optimista a viem ze aktivisti ako Nol van Schaik, Peter Lunk a my ostani to len tak nenechame...:winner:
uvedomte si ze ani domaci nechcu byt nijako registrovany....
a tak coffeeshopy by ostali prazdne, tak ako v Maastrichte....:jerk:
lubik07
http://www.coffeeshopnieuws.nl/inde...by-municipality

hore je link kde si mozte pozriet mapu miest v Holandsku, kde si turisti zahulit mozu, a kde nie...
zatial je to najcerstvejsia sprava ohladom wietpas-u
dufam ze link bude fungovat...;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma