Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Druhé kolo 220W Nurturlite(spoříme jako vždy) - Klikni zde pro originální téma
Máme tady 2. kolo.....z prvního groweru nám zbylo takřka prd,proto jsem neváhal a ihned se rozhodl napravit chyby......takže naše druhotina startuje.....


Jelikož pár lidí mělo výhrady vůči mé jedničce co se týče genetiky,rozhodl jsem se vzít to odjinud....u kamaráda co má matkárnu 3X200W blue nurturelite jsem si nechal vypěstovat maminy ze semen od Noodlese a musim smeknout že semena mají 100% klíčivost a z 5ti kusů se nám urodilo 5samyček,řízky jsou po 21dnech kořenění-přesazeny do 1,5dcl květníků,zde po 5dnech pod 2X36W Nlite přesazeny do 4l květináčů 15X15cm rovnou pod mou oblíbenou nurturelite 220W RED.....................
Box zůstal stejný- 60X60X150.
ventilace-přítah 2X 120mm pc12V větráček (2X65m3)
odtah 1X 120mm pc12V (65m3)
ofuk (120mm 12V PC-který zároveň chladí lampu, + 12V větráček do auta-má docela výkon.
Stěny stále bíločerná fólie+vytěsnění spár silikonem(távící pistole)

Oproti minule kašlu na vertical a pořídil jsem stucko z diamntového plechu,nádherně padlo do skříně jako ulité.Místo 6 kytek jsem se rozhodl pouze pro 4 ks,růst nechám cca o 5-6 dní déle,tudiš 16-18dnů.
Hnojiva- změna - po celou dobu růstu i květu pojedu A+B voeding BcuZZ - nesmrdí,není hnědej ani hustej a dá se použít po celou dobu růstu i květu- Zpočátku jedu 1ml A i B na l vody a v průběhu květu 2/2 , 2/3 , 3/3 , 3/5 - vše ml/l po 14 dnech.Při hnojení přidávám aminokyseliny SupraVit od HESI a v době květu jedu řadu od Grotec - Bloom,Vita Max,Bud Fuel,Blossom blaster,Heavy bud a Monster bloom,PH držim na 6,0 a to přípravkem PH down od AH,Ostatní zálivka pouze voda s upravenym PH a enzymy od AH.
Postřik v růstu klasika pokakanej pythamin,smrdí,dělá fleky,ale má účinek.zelená se zelená...mimochodem G13 od mr nice má opravdu moooc hezké listy,mno uvidíte zanedlouho na fotkách.growu.zdar
Hlava
...hmm,pekne , vis ze se to tady jmenuje galerie ??
hm pěkné,kdybys četl tak zjistíš že fotky budou!!!jen je dodám oněco později.!!!
hmm pekny, tak az fotky budou, tak se to presune do indoor galerky...
Tak zde jsou fotky z 9. dne růstu 18/6, krásně se to větví a lampa svítí tam kam má:)
2
3
4 tady foto stínidla,jako ulité. Teplota stále 27 v noci 20-22
Jsem 15.den na růstu a tak za 3-4dny přepnu.Chci nechat troche vyplnit prostor skříně,musim uznat že ta G13 se neskutečně moc dobře větví,zastřihl jsem na 2 a 4 patře a už je tu i 10 výhonků.No večír jistě dodám foto,ať máte představu o čem mluvím:)
Zdravim všechny growery.Mám tu pár fotek z 18. dne výchovy osazenstva G13. Ještě pár dnů a přepínáme.
2
3
pro zajímavost ještě zbylé osazensvo mimo skříň
a další kousci:)
Případné dotazy a fucky uvítám:)
kalimist
Vcelku brutální volba narvat G13 má vcelku hodně velký rozestupy mezi patry a prímo brutálně se táhne nahoru do 20 dne květu a to 2X větší rychlostí jak v růstu :D být tebou okamžitě přepínám

I když nevím co to máš přesně za genetiku protože G13 je dost a nevím co přesně máš to co jsem psal se vztahuje na G13Xskunk.
Zdárek,jj vím že vylítne jak sviňa.ale za 2-3dny přepínám,jen jsem jim začistil výhonky,nechám je ještě vspamatovat a můžou začít vesele kvést:)
No udělal jsem to jinak,dneškem začínaje jim každý den uberu hodinu na svícení,tak se za 5dnů dostanu na 12/12 a kytky nebudou mít takovej šok.
kalimist
Fakt se ničeho nemusíš bát tato kytíz začíná nakvétat až po 14 dnech takže budeš mít ještě dost času na ledacos :) držím ti palce já s toho mám takový brutalní koštata zatím to tvoří takové hodně malinké paličky ale jsou všude
Zdar groweři:) Mám tu pár fotek ze 3. dne 12/12 , holky postříkány pythaminem,zálivka jedu stále A+B Bcuzz+enzymy AH, na bloom od groteku seru,pojedu celou dobu A+B,nevim jak je to možné,ale v tom Bloom od groteku jsou ohromný kusy jakoby soly,až 1cm velký,a nejdou v něm roztřepat,tak tomu vůbec nevěřim a tudiž na to kálim.

Jinak holkám zřejmě nic nechybí,jedou podle plánu a jelikož jim dávám dusík po skromnu ani se netáhnou.Každá má zatim 6 větvý a z nich uvidíme co bude:)Ale co se týče vzhledu,tak si myslim že RED Nlitka dokáže nahradit MH výbojku hravě,jen to trvá o 3-4dny déle:) nuže posuďte samy......
a dále:
Stanton
citace:

Zdravim tě,po mém předchozím kole kam si mi dal komentář sem tě chtěl požádat o radu,co se týče toho prolévání a podobně. Jak je z mého druhého příspěvku patrné, zvolil jsem dobrou genetiku G13 a řízky už mi krásně jedou,co se týče toho minulého,tak jsem měl problém z moc zasolenym substrátem,tak bych rád věděl jak prolívat,abych to zase nepřelil, dávám tak 2X v týdnu 3dcl každé kytce. teď hnojim jen jednou za 3 zálivky a to A+B voeding a jsem sním spokojen. Co jsem pořídil hnojky od groteku,tak v Bloom a vita maxu sou jakoby vysrážené soly,tak je používat neci.Pojedu celou dobu A+B a ktomu přidám jen Monsterbloom,bud fuel a heavy bud,nakonci samosebou final a zálivky mimo hnojení jen voda PH 6+ enzymy AH. ale s tvrdou vodou mám dost velkej problém,nedá se pořídit nějakej filtr,mimo RO? Nebo pokud bys mi poradil stim prolívánim,kolik vody atd.Díky,zatim hoja


Ahoj
Pokud zvolis spravny substrat treba plagron grow mix tak se ti to nepodari prelet.
K tomu prolevani_Prvni musis zvolit spravnou vodu (destovou nebo destilku) oboji maji minimum mineralu tim padem zadnej vodni kamen atd.Proleva se tak ze pudu maximalne proplachnes az tece voda spodem (priklad: 5l kvetnik muzes prolet i 8l vody) voda musi byt uplne cista bez hnojiv a ph upravena,PH6,0 by melo byt ok.Muzes pouzit ENZYM na proplachovani (enzym neni hnojivo!)treba od plagronu nebo Advanced hydroponic.Enzymy odbouravaji prave ty soly v substratu.Substrat nechas zlehka proschnout a muzes zase zahnojit.Kdyz budes proplachovat kazdejch 14 dni tak to bude ok.Nejdulezitejsi je vyber vody a to jak na to proplachovani tak na beznou zalivku.Dalsi vec je vyber substratu,musi byt vzdusny,musi dobre drzet vodu ale nesmi vznikat bazina,voda jen protece a puda zustane jen vlhka (dobre drenazni schopnosti).Kup si ten grow-mix od Plagrou.Pro jeste lepsi drenazni schopnosti muzes dat na spodek kvetniku kaminky nebo Hydroton,a aby ti puda rychle nevysichala,dej na substrat malou vrstvu Hydrotonu,ten bude shora drzet vlhkost a puda nebude tak rychle vysichat.

Tady obrazek (pokus o prurez kvetniku) Doufam ze ti nevadi ze jsem to dal sem?

At se dari :)
Stanton
Jo jeste neco:NIKDY NEPOUZIVEJ ENZYMY S HNOJIVAMA!Je to napsane i na obalu.

Na rust pouzivej modre spektrum ne crevene,cervene pouzij na kvet.
Díky za rady, já mam napůl substrát,napůl kokos.vodu to drží dobře a a hnojim stylem 1X hnojky a 2X voda ph6,0+enzymy.To si myslim ze je ok,za tyden vyzkousim ten proplach,ale spis za 14dni,jedu jen a+b a par výživ a to si myslim že moc nezasolí...mno uvidíme,ale rady příjímám dále....
A stim spektrem,tohle i na RED jede solidně a přímo to i doporučuje výrobce.Nechápu proč bych kupoval na cca 12 zvlášť lampu,nebo dokonce dvě,když to pěkně jede i pod touhle,naopak si myslim že ty tlustý stonky a pevný listy jsou jen výhodou.kolikrát lidi na MH nebo na Nlite Blue maj vysoký košťátka a to ty moje si myslim zatim nejsou,tak uvidíme.
Zdrawim,vyskytl se mi problém,začal jsem zalévat vodou se sníženym PH 6,0 a listy mi začaly tak nějak krabatět a tvoří se na nich různé flíčky,červeno,hnědo žlutý,myslíte že je to tim PH?Skusim sem nějak v průběhu dní hodit foto.
Bo.OsteD
citace:
Původní příspěvek od Hornymll
Zdrawim,vyskytl se mi problém,začal jsem zalévat vodou se sníženym PH 6,0 a listy mi začaly tak nějak krabatět a tvoří se na nich různé flíčky,červeno,hnědo žlutý,myslíte že je to tim PH?Skusim sem nějak v průběhu dní hodit foto.


Měl jsem podobný problém a vyřešil jsem to tak, že je párkrát prolil vodou z kohoutku a přestalo to. Hnusný listy jsem pak ustřelil :)
Ja pH vody nikdy neupravoval (okolo 7),kytky zalival primerene,bud odstatou nebo svete div se i vodou primo z kohoutku,avsak vlaznou.
Nikdy jsem nedela masakry typu 8l vody na 5l hliny.Hlinu jsem po vsemoznych letitych zkusenostech nijak neupravoval,zadna specialni,napr.typickej zahradnickej substrat, nebo A+B extra s vermikompostem,zadnej perlit,zadna drenaz,proste nic. Hnojil jsem 1xtydne dle navodu hnojivem PLAGRON GROWTH BLOOM.
Cervene spektrum na rust naprosto v pohode,pokud nechces vyhazovat penize za modrou specialku,jinak modra samozrejme o krapet lepsi - opet ma vlastni zkusenost.Samozrejme spravne ti radi nechat substrat castecne proschnout.
Nemyslim si, ze by mnozstvi a intenzita podavaneho hnojiva mela zasadni vliv na vynos a hlavne kvalitu huleni,ba naopak.
V ZASADE BYCH TO VSE ZESUMIROVAL do vety: PROC TO DELAT SLOZITE,KDYZ TO JDE I JEDNODUSE.

Jinak kyti jsou docela pekny:)K+
V podstate zalezi uz jen na tobe,jakou cestou se das,jednoduchou,kde clovek udela minimum chyb nebo slozitou a prekombinovanou pro profesionalni kultivatory,kde zacatecnik snadno pohori.
-Ra- Zdravim tě,a jsem rád že je tu někdo s podobnym názorem jako já,dávám zásadně přednost hlíně a vím že když dá člověk kytkám trochu lásky a dělá to pro radost,tak jsou výsledky někdy opoznání lepší. Taky už jsem přišel na názor že někdy míň znamená víc a to u výše zmíněnejch hnojiv.Proto je přidávám jen jednou týdně a to ještě v menší míře než mi dodal výrobce a světe div se,zatim se holkám daří. Ty listy se taky přestali kroutit,bylo to nejspíš jen tim výkyvem PH,ale jinak díky za rady a K.
Zajímalo by mě jakej máte kdo názor na vliv PH na stavbu kytky,hlavně listů,mam dva řízky,jeden zalejvanej normal vodou a druhej PH 6 a přijde mi že každá vypadá jináč??co vy na to?
Klimes
podivej se na prispevek c. 8, tam to mas vysvetleny, ze pri ruznym ph se ruzne vstrebavaji ziviny
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=28777 ale tohle je jednem ze zakladu pestovani a divim se, ze se tomu divis :rip:
To je mi jasný že PH ovlivňuje vstřebávání živin,ale že 1stupeň PH bude mít až takovej efekt na stavbu listů,jsem nečekal,vypadají jako úplně jinné odrůdy,tak proto ten údiv.Jinak ten příspěvek četl snad každý:)A už to nějakou tu dobu bude:)
Tak tu máme pár foteček z 21.dne 12/12 , posádka G13 se pomalu,ale krásně začala formovat do luxus keříků,no posuďte sami:)nějaké makra taky:)
b
cudas
Dobře pořešené stěma táckama :) moc hezké
No jo, ty tácky jsou fakt dobrej nápad..:) Co vlastně máš za hlínu? Zdá se hodně lehká.. Opravdu je?
Ty tácky sou parádní,jentak mě to napadlo,když jsem snima hrál v hospě,pak stačilo jen 6 pravidelnejch zářezů a sedli mi jak ulitý a nemusel jsem ohejbat kolínkama:)

John88:ta hlína je opravdu hodně lehká,je to z velký vetšiny kokos,vodu to drží dobře,jen se před zalitim musí vršek pokropit rozprašovačem a když naleju vodu zmizí během chvilky a dole vyteče minimum.Hodim ještě pár fotek pro potěchu ok:)
jedou jak z vody:)jsem na keříčky zvědavej až budou dozrávat. Výška kytek pořád po 20cm:)ale paličky už tvrdnou a tvrdnou.Co se týče zálivky tak jsem začal normál vodu ředit 1:1s destilkou,tak uvidíme jak to holkám prospěje:)
A tady jedna abnormality,vcelku kurevsky jsem nalomil větvičku co byla nejsilnější a největší,měl jsem o ní strach že klekne,ale větev jede pořád nejlépe a stalo se vám někomu že vám praskla větev,když si to zvětšíte,tak je to podélně mezi těma dvěma nalomením?
Ještě kuriozitka,4 modráky indoor:)za 3dny jsou 4Xtakový,zkusim je pak do hlíny a uvidíme:)
ok jako očí? nebo OK jako O.K? :D Sry za OT..:) A co to je přesně za hlínu? Je to tebou míchaná nebo origo zakoupená? :)
John88,ten začátek jsem nepochopil:)Hlína je z větší části kokos od plagronu a mixlej obyč substrátem na kytky s předhnojenym NPK a trocha rašeliny,hrubej poměr K-S-R 8-4-1,v samotnym kokosu se mi to nezdálo,ale tohle je ok,jen příště přidám asi ještě perlit
Psal si, že hodíš pár fotek pro potěchu ok.. Ale to je fuk..:) Jj, to je chytré, protože získáš nejlepší vlastnosti z obou substrátů.. Jj, ten perlit by se tam určitě neztratil..:)
jo aha,vpoho mělo to bejt oka:)V dalšim kole ho tam 100% hodim a přidám ještě na dno trochu hydrotonu,ale to ještě uvidíme.
Mončičák
ahoj čau
Grow??!!
Zde sou fotky z 49. 12/12 a holky rodu g13 zabíjí malý děti,co neznají kvalitu.viz foto
Grow??!!
2:
Grow??!!
3:dále
imho málo využitý prostor. jinak kytky pěkný
Smah
z jaký seedbanky máš ty G13ky ?? jestly se mužu zeptat
woytishek
mám dotaz, máš zvlhčovačku? resp, jak si řešil vlhkost na růstu, chci ted rozjet druhý kolo taky pod 220w úsporkou a zvažuji koupi zvlhčovačky. dík ;-)
Namer017
taky dotaz proc nevyuzijes vice vysku skrine a nenechas kiti dele na rustu aspon 20 dni a pak na kvet vyuzij trosku vice mista hlavne teda vysky a byl by i lepsi vynos ale zase se nevyznam ve vykonu svetel tak jestli je to na tu wataz dost tak ok a sory jinak hodne stesti
cudas
to woytishek:Tu zvlčovačku si pořiď.Já sem ji taky podcenil a můj grow mohl dopadnout určitě lépe.
to Namer017: CFL ma dost malej svetelnej dosah,prece jenom je to usporka,proto to ma tak nizky,ale docela dobre vyuzity.
to Grow!!??proc nemas scrog,vyuzijes lepe plochu, nikoliv vysku rostlin ??!!Moc pekny. K+
Grow??!!
Smah: Je to F2 od jednoho člena a původ samice i samec jsou od mr.nice seed.

Zoltan:JJ vim že je to málo využitý,ale délka předřadníku na cfl způsobuje skoro 15cm mrtvé místo bez světla,sodík už je připravenej na 3grow.

-Ra- Kytky jsem schválně držel tak malýmín dusíku a zastřihával jsem hned druhý a čtvrtý patra,chtěl jsem bonsaie,protože cfl prosvítí max 5-10cm,zbylé paldy jsou už light.Scrog se mi jet nechce,rád kytky občas vytáhnu a přeházim,nehledě na to že při niších dávkách dusíku v začátku maj kytky hustě tlusté větve,že nemusim podepírat.Ale zase výnos mohl být větší.No uvidíme ve trojce:)

Dnes 53. 12/12 -kytky po 48h tmy a akorád jdu zalepit nůžky:)Tak skusíme tipovačku?Ale sláva to nebude:(
Grow??!!
Jo a zvlhčovačku jsem neměl.jen ze začátku dám před přítahy lahve s vodou a vnih kus molitanu aby se to lépe odpařovalo. Na 4 takhle malý kytky si myslim že je to cajk,hlavně úspora jo a dík za K+
Grow??!!
pohled z vrchu
Grow??!!
...
Grow??!!
Jo a zapomněl jsem dodat že 3 větve jsem už odstřihl ve 45.dnu květu kdy banka uvádí 1.sklizeň 53. by měl být hight tak to chci porovnat.Proto to vypadá jako nevyužitý,ale přesně je z poslední fotky poznat,které větvičky chybí:)
Grow??!!
No takže smoke report: Po dosušení a 3dnech naložení ve sklenici jsem vytáhl první kousky,musim užnat že takhle tvrdý pálky jsem ještě neměl-nezažil.Seschly tak max o 1/3,tudiš jsou skoro stejný,jako při sklizni,jen suchý a betonový:)Perfektně to hoří...chuť je zvláštní-něco mezi petrolejem a trochou citrusu,hnojky se vyčistily perfektně,žádná příměs hnusu:)Stav po brčku parádní,nástup tak po 10-15minutách a vcelku dlouhej hight stávek,ale člověk stále funguje a dokáže i rozumně komunikovat.Po vícero žbréčkách se dostavujou i mžitky před očima a problémy se zaostřovánim:)Ale perfektní odrůda.Mohu jen doporučit. No a celková váha se vyšplhala na 63g suchého,což si myslim že na to jak byly kytky malý - 25-28cm,je to pecka:)

round3 už nastartován,osazenstvo opět 3X G13xskunk1 a 1X orange bud,mělo by přibýt ještě 2ks chrystalu.Sodík na cestě,zatim pod úsporkou.Hlína změněna na Royalty mix od plagron,ale moc nadšenej zatim nejsem.absorbce vody vcelku nahovno oproti mému předchozímu mixu z kokosem,mno uvidíme:)
Flop
Moc se mi to líbí a výnost taky víc než slušnej slušnej takže jednoznačně K+ za toto. :)

Zajímalo by mě jak dopadly ty modráky z předchozí strany ?
Grow??!!
No modráci dojeli do velikosti tak 2cm průměr klobouku ale pak jsem nějak zapomněl zalít:(ale byly připravený akorád na čaj.Modráci jsou hodně zvláštní a silný houby:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma