Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Rockwool Drip System 48W - Klikni zde pro originální téma
GrowManiac
Takže mám zde další grow pod zářivkama... :beer:

Tentokrát nepojedu ve hlíně, nýbrž v rockwoolu s drip systémem, který se skládá z čerpadla, rezervoáru na živný roztok, třech kapilár na drip, tří cestného ventilu (možnost regulace průtoku pro každou kapiláru zvlášť) a vzduchovacího motůrku s dvěma vzduchovacímy kameny...


Jináč vše zůstává při starém: 2 x zářivka Nlite 24W (Purple na růst a Redky na květ), 2 x 8cm PC větráček jako ventilace (jedou na 9V), a 3 x cca 1,1l květináčky, ve kterých sou vsazeny 10x10cm rockwool kostky od grodanu.

Technické informace:
čerpadlo - odběr 10W, průtok 800l/h, výtlak 1,6m

Vzduchovací motorek - Atman odběr Hi- 4W, Lo- 2W
odběr zářivek s ventilací činí 53-54W + 2W vzduchování a + 10W když dripuju, což je zanedbatelný odběr když vezmeme v potaz že dripuju ,,zatím" 1 - 2 minuty denně

No a jinak už nejedu SPK ale jahodvý kašel (strawberry cough) od Dutch passion z Holandska (zadara jak jinak :wink: ), řízky sem si samozřejmě nařezal sám z rozpěstované matky ze semínka

Tak přeju příjemné sledování postupu growu, have a fun! :rasta:
GrowManiac
Náhled do nádržky pro živný roztok - zatím míchám roztok o hodnotě
EC - 1,05 který se skládá z root stimulátoru + Biobizz biogrow + pár kapek H2O2 a guanakalong extraktu
GrowManiac
Pohled na kytičky - do rockwoolu sem je musel přesadit ze hlíny, kořenili v řízkárně... Zatím rostou 3 dny v rockwoolu na 18/6, téměr hnedka se chytli a začali valit, což sem spokojen :punk:, jelikož s hydrem nemám úbec zkušenosti... tak snad se něco neposere a kytičky krásně povalej i dál. ;)
xpapousek
Čusík busík :D

Hele, mam dotaz, jakou pestitelskou techniku zvolis a jak je budes trenvat a zastipovat. Myslim, ze by si s tim mohl zacit. Podle me je dobry takhle pod zarivkou mit co nejvice vetvicek. Tak bych ti doporucil ohybani a zastrihavani. Myslim, ze minule kolo si tam mel docela dost nevyuziteho mista. Co ty na to?

Jinak paradni systemek, opravdu vychytavka. :leaf:

Sem zvedavej na kolik g/W se ti to tohle kolo podari vytahnout. Mej se!
GrowManiac
Hojaja! :D

No tak zvolím techniku pěstění jako naposled, nic extra připravenýho ještě nemám... ;) čili zas takovej micro bush style :D stím že se samozřejmě budu snažit kytky více rozvětvit abych co nejvíce vyplnil prostor, to je jasný! Sám ale víš jak to je náročný pod tak malým osvětlením, když se ti táhnou internodia jak sviň. :einstein: No ale uvidíme... btw sem taky zvědavej na kolik se dostanu ale bude to spíš pokusný kolo, pač z hydrem zkušenosti nemám... :whisperer


No a proto se chci taky na něco zeptat a požádat vás o rady! :jerk:
Jedná se o to, že mi živný roztok nevydrží dýl jak 3 dny čersví v rezervoáru, ikdyž tam mám vzduchování a H2O2. :( Myslím si že je to způsobeno růstovým hnojivem (Bio minerálním) od BioBizzu, nebo GHE práškovou kyselinou, s kterou upravuju PH. Chystám se proto koupit nové hnojky, asi zvolím převážně značku GHE. Je to správná volba? nebo máte nějaké rady? díky moc!


Tady ještě přihazuju Foto rozfimkovaného kašílku v papouškovských barvách... :cool:
GrowManiac
Ještě jedna fotka... :wink:
Machoman
Je to zpusobeny na 100% hnojkou od Biobizz.Není delaná na použití do hydra;)
GrowManiac
jj díky, myslel jsem si to... ale bohužel teď žádnou jinou hnojku na růst nemám. :( shit

P.S.: Jo a mohl by jsi mi nějaké druhy hnojek pro hydro doporučit, bo ostatní zkušení hydraři? ;) díky
Machoman
citace:
Původní příspěvek od GrowManiac
jj díky, myslel jsem si to... ale bohužel teď žádnou jinou hnojku na růst nemám. :( shit

P.S.: Jo a mohl by jsi mi nějaké druhy hnojek pro hydro doporučit, bo ostatní zkušení hydraři? ;) díky


Kup bcuzz hydro-levny a dobry hnojivo;)
dokktor
jo b'cuzzem v dripu rozhodně nic nepokazíš. a vážně bych ti doporučil zvážit roztahání do sítě. přece enom ty zářivky mají efektivní dosvit pár centimetrů :punk:
GrowManiac
Hoj, tak už sem si objednal hnojky pro hydro od B`cuzz jedná se o dvoj složky A+B, micro už mám od AH, tak snad to bude kytičkám stačit... :) pač si myslím že zatím nevalej tak jak maj :( rostou pomalu a prostě to není ono... :rejp: a taky sem si ubec neuvědomil že jim musím dávat aj trochu hnojek na květ, tak sem dneska udělal proplach 4 litrama vody s upraveným PH a namýchal nové žrádlo (1,5ml Micro + 1,5ml Bloomu na litr a BioGrow sem namýchal zvlášť, jelikož se do rezervoáru nehodí) Ten BioBizz Biogrow jim sem tam dripnu ručně... ;) Tak doufám že se nějak rozjedou kloudně. A taky čekám na PH metr, absence této věcičky mě rmoutí a PH zatím ladím jen tak podle intuice :rolleyes: No hlavně že kytičky zatím rostou jakžtakž, brzy se dočkaj pořádně vylazenej bašty! :drools:
Growu zdar!
GrowManiac
Jasně není problém... ;) ale jelikož byli trochu zabržděný na růstu díky špatnému PH (7 a víc) což sem zjistil, až když mi došel PH metr, tak není moc znatelný pokrok :( ale není to nejhorší hlavně že jedou. No teď už to bude snad v pohodě pač mě došli aj Hydro hnojky od Bcuzz, tak sem jim hned namíchal nový papů a hned je znát že jim chutná! :winner:
A korát mi není jasný v jakým poměru mám složku A míchat se složkou B v určitý obdobých vegetace a květu? :einstein:
GrowManiac
Tak dneska víc jak po měsíci růstu pod purple zářivkama přepínám, konečně to začalo valit podle mích představ, posledních pár dní byl opravdový skok ku předu v růstu! :guitarist
No budu jim přemíchávat papání, tak se chci zeptat jak a co mám dát v jakým poměru? mám ty složky pro hydro od Bcuzzu (A,B) a AtaClean, dále pak PK 13-14 a Micro od AH... kdyžtak díky za rady! ;)
GrowManiac
Jahodový kašlík zaznamenal opravdu velký pokrok za těch pár dní od přepnutí... :banana:
GrowManiac
detailnější pohled na vyfimkované zvěřstvo... :)
GrowManiac
Jen doplním pár věcí z průběhu growu... :einstein:
kytišky byly na růstu něco málo přes měsíc, no mohlo to být rychlejší ale začátky sou začátky :wink:, než sem všechno vychytal a dokoupil hlavně lepší hnojky (B`cuzz rules ;)) a tak... :whip: teď se nacházejí v 9 dnu květu a jsou vysoké průměrně 28 cm :megafon: no jo trochu to teďka vylítlo :biglaugh:, to sem nečekal! Oproti hlíně fakt odpal... :flamer: no uvidíme při květu už se to blíží... :bravo:
Zatím měli 2 x průplach a 3 x výměnu paliva :beer: dále co se týče spektra sem měl 2 x PURPLE při růst a podle stránek výrobce sem jim tam po přepnutí šoupnul 1 x RED + 1 x PURPLE na rannou fázi floweringu... :banned: tak uvidíme.
GrowManiac
Tak se už konečně začali oběvovat paličky no bylo na čase když už to je 16 den po přepnutí...:whisperer asi jim dnes namýchám nový papání a šoupnu tam už aj PK 13-14 :popcorn:
GrowManiac
Next photo...
GrowManiac
Zdravím komunitu Growers, už se začali nafukovat paličky, sic to nějak dýl trvalo ale to záleží asi na modelu... :leaf: no uvidím čím mě ještě tato odrůda překvapí... ;)
GrowManiac
přináším zde pohled na květy a je vidět, že tato odrůda bude rozhodně kvést déle než Super Skunk v předchozím kole... no ale zaplať pánbůh, že už to přestalo růst, vyšlo to na výšku takřka na milimetry! :D No alespoň už vím, co a jak když to šoupnu pod 250W ;) no mimochodem brzo, nebo ještě dnes najdete mojí novou rundu této zajímavé odrůdy pod dvěpadinou v sekci indoor galerie... :beer:

Něco málo informací: Momentálně mají namýcháno B`cuzz A 3ml/l + B 2ml/l, dál sem jim tam šoupnul už PK 13-14 5ml/l a Micro složku od AH 2ml/l + ještě Ataclean 1ml/l. Spektrum je stále RED + PURPLE. Vlhkost spíše výšší, ale v mezích únosnosti, pač jedu paralelně k tomu kašlík pod 250W, kde je teprve na růstu. No a co se týče dripu tak jim šplouchám 6 x po 2 minutách v době světla a 1 v době spánku... toť zatím vše se ya
GrowManiac
Paličkám se začali pěkně zbarvovat trichomy do červena... :leaf: už sem těším na pokročilou fázi květu... ;)
GrowManiac
NEXT foto, už se formují :D
GrowManiac
vypadá to, že se pomalu chystáme do finále, tak už sem jim namýchal jen RIPEN na konečnou fázi květu, no snad to není moc brzo... ale jde mě především o Flushing, abych si vychutnal tu údajnou jahodovou chuť :leaf: po zakuckání... :D
GrowManiac
Ještě detailnější pohled na paličky... :wink:
GrowManiac
Hoj Grow, už sem to tady někde psal ale to je jedno... Trubice stály od 150Kč za RED až po 200Kč za Purple a těleso vyšlo na nějakých 340Kč což si myslím že jde, je to docela levná sranda. Zatím mě to stálo za dobu květu 150Kč ;) co se týče spotřeby el.
GrowManiac
Tak už jim zbývá jen pár dní života a bude tu žatva! :bravo: Grow opět proběhl bez problémů a sám vidím že hydro není až taková věda... :einstein:

Kytičky už sou dva dny pouze na vodě po 10ti denním flushingu na RIPENU... ještě 3-5 dní a je to... :beer:
GrowManiac
Tak pánové dnes poslední den při světle a od zítřka mají 2 dny tmu! :winner: Teď byli víc jak týden na vodě tak snad byl flushing perfektní... :leaf:
GrowManiac
Doplňující foto z posledního dne co uviděli světlo boží :D
GrowManiac
Ták a po 10 dnech na ripenu a více jak týdnu na vodě proběhla sklizeň! :bravo: Vůně je nádherná a jiná než tomu bylo u Super Skunku, tak sem zvědav na výslednou chuť a pocit HIGH... :leaf:
GrowManiac
Ještě jedna povedená fotka ze sklizně... :chef:
dokktor
eště by to nejaký den na flushi chtělo, teprve začínají žloutnout spodní listy, ale jinak velice povedené. su zvědavý na fotky sušiny ;)
xpapousek
me prijde, ze to pod zářivkama moc žloutnout nechce :)

uz se tesim na záverečný report :smoker:

G:kolik tipujes g?
GrowManiac
No taky sem čekal, že se tak dlouhý flushing nějak projevý ale mýlil sem se, přesně jak říká xpapoušek, nějak to přeci jenom nechtělo žloutnout... :sun: No jinak tipuju zase něco málo přes 20g, no nebude toho moc podle mě, ale je už teď vidět a cítit, že kvalita předčí kvantitu a to je mnohdy lepší... ;)
GrowManiac
A je usušeno a zváženo! :beer: Nakonec toho bylo víc než v případě Super Skunku ve hlíně a to
23,4 g
:bravo: no mohlo to být lepší ale na to že to je můj první pokus s hydrem tak to dopadlo dobře si myslím... ;) až na to že to mrtě přerostlo, aspoň už vím jak s touto odrůdou nakládat!


No a co se týče výsledného materiálu, tak sem nad míru spokojen! :rasta: Paličky sice nebyli tak kompaktní a tvrdé, jak tomu bylo u SPK ale chuť a účinky tento deficit předčili... matroš krásně voní, ani né tak sladce. No a chuť je víborná, nedráždivá a taková hydrová, jak jinak že :sun: a opravdu po zakašlání to má takovou zvláštní příchuť... no že by ty jahody :wink: ale každej si pod tím vybavý asi něco jinýho... :smoker: No a především musím říct, že pocit HIGH už není tak vykydávající jak tomu bylo u stoned SPK :) rauš je uklídnující trochu energický a společenský.

Tak toť zatím vše a za nedlouho sem přidám mé další pokusy s mým drip systémkem... :guitarist
GrowManiac
Mimo jiné můžete sledovat mé aktuální počínání pod 250W Nlite sodou... :busted: Téma je v kategorii Indoor galerie pod názvem
250W indoor by GrowManiac
c.u.b.e
Zdravim,

zajímalo by mě co tam máš jako odrazovou fólii? Trochu mi to připomíná tu folii co se dává za topení. Nebo je to diamantovka? Nejak to nemuzu z tech fotek poznat....
GrowManiac
No je to taková papírová deska potáhlá nějakou odrazovou vrstvou, myslím si že to odráží dostatečně a povrch tak neoxiduje, jak je tomu třeba u alobalu. No zadarmo, neber to... :wink:
GrowManiac
Tak vážení, sem tu opět s novou rundou pod 24W zářivkama v mém rockwool dripu... :pimp: tentokrát se nám v něm představý model: Blueberry :whip:

Hnojky: A+B od B`Cuzz, úprava PH: Canna PH- pro růst a pro květ, dále PK 13-14 a něco na bloom od AH

info: řezy sou v dripu cca týden na růstu při periodě 20/4
GrowManiac
další fotečka po týdnu zakořeňování a růstu...



model: Blueberry
GrowManiac
hokly už maj za sebou 2 týdny a blížíme se na přepnutí... :banana: tak přináším dvě fotečky na okuk... :wink: jak se krásně větvý a mají zdravou barvu.
GrowManiac
foto č.2
GrowManiac
cca 3-4 týden květu...
GrowManiac
Krásně vyplněnej prostor, tak doufám že se začnou paličky pěkně nafukovat ;)
PLANTER
jak to pokračuje ???
caseage
taky sem zvědavej jake je pokračování

a chtěl bych se zeptat zda tato záživka by byla taky vhodná na květ ?

jak toho chci využít

PLANTER
citace:
Původní příspěvek od caseage
taky sem zvědavej jake je pokračování

a chtěl bych se zeptat zda tato záživka by byla taky vhodná na květ ?

jak toho chci využít

jo ta je na květ nejlepší :rasta: ale ty zářivky vertikálně to je na hovno to nebude prosvícený
caseage
citace:
Původní příspěvek od PLANTER
jo ta je na květ nejlepší :rasta: ale ty zářivky vertikálně to je na hovno to nebude prosvícený


takže bude lepší je teda dát vodorovně jo ?horší je že prostor je jen 89cm širokej
Lukinak
citace:
takže bude lepší je teda dát vodorovně jo ?horší je že prostor je jen 89cm širokej


a nepujde ta skřínka otočit o 90° ?
to by jsi tam klidně mohl dát ty 4 zářivky na strop ;) ale pokud ti stačí výška 89cm :)
caseage
citace:
Původní příspěvek od Lukinak


a nepujde ta skřínka otočit o 90° ?
to by jsi tam klidně mohl dát ty 4 zářivky na strop ;) ale pokud ti stačí výška 89cm :)

kdepak jen 89 široké ale tam se musi vejit aerogarden a ten ma cca 55 cm a zbytek je na zařivky kde budu dělat pokusy a ruzné křížení proto je potřebuju oddělěně
GrowManiac
zde je pár fotek z mého nynějšího groowu, tentokrát v mém jednoduchém bubbleru vyrobeného z malé přepravky... :D

1. foto - zdochlinky Super Skunku z vlatní matky zasazeny (no zasazeny tak doslova ne :D)
GrowManiac
Hnojky jinak klasika co mám... A+B od B`cuzz

2. foto - stav kytiček při přepnutí
GrowManiac
2. foto - další foto kytiček při přepnutí
GrowManiac
4. foto - záběr kořínků při přepnutí na květ
xpapousek
up? :)
GrowManiac
Hoj brachu, máš recht mohl bych sem píchnout jak to dopadlo... ;-) No ale jelikož to nebylo nic moc nakonec, tak sem se uploady už vy.... no ale najdu ty fota a něco sem dám, jak bude čásek ;-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma