Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Vypínající se vent :( - Klikni zde pro originální téma
Pandrhola
Brýden vespolek, potřebovala bych poradit.. Mám sestavu viz obr. Na ventilátor mam obyčejnej mechanickej časovač nastavenej tak, aby 15 min jel a 30 minut restoval (protože je fázovanej na 15 min), ale větrák se cca po pěti minutách sám vypne bez ohledu na časování (tzn i když je přímo v zásuvce). Po koupi jsem ho blbě zapojila, nicméně hodní hoši z shopu to dali do pořádku a pak jel v pohodě. ale v sestavě takhle blbne. Nemá někdo z vás tip, co jinýho by mohlo bejt příčínou? Už si ani nejsem jistá jestli je to dobře zapojený, jestli jsou parametry jednotlivejch komponentů kompatibilní, jestli něco neni moc dlouhý :), bla bla bla... Snažim se to dát do kupy už asi tejden, ale od problémů s vrtánim děr do zdi, přes předřadník upuštěnej na zem z dvou metrů, po nesundání papírovýho obalu z výbojky, tudíž požáru v domnělém finále, začínám propadat v beznaděj .. Přešla jsem z miniskříně bez větrání na složitější provedení a začínam toho litovat :( Předem děkuju za dobrou radu :)

http://ktravova.sweb.cz//room.jpg[/IMG]
Hanyz
Nechat obal na výbojce a zapnout ji je slušný fail.


Máš ventilátor typu "TT 125 S" nebo "TT 125 ST"?
pan.smakovicka
Presnejsi vykon tvojho vetraku je 330/370 m3/h. Ten pachac 240m3/h je poslabsi, asi ti nebude stihat na 100% filtovat.
Pandrhola
No ježiš, je to braineror jako blazen no. Otto nic. Je to S, na tuty :) Hale nastesti ta vybojka byla zkusebni, uz celkem vysvicena. A hned se to uhasilo..
Pandrhola
Nejde o to, pane smakovicko, jestli pachac bude na sto procent filtrovat, ale o to aby sel ten blbej vetrak! Mam z toho nervy v kyblu :/ taky se ten vykon ventilatoru brzdi cca na dve tretiny, tim zapojenim, prejze, takze by to melo bejt ok.
Antitalent
I keby ti niekto poradí čím to mohlo byť, ty ako úplný laik neschopný ten ventilátor ani zapojiť (neber to ako urážku), by si sa do jeho opravy púšťať nemala. Takýto problém nebude tým, aký tam máš filter alebo potrubie. A keby máš zapojenú elektriku špatne (napr. fázu na nuláku), tak by sa nemal rozbehnúť vôbec.

Najlepšie by bolo pokúsiť sa vymeniť ho za iný + doplatok (napr. nejaký Ruck podobných parametrov je len o málo drahší a určite lepší, reguláciu k nemu zoženieš za pár stoviek) a keď ti ho nebudú chcieť vymeniť, tak to nechať opraviť u odborníka (pokiaľ bude oprava možná za rozumnú cenu).

Inak keď sa ti podarí dať skriňu dokopy a rozbehnúť to, ľútosť že si prešla na niečo lepšie, ťa myslím rýchlo prejde :).
Hanizek
Zkontrolovat kontakty na svorkovnici ventilátoru a dál (pokud tam nějáké jsou). Pokud je ventilátor vybaven nějákým druhem ochrany (pozistor, bimetal apod.) je třeba ověřit, jestli funguje tak, jak má (je možné, že se větrák přehřívá).
To ale radši nech někomu, koho to nezabije:-)

Vydává ten motor nějáký "pazvuk", když se zastaví?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma