Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
zahřívání kabelů - Klikni zde pro originální téma
Deniiisek
Zdravím Groweři..
Mám menší problém s kabelama který vedou z přeřadníku do lampy po chvilce svícení (cca 5 min.) se začnou pěkně zahřejvat a mám strach abych něco nespálil..jinak to jsou obyčejné kabely z prodlužováku...nedokážu si to vysvětlit podle mě nejsou zas až tak moc slabý nebo čím to může být??
EricCartman
Jakej ta lampa má výkon?
Jakej je průřez žíly toho kabelu?
Na jakou cca teplotu se to zahřeje?
Ze zkušenosti vím že na 600 stačí 1,5mm2
Deniiisek
výkon je 600W, průřez žíly kabelu nevim prostě klasickej kabel z prodlužováku vedou tam 3 kabely 2 jako + a - a jeden jako zemnící..teplota se každou chvíli zvedá kabel se dá udržet v ruce takže tak po 5 minutách může mít teplotu 40-50 stupňů která jde vejš
lyft
Zdar,zahřívá se kabel v celé své dýlce nebo jenom kousek od předřadníku?Pokud se zahřívá v celé své dýlce,tak ho vyměň(výborný jsou kabely v silikonu ,jsou trochu dražší ale dle prodávajícího vydrží v pohodě i vyšší teploty) a pokud se zahřívá jen kousek od předřadníku,tak je to dáno zahřátím predřadníku a je to v pohodě.To šesti kilo už trochu topí.
Deniiisek
právě že se zahřívá v celé délce ..skusim ty s tim silikonem ...díky
Antitalent
Pri 600W sa obvykle používa 2,5 mm2 (aj keď si myslím, že 1,5 mm2 by malo stačiť, ako už písal ECartman). Na predlžováku už som videl i kábel o priereze 1.0 mm2. Cena za meter 2,5 mm2 káblu nebude viac než 50 korún a v elektroobchode budú vedieť čo chceš, pokiaľ im vysvetlíš, že chceš vodiaci kábel z medených vláken. Keď budeš mať takto hrubý kábel, tak sa zahrievania nemusíš báť (za predpokladu poctivého zapojenia).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma