Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Muze se hnojivo zkazit? - Klikni zde pro originální téma
sirup
Muze se hnojivo zkazit? Nedavno jsem nasel pixlu trochu nafouklou ale smrdi to asi porad stejne. Jen mi prijde ze kytky nejak nejedou... Pouzivam plagron grow...
Triminka
ano moze
sirup
A projevuje se to jak? Na kytkach myslim
k/-\pr
po delší době určitě jo...
dej ho do ledničky!
Triminka
kapr: on pise ze tu pixlu uz nasiel a v ktovieakych podmienkach bola skladovana... myslim ze ak je pokazene tak ladnicka uz nic nezmoze.
sirup: mozu ju aj zabit, zalezi podla toho ake hnojivo, a ako zreagovalo... ja by som neriskoval pokial som si nie uplne isty, alebo by som ho najprv odskusal na nejakej inej rastline (napriklad rajcatach atp)
LSD-3D
Skoro kazdy vyrobca udava dobu do kedy treba pouzit ! Hnojiva sa otporucaju skladovat v tmavom a chladnom prostredi .Ked sa tieto podmienky nedodrzia hnojivo sa moze skazit ...
sirup
pro jistotu koupim novej no
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od sirup
pro jistotu koupim novej no

ale jestli mas nakou kyticku navíc,vyskoušej ho :)
Maikl
Co si myslite o hnojive z kopriv ?? Je pravda, ze cim bude dlhsie uzavreta nadoba s koprivami tym bude obsahovat ucinejsie latky resp. bude ich mat viac ?? Mam to uz asi tak vyse roka a smrdi to stale tak isto.. neviete niekto aku to ma trvanlivost ?
Triminka
tak zihlavove hnojivo je vynikajuce, najme na rast - obsahuje vela dusika. ale co bude pravdy na tom ze ked uz je zihlavovy kompost/caj/vyluh/osemnohy Biblxfartan spravne pripraveny, tak sa aj dalej zvysuje obsah ucinnych latok, ti neviem povedat. Podla mna dalsia z urban legends - ked uz mas napriklad vyluh pripraveny, tak je obsah ucinnych latok na spici a casom moze uz iba degradovat. (napriklad dusicnany su spotrebuvavane sinicami)
Morgan
citace:
Původní příspěvek od sirup
Muze se hnojivo zkazit? Nedavno jsem nasel pixlu trochu nafouklou ale smrdi to asi porad stejne. Jen mi prijde ze kytky nejak nejedou... Pouzivam plagron grow...


Ano může se zkazit. Konkrétně u Plagronu - grow je zápach hodně agresivní, (časem se zhoršuje) a rozdíl bys určitě poznal.
Není nad to když si to vyliješ na koberec a ještě do toho pro jistotu přidáš fixh-mix.
tooth
Teď sem zrovna čuchal k Plagronu Alga-grow a můžu jen souhlasit s Morgan/em. Čpí to fest (mnohem víc jak normálně). Ovšem má láhev je jak kdyby ji někdo zmáčkl a zavřel, vznikl tam pěkněj podtlak.
Stáří dva, možná i tři roky. Byl skladován ve skříni při pokojové teplotě. Pude do popelnice.

Jinak zajímala by mě vaše zkušenost s trvanlivostí jinejch hnojiv. např. Bio Bizz
Apartman
citace:
Původní příspěvek od tooth
Jinak zajímala by mě vaše zkušenost s trvanlivostí jinejch hnojiv. např. Bio Bizz

No, právě čumim na Alga-mic, že mi nějak ztmavnul-ze světle zelené má najednou tmavě-zelenou barvu po půl roce ve stínu a pokojové teplotě-ale zkusim ho ještě použít-zatim nijak špatně nesmrdí. Minulej alga-mic jsem v létě zapoměl 14dní v autě na podlaze-to je potom rovnou na vyhození. Chce to taky hlídat, aby se do hnojiva nedostala ani kapka vody kvůli plísním a pořádně zavírat.
trvanlivost start upu a bloomu (plagron) je imho horší už tak po půlroce. podmínky skladování dodrženy :O

domácí hnojivo ála výkvasy se daj taky lehce zkazit. samozřejmě pomůže čuch a hlavně správnej postup

dá se shrnout že výsledná zálivka nesmí SMRDĚT (tak jako ztuchle, nezdravě , samo že to bude smrdět po věcech který tam dáváte )

1) Odvary
je nutno připravit těsně před aplikací, jinak ztrácí účinnost. Připravují se nejčastěji z čerstvých rostlin, ale mohou se použít i rostliny sušené. Nejdříve se nasekají na menší kousky a máčejí 24 hodin ve vodě. Pak se v této vodě ještě přibližně 30 minut povaří. Po vychladnutí se přecedí a jsou připraveny k okamžitému použití.

2) Čaje
se připravují podobně jako odvary, ale rostlinný materiál se nemáčí ani nevaří, pouze se spaří vařící vodou a nechá se asi 30 min. louhovat. Po vychladnutí je připraven k použití. Neplést s kompostovým čajem (nahoře mám napsáno pouze čaj ale myslel jsem tím kompost tea)

3) Výluhy (extrakty, výtažky)
se získávají louhováním sušených nebo čerstvých rostlin ve studené vodě (nejlépe měkké) po dobu dvou až tří dnů. Po scezení se výluh podle potřeby ředí vodou. Nádoba s výluhem se umístí na chladném místě, aby nezačal kvasit. Výluh, stejně jako odvar, se musí spotřebovat co nejdříve.

4) Zákvasy (jíchy)
se připravují podobně jako výluhy, ale nádobu umístíme naopak na teplé místo a denně promícháváme, aby rostliny lépe vykvasily. Aby zákvas během kvašení nezapáchal, přidáme do něho několik kapek výtažku z kozlíku lékařského. Zákvas je hotov asi za 14 dní. Poznáme to podle toho, že tekutina po promíchání nepění. Zákvasy lze po krátkou dobu uchovávat ve skleněné nádobě v místech se stálou nízkou teplotou
5) kompostový čaj
- je to metoda kdy necháte materiál (lze použít i kompost a jinou hlínu) probublat pomocí vzduchovacího motorku - t...více info viz google "compost tea"
tooth
Předpokládám, že málo kdo si k biohnojivu opravdu přičichne :) Za sebe můžu říct, že bez vočichání bych to tam po dnešní zkušenosti už nenalil. Navíc to není tak jednoduchý. Takovej plagron alga, phytamin, bioalgeen S-90 a jiný prostředky na bázi řas apod. maj charakteristickou "vůni". Ale tu si jen tak do hlavy nevryješ a když další sezónu láhev otevřeš, tak už nemáš s čím srovnat. Dokážu si úplně krásně představit jak nějákej nezkušenej grower dá čtyři stovky za alga-grow, kterej leží v growshopu rok v 25 stupních, zalejvá tím jak blázen a vono to stejně roste mizerně.

U biohnojiv asi bude hlavní problém ta teplota. Navíc kdoví při jakejch teplotách je tranportují, popř. jak dlouho leží na prodejně. Každopádně tento rok už to nepodcením a budu chodit nabírat do sklepa. Myslím, že za těch pár kroků to stojí!
jj skladování v mírný zimě ...
one.love
nejhorší je u biohnojiv když se vám tam dostane vlhkost nebo voda nejlíp je mít na každý hnojivo mít jinou pipetu. Už sem takhle nechal vykvasit polovinu lahve Plagron Green sensation. 500 v pytli ale naučí vás to dovírat hnojiva jinak určitě skladovat v chladu. Je škoda že v growshopech nemají ve zkumavkách vzorky jak má čerstvý hnojivo vypadat.Když sem si kupovil GS poprvý tak bylo hnědý a tekutý podruhý už to byla taková zelenobílá hustá mrdina. Jinak ještě sem nevidel aby na Plagronu uváděli dobu expirace.
Další poděl: jistě všichni znáte plagron Terra grow. Když sem ho měl poprvý byl pruhlednej s bílejma kouskama. Podruhy už byl jen pruhlednej bez bílejch vloček a ted sem na cannabis prague dostal zdarma vzorek 100ml co byl svetle zelenej takže fakt nechápu co tam vtom holandu stema hnojkama dělaj. Ale pokaždý to rostlo dobře :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma