Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Par otazok :) - Klikni zde pro originální téma
Xismo
Mam jedneho znameho u mestskeho osvetlenia :)
A podarilo sa mi od neho zohnat 4x 70W Sodikove vybojky aj s lampamy kazdu za tri kila :)
Moja miestnost je asi 1.5m x 1.5 chcem tam dat tak 4 rastliny pricom zasadim urcite aspon 8 koli samcom. Dalej mam 500W Halogenovu lampu a 4x ziarivky fluora 36W. Tak by som potreboval radu co si kdo mysli o tejto situacii ci to tam mam dat vsetko alebo sa mam na to vysrat a kupit proste jednu 400W sodik a k tomu pre rast tie ziarivky???
nobody4
4 x 70 = 280 W s tim 1,5 x 1,5m neusvítíš (v květu), sice jo, ale s výnosem se di předem zastřelit. 1m2 = asi tak 400W. Zářivky jsou oukej.
Xismo
No tak neviem ja praveze tych rastlin ani viac nemozem mat ale to uz je o inom. Cize 70W na jednu rastlinu je malo. Hmm ok diky
Xismo
Navyse tuto na growery som cital ze ludia kupuju (niektori) aj 70W naco to potom kupuju?
Xismo
Prave som si dopozeral fotky carlosovej urody...
A neviem co dodat to co dokazal s jednej 70W sodikovky no uzasne.
Potom co som precital nejake prispevky od snarka mam taky pocit ze si bud dost bohaty alebo neviem.
Na druhej strane je pravda ze carlos ma asi o 100000000000 krat vacsie skusenosti s pestovanim ako ja. A preto by som sa aj chcel opytat (tych co to videli)
ze co si myslia keby som sa do tych 4och 70tok pustil bez hydra a bez Scrogu? (stale hovorim o styroch rastlinach)
Sargon78
Tá 70W je asi na toto :bandit:

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=575
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1443


Ja by som na to dal minimalne 400W.:satan:
nobody4
zářivky: jasný, že jenom na klony nebo na růst ikdyž použitím správných trubic se dá docílit dobrej zdroj i pro květ. Ale nikdy jsem to nezkoušel (je o tom plno threadů na overgrow)
sodík: jinak souhlas, že to chce alespoň 400 sonT+, nebo agro, jinak je to škoda vynakládat tolik úsilí s tak malým ziskem. Mno a ty 70W jsou fak tak na V scrog. Jinak to je k hovnu. Ale i tak když vidíš ty minipaldy, myslim, že to za to nestojí.
halogen: na pěstování k ničemu, tan se ti hodí při focení tvých výplodů. Thats @ll
to Snark: jak nad tim tak přemejšlim, máš pravu!!!!!!! Vůbec jsem si to neuvědomil. Díkes

[Edited by nobody4 on 08-08-2002 at 09:57 AM]
TommyBoy
Bez hydra to nevidim zadnej problem, ale bez scrogu to asi bude u 70W docela problematicky vhledem k tomu ze efektivne osvitis malou plosku a o tom ze bys prosvitil treba alespon 20cm do hloubky se asi neda vubec mluvit... Nicmene sem zatim nevidel ze by to nekdo zkousel takze muzes byt prvni a nejen nacerpat zkusenosti, ale i se s nami o ne pak podelit.... :sun:

Jinak Carlos vse dobre zdokumentoval takze pokud bys to jel jako on, tak nevidim duvod proc by se ti nemelo darit. :smoker:
dalajlama
2nobody4:
mě-li být 400w/m2, tak z teho plyne, že na 1/4m2 stačí 100W a chce-li to fakt jen na 4kytky, který budou vedle sebe v květináči o průměru řekněme 25cm (což stačí) zaberou vedle sebe daný těch 1/4m a tak mu stačí 100W a Xismo má k dispozici ne 100W, ale 4x70=280W, tedy může si to ještě vylepšit třeba tím, že dá květináče ještě kósek od sebe ->
KAŽDÁ KYTKA, KTERÁ BUDE ZABÍRAT ASI 1/6-1/8 m2, (DLE JEJÍ ROZKOŠATĚLOSTI) BUDE POTŘEBOVAT V PRUMERU 66,6W (50-70) A Xismo MÁ TĚCH 70W NO A TAK dá nad každou kytku jednu lampu a to mu musí stačit!!
- tedy dle mého skromného názoru (já jen, že když už by se to bralo tak technicky...)
případně není problém přimíchat nějakou lampičku i jinýho druhu <neb jich má pár - jak psal> kamsi do skříně, aby líp namíchal spektrum, se kterým se dá fakt vyhrát (viz http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=4150
Xismo
No tak to som si myslel spociatku aj ja. Lenze nejde o to kolko zabere jedna kytka ale o to kolko dokaze 70W sodik efektivne presvietit. A keby si si to zistil tak by si zistil ze dokaze presvietit asi okolo 20-30 cm co neni moc nakolko ma kazda rastlina okolo 70 cm (samozrejme zalezi od druhu)
Preto sa podla mojho skromneho nazoru pestovat efektivne iba ScroG.
Ale koniec koncov je to uz jedno lebo uz mam 400W sodik a nakoniec ani nemam tu miestnost 1.5 x 1.5 ale skrinu h70 s 70 v 170. Tak tam je to az moc. ;]
dalajlama
abych Ti pravdu řek, taxem o tem celej včerejší večer přemejšlel a napadlo mě, že jsem fakt asi napsal blbost, právě z teho důvodu, co píšeš.. tak sorry a o to víc su rád, žes to už vyřešil - měj se a směj se :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma