Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Chmelové cannabinoidy ako hnojivo - Klikni zde pro originální téma
Nugget
Zdar
Nedávno som čítal článok o biohnojivách. Spoločnosť Canna pridáva do svojho Bio Flores extrakt z chmelu. Extrakt obsahuje chmelové cannabinoidy (lupulin, luparol, humulin a lupulon). Konope dokáže tieto cannabinoidy využiť ako dodatočné kvetové hormóny a tak ma napadlo vyrobiť si doma extrakt.

Ak sa chmelové cannabinoidy nerozpúšťajú vo vode napadá ma najlacnejšia možnosť alkohol. Napríklad alpa.

Takže prosím o ohlasy: Nezabije rastlinky alkohol samozrejme pridaný do zálievky?

Bol by som rád aby ste porozmýšľali a pokúsili sa prísť na nejaký nápad.

Myslím, že by to mohla byť jedna z prísad do našich lacných domácich biohnojív....
mlíko
Nugget
RespectFlowers: Tuk je tiež možnosť. Plnotučné mlieko to by mohlo fungovať.

Myslím že to skúsim na dvoch rastlinkách tej istej odrody toho istého fenotypu, ale stále to nebude objektívne, pretože každú rastlinu mám v iných svetelných podmienkach...
xpapousek
Nekde (myslim ze v overgrow faq) sem cetl, ze je dobre na podzim pri priprave hliny na jaro ji prolejt pivkem. Ale to jen tak na okraj.
Nugget
Zdar
Čítal som v časopise Konoptikum článok o biohnojivách bolo písané o spoločnosti Canna. A bolo tam napísané, že do kvetového hnojiva pridávajú chmelový extrakt. Pod tým bol napísaný poznatok redakcie, že chmelový hormón preto, že konope a chmel patrí do rovnakej čelade. To znamená, že chmelové kanabinoidy pôsobia ako doplkový kvetový hormón.
Idem skúsiť trochu "zagúgliť".....

EDIT:

Našiel som ďalší zdroj:Bio Flores contains hop extract. Hop extract contains substances such as lupulin, luparol, lupulon and humulon, which provide the plant with extra blooming power.

Hnojivo Bio Flores obsahuje chmelový extrakt. Extrakt z chmelu obsahuje látky ako lupulin, luparol, lupol a humulon, ktoré poskytnú rastlinu z extra silou kvitnutia...

EDIT:

Ďalší zdroj: obsahuje chmeľové extrakty, vďaka ktorým je plná veľmi dôležitých minerálov v správnych proporciách.Tieto Cannabinoidom podobné látky ako Lupulin,Luparol,Lupulon ci Humulon su tým pravým, čo vaša rastlina potrebuje pre nástup masívneho kvetenstva a kvalitu výsledného produktu.
PLANTER
no ja s tim skusenosti mam zalejval sem jednou tejdne myho afghana v kvetu nealko pivem a vzdycky byla kytka vitalnejsi delal sem takovy canabinolovi hnojivo a to tak 0,5l nealko piva 1l vody a listy ganji nechal to kvasit a pak to je lepsi nez bloomstymulator :)
d!Ne74
Lupulin, snad i ostatní chmelový cannabinoidy se rozpouštěj ve vodě, zalejvat mlíkem je prasárna. Pivo je bohatý na živiny akorát mám pochyby kolik jich rostlina využije, jestli se tim nezasírá půda (hlavně u indooru, venku na tom tolik nezáleží). Chtělo by to udělat srovnávací test nealko pivo x chmelovej extrakt. Chmelový extrakty by se dali koupit někde kde prodávaj domácí pivovary nebo prostě vyvařit chmel ve vodě.
d!Ne74
Hmm... S tím jsem se vůbec nesetkal, teď jsem si o tom něco našel a prej pomáhá syrovátka. Stejně si myslim že aspoň u indooru musí normální mlíko hlínu zasírat, vždyť v tom jsou tuky a ty kytce asi budou nahouby.
Nugget
Zdar tak to som potreboval vediet ak sa lupulin rozkladá vo vode potom je to najlacnejší spôsob chmeloveho extraktu. Takže zajtra sa ide na chmel a varíme vo vode :D
kanguru
Tohle tema mi jako sladkovi padlo do oka :-) V pivovaru mame nejake odpady, treba kaly po chmelovaru, ktere furt jeste obsahuji nejaky lupulin a dalsi "chmelove cannabinoidy" Tim tak trochu rikam ze se ty latky ve vode sice rozpousti, ale dost spatne, respektive teprve po izomeraci, takze pokud ve vode, tak varit minimalne hodinu. Taky vyssi pH jim v rozpousteni pomuze, ale mliko se mi stejne jevi vhodnejsi.

Myslite ze by se dalo vyrobit nejake hnojivo z odpadnich kvasnic, ty jsou taky dost horky od vsech srazenych chmelovych substanci a samozrejme mimoradne botahy na ziviny.?.
montauk_monster
o chmelu jako hnojivu jsem taky kdysi cet a celkem me to zaujalo, letos mi to nevyslo ale pristi rok planuji par bio kytek, na rust koprivy a na kvet chmel:)

tak jak je to teda, rozpoustej se ty ucinny latky ve vode nebo ne?
Stoned_r41d3r
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers


myslim že v indooru to nikdo nepoužívá :teef:


Osobne teda nevim o nikom, kdo by zaleval sve rostliny mlekem, ale budiz, jinak bys to asi netvrdil....

Ovsem faktem je, ze prevazna vetsina pestitelu to nedela.... Osobne nevim, ze by se mleko kde nejak zemedelsky vyuzivalo, co se pestovani cehokoliv tyka...
stoned raider - ty nevíš věcí :teef: nikdo neví všechno

nejde o mlíko koupený z flašky ale musí projít určitou procedurou (vykvasit pár týdnů ve stínu) ;) jo a důležitý aby nebylo trvanlivý ... nedávno mi dcera ředitele mlíkárny vysvětlovala jak je to s různejma bakteriema a kvasinkama atd...

lactic acid ti něco říká ? to v mlíku je a používají ho někteří bio pěstitelé ... funguje jako fungicid a prevence proti plísni a ještě by se k tomu něco našlo, tohle je to hlavní...co vim tak dlouhý léta ho využívají zahrádkáři starý lidi tady odsud když mají menší problémy se mšicema. na IC magu odkud čerpám rady tak tam ho používá celkem dost lidí...to jen grower je grower :baby:

já to letos přilil do kopřivovýho výluhu ... těžko říct jak moc pomáhá konkrétně mě - používám dohromady hodně věcí a minimálně vím že kytce nějak neškodí

nebál bych se toho .)
Stoned_r41d3r
Linky?!!! Ja vcera na jednom foru videl neviditelnyho letajiciho jednorozce a klidne tu o nem par odstavcu napisu, zejo. :teef:

Lactic acid- :D Jako kyselina mlecna jo? Ze je v mliku je docela logicky a co ja vim, pouziva se vsude ale ve stredni evrope jsem nevidel aplikaci mleka v zemedelskem slova smyslu.
LemonJelly
Pre mna je to novinka podobne ako pre raidera, ale tu radsej siaham po chemii, mam s nou lepsie vysledky.

Inak http://www.google.sk/search?hl=sk&s...&meta=&aq=f&oq=
a pracne precitat odkazy :teef:
jestedman
http://cs.wikinews.org/wiki/%C4%8Ce...v_kan%C3%A1lech

asi nikdo nepřistupuje k masovýmu hnojení mlíkem, ale může být použito i k takovému účelu
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Host
stoned raider - ty nevíš věcí :teef: nikdo neví všechno

nejde o mlíko koupený z flašky ale musí projít určitou procedurou (vykvasit pár týdnů ve stínu) ;) jo a důležitý aby nebylo trvanlivý ... nedávno mi dcera ředitele mlíkárny vysvětlovala jak je to s různejma bakteriema a kvasinkama atd...

lactic acid ti něco říká ? to v mlíku je a používají ho někteří bio pěstitelé ... funguje jako fungicid a prevence proti plísni a ještě by se k tomu něco našlo, tohle je to hlavní...co vim tak dlouhý léta ho využívají zahrádkáři starý lidi tady odsud když mají menší problémy se mšicema. na IC magu odkud čerpám rady tak tam ho používá celkem dost lidí...to jen grower je grower :baby:

já to letos přilil do kopřivovýho výluhu ... těžko říct jak moc pomáhá konkrétně mě - používám dohromady hodně věcí a minimálně vím že kytce nějak neškodí

nebál bych se toho .)



No ty jsi ale blbej , vykvasit mliko ve stínu , he , tak zaprvy , mliko z flašky ANO , zadruhy , to mliko musí bejt BIO !!! A hlavně se to tam neleje , střika se to na kytky . Potom to funguje jako fungicid . Na IC taky napišou každou kravinu , jen čerpej , ale sem ty blaboly nenos nebo si to aspoň pořadně přelož .

Miris ty nevíš věcí o grower se neotírej . Hlavě že se sem přad cpeš :david:
zagg911
:D a neměl na mysli nějákou tu kulturu prospěšnou kořenovému systému? Vim že tam se to izoluje uplně jinak, ale i tak se ptám.. s tim pivem ani chmelem asi nepomůžu, bubler si s tim zasírat nehodlám :D ale sem zvědavej na něčí výsledky :-) jinak co ty šišky chmele nechat prostě zetlít? ztratí se tim ty cannabinoidy? teda samozřejmě že koncentrovaný roztok by byl účinější...
Hlava
citace:
Původní příspěvek od jusr
to mlíko sem fakt zkoušel :D a jako v pohodě. bakterie mléčnýho kvašení (taky s fotkama) je dobrá kultura ke kořenům
...chmelový paličky případně listy /i listy ganji / je dobrý hnojivo , někde tu jsou i fotky. canna píše na svejch flores že mají extrakt z chmele


Jo pokud sem se dočetl tak jsi placal něco o dceři ředitele mlíkarny , ktera vykvasila ve stínu , tys si to s ní pak zalil nebo cos to psal , jo mliko jsi zkoušel a jak ? Tou skvašenou srčkou jsi to zalil ?? Nebo jsi ho vychastal a pak ses do toho ***** ??

"mliko sem fakt zkoušel" ja taky , každej den si ho leju do kafe .

Dost keců .

Mliko jako fungicid ? Jo funguje to , mlíko nejlépe BIO se naředí v poměru 1/10 s vodou a střiká se na listy zeshora a zespoda i na stonek . Nejde to používat když je kytka hodně napadená , používá se to jako prevence !! Pokud budete zvyšovat poměr mleka/vody , tak si jen způsobíte starosti s tim že višší koncetrance mlíka vytváři plíseň , pozor na to . Proč BIO ?? No protože mliko ktere neni pasterované má v sobě antibiotika . Jak sem se dočetl tak to dobře funguje na padlí , plisně , mšice . No a používa se to na okurky , begonie a taky vinnou révu , kdo z vás bude stříkat mlíko na kytky ??

Asi tak , jestli tvrdim že neco dělám, tak to vim jak to dělam , ne jen o tom kecat nějaky smyšlenky a teorie co jsi někde vyčetl , jinak jako ty to leješ do kytek u indooru??

citace:
Původní příspěvek od Host
zalívat mlíkem a prasárna? proč ? je to osvědčená praxe ale to asi nevíš
jinak jako hodně lidí říká že ke stonku lijou pivko...


No to ti to musi vonět doma 2měsice vykysnany mliko v květníku , jo je to osvědčená praxe jo je ale na polích , venku .


To že napíšeš že jsi to zkoušel je sice hezké ale nic to nevypovídá , nekolikrat sem te varoval před takovymhle zasíraní fora , TB , cau Hlava


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma