Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
600 W HPS Amazon 16 9x N.Y.C.D - Klikni zde pro originální téma
el Magicooo
Ahoj všichni přátelé rostlin :-)

Tak jsem se taky rozhodl se tady zveřejnit. Něco o mě, pěstuju už cca 9 let, z toho asi 5 indoor. Jel jsem různé systémy - hlínu, hydro v Librách a aero v Amazonu, zkoušel jsem i různé wattáže - od 250W až do 2x 600W. Dřív jsem, díky dvěma prostorům k pěstování, jel kontinuální grow, tedy, rostliny jsem z růstové pěstírny přenášel do květové. Proto tedy nelze zcela objektivně propočítat poměr gramu na watt z předchozích growů, sám bych však řekl, že je to mezi 0,6 - 0,7 g/W.

Pro tentokrát jsem si vybral 1x1x2m Lightbox a aeroponický systém Amazon 16. Slunce obstará 600W Phillips Son T pia plus se stínidlem A-Wing medium + super spreader.
Jako genetiku jsem zvolil pro mě zcela vyjímečný New York City Diesel v počtu devíti kusů. Delší dobu na květu, až 11 týdnů, pro mě jednoznačně kompenzuje výnos této genetiky, kámoš udělal pod 400W HPS kolem 70g na rostlině a zejména potom její nezaměnitelná chuť a high zkouřenost.
Pokud jde o hnojiva, spolehnu se na mnohokrát prověřené produkty Advanced Hydroponics of Holland a Natural aditives + Bloombastic a květovou "kouli" od Atami. Na postřik Phytamin.
K ventilaci jsem použil UFO 240 m3/h spojené aluflexem s 160m3/h uhlíkovým filtrem pro odvod vzduchu. Přívod vzduchu je řešen pasivně. Dále používám klipsnový 20W ventilátor na ofuk rostlin.
Mezi další vybavení pěstírny patří IN/OUT teploměr s vlhkoměrem, analogový časovač, Essential PH a EC metr, vzduchovadlo a topení do rezervoáru od Amazana.
el Magicooo
Tak už to jsou dva dny, co jsem rozsvítil 18/6. Kytičky si spokojeně rostou. Teplota v pěstírně je přes den mezi 27 až 29°C a v noci klesá na 17°C. Jako roztok jsem namíchal Root stimulator v koncentraci 1ml/l do 30l vody. Následně upravil PH na 6,0 a EC na 0,8. Teplota roztoku 26°C.
Maxeaux
zdar, o systeme amazon rozmyslam dlhsiu dobu. si snim spokojny? vsade som cital same plusy, ale zaujimaju ma objektivne postrehy growera co ma s tymto systemom skusenosti.
drzim palce, tvoj grow budem sledovat
el Magicooo
Ahoj, v Amazonu jedu už třetí grow. Předchozí kola jsem neměl možnost měřit Ph a Ec každý den, ale tak jednou za tři dny a stejně jsem byl s kvalitou i výnosem spokojenej. Sám jsem zvědavej, jak to bude tentokrát, když měřim hodnoty každý den. Další věcí je počet rostlin. Dřív jsem jel 16, resp. 15 a to mi přišlo zbytečně moc na prostor cca 80 na 80 cm. Teď při 9 kouscích si myslim, že by to mělo být lepší.
el Magicooo
Zdravim Vás všichni groweři, zejména ti zkušennější. Dneska po ránu mě napadlo, že bych zkusil S.O.G. Od nápadu nebylo daleko k činu a já vytvořil dřevěnou konstrukci na síť. Rád bych věděl, jestli máte někdo zkušenosti s timhle modelem na síti. Při předchozích growech se N.Y.C.D. hodně vytahoval do výšky a moc nevětvil, tak jsem na to dost zvědavej, co s tim síť udělá.
el Magicooo
Hi all, dneska jsem namíchal nový roztok, tentokrát už 123 od AH spolu s Enzymy a Root stimulatorem. Některé rostlinky už dosahují sítě, tak už se moc těšim, až je budu vplétat do sítě. Přemýšlím, že nechám rostlinky na růstu ještě dva týdny, díky síti se tolik nevytáhnou a krásně se rozrostou. Jinak PH 5,9 a EC 1,0. Teplota vzduchu je 30°C pod lampou.

tak zase za pár dnů..peace&power
el Magicooo
Ahoj, tak zase po pár dnech přidávám fotečku a pár vět. Rostlinky si spokojeně jedou, už pár dnů je vplétám do sítě. Větví se líp, než jsem čekal. Taky jsou pěkně žíznivý. Předevčírem jsem jim doléval 10l vody a to samé dneska ráno. Večer jim namíchám nový roztok, už bez Rootu, ale s akcelerátorem (growth/bloom). Když vidim, jak krásně rostou, tak jsem se rozhodl je přepnout už ve středu, takže budou na růstu 15 dnů.
To bude pro dnešek asi všechno, jsem total death ze včerejšího Pigfestu. Sorry za kvalitu fotek, pokusim se si sehnat lepší stroj...peace
BigBrothers
Mrkni na tohle http://grower.cz/forum/link.php?url...%26special%3D24 pecka. Ale v hlíně se nycd moc nevytahuje.
V aeru a ještě pod šestikoulí je 15dní až moc, osobně si myslim že tenhle model je nejvhodnější na SOG, vyplnit všechny díry a přepnout max. do 7.dne 18/6.
Sem zvědavej jak to ukočíruješ.

PIC
wine&weeds
Ahoj, škoda že nepíšeš jakou používáš vodu - výchozí EC čisté vody, RO atd... Docela by mi to pomohlo :)
el Magicooo
Ahoj Vám všem. Po nějaké době sem se dostal k foťáku a udělal pár fotek. Holky maj za sebou 6 týdnů květu. Jíst dostávají 2, 3, akcelerator, enzymy a bloombastic. Ph se snažím držet okolo 6 a Ec sem ted zvednul na 1,9. Takhle to plánuju cca ještě týden a potom začne průplach finálem, vodou a pak závěrečná kosa.

2 wine&weeds:
používám vodu z kohoutku, vždycky jí nechám odstát den, nebo dva. Její Ec je 0,1 a má trochu vyšší Ph - 6,9
krasus
uz se tesim na smoke report a vynos k+
BigBrothers
Zdarec.

Kámo máš to nice. Řekl bych že 1,9ec je moc. Zbytečně plejtváš hnojivem. Max je 1,6. Je to i vidět na žlutých listech. Když sem dával ec vyšší jak 1,6 tak to bylo akorát přehnojený a že by to nějak víc kynulo sem nikdy nepostřehl.

Jinak K+ , krásně vyplněnej prostor, nebál bych se říct že dáš g/w.

Pic
el Magicooo
Ahoj, dneska sem dolil roztok vodou, bylo třeba dolít cca 20 litrů. Zároveň sem do roztoku přidal třetinu květový koule od Atami. Roztok má teď hodnoty Ph 6,0 a Ec 1,7. Koupil sem odvlhčovačku a vlhkost klesla z cca 55% na 40%. Teplota je přes den 27 - 30 a v noci 18 - 20°C. Některý lístečky se pomalu začínají barvit do fialova, což je, spolu s pozvolnym hnědnutim vlásků neklamný znamení, že holky jdou do finále. Dávám jim ještě cca dva týdny.

Díky za karmu, smoke report samo dodám :-)

A kdyby se povedlo kolem g na watt tak budu vážně happy. Uvidíme.

peace&power
krasus
preju g/w samo sebou hod prosimte foto odvlhcovacky popripade odkaz dik
el Magicooo
jedná se tady o tu odlhčovačku:

http://www.eva.cz/s.php?i=DRO05707&...m02au67gtiic8a3
Slartibartfast
zdravim pěknej grow. Chtěl bych se zeptat na tu odvlhčovačku jak ses snou spokojenej na, koliks jich koupil. za 2kila je to dost levný když vezmu v uvaru že některý elekto odvlhčovačky stojej kolem 6k.
el Magicooo
Ahoj, sem s ní dost spokojenej, vlhkost mi teď nejde nad 50% a většinou se drží lehce nad 40%. Takže pro mě je to přesně co sem chtěl..A za ty peníze :)

peace
el Magicooo
Jedna fotka za světla..popletl sem datum
el Magicooo
one more ;)
el Magicooo
Ahoj všem,
včera sem se rozhodl udělat malej test. Místo 600W sem připojil litr. Bylo třeba ho dát o dost výš, ale s teplotama není problém. Teplota u vrcholků nejvyšších palic se mi daří držet na 29°C :) vlhkost klesla na 35%. Zatim to takhle běží půl dne a všechno se zdá být ok, takže bych to tak nechal do konce. Tahle výměna byla hlavně testovací, konkrétně, jestli lze v boxu 1x1x2 metry uchladit litr. Dál si taky myslim, že se těch cca deset dnů projeví na palicích ani tak ne tim, že by nějak extrémně narostly, ale spíš že se víc zapečou do sebe a budou jako kameny. Zítra, nebo pozítří namíchám holkám na den čistou vodu a pak začne týden na finalu. Přidávám pár fotek, peace
krasus
1000w je okej, ale na ty fotce ta vybojka vypada jako vochmatana od mastnych rukou na to davej bacha at ji neskurvis pouzij lich nabo tech benzin po nainstalovani jinak 1000w tomu fandim
el Magicooo
2 krasus: máš pravdu kámo, já jí včera zapoměl vyčistit. Večer napravím..thx 2U
el Magicooo
Ahoj, tak dneska je to 58 dnů co sem přepnul na květ. Je to poslední den, kdy dostanou holky hnojivo, Ph 5,9 a Ec 1,8. Zítra bude den na vodě, pak to vidim na 5 - 7 dnů finala, den, dva vody a můžeme začít sklízet. Kytičky už barví listy hodně do fialova a vlásky už taky hnědnou.
Docela dost mě překvapila 1000W výbojka. Holkám pod ní začaly na palicích růst "rohy", tzn. že se palice začaly rozrůstat jakoby do stran. Můj předpoklad o tvrdnutí se začal plnit už po pár dnech, palice sou perfektně tvrdý.
Spousta listů začala žloutnout, spíš si ale myslim, že to souvisí se zránim, než s přehnojenim. Příště pojedu tuhle genetiku znova, tak jim zkusim solit míň a uvidíme.

Přidávám pár fotek a poprosil bych o věcné komentáře, peace
el Magicooo
Ahoj, dneska ráno sem nasadil vodu a večer namíchal roztok s finalem 1ml/l. Kdyby holky neměly hnědý vlásky tak bych si skoro myslel že ještě pojedou. Všechny maj rohy do všech stran a pořád kynou. Sem zvědavej, co s nima final provede.
EricCartman
Moje postřehy

Ph moc vysoko zhoršenej přísun draslíku tudíž ty nažloutlý kytky.
Teplota je lehce nad rozumným maximem, myslím že by tomu proslělo posílení ventilace...
g/w podle mě nadáš ani zdaleka jelikož nemáš dostatečnou plochu, na výnos potřebuješ místo, popravdě topení obrovským světlem v malém roomu je vlastně plýtvání elektřinou :)
el Magicooo
Ahoj, ten litr sem nakonec předevčírem vyndal, v roomu začalo být standartně 30 a někdy tam bylo i kolem 32°C, což se mi zdálo už opravdu hodně. Zkoušel sem tomu ještě pomoc připevněním klipsňáku na winga a euro2 ventilátorem na přítah vzduchu. Situaci to nezachránilo a teplota neklesala pod 30°C, takže sem se vrátil zpátky k 600W. S tim, že sem nechal jak klipsňák na wingovy, tak i přívodní euro. Teploty sou teď kolem 27°C, což mi přijde super. Přemýšlel sem, čím to mohlo být, že takhle najednou začala teplota být takhle vysoká. Došel sem k závěru, že za to může topeni. V místnosti kde mám room sem samo netopil, ale myslim si, že se zdi baráku za ten cca týden co topim dostatečně prohřály a díky tomu se to takhle zvedlo. Jinak ale hodnotim ten litr jenom pozitivně. Dokonce bych řekl, že předčil moje očekávání, palice nejenom že vytvrdly, ale navíc se i dost rozrostly. Napříště plánuju přesunout box do sklepa, kde neni takový horko a taky si víc pohrát s klimatizací. Takže myslim, že příště zase ten litr na posledních 14 dnů nasadim :)

Pokud jde o fotky, tak to zatim lepší nebude. Můj foťáček sem v létě ztratil a tohle fotim nejvetšim shitem, co sem si pujčil od mámy. Je to HP Photosmart E337 za 1500 kč. I tak sem se pokusil pro Vás udělat pár fotek. Před závěrečnou kosou si zkusim sehnat nějakej pořádnej stroj.

Předevčírem sem si dal první smotek se záštipku, ktrej sem udělal večer před nalitim finálu. Sušený to bylo tak všeljak "na hulváta" tzn. pár hodin na novinách na topení a zbytek na 20% výkonu v mikrovlnce. Takže chuť taková zvláštní, ALE ta síla :) Tři hodiny sem jenom koukal, neschopen slova. Nakonec mě probral kámoš, když mě výtahl na piva. Po pár kouscích sme dali brko spolu + ještě jednou holčinou. Znova mě to pořádně sundalo a ty dva jakbysmet :) Takže je jasný, že je se na co těšit :)

na závěr teda nějaký fotky, díky všem za K+

peace
el Magicooo
další fotky
el Magicooo
další
el Magicooo
a další
el Magicooo
a poslední
el Magicooo
Ahoj všem,
dneska sem holky pokosil a ostříhal. Byla to šílená šichta, která mi zabrala 6 hodin práce s nůžkama. Myslim že se mi o tom bude dneska i zdát. Jediná věc, která mi dělala práci snesitelnější byla lahev přívlastkového chardonnay výběr z hroznů 2006 z Mikulova, budiž jí za to teda velký dík.
Holky byly teda celkově 64 dnů na květu a 14 na růstu.
Jak sem psal v minulym přízpěvku, tak sem si na dnešek sehnal foťák. Jedná se o Sony Cybershot DSC - H50, kterej můžu všem jednoznačně doporučit. Focení s nim pro mě bylo velikou zábavou. Fotky dodám zítra, dneska už sem uplně death..Takže aspoň dvě pro Tebe ;-)
Zítra se zkusim rozepsat trochu víc, peace
el Magicooo
Ahoj, tak přidávám ještě dvě fotky, holky po ostřihání už spokojeně visí a schnou. Vidim to ještě tak na cca týden sušení. Na první fotce je vidět všechno sklizený. Je to samo bez malých palic a spodků, ty půjdou do pračky. Na druhý fotce sem zkusil fotit hodně zblízka, doporučuji zvětšit :-)

V tuhle chvíli mě napadlo vyhlásit tipovací soutěž, takže kdo bude nejblíž, dostane K+, nebo pokud bude z blízka, tak můžeme dát špeka ;-)

Předevčírem sem taky rozjel další kolo z připravených klonů N.Y.C.D.
Setup je stejnej jako minule, takže Amazon + příslušenství ( cirkulační čerpadlo, topidlo, vzduchovadlo ), šestikoule, 8 řezů ( o jeden míň než minule ), AH hnojky...

Zatim holkám leju jenom Root stimulator, Ph držim na 6,2 a Ec je zatim 0,1. Na pár týdnů sem holkám vyndal z roomu odvlhčovačku, vlhkost mám kolem 50%. Kropim je zatim čistou vodou, brzo nasadim Phytamin. Teplota nejde přes 28 přes den a 18 přes noc.
krasus
Tak jelikoz tipuju prvni tak tipnu pod 600 at to nekdo trumfne takze muj tip je 510g dobryho koure
durexman
I think so you'll have 550g of cool weed for yours happy moments :bandit:
el Magicooo
2 durexman: thx 4 your tip, hope U R close to truth :)
el Magicooo
Ahoj, včera sem přimíchal do roztohu AH 123+ enzymy a akcelerátor. Taky proběhla kalibrace Ph a Ec metrů mojich a k tomu kámošových. Ph je 6,1 a Ec 0,4. Mám trochu problémy s vlhkostí, která je někde mezi 40 až 50%, což neni dobrý. Včera sem taky holky postříkal Cropmaxem a od zítra už pojedu pravidelné střiky Phytaminem, ať se holky zelenaj :) Přemýšlim, jak dlouho nechat holky na růstu a nechám je do neděle, což bude 11 dnů, o 3 míň než minule. Při přepnutí nasadim opět síť.

Koukám, že moc lidí netipuje, tak si tipnu taky. Vždycky sem před váženim skeptickej, takže tipnu 460g slušnýho drtikola. Sušení vidim tak zhruba do konce týdne...

to je pro dnešek všechno, peace
EricCartman
tipuju 440g :-) ispirovals mě s tím nycd, jak budu obědnávat seeds, nechám si to přibalit, popravdě všechno co jsem měl s dieslem bylo dobrý :D

nahoď fotky novýho kola... Ať se to může ladit, ta vlhkost je škoda, právě se připravuješ o vitalitu která ti na konci minulýho kola evidentně chyběla...
dokktor
tak 52 deko :)
el Magicooo
foto zde
BigBrothers
typuju 501g.


AŤ CHUTNÁ.
el Magicooo
Ahoj, tak sem se konečně dokopal a přestěhoval pěstírnu do sklepa. Podmínky sou tam přímo ideální, přes "den" kolem 26°C a v "noci" 16 - 18°C. A hlavně ta vlhkost - 60% to je nádhera proti předchozim 38% v boxu :) Další super věc je hluk. Teď už nemusim návštěvám složitě vysvětlovat, že mám v pokoji vedle akvárko, ale nemůžu jim ho ukázat, nebo přípdně pouštět hudbu na plný pecky :D Mám teď v hlavě, že trochu roztáhnu winga a dám ještě pár rostlinek do hlíny kolem amazona. To ale asi až zítra, dneska už bylo práce až až..Fotky taky později, peace.
BigBrothers
zdar
myslim si že když dáš kolem řezy v hlíně tak budou oproti těm v amazonu podstatně měnší a do sítě je ani nezapleteš. Spíš bych si dal vetší práci s vytrénovánim.
Pic
EricCartman
Hele podle mě je tam dát můžeš, ale musíš je dát hodně výš a vychytat to aby stihly aspoň jakž takž narůst. Navíc ti po přepnutí ten amazon naroste o moc víc než kytky v hlíně, ale to můžeš vykompenzovat tím že je ještě o kousek pozvedneš... Jestli se to vyplatí je druhá otázka, vzhledem k tomu že máš prostor jen 1x1m nechal bych tam samotnej amazon, nechal pořádně narůst a pro jistotu přivedl přídavný vzduchování abys měl jistotu že kořeny nebudou trpět nedostatkem kyslíku... Nevím kolik vzduchu do toho pumpuješ teď, ale v minulým kole mi přišly nějaký přidušený. Podle mých zkušeností je nedostatek kyslíku u kořenů zdaleka nejčastější problém většiny systémů...
krasus
EricCartman: spis mel malou vlhkost proto byly take pridusene
el Magicooo: ty tam nemas zvlhcovacku?
EricCartman
Přidušením jsem myslel nažloutlý listy, to z nízký vlhkosti nebylo...
Nízká vlhkost ti udělá manší a tenší listy, tenší stonky a celkově mnohem slabší růst, na květu pak má za následek sniženi výnosu...
el Magicooo
Ahoj, tak po pár dnech a slušně prokalenym čtvrtku a pátku sem tady opět na pár vět. Rozhodl sem se nepoužívat box, ale osadit celou místnost ve sklepě. Na zdi sem dal fasádní polystyren, udělal přítah z vedlejší místnosti a odtah ven z baráku, samo že přes filtr. Nakonec sem se rozhodl nepřidávat rostlinky v hlíně, ale vrátit se ke kořenům - librám. Takže sem roztáhl winga co to jde a přidal hned tři libry po třech rostlinách. Zatim to nemám hotový, takže sou rostlinky jenom ve velkých - 7,5 x 7,5 cm kostkách. V pondělí koupim rockwoolový rohože a kostky pujdou na ně. Roztok je v 50l maltovačce. K zavlažování sem si chtěl koupit čerpadlo, napadlo mě pak, že mám doma jedno zavlažování do hlíny od Gardeny. Je to trošku složitější věc, spíná se to elektrickym impulsem vždycky na minutu, takže to mám píchlý na časovač a jednou za půl hodiny se to na minutu pokropí. Měl sem strach, že to bude málo, ale kostky zůstávaj pořád celý mokrý, takže myslim, že ok..Do roztoku sem koupil topidlo a ještě během týdne koupim cirkulační čerpadýlko a vzduchovadlo. Nevíte někdo, proč nejde vzduchovadlo rozvést do obou systémů pomocí Téčka? Vždycky bublá jenom v jednom rezerváru.
Holky si v librách jedou už třetí den. Jedná se opět o N.Y.C.D. Nakonec sem se rozhodl, že na květ přepnu až cca příští středu, čtvrtek. V amazonu budou kočky cca 15 dnů, to je skoro stejně jako posledně. Pojedu zase síť, takže by to přerůst nemělo. V librách síť dělat nebudu, tam to nechám ať si to roste jak chce, maximálně to trochu naohybám půlměsícema. Dneska sem taky namíchal pro libry roztok..Dal sem AH komplet při PH 6,2 a EC 0,4..Podobný hodnoty má i amazon, tam už přemýšlim, že zvednu EC k 0,8..Ale to asi až tak za den, dva. Včera se mi vysral časovač, takže teď svítim nonstop. Myslim, že to holkám moc nevadí a spokojeně si rostou. Přesto ale v pondělí koupim novej. Teploty v místnosti nepřesahují 24°C přes den, na noc je tam krásných 16 - 17°C..A ta vlhkost :) 60 - 70% :) K ventilaci mám přítah euro2 ventilátorem - 90m3/h, na ofuk mám jeden stolní fan a jeden velkej stojanovej. Vzduch ven žene 240m3 ufo. To vždycky 15 minut běží a 15 ne. Ne, že bych musel zrovna na tomhle šetřit, ale přijde mi to lepší kvůli vyšší vlhkosti. Když sem tam tak dneska stál, tak mě napadlo, jak krásně by se tam vyjímal litr. Budu nad nim přemýšlet :)

2 krasus: zvlhčovačku mám teď v jinym projektu a neplánuju jí tady použít. Myslim, že sem to nakonec vyřešil elegantněji i bez ní :)

2 EricCartman: Používám normálně vzduchovadlo do akvária, zdá se Ti to málo? Myslim, že aero má nejlepší okysličení ze všec systémů, takže by se nic dalšího přidávat nemuselo ne? Tvůj názor na to mě určitě zajímá, tak když budeš mít chvilku, trochu se mi o tom rozepiš ;)

ještě pár fotek..peace

btw..ja přidáváte k přízpěvku víc než 2 fotky???
krasus
Nevíte někdo, proč nejde vzduchovadlo rozvést do obou systémů pomocí Téčka? Vždycky bublá jenom v jednom rezerváru.
Odpoved jednoducha mas rozdilny hladiny tudis je rozdilny tlak na vz. kamen tam kde je min vody to bubla vzdy vic kup 2 vyvodovy kompresurek
EricCartman
Aero určitě má nejlepší podmínky aby kořeny mohly vstřebávat kyslík, ale taky vůbec nedýchá. Tím myslím že samovolná výměna vzduchu=nula. Kořeny vitálních rostlin spotřebují kotel kyslíku a ten jim musíš bublat.
Pozn.Aut: Wamparjan se tomu smál... Lidi evidnetně dávají k+ podle toho kolik vidí palic...
Můj názor kolik bublat se opírá o fakt že čím větší množství kytek tím víc kyslíku spotřebují, a to kolik je kytek odpovídá wattáži pod kterou jedou.
Můj oblíbený poměr je 1w=1L/hod. takže systém pod 1x600 by měl být provzdušňovanej 600L/h. Pokud to jede pod půlkou šestikila 300L/hod. Určitě se ti to zdá hodně, ale je to hodnota která je reálná a hlavně ti dá jistotu že se kytky rozhodně nebudou dusit ani v nejnáročnějších fázích. Klasický akvarijní vzduchovátka mnohdy nestačí, výkony se pohybují od 80 do cca 400L/hod. u největších. Naštěstí existují vzduchovací kompresory, nestojí o moc víc a je to fakt ultimátní řešení.
Nejslabší za cca 650 dává brutálních 2100L/hod :winner:
najdeš hu tady: http://www.nasezahrady.cz/ACO208/ko...co-208-35-l-min

K tomu bublání přes Téčko: Jasný může to být rozdílnou hladinou, ale taky to může být rozdílně zanšenejma kamenama, mají každý jiný odpor, vzduch jde tam kde to má jednodušší. Používej jeden typ kamenů a spolupracovat nech kameny podobnýho stáří. Vyplatí se sem tam vyměnit nebo vyčistit. Koupit 2 vývodový kompresůrek to taky řeší, ale přez 2x200L/hod se nedostaneš. Já říkám: koupit 6ti vývodový kompresor :D
EC
WAMParjan
ty vole už máš ten vzduchovací kámen narvanej i v prdeli ??protože jak tak koukám cpeš je fakt všude :D . . .fakt už stebe nedávám a ty tvoje teoryje že všechno vyřeší vzduchovadlo navíc fakt žeru :D pičo vzduchovadla pro všechny :D!!i do systému které to vubec nepotřebujou :) ??

jo WAMParjan se tomu smál a směje se dál :D . . .
el Magicooo
2 WAMParjan: Tohle si přece můžete vyřídit přes PM. Eric aspoň napsal něco konstruktivního k věci. Jakej je Tvůj názor? Jo a ještě by mě zajímalo, jestli vzduchovat pořád (což dělám teď), anebo jenom když svítim?

peace&power
el Magicooo
Ahoj Vám všem,
tak sem to dneska dosušil a zvážil. Je toho celkem 380g, což neni žádná sláva, ale zase to neni úplně málo. Kvalita je dobrá, zatim všichni co koštovali, tak si to pochvalovali. Mě osobně to přijde hodně silný, ale na druhou stranu sem po tom schopnej vcelku obstojně používat hlavu. Navíc to na mě působí dost inspirativně, takže spokojenost. Chuť je díky 14 dnům sušení taky hodně výrazná a přijemná.

Takže když to shrnu, tak :

výnos 0,63 g/w
stavy 8 z 10 (převážně high)
chuť 8 z 10

Největší rezervy vidim v ploše, box metr na metr, resp. celková plocha amazona 78 na 78 cm je pro 600W hrozně malej prostor a nepomůže tomu ani síť, ani a-wing. Tentokrát wing pokrývá plochu cca 150 na 120 cm, což mi přijde při maximálně roztaženym wingovy ideální.
Další věcí co protentokrát změnim bude trošku nižší Ph na konci květu. Taky ventilace je teď výkonnější, takže nenastanou teploty nad 27°C.

Dneska sem namočil rohože do vody s Ph 5,6 a zitra na ně nandám kostky. Taky se zítra chystám zvednout v amazonu Ec k 0,8. Na růst budu svítit do neděle a pak to půjde na květ.

Tipovací soutěž vyhrál EricCartman, karma a PM letí

To je zatim všechno, čau
el Magicooo
Ahoj, tak zase po pár dnech. Vezmu to zkrátka, libry už si jedou jak maj, na aeru je nasazená síť do který kytky vyplétám. Dneska sem udělal CO2 podle "tornado12", tzn. 5l kanystr a v něm voda, kilo cukru a droždí. Z kanystru vede do přívodní trubky a z ní přes euro2 přímo k rostlinkám. Není jeden kanystr málo? Přívod vzduchu sem dal na časovač k lampě, takže to tam žene CO2 jenom když svítim. Po zhasnutí lampy se zapne odtah a vyfouká vzduch s CO2 pryč. Zapojil sem to ráno a teď když se u rostlinek byl, tak se mi zdálo že to funguje. Všechny listy byly zvedlý přesně jako když sem kdysi přidával CO2 tablety :) Pár fotek řekne víc
el Magicooo
1 - homemade CO2

2 - ofukové vetilátorý + přívod čerstvého vzduchu obohaceného o CO2
el Magicooo
Hi all,
tak sem se konečně dočkal neděle a přepnul holky na květ :banana:

Nakonec sem dal na radu Erica Cartmana a pořídil brutální šestivývodový vzduchovací kompresor :winner: Je to opravdu výkonný. Připojil sem na to šest vzduchovacích kamenů. 4 pro amazon a 2 pro libry. V rezervoárech to vypadá, jako kdyby se v nich vařila voda :biglaugh:

Dneska sem holkám namíchal hnojiva. V amazonu je Ph 6,0 a Ec 1,1. V librách pak 5,8 a 1,1.
Dále sem taky přidal další kvasný kanystr. Myslim si, že to funguje, protože to roste fakt nádherně. Hlavně na aeru sem ještě nikdy neměl při přepínání takhle velký listy. Všechny listy sou navíc jakoby zvedlý nahoru, sou krásně zelený, bez jediný vady na kráse :leaf:

Docela teď začínám uvažovat o RO. Někde tady na G sem objevil odkaz tady na to: http://www.mangala.cz/ro-mini75-fil...otka-p-173.html Máte s tim někdo zkušenosti?

To je pro dnešek všechno, peace
el Magicooo
Ahoj, tak sem dneska konečně pořídil k librám cirkulační 200l/h čerpadýlko. Dál sem vyměnil koncový trysky u dripu. Teď sou všechny stejný.

Mám teď takovej nápad, že bych díky dvěma cirkulačním čerpadlům mohl měnit vodu mezi rezervoárem amazonu a maltovníkem od liber. Výhodu vidim v jednom měření Ph a Ec namísto dvou a taky v použití jednoho topítka. Nevýhody mě zatim nenapadaj..Co si o tom myslíte Vy?

Taky sem si udělal tabulku pro zápis hodnot Ph a Ec každodenně ráno a večer.
Teplota nejde ve dne přes 23°C a v noci neklesá pod 16°C. Vlhkost je mezi 65 a 70% :)
Dneska sem taky vyměnil výbojku, původní Pia plus se mi zdála už celkem vysvícená, tak sem tam prozatim dal Sylvania SHP-T Super..Jestli všechno dopadne tak, jak má, tak o víkendu nastoupí silná dvojka v podobě A-Wing large & 1000W sodík :winner:

zatim vše, peace
dokktor
citace:
Původní příspěvek od el Magicooo
Docela teď začínám uvažovat o RO. Někde tady na G sem objevil odkaz tady na to: http://www.mangala.cz/ro-mini75-fil...otka-p-173.html Máte s tim někdo zkušenosti? ...

čau, vypadá stejně jako ta moja, co sem nedávno objednal z polska. funguje ;) aspoň ta moja. teče z ní voda s EC 0.03 - 0.04 takže maximální spokojenost.
kseroks
zdar tak presne tuhle vlastnim udela mi cca 20 litru za 2,3 hodky ec tece 0,02 vstupni voda 0,47 - 0,5 musel sem kni dokoupit ruznyredukce na pripojeni k vodovodu jinak ale facha dobre....
snuk1
Zdar, taky jí mám... jen si počkej jak budeš koukat až z toho poteče víc odpadu, jak té čisté vody... byl jsem nemile překvapen poměrem čistá/odpad ; 1/3

Jinak to čerpadlo má fakt 6 vývodů nebo to má takovou tu redukci? Tu mám doma...

A k tomu aeru mi to vzduchování nesedí, vzdyť ty kořeny sou ve vzduchu a taky přece možná to obohatíš v rezervoáru, ale nezdá se mi, že by to stejně prošlo čerpadlem, tohle by mělo smysl, pokud bys napojil kapiláru vzduchovače to hlavní tepny za čerpadlem, to by muselo být vychytaný aby se voda nedostala do kompresoru. Já to používal aby mi nesedaly hnojky na dno a voda se hlavne hýbala. Možná se pletu
snuk1
Zdar, taky jí mám... jen si počkej jak budeš koukat až z toho poteče víc odpadu, jak té čisté vody... byl jsem nemile překvapen poměrem čistá/odpad ; 1/3

Jinak to čerpadlo má fakt 6 vývodů nebo to má takovou tu redukci? Tu mám doma...

A k tomu aeru mi to vzduchování nesedí, vzdyť ty kořeny sou ve vzduchu a taky přece možná to obohatíš v rezervoáru, ale nezdá se mi, že by to stejně prošlo čerpadlem, tohle by mělo smysl, pokud bys napojil kapiláru vzduchovače to hlavní tepny za čerpadlem, to by muselo být vychytaný aby se voda nedostala do kompresoru. Já to používal aby mi nesedaly hnojky na dno a voda se hlavne hýbala. Možná se pletu
el Magicooo
2 all: díky za informace

2 snuk1:

ad RO: Podle mě taky záleží, jakou máš vstupní vodu, mě tady teče voda s Ec 0,1, tak myslim, že to tak hrozný nebude.

ad redukce: Jo, má to redukci na 6 vývodů.

ad vzduch na aeru: Právě že to obohatíš těma vzduchovadlama v rezervoáru, takhle okysličená voda Ti pak leze z trysek. Máš pravdu, že kořeny sou ve vzduchu, sou ale v hodně malym prostoru mezi rezervoárem a deskou s košíčkama. Vzduch tam nějakej je, ale prakticky se nemění. Vodu to taky míchá solidně, ale na to tam mám ještě zvláštní míchací ( cirkulační ) čerpadlo.

peace
dokktor
citace:
Původní příspěvek od el Magicooo
ad RO: Podle mě taky záleží, jakou máš vstupní vodu, mě tady teče voda s Ec 0,1, tak myslim, že to tak hrozný nebude.

promiň, ale s takovou "čistou" vodou vážně uvažuješ o RO? kdybys měl 0,5 a víc, neřeknu, ale vážně je ti 0,05-0,07 mikroS tak zásadní rozdíl? jako jo, stojí to 1300 ale jak už tu psali jiní, odpadu z teho teče tak třikrát tolik jak čisté vody. hračka je to sice pěná, ale čekat celou noc, než mě nakape na 90l kalfas? no je to na tobě :)
snuk1
Zaprvé to kape celou noc, to je pravda a zadruhé je to vážne jak se říká cébrání vodou... každopádně ani mně nic jiného nezbývá. Úplně nej je když má neěkdo povlíž takový ty čistý studánky s pitnou vodu nevo přehrada s pitnou vodou... kamoš tam bere taky pod 0,1EC ... ja mam třeba 1,1 a to je mela.. hrozná voda...

K tomu kompresoru, takže to co sem vyfotil by se dalo pekne použít jo?
el Magicooo
Ahoj, tak děkuju za info, peníze investuju do něčeho jinýho než RO. Pro můj případ je to vážně zbytečný. Já třeba myslel, jestli v tý mojí vodě nejsou nějaký těžký kovy a podobně.
K tomu kompresoru. Jo to by šlo určitě použít. Chce to k tý redukci ale kompresor s dostatečnym výkonem. Ten můj má 2100l/h a to myslim že by s přehledem utáhlo i těch Tvých 10 vývodů :)

čus
snuk1
Já sem to jednou dostal k něčemu nahaluz a teď sem rád, že sem to nevyhodil... to je oka. Ta RO je pro tebe určo na nic.. já mám EC 1+- 0,2 , mít EC jak ty, tak paráda. Já se dostanu s RO, tak na 0,1.
EricCartman
Když vidím jak tu probíráte ty reverzní osmózy, jen bych k tomu doplnil že ideální ec vody není 0 právě naopak. Kytky potřebují i minerály které jsou běžně ve vodě. Je to především vápník (Ca) a hořčík (Mg). Pokud tyto minerály chybí kytky tím silně trpí. Některá hnojiva tyto minerály obsahují (AH) proto se dají kombinovat s velmi odsolenou (měkkou) vodou (ec 0-0,3) některá tyto prvky neobsahují (Plagron terra) a proto je ideální míchat je se středně odsolenou vodou (0,4-0,6) pokud z kohoutku teče voda s nižším ec musíme tyto základní minerály dodávat. Bionova vyrábí koncentráty samotných prvků Ca a Mg pokud pohledáte najdete. Zajímavý jsou i GH kteří vyrábí svoji trojsložku ve dvou variantách. Pro měkkou a tvrdou vodu, varianta pro měkkou vodu obsahuje větší množství Ca a Mg a dorovnává tím absenci těchto prvků ve vodě. To jen abyste věděli... el Magicoo jak jsem si všiml používá ahčka takže mu to sedí dobře...
rastajohn
zdar. Ohledne to provzdusnovani v aeru: Srovnejte kolik kysliku, resp. vzduchu maji koreny v hline a kolik maji vzduchu visici koreny v aeru. (1. tim mam na mysli ze odvolavat se na to, ze koreny visici v uzavrene nadobe maji nedostatek kysliku je pekna hovadina). Okyslicovat je nutne jenom u tech systemu, kde roztok uplne (bubbler) nebo vicemene( Ebb-flow) stoji a necirkuluje. 2. Navic tady nekdo zapomel, ze rostlina dycha listy a ne koreny. Hlavni funkce korenu je uvolnovat vodikove ionty (ale i jine) z jejich povrchu aby tyto nasledne reagovali se slozkama v hnojive. Tim zpusobem se rozbiji (v odborne hantyrce molekuly disocijuji) vazby mezi solema(od slova sul :)) a vznikaji tak ionty ktere jsou stravitelne pro rostlinu (koreny je mohou absorbovat). Rostlina koreny nedycha (nebo aspon minimalne, ale co si pamatuju ze skoly tak jsem o tom neslysel :)). Okyslicuje se hlavne kvuli cirkulaci roztoku, rovnomernemu rozlozeni slozek v nem a kvuli predchazeni tvorbe ras. tzn. proste nemame radi stojatou vodu..... no ale na druhou stranu se samozrejme nic nestane kdyz si udelate ze zasobniku vyrivku :), aspon mate jistotu kvalitniho rozlozeni slozek a Ph, kor kdyz mate vic nez 100L zasobnik. Ja treba resim michani roztoku tak, ze mam od cerpadla vyveden jeste jeden rozvod do boku zpet do zasobniku a tak se roztok furt ceri...

takze tak chalani...howgh
el Magicooo
Ahoj, tímto bych Vám všem chtěl poděkovat za názory, vzal sem si z toho co sem potřeboval. RO tedy nepotřebuju. Prosím všechny, zdržte se dalších komentářů na téma RO.
btw..peněz za ten vzduchovací kompresor vůbec nelituju, je to super věc :-)

čau
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od rastajohn
zdar. Ohledne to provzdusnovani v aeru: Srovnejte kolik kysliku, resp. vzduchu maji koreny v hline a kolik maji vzduchu visici koreny v aeru. (1. tim mam na mysli ze odvolavat se na to, ze koreny visici v uzavrene nadobe maji nedostatek kysliku je pekna hovadina). Okyslicovat je nutne jenom u tech systemu, kde roztok uplne (bubbler) nebo vicemene( Ebb-flow) stoji a necirkuluje. 2. Navic tady nekdo zapomel, ze rostlina dycha listy a ne koreny. Hlavni funkce korenu je uvolnovat vodikove ionty (ale i jine) z jejich povrchu aby tyto nasledne reagovali se slozkama v hnojive. Tim zpusobem se rozbiji vazby mezi solema(od slova sul :)) a vznikaji tak ionty ktere jsou stravitelne pro rostlinu (koreny je mohou absorbovat). Rostlina koreny nedycha (nebo aspon minimalne, ale co si pamatuju ze skoly tak jsem o tom neslysel :)). Okyslicuje se hlavne kvuli cirkulaci roztoku, rovnomernemu rozlozeni slozek v nem a kvuli predchazeni tvorbe ras. tzn. proste nemame radi stojatou vodu..... no ale na druhou stranu se samozrejme nic nestane kdyz si udelate ze zasobniku vyrivku :), aspon mate jistotu kvalitniho rozlozeni slozek a Ph, kor kdyz mate vic nez 100L zasobnik. Ja treba resim michani roztoku tak, ze mam od cerpadla vyveden jeste jeden rozvod do boku zpet do zasobniku a tak se roztok furt ceri...

takze tak chalani...howgh


díky rasta líp bych to neřekl sám :D . .pár faktu z biologie snad už cartmenovi zavře hubu :) protože tu kutit furt takoví nesmysly a ještě si dát do podpisu "respect my autority" to už je vážně konec . .
el Magicooo
Ahoj, tak přidávám pár fotek po prvnim týdnu na květu. Na aeru to je strašlivá jungle a hydro si taky jede pěkně. Ph držim kolem 5,7 v obou systémech a Ec sem zvednul na 1,4 taktéž v obou. Dneska přes noc se mi stala nepřijemná věc, odešlo mi čerpadlo v aeru. Ráno mě čekal šok, když byly všechny holky nejvíc povadlý. Hned sem připojil čerpadlo jiný a ještě kytky pokropil. Po pár hodinách se vzpamatovaly, doufám že se to na nich nějak moc nepodepíše. Slibovanej litr dostanou holky asi až zítra, nebo pozítří..
el Magicooo
Potřeboval bych malej HELP. V librách se mi vždycky na jedný kytce ze třech tak divně ohýbaj listy, nevíte čím by to mohlo být???

Na druhý fotce je dnešní ranní katastrofa..

večerní EDIT: tak to nakonec odneslo jenom pár lístečků, jinak je zase vše ok, naštěstí.

čus
hlavolampolska
citace:
Původní příspěvek od el Magicooo
Ahoj všem,
včera sem se rozhodl udělat malej test. Místo 600W sem připojil litr. Bylo třeba ho dát o dost výš, ale s teplotama není problém. Teplota u vrcholků nejvyšších palic se mi daří držet na 29°C :) vlhkost klesla na 35%. Zatim to takhle běží půl dne a všechno se zdá být ok, takže bych to tak nechal do konce. Tahle výměna byla hlavně testovací, konkrétně, jestli lze v boxu 1x1x2 metry uchladit litr. Dál si taky myslim, že se těch cca deset dnů projeví na palicích ani tak ne tim, že by nějak extrémně narostly, ale spíš že se víc zapečou do sebe a budou jako kameny. Zítra, nebo pozítří namíchám holkám na den čistou vodu a pak začne týden na finalu. Přidávám pár fotek, peace


ten hot shield mas dost posunuty ...ci aspon podle me.... jinak hod shield ma byt podel spiraly jez ma vybojka...tam kde je sulphur atd....ci jeho plocha ma byt prez takovy ten zavit co jde skrze bilou hmotu... samozrejme z t fotky je to videt blbe...ale zaatek toho platku ma zacinat u te bile hmoty ....otazka je ze ne kazdy vyrobce dodrzuje standarty take ty cast vybojky maji posunotou... ale jinak fakt dobry !!! ja ted s hot shieldem mam asi tak 3-10cm od vybojky ale mam na to ofuk aby to chladilo jak ma
el Magicooo
Ahoj, hele, já tam měl ten shield jenom u litru, teď ho tam nemám a myslim, že ani teď s litrem ho tam dávat nebudu. Jinak to o čem píšeš, je proto, že sem používal toho menšího winga a ten neni dělanej na litr. Na litr je velkej wing, kterej má myslim i svýho, většího heatshielda.
el Magicooo
Ahoj Vám všem co sem zabloudíte.
Tak je to dneska 15 dnů od přepnutí. Holkám se daří skvěle, dneska sem je potěšil a vyměnil jim šestikilo a wing medium za litr s large wingem. Použil sem i heatshield..Věřim, že to kočky ocení. Trošku sem zvedl Ecčko, v amazonu na 1,7 a u liber mám pořád 1,6. Přinesl sem si PK - 13 14 od Atami, takže tak za týden ho přileju k roztoku. Vlhkost v roomu je kolem 60%, takže možná už brzo nasadim odvlhčovačku. Ph držim mezi 5,6 a 5,8. 2x denně upravuju. Teploty přes den pod lampou max 25°C, u spodků stonků max 23°C..Během "noci" pak min 17°C
Fotky dodám později, dneska sem na to už nějak línej..mějte se.

Peace&power
el Magicooo
Ahoj, pár listů mi dělá tohle, našel sem, že by to mohlo být nedostatkem fosforu. Přitom tam už leju 2 a 3 do AH při EC 1,9. Poradíte někdo pls?
prashiwa
nejlepsi odvlhcovacka je strihat listy v pulce do pulky je fotosynteza do pulky dycha.vic se tak rposviti kytka a vlhkost se tim vlastne ridi skvele pac v teto fazi bych uz listy sundal a jen jen ripen a pak jeste proplacha nechal svitit jen na ciste palice ver ze bude smti vlhkost pod 20 procent ajeste si rad zapnes zvlhcovacku do 40ti.kad s vodou a veskera voda by mnela byt zakryta.pri ph 5,8 kytky dychaji vic jak pri 5,5 pri vysokem ec muze dochazet k sebe uchlastavani a kompenzace pres dychani listy.velka teplota donuti kytky dychat.a chladit se takze kombinace vseho dokupy.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma