Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Nepostradatelná látka pro růst buněk obsahuje ... - Klikni zde pro originální téma
Lemarc
Nepostradatelná látka pro růst buněk obsahuje ...

No teď asi čekáte, co se dozvíte, co je onou nepostradatelnou a strategicky důležitou látkou.
Jedná se samozřejmě o H2O - chcete-li o VODU.

Je třeba si uvědomit, že není voda jako voda a rozhodně neobsahuje pouze vodík a dva kyslíky.
Dostaly se mi do rukou hodnoty obsahu některých látek obsažených ve vodovodní soustavě, kterou mnotí z nás pijí a samozřejmě používají k zavlažování rostlin.
Proto koncentrace hnojiv, které se aplikují do závlahy nejsou ve výsledku vždy takové, jaké si myslíme. Voda je transportní médium, díky němuž se do buněk rostliny dostávají látky nutné k jejímu zdárnému vývoji.

Níže uvedené hodnoty jsou průměrné a mohou se lišit v závislosti na zdroji vody, ze kterého je do vodovodní soustavy přiváděn.

Minerální látky /1l
Draslík 2g
Fosfor 700mg
Chloridy 820mg
Magnesium 350mg
Sodík 550mg
Vápník 1g
Železo 12mg

Stopové prvky
Fluor 1mg
Jód 0,2mg
Mangan 5mg
Měď 1,5mg
Selen 0,4mg
Zinek 8mg

Voda je základ, bez ní to nejde, dopřejme si ale vodu prověřenou a ptejme se cože ta naše místní voda obsahuje a jaké jsou limitní - přípustné hodnoty jednotlivých látek.

Na zdraví ...
Lemarc
Snarky: díky za reakci, tipoval jsem, že budeš první kdo odpoví.

Voda je zásadní věc, vyzývám i ostatní, kdo mají tu možnost, zjišťovat relevantní informace ať se zapojí do získávání dat. /kamarádi, rodiče, studenti atd... každý přece někde pracuje a určitě je schopen pomoci.

Voda s dobrými parametry je důležitá nejen pro kytky, ale i pro lidi / taky fungujeme částečně na základě hydroponie :) :)

Navrhuji úkol č.1) Zjistit jaké jsou dle norem / zákonů přípustné hodnoty jednotlivých látek, atd... vit výše
acid.hack
Jenom abych doplnil o té vodě. Když zalijete kytku a voda se do ní dostane, tak 98% vyloučí gutalací a odpařováním z listu. Proč to no protože potřebuje rozvádět živiny a ty 2% si rostlina spapká sama pro sebe.
TommyBoy
No napsal si to hezky, ale opravdu si nejsem jist jestli tahle tabulka ma smysl, protoze obsahy latek jsou velice promenlive i na jednom miste (ale to je moje profesionalni deformace)...

2 snark: Analyza jednoho vzorku vody na zakladni anionty cca 150 Kc, analyza jednoho vzorku na zakladni kationty cca 150 Kc, a kazdy stopovy prvek (podle stanoveni) cca 90Kc...

Laboratore v Praze jsou napr. tady...
amper
Zaľil jsem kytky, které rostly přes 10 let v malejch kořenáčích na okně, byly 1/2 aľ 3/4m, vysoké. Nikdo je nikdy nehnojil, pouze je zaléval vodovodní praľskou vodou, kteráí stála ve skleněných lahvích za okny 1-3 dny. (Lahve byly uvnitř zelené od řas a bylo zřejmé, ľe voda tam nalitá ľije dál svým vlastním ľivotem)
Co k tomu dodat? Ti co je opečovali, měli kytky rádi a ty kytky to věděly...

O té doby to dělám doma také tak a orchideje mi kaľdoročně nádherně kvetou. Nevidím důvod, proč by se to Trávě také nemělo líbit.
Rastafaria
to amper: protože tráva není orchidej
amper
No ale musím říct, ľe tráva si taky nestěľuje, ba právě naopak!
vidim to tak, že pokud voda neni nějak výrazně znečištěná tak je pro kytky voda jako voda. prostě voda a když budou bez ní, tak umřou,a to je celý. zjišťovat nějaké tabulky je blbost. beztak budeš zalívat tím, k čemu máš přístup, nebo chceš kupovat kytičkám kojeneckou vodu:D? ale třeba by rostly líp, páč by veděly že se o ně někdo stará fakt s láskou :)....(bez urážky!)
amper
citace:
Původní příspěvek od Rastafaria
to amper: protože tráva není orchidej


Od mého příspěvku uplynul nějaký čas a tak mohu s radostí a hrdě sdělit, že tráva sice skutečně není orchidej, ale ta zálivka vodovodní městskou vodou, která stojí 1-2 dny na denním světle se jí docela líbí. Rostla jako blázen a nyní docela pěkně a kvete a zachovává si stále zdravou visage. Dej Pán Bůh , aby jí to vydrželo až do žní.
Ona totiž ta voda na světle, musí stát stále ve stejných a průsvitných nádobách, žije pak svým vlastním životem, (řasy,nálevníci a atd.) a ten by bez optimálních podmínek nebyl možný. A je samozřejmé, že si tyto mikroorganismy jsou schopné i ty parametry vody upravit. Je proto dobré, když ji tam trochu zbyde, než k ní dolijeme další, aby se to naočkovalo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma