Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Iso Propyl Alkohol HASH - Klikni zde pro originální téma
Rascal33
Zdar a sílu všem.

Do nedávna jsem vyráběl hash pomocí plynu do zapalovače.. metoda to není zlá, akorát se na vás dívají trochu blbě když příjdete do trafiky a chcete plynu do zapalovače, že byste s tím mohli zásobovat kubánský kuřácký maratón :c)

Na výrobu hashe (nebo oleje) pomocí IsoPropylAlkoholu jsem na různých zahraničních fórech četl poměrně rozporuplné reference co se týče kvality, zápachu atd. a jelikož na mém milém Groweru o tom nebyla ani čárka, rozhodl jsem se to zkusit.

Vstupní materiál byl:

1litr IsoPropylAlkoholu (gme.cz á 160kč)

cca 0,3l mixu malých orosených lístků z okolí palic a řidší palice co se mi nechtělo kouřit
Rascal33
nejprve jsem směs rozhmoždil a nechal přes noc v mražáku:c)

pro filtraci jsem chtěl použít filtry do kávovaru, což nebylo zcela šťastné řeření ale k tomu později..
Rascal33
takže směs jsem dal do sklenice a zalil přiměřeným množstvím isopropylu a minutku, dvě protřepával, nemíchal :c))))
Rascal33
jelikož se ukázalo, že filtr do kávovaru je asi příliš hustý, protože z toho tekla uplně čirá tekutina, zvolil jsem filtraci přes mikrosítko z drtičky (někdy bych chtěl vidět všechno co už za ty roky prošlo tím sítkem pohromadě :c)) ), a lil jsem to na klasický plech na pečení.
Rascal33
po filtraci přes mikrosítko už to, co zespod vytékalo vypadalo jako že v tom i něco málo krystalků bude :c))

momentálně se to odpařuje na balkóně, až to bude dám vědět jak to dopadlo


..a ještě: Nejsme v USA tak doufám že nemusím připomínat, že IsoPropylAlkohol je VYSOCE HOŘLAVÝ!!! a proto u celého procesu proboha nekuřte, nenoste svetry či ponožky které vytvářejí statickou elektřinu a IsoPropyl nijak nezahřívejte...
Mr.MEN
Tak to jsem zvědav co z toho vyleze.

Právě teď se chystám že si udělám hash z toho způsobu co si psal na začátku s plynem do zapalovače.

K+
dokktor
imho mikrosítko z drtičky neni uplně nejlepší řešení, protože je designované tak, aby přes něho prošli krystaly po standartním drtícím procesu, takže eště relativně velké částice. tos klidně mohl rozemlít ve vodě a výsledek by byl totožný, ne-li lepší (absence alkoholového zápachu). u rozpouštění pryskyřice v organických rozpouštědlech de právě o to, veškerý odpadní materiál maximálně eliminovat (nejde o to mět to zelené, ostatně pryskyřice neni zelená), čehož bys dosáhl filtrací přes kávový filtr. i po tvém "pokusu" stále zostává otázka, jak hustý filtrační materiál použít, protože, i když si to zakouříš, podle mně tonic nedokazuje, protože filtrace neproběhla rozpouštěcímu procesu adekvátně.
ale jinak dobrý, rozhodně nahoď report jak to chutná.
Rascal33
no já myslím, že pokud bys to proplachoval jen vodou, tak by se ti uvolnily jen ty krystalky, které si při tom drcení mechanicky oddělil od zbytku zelené hmoty, a takhle prostě vypláchneš a uvolníš všechny krystalky ulpělé na listech a tom ostatním... nějaké nečistoty tam asi budou ale snad to nebude nějak hrozné.. no uvidíme :c))
vojtaxxx
taky jsem to zkoušel přes alkohol a nic moc. Mě se nejvíc osvědčila metoda nasucho přes síto a mlátit do toho klackem :) A před dvěma lety jsem si vyrobil pollinator za cca 500 kč + kus práce a veliká spokojenost 100% bio, skvělá chuť, žádná chemka.

výhoda přes alkohol je že z toho vytáhneš maximum pryskyřice, ale síto je síto. (mrkni do podpisu)

jsem zvědavej jak ti to dopadne.
Rascal33
tak milé dámy a pánové, mohu prohlásit, že pokus se zdařil. Překvapilo mě překvapivě fungující sítko z drtičky, protože výsledek je uplně v gutu a dokktorovy obavy se naštěstí nenaplnily

výsledkem byl krásný zlato-hnědý prášek který po seškrábání a hnětení v igeliťáku pod horkou vodou vytvořil krásné hnědo-černé, hrubým odhadem tak 2g haše :c) chuť taky báječná, žádná chemie tam nejde cítit a vzhledem k tomu jak málo bylo vstupních surovin, myslím že víc než vpoho.

V porovnání s plynovou metodou se mi to zdá podstatně komfortnější.
Při "plynování" se mi stávalo, že aby byl výsledkem kouřitelný haš a ne mazlavý hash-oil jsem musel čekat třeba i 5 dní a stejnak sem to nakonec smíchal se scuffem aby byl klid
Rascal33
omluvte prosím mizernou kvalitu posledních 4 fotek , ale pujčil jsem objektiv kámošovi tak jsem to musel střelit mobilem a tyhle dvě kompaktem..

Jinak ISO metodu můžu doporučit, funguje dobře, a pokud zvolíte vhodné sítko (opravdu mě překvapilo jak fungovalo i obyčejné sítko z drtičky) záleží na vás kolik vstupního materiálu máte... 2 igelitky listí by se mi takhle asi dělat nechtěly ale na malé až střední množství středně až hodně na THC bohatého matroše můžu jen doporučit...

tak doufám že tento návod k něčemu bude a hlavně bacha ať vám to neblafne :c)))
dokktor
tož dobré no, ale stejnak bych to musel vidět na vlastní ajka. zdá se mně to totiž špinavé a plné jakýchsi "částeček". ale tož jinak pěkné, mysim že dobrá alternativa k smradlavému denaturáku, studenému butanu nebo drahému éteru :punk:
Rascal33
tak to se ti opravdu jen zdá, fakt je to čisťoučké krásně, ty tečky jsou zbytky toho prášku co zbyl v pekáči a nechtělo se mi ho znova zvlášť lisovat tak jsem to sbíral tou už vylisovanou kostkou

jestli to vydrží do pondělka, než se mi vráti makroobjektiv, pošlu ti makro :c)))
Rascal33
uhuhuuuu tak právě probíhá "podrobný výzkum" působnosti mého produktu a dovolím si říct, že dobré jako... :c)))))) :sun: :sun:
Rascal33
Takže jsem se do toho dal znovu..

tentokrát jsem měl takových 20g palic superskunku vo mám venku, chlapec je skoro na sklizen a otrhal jsem par palic o ktere se zacala pokouset plisen... na koreni to moc nebylo, tak z toho zkusím udělat hash...

palice jsem rozdrtil v klasické drtičce, dal do zavařovačky a nechal dva dny louhovat v ledničce..

oproti minulému pokusu jsem nenchal směs před filtrací zteplat, takže byla tekutější a dala se filtrovat filtry do kávovaru.. výsledný filtrát je čirý, oproti minulému pokusu úplně něco jiného, a má zeleno - žlutou barvu

mmntálně je plech na balóně a odpařuje se... :c)

zítra večer by to mohlo být ready, tak jsem zvědav...
Rascal33
další fota
Rascal33
a ještě další fota :c)
Pepas
Ahoj, tak jak dopadla druhá várka? :)
:rejp:
robbbie
zajimave :-) zkusim...
Rascal33
tak a je to tady...

oproti minulému pokusu, je nyní výsledkem černá plastelína srovnatelná s butanovou metodou a je to podstatně pohodlnější...

foto napoví více :c)))
Pepas
A účinky lepší, horší, stejný? Na manipulaci to bude určitě mnohem lepší. :)
Rozhodně bych se nebál, pokud je filtrát čirý.. Celá pointa používání IPA je právě v rozpustnoti cannabinoidu. Dají se použít i jiné alternativy, aceton, ethanol, alifatické uhlovodíky (butan, hexan, heptan) Takže spíše naopak, čím čirejší kapalina tím čistější hash. Takže filtr na kávu je naprosto v pořádku, pokud se tedy neucpávají pory a rozpouštědlo nepřestane protékat (což by se nemělo stát). Já používám aceton a filtrační papír.
cardy
hi, good job
Rascal33
Takže další várka..

Tentokrát jsem použil na filtraci namísto filtru do kávovaru použil plátýnko (kus hadru). Výsledek stejný jako s filtrem akorát podstatně menší dupačka. Po filtraci necháno na plechu na pečení cca měsíc.

Vstup: cca 60g malých nebo naplesnivělých palic z loňské sklizně
Výstup: cca 9g plasťošky.. viz fotky :c)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma