Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
400W/MH 600W/HPS High-tech Aerogrow rounds - Klikni zde pro originální téma
rastajohn
Zdravim osazenstvo,

Prinasim nejake fotky z prubehu kvetu mojeho noveho roundu. Setup je stale stejny, ale udelam rekapitulaci aby nestala rec :).

Box : Home XL
Světlo: 400W MH Philips, 600W HPS Gib Extreme output
System : home made aero( 6 beden po 4 kvetinacich, 4 kvetinace na 1 rotacni trysku)
Hnojivo : Atami A+B, Obcas dodavam zelezo Plantellou. Ph snizuju k. fosforecnou
Pritah : pasiv
Odtah : cca 680m3/h s regulatorem a filtrem (v lete ale stejne jede furt na maximum, pokud teda sviti lampa, jinak odtah nejede)
Ofuky : 2xklipsa

Behem prvniho mesice jsem proplital vetve pletivem s velkyma dírama. Zjistil jsem, ze vubec neni potreba pletivo davat do nejakeho ramu a pak jeste zavesovat je zbytecne. Ja jsem si vystrihl ctverec podle pudorysu pestirny (o par cisel mensi aby se to vlezlo pekne) a pak jsem to polozil na kytky a postupne zvedal a proplital, jednoduche a proste, kazdemu bych doporucil.
Hezky pekne mi to prerostlo takze nektere vrsky budou spalene od lampy, no ale nevadi pac uz ted to vypada na dost morbidni vynos, dovolim si tvrdit, ze min jak 600 to urcite nebude, kdyz srovnam stav dzungle ted se stavem dzungle ve stejnou dobu u minuleho growu.

jde o 26.den kvetu. cca 10 dni na rustu jsem byl


...uploading

edit: uploadnu behem dne, pac mam tak zkurv... upload ze se nedaji nahrat fotky...tak zatial
rastajohn
no zatim nemam co dodat ponevadz jedu furt jeden a ten samy system a zadne problemy nemam...
rastajohn
fotil jsem novou zrcadlovkou tak fotky zatim nejsou nic moc, no ucim se pomalu exponovat :):cox:
rastajohn
nejake makra + celkovy pohled na bush
rastajohn
NYCD
money5
nemaš tu lampu moc blizko těch kytek?jak velky maš ten box a kolik kytek?
napis vzdy ze kolkaty den kvetu to je
rastajohn
fotky 1,3,4 : NYCD ...strukturou palic je to hazovina vod kosti
fotka 2 : PEPR
fotka 5 : NL
rastajohn
vse NYCD
rastajohn
fotka 1 : NYCD
fotka 2 : NL
fotka 3 : Overview
fotka 4 : NL
rastajohn
Zdravim osazenstvo. Novy tryd zakladat nebudu ponevadz se zas az tak moc noveho nedeje :)

Novy grow se bude odehravat ve stejnem boxu se stejnym set-upem az na drobne vychytavky. A to :

Poridil jsem komplet od Atami, tzn. A, B , Ata-clean, Root stimulator, PK, Bio ochranu zamek + klic, Ata XL

Ph ladim porad kyselinama.

Ponevadz se mi neustale delal podtlak ve skrini a ten mel tendenci implodovat do zaporne krivosti, tak jsem ho vyztuzil bambusovyma tyckama. To se nezda ale o hodne mi to zvetsilo prostor.

Dalsi vec jsou odpadni pruchodky z beden. Konecne jsem to nejak poradne vymyslel a naprosto dokonale mi tam tedka drzi a izoluji. Hura, toto me odjakziva nejvic sralo, nevedel jsem jak to poradne udelat.
Normalne jsem navrtal diry sukovnikama. Pak jsem koupil hadicnik s vnejsim zavitem a takovy protikus s vnitrnim zavitem a zaizoloval teflonkou... No luxusne to drzi :)

A posledni vec poridil jsem si special hydro-substrat polysoil, na zafixovani rostlin. Jinak se pouziva do zaplav atd.

Osazenstvo 14x Ultimate Power Plant

Zatim jsou 14 dni na rustu, asi tak 20 den prepinam a nasazuju pletivo
rastajohn
nejaka fotodokumentace
rastajohn
posledni z dnesni varky...
Hlava
citace:
Původní příspěvek od rastajohn


A posledni vec poridil jsem si special hydro-substrat polysoil, na zafixovani rostlin. Jinak se pouziva do zaplav atd.



Čau kolego , pěkne ti to opět frči :p: ,jen pro upřesněni , ten polysoil , jsou ty bílí umělohmotný ježci ? http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=330564 Že jo ? Tak to se divim že se to nepoužívá více , je to ohodně čistejsi než keramzit , nebo hydroton , anebo sem to asi nejak přehledl ?? Da se to do bubleru uplne v pohode , no v každem připade se to koupi v klasickem čórshopu , nebo musiš nekam jinam ? Dík a at to pěkně nabobtná , cau Hlava :rasta:
carlos
Polysoil se řekl bych nepužívá kvůli vysoké ceně cca 300-400 Kc / litr.
Také mi to nepřijde zrovna ideální ekologický substrát ...
rastajohn
Zdar.
2Carlos: Pravda, je drahy jak cip.Pracuje se na levnejsi variante, jedina nevyhoda je ze bude lehci nez voda. Zalezi na tobe jestli ho budes vyhazovat do smiseneho nebo trideneho odpadu.
rastajohn
18.den kvetu UPP. Povedlo se mi to hezky pekne spalit jak jde videt. Proto micham od ted lehci mix. 2,5ml A+B, 2ml Enzymy, 1,5ml PK, 1ml ATA-XL, 0,1ml Ata-clean a to vse deleno dvouma. Proste namicham plnohodnotnych 10 litru roztoku a naredim 10 litry vody s upravenym Ph.
Mohl jsem to nechat jeste chvilu na rustu, ale po minulem tezkem prerostu NYCD mi to nedalo a prepl jsem tak jak jsem prepl...
rastajohn
tady jdou videt pekne ty fleky na listech od vysokeho ECcka. Vypada to jak spalene od lampy, ale neni...
rastajohn
zdravim osazenstvo,

Prinasim nekolik fotek z 30. dne kvetu. Roztok micham takhle 1,5ml A,B; 2ml Atazymes; 1ml ATA-XL, 1,5 ml PK, 0,1 ml ATA-clean; uprava Ph k.fosforecnou. EC se mi drzi kolem 2,1. Pokud nezacne klesat, ponecham vyse uvedenou kombinaci. Problemy se zatim zadne nevyskytly(az na to spaleni). Vsiml jsem si rozdilu od minuleho growu v absenci chlorozy. Vubec nemusim pridavat zelezo do roztoku. No neco na tom kompletu Atami asi bude... Doufam ze to tak pujde dal :).

tak zatim
rastajohn
Prinasim dalsi fota ze 40.dne kvetu. Hnojiva porad stejne. EC okolo 2,00. Ph 6,0-6,3. Zda se mi, ze mi nejak zeslabla kyselina, pac nekdy davno stacilo abych pridaval par kapek a ted je to 1,5 ml na 10 litru coz je hodne. Zanasi se mi trysky, ale ponevadz se nemam sanci dostat do strojovny nekterych beden, tak to tak necham. Ty cistidla alaa ATA-Clean moc asi nefunguji teda. Trysky tecou ale netoci se. Koreny jsou z 5/4 suche, ale uplne na dne beden maji asi 2-3 cm roztoku, takze vubec nejde videt ze by jim neco chybelo. Koreny uz uplne prorostli do zasobniku, coz me taky nejak neboli, pac lezt do cerpadla se jim evidentne nechce. Tos tak chalani, nemate nejake tipy na bezmechanicke cisteni usazenim (hlavne sutru a soli)?
rastajohn
Posledni fotky pred kosou. 56. den jdou holky pod motorovu pilu. 6.den jsou na proplachu. 2 kytky jsem musel pokosit uz 50. den, pac se mi ucpala tryska a kyticky uschly, ale zadna tragedie, uz byly poradne nafoukle a olepene...
rastajohn
Zdar vseci. Dovolim si jeste prihodit na zaver nejvetsi vrch z jedne UPP a nejake detaily korenu. Jinak byla to slabota, nejaky 480g celkem. Svadim to hlavne na to, ze se mi furt ucpavali trysky a kapilary a 2 kytky mi chciply tyden pred kosou. No nevadi, predelal jsem rozvody, takze tedka by uz s ucpavanim nemel byt problem...
rastajohn
1. Zanesena tryska
2. Po 3 kolech GIB EO, vubec necerna, kvalitni to vybojka...
3. Detail korenu...
rastajohn
zdarec. Prinasim nejakou novou dokumentaci. Jde o 13x NYCD, 4.den na 18/6. Vse je pri starem. Jenom tedka rozjizdim rezy bez korenaku pac mi dosel, no zadna tragedie to nebude, maximalne nekolik dni budou kytiz pozadu. Jinac ty rozvody jsou castecne z PP trubek a castecne z klasickych hadic. Sled soucastek je nasledujici : Rotacni tryska je zasrubovana do PP zatky. Pak jsou tam nejake PP trubky a koleno. Na konci je na trubku navareny zavit, na tom je hadicnik na ktery je napojena rychlospojka s hadici. Ty krizovatky jsou klasika od gardeny. Hlavne se mi libi ze cely tlakovy rozvod je bez uzkych hadicek a je tzv. Plug´n´Play :). Zitra budu davat dokupy novou rozvodnu. Dnes jsem koupil 2 casovace a ani jeden nefunguje. Jo a cerpadlo jede 15minut a 15minut ma pauzu. Nemusi jet furt, zbytecne W navic... Tak howgh
rastajohn
zdar. Tak nakonec ty jedny hodiny fungovaly. Pac je rozdil mezi normalnima zasuvkovyma hodinama a DIN hodinama. Zasuvkove na vystupu pusti napeti ze site, ale DIN hodiny pouze uzavrou obvod mezi 2ma svorkama a zadny proud tam nepusti ze site, proto jsem na vystupu DIN hodin nemohl nic namerit a myslel jsem ze jsou pokazene.
No je to zapojene sice jak od hotemptota, ale nemel jsem wagovky a modry drat :). No stejne se v tom budu rypat jenom ja :). Az tam budu davat 6kilo, tak tam dam wagovky a mozna aj ten modry drat.
Nevite nekdo jak ma byt spravne zapojeny drat do A1 a A2 na stykaci??? pac me se zda ze ty svorky jsou tam takove dost labilni pro obycejny drat, chtelo by to nejake koncovky asi ne?....
rastajohn
Zdar. Tak ty rezy co mam nahore jsem posral asi po 14 dnech, nedaly zrejme nizkou teplotu v noci. Hold 15°C je pro velke kytky snesitelne, ale rezy se v tom nerozjedou.
Tedka jedu cca 12.den 18/6 dalsi varku NYCD, fotky dam az budu prepinat, stejne nic noveho nejde videt :). Jinak teda teplota pri svetle je kolem 23°C a v noci nejak kolem 19°C. EC sem zvedal prubezne z 0,6 na 1,0.
Jo a delal jsem novy rozvadec tak ho zitra zapojim. Dalo mi to cca 4 hodky to smontovat... Tak zatim

edit: Tak rozvadec je zapojeny, vse facha zatim jak ma. Cerpadlo jede 1minutu a 5 minut je vyple. Mam 60W cerpadlo, tak to za par let nejakou tu stovku usetri a navic uz ten cyklovac mam nachystany na vysokotlake cerpadlo, ktere zere taky nejakych 80W. Ofuky a odtah mam na rustu zaple do casovace s lampou, na 12/12 jedou jiz porad. Pekne to vsecko blika :). Jo a pojistka proti povodni taky jede. Mam vyvedeny drat pod jeden kybl co podpira jednu bednu a pri ponoreni konce dratu do kapaliny se rozpina obvod s cyklovacem a zasuvkou a tim padem i s cerpadlem.

edit2: Pro uplnost prikladam schematko a rozpis soucastek

Jistic 16A,B,1P
Vypinac 16A,1P
Plastovy rozvadec 3x12 modulu
CY 2,5mm2 pro zasuvkove rozvody
CY 1,5mm2 pro napajeni elektronickych modulu
CYSY 2,5mm2 pro privodni kabel
CYSY 0,75mm2 pro kabel ala sonda
CRM-2H/230V Casove rele pro cerpadla
HRH-1/230V Hladinovy spinac proti vytopeni sousedu
Zasuvky do modulu (ty byly ku.wa drahe)

Cela sranda vysla na necelych 5 litru. Naskakalo to zejmena diky elektronickym vecem a tem proklatym zasuvkam... No hlavne ze to priemava tak jak ma :)

Kdo by mel zajem tak mu postavim podobnou rozvodnu na miru...za nejakou tu naturalii :)
rastajohn
Tak druha varka NYCD uz vypada trochu k svetu. Vcera jsem ty nejvetsi zastrihaval, tak pockam jeste 2 dny az se z toho vzpamatujou a picnu tam 12/12.

PH 5,9+-0,1
EC 1,0+-0,1
Teplota: den cca 25, noc cca 19
Dnes dostali papani uz bez korenaku. 1ml A+B, 1ml Enzymy, 1ml ATA-XL, 0,1ml ATA-clean, zatim jeste HNO3

Na foteckach malinko zloutnou, no nevim jak bych jim mohl pomoct vice :)

Posledni fotka zachycuje domaciho hlidaciho medveda.

Tedka jsem se sekl trosku nad teorii o pH
Vlozim do prispevku maly postreh pro zvidave...

Vite proc pH klesa po pridani kyseliny?

Kdyz nalijem do vody kyselinu dusicnou stane se toto
HNO3 + H2O → (aniont)NO3 + (kationt)H3O
Ty vyse uvedene kationty se jmenuji oxoniony.
Protoze pH(potential of hydrogen) je záporně vzatý dekadický logaritmus aktivity oxoniových kationtů (laicky receno cim vic oxonionu v roztoku je, tim vetsi je jejich aktivita) tak tim mensi je pH.
Naopak pH zvetsuji hydroxilove anionty OH-. Proc?
Protoze soucin koncetraci obou iontu je KONSTANTNI, cili pokud uvolnime nejakym zpusobem do roztoku anionty, tak na ukor oxoniovych kationtu, cili se zmensi "dekadicky" exponent a ponevadz je pH podle definice záporně vzatý dekadický logaritmus tak se zvysi pH.
No neni to parada... kdo toto vymyslel...

Vice na pH
a na HNO3
Hlava
....jo to je ta pacicka toho drobecka co mate ?? :p: hehehe , pak smazu ...sory
rastajohn
jojo :). Je trenovany hlavne na trhani lidi v cernych kombinezach a uniformovanych osob :)
rastajohn
Prosim vas, dneska se mi uz druhy den po sobe resetovali DIN hodiny. Nestalo se to nekomu? Nevite cim by to mohlo byt???

edit: je to vykyvem napeti v obvodu. Reseni je umistit vhodne do obvodu RC clen nebo varistor. Cekam na odpoved od vyrobcu hodin a cyklovace jake hodnoty RC pouzit. Potom upravim schema podle pouzitych soucastek.
rastajohn
Zdravim vsecky. Jsem na 11.dnu 12/12 a kyticky zacinaji zloutnout od vrsku.
pH je 5,8 a nelita nijak moc
EC 1,22-1,3 ( Micham 1ml AB,1ml ATA-XL,1ml Enzymy,0,1ml ATA-clean,k.fosforecna)
Teplota ve dne 25°C, v noci 19°C.
Koreny jedou o 106 a jsou zdrave.
Lampa je tak 40cm nad kytkama.

Nevite what went wrong? Nevim jestli jim mam prisolit(nebo dokonce odsolit)... Ale pockam na rady prvni...

edit: Jo to pletivo jsem dal do prd... pac mozna to je taky tim. Ty draty jsou plne olova a zloutnout to zacalo, az kdyz jsem ho tam dal... No uvidime

edit2: Jo a taky budu davat 2 ml Enzymy podle tabulky. Mozna tak spatne zerou kvuli nedostatku enzymu, daval jsem jim polovicni davku.

edit3: Minule pomohlo zelezo, ale nechtel jsem jim ho davat, pac dela sediment v roztoku a ucpavaji se trysky potom. No ale stejne jsem koupil dneska herba-feron a udelal jim postrik. Nic jineho me uz nenapada. Chlastaji vodu a hnojky nezerou moc, EC je stabilni tak na 1,2...

keywords: zloutnuti, chloroza, nedostatek zeleza, zelezo
rastajohn
Tak po dvou dnech kury herba-feronem se kyticky zase zacinaji zelenat. Myslim ze vsecko dozenou...pac NYCD roste i kdyz kvete jak je znamo :). Dal jsem par panaku HB do roztoku a jinak 2x denne postrik. Jeste par dni budu na postriku a budou jako nove... Minuly NYCD mi taky trpel chlorozou...
Jedina vec ktera me napada ?proc? tak bych rekl ze v aeru je mistni pheno NYCD nachylne na chlorozu... jinak si to fakt nedokazu vysvetlit.

No a jeste kamos mel v amazonu taky ty same rezy a taky mu to totalne zbelelo. Nedaval tam zadne zelezo a asi za 14 dni se kytky samy od sebe zase zelenaly...
rastajohn
Zdar all.
Prikladam nekolik fotek ze 33.dne kvetu. Kytis kupodivu nerostou moc do vysky, ale rozvetvily se pekne a navic maji jeste mesic cas, tak uvidime co udelaji.
pH stabilni na 5.8, EC drzim na 1.6.

Tech divnych listu si nevsimejte :) to jsou pozustatky z chlorozy. Vetsina listu je tmave voskove zelenych.

rastajohn
NYCD 45.den 12/12. pH 5.8, EC 1.7-1.8. Zacina to kynout...
rastajohn
jeden close-up jedne palicky... vic uz muj 12-55 objektiv nezvladne :(.
\\\ doporucuju zvetsit ///
hlavolampolska
citace:
Původní příspěvek od rastajohn
jeden close-up jedne palicky... vic uz muj 12-55 objektiv nezvladne :(.
\\\ doporucuju zvetsit ///


hi,

mas to docela pekne ale ty kytky jsou fakt nejaky maly .......

ji jinak ten alphawolfram funguje na bing.com to uz od nich koupil microshit asi tak pred pulrokem


v cem vidis zasadni chyby? nebo co se nepovedlo ?
rastajohn
zdar. Nepovedlo se to, ze kyticky hned po prepnuti chytla chloroza, je to zdokumentovany vsechno vyse v tomto trydu. Proto se asi tak malo vytahly. Otazka "proc je chytla chloroza?" je pro me stejna jako "kdo byl Jack Rozparovac?"...posledni co me tak napadlo je, ze jsem jim nenechaval odstat vodu...

No ale nicmene momentalni vyska je uplne stejna jako minule u UPP. Chtelo by to tak o 20 cisel vic no... aspon nebude jebacka se spodkama :)
rastajohn
nemohl by nekdo poradit jak casto menit vybojku? Ta 600W HPSka se mi zda, ze po roce nejak malo sviti...
rastajohn
Ted jsem vykoumal supr vychytavku na dalsi kolo.
Ponevadz muj box ma pudorys 1.2x1.2 m coz dava obsah 1.44 m^2, prechazim na Vertical scrog. Podle mych presnych propoctu, pokud do boxiku umistim pletivo tvaru valce o vysce 1m a o prumeru 0.80m pak bude plocha podle Q = 2πrh = 2π(0.8/2)x1 = 2.51m^2... Rezerva mezi lampou a pletivem bude 40cm (10 cm rezerva pro palicky) a nejmensi vzdalenost mezi pletivem a stenou boxu bude 20cm a to prave ve ctyrech mistech... Genialni plan :)
rastajohn
Mala vychytavka. Na prosviceni spodku 2x36W osram fluora...
Zazraky od toho necekam, ale kazdych 10 gramu dobrych ne? ;)
Scott
Zdravim :)

Máš to hezky i když jsou trošku menši, tak se to alespon pekne prosvetli a budou to keřičky palic .... Jinak u tech 2x36W nevim jestli každych 10g dobrych spiš každý gram dobry :) jinak nevim jak je to stou odstatou vodou u hydrosystemu ale ja odstatou nepouživam jen čerstvou a to do všeho ...

At se dari .
rastajohn
Tak kytis jsou tak 6 den o suche vode a 3 dny jeste budou. Kosim na konci 63.dne.
SaMoLeBKa
Zdar, ohledně toho plánu to by mohlo být super pokud by se ti pěkně podařilo tu síť pokrýt, alternativou by byly 2 patra kytek od země do pulky a od pulky navch třeba, samozřejmě v aeru že jo.

jo doufam že do toho pudeš!!!!
rastajohn
Todlencto je posledni grow s timto Set-upem. Pak cca mesic pauza kvuli stehovani.

No a jinak tak predbezne: dalsi grow bude v HB XXL. Rust na 2x250MH a kvet na 2x600HPS. Jeden system bude tady to aero, uplne stejne a druhy system bude v tech samych bednach, akorat ze bude mit vysokotlake rozvody a mlhovaci trysky, taky samo ze jine cerpadlo. Dohromady tam bude 24 kytek a na obou systemech zkusim ten V-scrog. Equipment uz mam, jenom s mistem je zatim problem...
rastajohn
Tak jsem to nechal jeste chvilu zjedovatet a po cca 12 dnech flushe setnul. Minule kdyz jsem jel NYCD tak vubec nebyl tak olepeny jak tedka... bylo to tim ze mi prerostl a u blizko u lampy byla pak vysoka teplota.

Posilam par fotek s evergreen meritkem :)
rastajohn
more beatiful buds mon...
rastajohn
konec prehlidky drazi pratele...
BigBrothers
Fakt krásný, líbí se mi jak sou pěkně nizoučký. I LIKE NYCD.

Dobrou chuť

K4YOU
rastajohn
tak tedka to vazi neco okolo 420g, ale pocitam s tim ze 390g bude konecny vysledek...neni to jeste uplne koseer.

spodni fotka je close-up... vypada to jedovate. Radsi si to zaramuju a nebudu to hulit... :)
pecoš
hmmm pěkné


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma