Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problém s mojím durbánkom,pomožte prosím , třásněnky ?? - Klikni zde pro originální téma
am.bully
Mohol by mi prosím niekto poradiť ,ako by sa dalo pomôcť rastlinke?Nemám s tým velké skúsenosti.Je treba oddeliť ju od ostatných rastlín? dík moc
hlavne se zbav tech svilusek,mas to brutalne napadeny,do tydne ti to sezerou.
am.bully
čo by bolo nato najlepšie na tie svilusky?
omite,svilustop,odvar z tabaku:-),zajdi do zahradnictvi,poradi ti.me se osvedcil omite.
am.bully
momentálne mám doma len ten tabak :) ,má sa to s tím odvarom postriekat alebo poliať?
Chroust
svilusky ziji na spodni strane listu kde vysavaji ziviny a chloroform, proto ty bile tecky... byt tebou postrikam spodni stranu listi ;) GL v boji:flamer:
no funguje to,ale nemusi to zhubit vsechny mrdky.hele,dej zhruba 4cigara,nebo stejne mnozstvi tabaku na litr vody a povar 2minuty.nech to vychladnout a postrikuj tim kytku jak to pujde,cim casteji, tim lip(samozrejme nejvic ze spodu lisu,ale stonek a horejsek listu taky).muzes je taky ve vane osprchovat.ten tabak zabira a vlhkost je vseobecne nepritel svilusek,ale radsi si zajdi v pondeli do zahradnictvi,baumaxu,hornbachu a ja nevim kam jeste a kup ten omite.davkovani je snadny a ucinkuje spolehlive a za par korun.jinak jsem dnes vysal hruby mnozstvi a po chloroformu ani pamatka:-),skoda.
am.bully
Dakujem moc za rady! Dostáva zatial tabakové sprchy a zajtra pojdem zohnať ten omite,snad sa z toho skoro dostane. :-)
Dooku02
to am.bully : me se osvedcil Nissorun 10WP, likviduje vsechny vyvojovy stadia krom dospelejch, ty sou sterilni a za par dni pojdou vekem , navic pusobi preventivne po nejakou dobu cca 50 dni, kamos zase pouziva Talstar, ale nezbavi se jich nikdy uplne.. vzdy je lepsi postrikat kytku co nejdukladneji i ze spoda listu, proste aby to z ni teklo GL :)
jestedman
určitě ji dej do karantény. nevim kde vidíte svilušky, podle mně to je plíseň
Svilušky to jsou na 100%, koukni se ze spod listu pod lupou budou tam vidět vajíčka. Plíseň možná ale spíš bych to viděl na přelití.
Mě se osvědčil biooil ale postřik se musí opakovat někoikrát nezničí totiž vajíčka takže po tejdnu až se vylíhnout postřik opakovat.
Biooil je bio takže žádná chemka, každopádně pokuď tam nemáš palice mužeš nasadit i nějakou tu chemku třeba omite.
Až budeš aplikovat postřik dbej na to aby jsi kytku postříkal celou hlavně spodky listu. Pokuď to máš v květináči tak udělej roztok do kýble a kytku v tom celou vymáchej.
Řešením mužou bejt aj predátoři nebo berušky.
Do biooilu je vhodný přidat pár kapek jaru jako smáčedla.
grizly
Cau,mas tam trasnenky prdlajs svilusky.bohuzel je tam mam taky...
am.bully
Caute, bol som tu v jednom grower shope :),ale tam mi poradili zase niečo iné: firma: Celaflor názov:Naturen Schädlingsfrei Neem , myslíte,že by to mohlo pomôcť? http://www.pflanzotheke.de/shop/exe...mpaign=standard
grizly
bio:http://www.greenhome.cz/katalog/462009
http://www.greenhome.cz/katalog/462016
http://www.greenhome.cz/katalog/462037


Biopreparáty jsou účinné v počátečních fázích napadení rostlin, nebo jako preventivní opatření. Pokud je už napadení kalamitní, biopreparáty Vám už nemohou spolehlivě pomoci. Na druhou stranu je jejich použití možné i těsně před sklizní, aniž byste riskovali kontaminaci sklizně chemikáliemi.



CHEM: http://www.greenhome.cz/katalog/462012
http://www.greenhome.cz/katalog/462013
http://www.greenhome.cz/katalog/462024

u tech chemek bacha na ochranou lhutu...
Dooku02
no ja nevim jestli bych chtel mit tesne pred sklizni na palicich olejnatej biool, ta mastnota jen tak nezmizi, na trasnenky asi nejlip mospilan, je to systemovej insekticid, takze pusobi dlouhodobe nebo Vertimec 1,8EC, ale ten je dost drahej, pusobi jak na svildy tak na trasnenky, rozhodne strikam max do 4 tejdne kvetu at uz chemkou nebo bioolem apd...
grizly
citace:
Původní příspěvek od Dooku02
no ja nevim jestli bych chtel mit tesne pred sklizni na palicich olejnatej biool, ta mastnota jen tak nezmizi, na trasnenky asi nejlip mospilan, je to systemovej insekticid, takze pusobi dlouhodobe nebo Vertimec 1,8EC, ale ten je dost drahej, pusobi jak na svildy tak na trasnenky, rozhodne strikam max do 4 tejdne kvetu at uz chemkou nebo bioolem apd...



biool jsem pouzil pred dvema dny a pohoda ucinost velmi dobra i na docela slusne zamoreny kytky...olejnatej?no je to spis takove mleko...a pokud to ma pred slizni tak je lepsi to zkosit....nikomu to nevnucuju!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma