Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
návrat ke kořenům - Klikni zde pro originální téma
Kuči
Naše dnešní globální krize je závažnějsí než všechny předešlé a její řešení bude o to drastičtější. Navrhuji, abychom určili rostlinu za organizační model života v dvacátém prvním století, tak jako je počítač dominantním mentálně-sociálním vzorem konce století dvacátého a jako byl parní stroj vůdčím konceptem století devatenáctého. To znamená, že se musíme v čase vrátit k modelům úspěšným před 15 - 20 tisíci lety. Až se tak stane, budeme v rostlinách spatřovat potravu, obydlí ošacení a parametry vzělávání a náboženství.

Toto je citace z jedne knihy, která mne velmi upoutala. Zdá se mi velmi silná a pravdivá. Možná by bylo k zamyšlení, jak by to vypadalo nadále, kdyby se toto vyplnilo.

a dále další citace:

Bylo by trpkým překvapením, kdyby se zjistilo, že v historii lidstva vedlo pěstování marihuany k zemědělství obecně, a ke vzniku civilizace.

Pravidelný uživatel se považuje za střed vesmíru. Ale tato smršť pých se brzy mění v pokojnou, tichou, uklidňující blaženost. Univerzalita člověka je odhalena v plnosti barev a světla, jakoby vyvstala na pozadí zlatavého svítání....
Kuči
Hnutí rastafariánů je ukázkovým případem využití konopípro sakrální účely. Rastafarianstvi je silne spiritualni, avsak presahuje hranice nabozenstvi, pro sve cleny funguje navic i jako socialni, kulturni a polictická filosofie a v jejím stredu lezi koureni ganji- Rastove tvrdí ze ganja je lekjem lidu a bylinou moudrosti a duchovne to dokladaji biblí, podobne jako egyptsti a etiopsti koptove.
Kuči
v roce 1992 objevil W.Devane cannabionidu podobný neuropřenašeč produkovany lidskym mozkem, ktery ma biologicke ucinky obdobne ucinkum THC. Dulezitost techto objevu nelze plne podcenit. KOnecne mame vedecky dukaz toho, co si tolike kultury ve svete uvedomovaly po tisíciletí: že pouze nekolik rostlin na ZEmi je tak pritozene prijimano lidskou mysli jako konopi.Koncentrace Canabinoidnich receptoru v oblastech mozku vyhrazennych vyssim mentalnim procesum- pameti,poznavani, tvorivosti- je napadna. Zda se, ze konopi je specialne určeno k posilovani duse a tela. Je pak pouha nahoda, ze se prvni vystoupeni konopi na jevisti sveta pred 10 000 lety casove shoduje s prvni exploti lidske kreativity ve forme prvnich civilizaci? Nebo bylo prvni ovanuti nasi detske imaginace konopim tim chybejicim elementem v procesu probuzení vyssi mysli?
Kuči
Rostliny čerpaji ziviny jak z vláhy shora, tak i z pudy pod sebou. Z toho duvodu na ne nasi preci hledeli jako na zjevne prostredniky mezi nebem a zemi, a tudiz jako na dokonaly klic k bozskym mysteriim.
Mr.MEN
Tj tak s tímto snad nejde nesouhlasit:).

Jen bych tak doplnil že látka v těle která se váže na endogení cannabinodní soustavu a je podobná přímo THC je Anandamid :). Jen tak pro zajímavost:).

Mohu se jen zeptat z jaké knihy čerpáš?
Kuči
Velka kniha o konopí. Rowan Robinson .

Je v ni plno velmi zajimavych veci k pouceni, ta pasaz co jsi sem napsal, tu jsem zamerne vynechal kvuli obecnosti, ale kdyz uz jsi to nacal, tady to je ;-)



---> Anandamit podle slova Ananda, ktere v sanskrtu oznacuje blazenost. Dekuju za reakci, je videt ze tomu rozumis ;-)
Mr.MEN
Jo tu mám taky:). Můžu potvrdit že je to dobré počtení hlavně pro někoho kdo o tom nemá ani páru.

V tom případě ti můžu doporučit knihu "Konopí a konopné drogy - Adiktologické kompendium" z roku 2008. Je to hodně podrobná kniha o všem co se týká cannabis:). A hromada nejnovějších studií co se na toto téma dělalo.
Kuči
Díky za tip, snad ji nekde seženu!
Vadi mi ze se tyto studie ńikdo moc neuverejňují.


ani nevim co od tohoto tematu cekam. Snad alespon to, ze procteni pro vas nebude ztrata casu. Líbí se mi ty myslenky, z kterych by se mohl leckdo poucit, a plno dalsich by mohlo neco doplnit. Co lidi? ;)
SuperGrass_FM
Super, to moze byt fakt pravda opica (obrazne) sa naucila fajcit ganju a zacala rozmyslat a tvorit,ale preco po tom s tym prestala???
Mr.MEN
SuperGrass_FM: Trošku mimo mísu ne? Myšlenka byla úplně někde jinde.

První zmínka o konopí byla asi někdy před 12 000 lety. A první zmínka užívání konopí bylo asi před 5 000 lety v Číně:).
Ale samozřejmě asi ji užívali vždycky ale proč by to psali že:D. Některé kmeny ji měli jako lék na všechno.

Taky zajímavé je že v této době většinou ti kteří experimentují z halucinogeny a jinými psychoaktivními látkami. Jsou viděni společností jako trosky nebo prostě "feťáky". Ale ve sterých kmenech i indiánských byli právě šamani ti co experimentovali. Šamani právě užívali takové dávky až skoro omdleli aby mohli viděli bohy. Šamani byli považováni za skoro hlavu kmene bez jejich slova se neudělalo skoro nic. A podle výzkumu to byli nejzdravější a psychicky nejvyrovnanější lidi kmene :). Kvůli čemu to asi bylo:D.
MadEGG
Ja stim teda nesouhlasim.. podle me je to peknej blabol. Kdyz uz tak to opicë nehulila ale pojidala.. a kdyz uz tak lidstvo pokud vim prislo z afriky.. to jsme jeste byli opice.. a pak sli v podstate do celiho sveta. a cannabis pochozi z okoli pohori himalaje. Dle meho nazoru k rozvoji reci a kreativniho mysleni prispely halucinogeny jako obecne, ale koureni travy v te dobe teda rozhodne ne :D

Podle me to dopadne tak, ze za par let se demokracije zhrouti a nastane vice mene anarchie a cannabis se pak pravdepodobne opravdu stane rostlinou 21. stoleti. (akorad ze uz se nebude opakovat jeji mnohocetne vyuziti ktere platilo drive (myslim 17stoleti a nize), ale bude prave spis vyznam v jeji konzumaci v podobe koureni)

Jinak velka kniha konopi je sice hezka knizka, ale nemuzete to vsechno brat vazne a vse za 100% pravdu. To je jak kdyz date nacistovi na precteni my campf (sorry za chyby, nemecky neumim) a on se s celou knihou maximalne stotozni a bude tvrdit, ze je to svata pravda. Jedna vec je kourit travu, experimentovat s drogamy a cist propagacni materialy.. druha vec je zachovat si zdravej rozum a divat se na to s nadhledem :) peace

nebo-li: Ne kazde jablko z venci cervene bude vevnitr stavnate a sladke. ;)

Jo a jeste bych dodal.. indiani zili v souladu s prirodou.. v jejich zivote hralo velkou roli nabozenstvi.. a jejich bohove byly stelesnenim prave onych prirodnich subjektu. Jejich samani byly vybrani jedinci.. bud vyselektovani uz drive, nejakym jinym samanem a nebo spusobem, ze kazdy indiansky chlapec dostal v urcitem veku napit lektvaru ayuahuasca a po sleze byl rozpoznan novy saman. Proste rozpoznali prsychycky silneho a moudreho clovka, ktery by mel predpoklady na to vest svuj kmen. Ne ze by prisel borec, rekl ja budu samanem a dostal jakozto podle neho psychycky nejoodolnejsi jedinec pravo uzivat halucinogeny.. To fakt ne.

Mno a evropa zila materialisticky, lide odmitali vse, co si nedokazali poradne vysvetlit. Jejich spolecensky jedinou pripustnou drogou byl alkohol, ktery jim pomahal vyporadavat se se svimi dennimi storostmi a jit tak dal stavet se starostem novym. Mno proste rozdily v kultarach byly rapidni a proto je to dnes tak, jak to je. Kultura biliho cloveka je proste jina. JE to dany aji hodne nabozenstvim.. krestanstvim. KDe vlastne kristus promel vodu ve vino a podobne.. takze asi tak :)
Kuči
Musim souhlasit s MAdEGG: vse se neda pripsat ,marihuane. Obecne halucinogenum by znelo lepe a ne tak samolibe.
Velmi pekne jsi podle mne vystihl pravou pravdu.
Nemyslim ssi vsak, ze jsetli se jednou ke konopi vrati, tak to bude jenom koureni, co takhle obleceni? Je to velmi dobry a kvalitni material, kosmetika, jidlo.. koureni je sice fajn ale proc zahodit stonek, kdyz z neho udelas plachtu...
čiwě takový bláboly tady :teef:
ne, taky sem tu knížku četl v lavici pak mi ji sebrali :eek: viděl bych to asi jakože je to omezený - i když by někteří chtěli mít cannabis jako nějakou superduperextra rostlinu je pravda že se dá nahradit kdejakym plevelem a neni to až tak úžasný. ty knížky sou moc jednostranný prostě ;) takovymhle přecenováním trávy by sme taky daleko nedošli :D rozhodně je mnohostranná bylina a v určitejch věcech nenahraditelná ale prostě všeho moc škodí a svět přírody se skládá i z jinejch dobrejch věcí

btw indiáni a ayahusca? záleží jestli máš na mysli severoamerické tak určitě ne :teef:

"dostal v urcitem veku napit lektvaru ayuahuasca a po sleze byl rozpoznan novy saman" lol to je moc zjednodušený...

"Mno a evropa zila materialisticky, lide odmitali vse, co si nedokazali poradne vysvetlit. Jejich spolecensky jedinou pripustnou drogou byl alkohol" tyjo aby ses nedivil heled. takovej mák na poli byl je a bude, třezalka nebo mochomůrka taky, v každý době se našlo lidí co to zkouší akorát od určitý doby cca 17 st. je jich mín no

co si budem povídat - halucinogeny by mohly přebrat zrno od plev ale to se nestane globálně nikdy a zkušení šamani existují i dneska, dokonce i na slovensku ;) taky neni problem sehnat dneska nějaký shitový dmt z internetu a některý šamánci se oddaly obchodu - co k tomu říct? v každý době se dějeněco bláznivýho a zdravej rozum je důležitej si udržet
MadEGG
No prave to se vyuzivalo hlavne driv. Dnes se k tomu vraci, ale neverim, ze to zacnou vyuzivat poradne. To se driv zhrouti system a lidi pak budou vsude jenom hulit, chlastat, fetovat, krast a delat bordel.. mozna je to trosku psycho nazor, ale podle me nejvetsi hrozba padu demokracie. A uz ted extremismus v demokratickych zemich stoupa.. tak nvm no. :/

2respect flowers: mel jsem na mysly jihoamericky.. Mno pro ne je to neco jako zkouska dospelosti. Nekdy saman za sebe sveho nastupce vybira sam, nekdy se vyselektoval prave po takovychto zkusenostech. Na severu ameriky nvm jak to delaly.. ale myslim, ze to bylo podobne. Bud saman spojeny s duchy mel sen ci jinou predtuchu o budoucim nastupci, nebo kdyz zemrel a nastupce vybran jeste nebyl, tak se vybral nejak takhle. Vetsi podrobnosti neznam. Ale proste pak poznali, jestli ma jedinecny dar se pod vlivem tranzu "spojit s duchy a prinest poselstvi" ci nikov. Ne kazdy to dokazal.

Jinak k tem dalsim rostlinam tady u nas: mno muchomurky sice byly, aji lysone i mak, ale kdyby to dotycnej bral a nekdo na nej prisel, tak skonci na hranici. A v dobe kdy by jeste neskoncil na hranici, tak by musel zit mimo mesto, mimo spolecnost. PRoste byly lidma odsuzovani odjakziva. Mak v nasi normalni spolecnosti vyuzivali jako na psychyku ucinnou latku max. tak,. ze kdyz decko moc rvalo, tak ho dali s kolibkou do makovyho rozkvetliho ci dozravajiciho pole a decko se sklidnilo a usnulo. O jinym takovym vyuzivani mezi normalnimi lidmi teda nvm.

Jo a k te trezalce: Bylinkarky byvaly tez casto oznacovany za kacire a carodejnice, takze i tohle bylo dosti potlacovano spolecnosti. Prave tyhle bylinkarky znaly casto i halucinogenni a podobne rostliny. Ve mestech celkem nepripustne.. mimo mesto takovi jedinci byli a prosti lide si knim jeste pred inkvizicemi chodily pro rady. Jak prisli inkvizitori, tak se jim to tezce vymstilo.. lidi si to o nich povedeli, az se to dostalo k dane svetske svini ktera je narkla z kacirstvi.. mno proste shit :/ Ale mas pravdu, i tady takovi byly ;)
Mr.MEN
Ale určitě musíte uznat že rostlina podobná konopí není:). A s těmi všemi využitím co má konopí také není. :) Tak že je nenahraditelná. :)
MadEGG
je nahraditelna vice rostlinama.. hodne podobna je treba kopriva. nejvetsi plevel co zije na prochcanych mistech a pritom vhodna k mnoha vyuzitim. Akorad teda nezhuluje :))
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od MadEGG
je nahraditelna vice rostlinama.. hodne podobna je treba kopriva. nejvetsi plevel co zije na prochcanych mistech a pritom vhodna k mnoha vyuzitim. Akorad teda nezhuluje :))
Hmm tak ty máš asi stejný názor i na to že je nahraditelná hromadami prášků že:D. Ale nikdo nevidí že ty prášky ti udělají větší bordel než tu nemoc co leči. Podobné je to i u ostatních rostlin. Konopí má taky velkou výhodu v pěstování protože se nemusí moc hnojit je odolná vůči škůdcům dorůstá až 4m a můžeš jí na jednom místě pěstovat do nekonečna a technická taky nezhuluje:D. Ono to má všechno velkou souvislost protože před tím než byla kriminalizovaná tak její pěstování bylo levnější než cokoliv ostatního. Po tom opravdu její pěstování zaniklo. Protože byla zakázaná celkově, žádné technické pěstování před tím nebylo.

A příbuzný konopí je chmel (Humulus lupulus) jen tak mimochodem.:)

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
viděl bych to asi jakože je to omezený - i když by někteří chtěli mít cannabis jako nějakou superduperextra rostlinu je pravda že se dá nahradit kdejakym plevelem a neni to až tak úžasný. ty knížky sou moc jednostranný prostě ;)
No když je ta knížka o tom tak co jiného tam asi bude že:D. I tobě doporučuji si přečíst "Konopí a konopné drogy" to zas není tak jednostranné.:)

EDIT: Tj dám až to dočtu má to 500 stranek. Tu je Obsah.
tohle neznám jen z doslechu. mezitim se "zjistilo nebo upravilo pár jiných faktů" prej taky... jesi to máš můžeš sem dát nějaký zajímavý infa což ;)
MadEGG
2mr.man: Prasky jsou prasky, rostlina je rostlina. Ale i ty prasky se z neceho musi delat, ze.. ale muzou byt ruzne.. muzou byt vyhradne synteticke, muzou byt vyrobeny i z ruznych extraktu z rostlin ktere jsou pro vetsi ucinnost kombinovany s jinymi extrakty, atd.. proste moznosti je hodne. Nejsem zrovna farmaceutik, ale i tak vim, ze slovo prasek nemusi hned znamenat sracka. Prece jenm 50ty leta a era komunismu jsou uz pryc, ze jo :) Jinak nahraditelna jsem nemyslel tak, ze ji mame vymitit ze sveta, protoze ji muzeme nahradit. JMa tady svoje misto a je soucasti rovnovahy a co se tyka leceni je urcite hur nahraditelna. Kazdopadne jsem to myslel spis tak, ze marihuana nespasi svet. Chapes? Ze existuji i jine rostliny, ktere nam mohou dat to, co nam dava konopi. Akorad to mozna nebude uplne stejne a asi to bude rostlin ponekud vic. Mimochodem v dnesni dobe vedci jeste prd vi, co vsechno se da cannabisem lecit. Je to jenom jedna spekulace za druhou, jedno vedecka studije vyvracujici druhou. V dnesni dobe se pouziva jen jako doprovodny lek a podobne. A antibioticky ucinky.. tak tech ma x rostlin.

Jinak jo vim otom, ze chmel je tez pribuznej. Da se na to konopi i roubovat. V holansku roubujou brko na chmel a pak z toho vari pivo.. pokud se nepletu. A sorry, mozna kopriva neni primo pribuzna. Spis by bylo lepsi slovo podobna. Ikdyz i pribuzna by mozna slo. Ale teda mnohem vzdaleneji nez chmel. Jde ale spis o to vyuziti.. z koprivy se tez daji delat latky (ale asi ne tak kvalitni),provazky , leky.. proste vyuziti je hodne.

A on ten chmel obsahuje i podobny, tlumici latky jako brko. Proto se chmel pridava i do cajovych smesi a leku podporujici spanek. Jinak za latinsky nazev te chvalim, alspon neco noveho a zajimaveho jsi prihodil :)

Jinak souhlasim stim, ze je to multifunkcne vyuzitelna rostlina. Slovensti zemedelci uz ji maji napriklad povolene pestovat. :) Pestovani je hodne snadny.. vyroste temer kdekoliv a co se tyka ucinnych latek, tak je to rostlina snadne se adaptujici. Takze cim dele na jednom miste po generace roste, tim vice se ji dari. Tyka se i obsahu ucinnych latek. Ale bohuzel v dnesni dobe je v evrope vyuzivani minimalni.. spis se jedna o zneuzivani.. ikdyz nam to dela dobre, spolecnosti je to celkem prd prospesny :) Asi tak bych to videl. Ale to neznamena, ze jsem proti uzivani. Nevadi mi to a proti rozhodne nejsem. Jen se na to snazim divat z realneho pohledu bez ruzovych bryli ;)
Mr.MEN
Myslel jsem to tak že proč nahrazovat.:) Knihy a všechno okolo atd. je proto že si o tom lidi myslí to co si myslí "droga" že:). Tohle všechno to má změnit aby byl svět aspoň o trošku lepší než je teď. Všechno se dá nahradit, ale proč?
Třeba kdyby to nebylo kriminalizované tak by Ford (Ford Hemp Car) mohl rozjet výrobu svých konopných aut:) které jezdili na palivo z konopných semínek:) tím pádem by nemuselo být až takové globální oteplování, ale protože jim to tehdy bylo docela u prdele:D tak by to asi dopadlo stejně.:D Ale jaká rostlina má svoje auto:D.

Ale třeba zajímavost je že hektar konopí umí nahradit myslím 4 hektary stromů na papír. Když si přepočítáš že jeden strom aby se z něho mohl udělat papír roste 10let a konopí ti vyroste za 5 měsíců tak je to docela maso.

Konopí přece nemůže vyřešit všechno, ale je řešením na mnohé problémy dnešní doby:).


EDIT: Co myslíš že chtěl vždycky Robert Nesta Marley, peace-love-ganja.
MadEGG
2mr.men: Droga si to nemysli. Mysli si to ti lide kteri maji v sobe nadseni z te drogy. Vytvorili si kni neco jako lasku a proto ji haji jak jen to jde. A to ze uz to obcas presahuje meze logiky a reality uz nevidi.

Jinak mno to auto by mozna vyrobit slo. Ale nvm nvm, jakou dlouho by ten motor vydrzel fungovat, atd, atd.. mozna by se to ani nevyplatilo. To uz je takovy polemizovani. Co by kdyby. Kdyby byly v prdeli ryby, nepotrebovali bysme rybniky.. ze jo :)
Kocour
No, on je myslim hlavni problem ve velkem zajmu ropnych konglomeratu,
aby se auta na alternativni pohon nevyrabely.
Videli jste nekdo dokument ''kdo zabil elektromobil'' ?
Toto neni zadna konspiracni teorie, ale zdokumentovany fakt.
Jsem moc rad, ze zasrana GM zkrachovala, patri jim to, tem hajzlum.
Uz v roce 2000 GM vyvinula ''electro vehicle'' EV 1.
Ale vsechno to bylo jen na oko, aby ucpala hubu lidem co se bourili proti
ropnemu monopolu a kteri vedeli, ze jde vyrobil alternativu.
Po nejake dobe ulaceni hlavy z GM rozhodly, ze se to nevypalti i pres
to, ze o tento automobil byl obrovsky zajem a nechali vsechny az na
par vyjimek bezmilosti sesrotovat.
A neni se cemu divit, protoze zasoby ropy se odhaduji na neco pres
3 triliony dollaru.
I s nejnovejsim elektromobilem Volt, se GM zdrahala na trh.
Ale diky obrovskem tlaku verejnosti v poslednich par letech jim nic
jineho nezbyva.
Kuči
Velmi děkuji všem kdo se teto debaty učastní. je to sice obracení porad te same hliny, ale kazdy to vidi jinak, za což jsem rád,
Dle meho marihuana svadi velky boj s ropou, lide co na rope vydelavaji, cítili ze jim konopi dýcha na záda. nyni tyto firmy krachuji, coz si myslim ze je dobre, protoze konec znamena i zacatek. Uvidime co se bude dít dál.

Má jeste nekdo nejake info o tom jak to s dnesni krizi a automobilkami vypada?
citace:
[i]
Má jeste nekdo nejake info o tom jak to s dnesni krizi a automobilkami vypada? [/B]


s autama? vse je v poradku. vyvoj spalovacich motoru vsele bezi dal. ropy je pokokot {nova naleziste v gronsku, aljasce a brazilii} neni se ceho bat alernativni posunovatka sou v nedohlednu a to diky absolutni nefektivnosti oproti spalovacim motorum, auto na stlacenej vzduch byl jen blbej ftip a mercedes uz prestal tvrdit ze od roku 2012 nebude delat jedinej spalovaci motor. naopak zacina zlata era automobilismu, znovu se delaj kary s velkejma objemama a vykonama.
silny automobilky nepadnou, maximalne zmenej majitele.
Mr.MEN
Mad Lion: Tak to je v prdeli:D.

Jsem nějak dlouho nevěděl co je vlastně za problém spalovat fosilní paliva. Ale ono je to v celku prosté. Před mnoha lety když naše planeta vznikala tak byla bez života ve vzduchu tuny CO2 planeta rozpálená jak prase atd. Ale ono se to tak všechno vykoumalo že stromy všechen ten sajrajt ze vzduchu vycucali do sebe a pohřbil hluboko pod zem. No a nějací koumáci za pár milion. let přijdou začnou se vrtat v zemi a najdou opět ten sajrajt:D. Začnou z toho dělat benzín a začnou ten sajrajt který způsobil to že před těma mnoha lety tu nic nežilo vracet z5 do vzduchu. Tím pádem si děláme obří skleník který nás všechny za pár desítek let upeče:). Ale to je všem nějak u prdele:D. Všichni si vesele jezdí dál:D. Uhelné elektrárny ročně vrací tuny CO2 a taky je to všem jedno:D. No ještě že tu jsou Greenpeace :).

Proto taky vznikl film HOME

http://www.csfd.cz/film/253641-home/

Konečně už můžu někam dát ty odkazy, jinak je to myslím i na YouTube.com ale v anglickém znění.
citace:
Rapidshare.com - HOME (Domov)

http://rapidshare.com/files/244585848/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part1.rar
http://rapidshare.com/files/244830199/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part2.rar
http://rapidshare.com/files/244867737/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part3.rar
http://rapidshare.com/files/244934041/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part4.rar
http://rapidshare.com/files/246759781/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part5.rar
http://rapidshare.com/files/246782581/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part6.rar
http://rapidshare.com/files/246979900/Domov.2009.AC3.DVDRip.XviD.CZ-UniQue.part7.rar
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
Mad Lion: Tak to je v prdeli:D.

Jsem nějak dlouho nevěděl co je vlastně za problém spalovat fosilní paliva. Ale ono je to v celku prosté. Před mnoha lety když naše planeta vznikala tak byla bez života ve vzduchu tuny CO2 planeta rozpálená jak prase atd. Ale ono se to tak všechno vykoumalo že stromy všechen ten sajrajt ze vzduchu vycucali do sebe a pohřbil hluboko pod zem. No a nějací koumáci za pár milion. let přijdou začnou se vrtat v zemi a najdou opět ten sajrajt:D. Začnou z toho dělat benzín a začnou ten sajrajt který způsobil to že před těma mnoha lety tu nic nežilo vracet z5 do vzduchu. Tím pádem si děláme obří skleník který nás všechny za pár desítek let upeče:). Ale to je všem nějak u prdele:D. Všichni si vesele jezdí dál:D. Uhelné elektrárny ročně vrací tuny CO2 a taky je to všem jedno:D. No ještě že tu jsou Greenpeace :).

Proto taky vznikl film HOME

http://www.csfd.cz/film/253641-home/

Konečně už můžu někam dát ty odkazy, jinak je to myslím i na YouTube.com ale v anglickém znění.


jo, to sem videl asi pred dvema tejdnama. mam pocit ze k tomu dou stahnout titulky. hezky zabery. pekny. ale ze by me to nak omracilo...

rikas ze CO2 davame do obehu spalovanim, to je asi pravda ale v jaky mire?
nedavno sem cestou autem videl billboard na kerym bylo ze 80procent CO2 ma na svedomi chov skotu. at sou prej lidi vegetariani. pak si vyber kerejm ekologum verit, hehehe

mimochodem tebou vychvalovany greenpeace sou proti staveni atomovejch elektraren, coz v nasich podminkach znamena uhelny elektrarny. vono tu moc silnejch rek na hydroelktrarny neni, vetrna a slunecni energie je hipizackej nesmysl a more na pribojovy elktrany nemane...
Mr.MEN
Mad Lion: No jestli si to viděl tak to tam přesně popisovali proč je to tak.

No Greenpeace spíš jsou proti stavění nových elektráren než že by byli proti atomových elektráren. No s těma slunečníma a větrnýma nemáš pravdu teď to právě zažívá boom. Ale je zase pravda že jsou nejméně výkone ze všech obnovitelných zdrojů. To zase jo.

Ono jestli se to nezmění a budeme se pořád chovat stejně. Tak je úplně jedno kdo si co myslí pocítíme to všichni stejně na celé planetě tak nebo tak.
vsechno sou to jen teorie. rope vdecime za to co sme, kam sme dosli. i za tohle placani na netu...

no pokud vim tak prave greenpeace sou hodne tvrde proti provozu Aenrgie...
a bouzel vetrnicky ani solarni panely si obvykle nevidelaj energeticky ani na svoji vyrobu...

ted na doporuceni clanku na DF stahuju tohle

http://www.csfd.cz/film/228783-az-d...-the-oil-crash/
xpapousek
2MedLion: no nvm, jak moc se zajimas o automobilovy prumysl, ale myslim ze silny auta jsou na ustupu a pomalu straceji odberatele. Uz se tolik nevyvijeji, moderni je sterit. K tem alternativam, ono to jde porad dopredu, toho se nebojim, myslim ze uz to neni ani tak daleko, aby se to vypaltilo a az to za nekolik (desitek) let prijde, tak to zadnej ropnej kartel nezastavi, penize hybou svetem a az to bude levnejsi, tak se to proste bude prodavat. Myslim ze se toho dozijes, ale ty stejne budes jezdit ve svim terenaku z 2. svetovy (bych te na nej tipnul :) )

Myslim ze tady neni nastolenej liberalizmus v tom pravim slova smyslu. Autombilisti by porste meli plati tolik, kolik ostatnim berou, oproti tomu je nejaka ekologicka dan smesna. Proste internaliace externich nakladu na 100procent. Kdyz uz tady jednou mame ten kapitalizmus a vsechno se prepocitava na penize, tak hezky vsem stejnym metrem!!!


Jo a solarni energie neni zadnej hypizackej prezitek! Videl jsem sumy co firmy jako IBM sypou do vyvoje fotovoltaiky (to sou miliony dolaru). Ty kluci tam asi vedi, proc to delaj. Ucinost zpracovani svetla de kazdym dnem nahoru. Cetl jsem, ze fotovoltaickej prumysl vykzuje stejne (a v nejakem ohledu i lepsi) charakteristiky jako pocitacovej prumysl na svojim zacatku. Kdo bude novy Bill? Uz ted je pozde nakupovat akcie...

Jo a to CO2: To ses asi prekouk. Skot vypousti metan, kterej je daleko nebezpecnejsi sklenikovej plyn nez CO2 (ten je zase nebezpecnej jinak). Prej v Australii maji ovce hadicku v prdely a prdi do specialni nadoby. Takto nabyty plyn je zase dale vyuzivan :D Kdyz tohle kamos vypravel a byli sme uz trochu pod vlivem one kouzelne byliny, tak vam muzu rici, ze sme se radne nasmali a tema nam jeste nejakou chvily vydrzelo :teef:
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
2MedLion: no nvm, jak moc se zajimas o automobilovy prumysl, ale myslim ze silny auta jsou na ustupu a pomalu straceji odberatele. Uz se tolik nevyvijeji, moderni je sterit. K tem alternativam, ono to jde porad dopredu, toho se nebojim, myslim ze uz to neni ani tak daleko, aby se to vypaltilo a az to za nekolik (desitek) let prijde, tak to zadnej ropnej kartel nezastavi, penize hybou svetem a az to bude levnejsi, tak se to proste bude prodavat. Myslim ze se toho dozijes, ale ty stejne budes jezdit ve svim terenaku z 2. svetovy (bych te na nej tipnul :) )

Myslim ze tady neni nastolenej liberalizmus v tom pravim slova smyslu. Autombilisti by porste meli plati tolik, kolik ostatnim berou, oproti tomu je nejaka ekologicka dan smesna. Proste internaliace externich nakladu na 100procent. Kdyz uz tady jednou mame ten kapitalizmus a vsechno se prepocitava na penize, tak hezky vsem stejnym metrem!!!


Jo a solarni energie neni zadnej hypizackej prezitek! Videl jsem sumy co firmy jako IBM sypou do vyvoje fotovoltaiky (to sou miliony dolaru). Ty kluci tam asi vedi, proc to delaj. Ucinost zpracovani svetla de kazdym dnem nahoru. Cetl jsem, ze fotovoltaickej prumysl vykzuje stejne (a v nejakem ohledu i lepsi) charakteristiky jako pocitacovej prumysl na svojim zacatku. Kdo bude novy Bill? Uz ted je pozde nakupovat akcie...

Jo a to CO2: To ses asi prekouk. Skot vypousti metan, kterej je daleko nebezpecnejsi sklenikovej plyn nez CO2 (ten je zase nebezpecnej jinak). Prej v Australii maji ovce hadicku v prdely a prdi do specialni nadoby. Takto nabyty plyn je zase dale vyuzivan :D Kdyz tohle kamos vypravel a byli sme uz trochu pod vlivem one kouzelne byliny, tak vam muzu rici, ze sme se radne nasmali a tema nam jeste nejakou chvily vydrzelo :teef:


jo s tim metanem mas pravdu. pardon. zamenil sem ho CO2.

ucinost solarnich panelu. jednou mozna, zatim porad ne dost velika. navic ne vsude proveditelna. neco sem slysel o naruseni klimatu na mistech kde toho postavili vic na jedny plose.

v evrope se sracky s malejma motorama prodavaj docela dobre ale stale bezi vyvoj silnejch motoru s objeme pres pet litru. co tak po praze koukam nestacim se divit kolik 63 AMG tady jezdi. v mim okoli ma mnoho lidi osmivalcovy auta. za posledni dobu vykon aut stoupa... vemem si napriklad vyvojovou radu M3 od BMW , mame tu 200 konovy etrici, 300konovy etricetsestky, 350konovou ectyricetsestku a ted to novy ma pres 400 poniku....
v americe uz jim taky doslo ze V8 v serii ma mit 500ps a ne 170 jako v devadesatejch letech...
a to sem nedavno videl v praze CL65AMG black edition {nakejch 700ps a 1200Nm} ale to uzavam je extrem. nastesti neni kazdej spokojenej s posunovatkama vod fauwe a sou porad lidi kery jezdit autem bavi a tak se nedaj opit 1.2HTPckem...

jo kdyz zacnes holit automobilisty tak pocitej s brutalnim narustem cen vseho. znovu rikam rope vdecime za moc.

jinak typnul sis spatne ja rad stary mercedesy a muscle cars do roku 70....
Kocour
The world's largest concentrated solar power plant has been in operation for 2 decades in the California Mojave desert. Nine plants with a total capacity of 350 MWe providing enough electricity to meet the residential needs of a city with 250,000 people (implying an availability of the power plant at full-load equivalent of approximately 2,500 hours).

Navic v Californii, chteji postavit jeste vetsi solarni elektrarnu o kapacite 500 MW.
Cina ma v planu postavit s.elektrarnu o obri kapacite 1 GW.
Coz je vice nez polovina vykonu jaderne elektrarny Dukovany.
Nic proti jedernym elektrarnam, to jen pro srovnani.

A mimochodem tvrdit, ze vyroba solarnich clanku je energeticky vice narocna, nez kolik vyrobi za celou dobu sve zivotnosti je obehrana lez.
Navic vyrobci garantuji vykon s.clanku na 25 let. (výkon panelů po 25-ti letém provozu nepoklesne o víc než 10%)

S neskutecny rozvojem nanotechnologie jsou s.elektrarny velmi slibnou technologii.
Jedna z mnoha veci, ktere vdecime NASA a ESA.

A to jsem tu nezminil jeste ucinejsi termosolarni elektrarny a vetrne maglev.

Co se tyce aut 4x4, tak je to jen moda a potraba ukazat se, ze na to dotycny ma. V Londyne je off-roadu, co nikdy nevideli teren jak much na hovne. Jeden z klicovych faktoru, je take jejich vysoka bezpecnost.
Nemam nic proti off-roadum, vzdyt napr. takovy electric-hybrid Hummer H3 je proste technologicky skvost, kam se hrabe Prius. :D
http://www.youtube.com/watch?v=gi72atZVc2I

I kdyz popravde me se vic libi Hummer H1. :sun:

Tenhle typek si doma predelal stary Datsun na elektromobil a zvysil vykon z 69 koni (petrol) na 300 (electric)
Jeho White Zombie na drag race nechava Corvetty a jine muscle cars daleko za sebou. :D
Jenom diky tomu, ze elektromobily maji max. kroutivy moment hned jak seslapnete plyn.
http://www.youtube.com/watch?v=BrHXdM9f13k

Nezminil jsem se take o Tesle, Lightning 700 hps a Chevrolet Volt.

Mimochodem Honda a BMW jsou prukopniky hydrogen cars.
Jeden z prvnich prototypu byl postaven jiz v roce 1978 pro Jacka Nicholsona.
http://www.youtube.com/watch?v=lJVzySk0Pks&feature=fvw

A take prototyp pro Arnolda: http://www.youtube.com/watch?v=5V3Te4rA7Ok&feature=fvst
kocour> sem rad ze nestavis apriory proti Aelktrarnam, v nasich koncinach jediny spravny reseni, fakt nechci mit v dohledu zadny vetrniky...
ucinost solarnich panelu nejspis roste ale porad mi to prijde spis jako nouzovka v mistech kam nejde natahnout sit.
s altenativnich zroju se mi moc libi vyvoj pribojovejch elektraren a pak starej napad se prirozenym stoupanim teplyho vzduchu v dlouhy roure, ale to je naphled taky pekne hnusny...
offroady sou neco co zrovna nemusim, sem spis na silny limuziny.
mimochodem H3 a prius pro me teda zrovna nejsou klasicky priklady terenich vozidel. to spis mercedes G.
datsun... no kdyz to vicemen zadnej motor nemelo chapu ze to jezdi na elektriku lip, heheh {datsun se udajne musel prejmenovat kdyz chtel vstoupit na US trh pac to lidem prilis pripominalo vyraz deth soon}
vette v serie je chcipak, heheh
s tocivim momentem mas pravdu ale celkem slusne tenhle jev vyrovnava hodne silny preplnovani vysokobjemovyho V8. narust tociveho momentu mas taky kurevsky nizko a vykony sou diky siroke nabidce dilu skoro neomezeny. dragstery tridy top fuel mivaji pres 6000ps coz je za hranici moznosti pneumatik. i mnohem slabsi auta dokazou s motorem ve predu vyrazit z mista po zadnich kolech.
http://www.youtube.com/watch?v=anJBYmZRA8c
BMW a mercedes sou prukopniky vetsiny veci v automobilismu. ovsem nevim o tom ze by BMW melo nekdy v seriovym prodej hydrogeni auto. pekne pilujou spalovacky...
v dejinach se vyvyjely ruzny veci. me se treba libil napad s turbinou v osobaku. vypadalo to hezky ale taky toho vetsina skoncila v povinym srotu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_Turbine_Car

v otazce automobilismu sem konzervativni. V8, sada carburatoru, nebo mechanicka strikacka a nahon na zadek. tak to ma byt.
Kocour
Mad lion: to s tim H3 elektric a Prius jsem samozrejme myslel ve srovnani Hybridu :sun:

Mam takovy dojem, ze Datsun se prejmenoval, kdyz ho koupil Nissan.
To s tema dragstrama, je pekny, ale ty auta nejsou street legal.
Jinak to ze si chlapek doma postavil nejrychlejsi electric street legal car je proste neuveritelny.


BMW vyrobilo nekolik stovek vodikovych aut. Hlavne pro Californii.
Jako zkusebni vzorek ''nove'' technologie.
Honda FCX Hydrogen Fuel Cell Car: http://www.youtube.com/watch?v=RlyYWQ8_Mzc

Vyvoj jde dopredu.
Netvrdim, ze spalovacim motorum odzvonilo,
ale pomale se stavaji veci minulosti.
Tak jako, uz jenom par lidi jezdi ve veteranech a
navic max. tak na srazy. Ten samy osud ceka auta s
klasickym spalovacim motorem.

Budoucnost patri elektromobilum, hybridum a hydrogen cars.
Cista energie - to je jedine mozne reseni jak uchovat tuto planetu pro pristi generace.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma