Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Jak se zakorenenejma rizkama? pls. - Klikni zde pro originální téma
mllock
Ahojky, mam trosku nejasno ohledne toho jak nakladat s rizky v prvni fazi (nikde jsem to tady nenasel).. Rizky zakoreni a pak bych je mel dat do rocwoolu a potom do sklenicku pod lampu, neni mi vsak jasny co do toho skleniku pod ten rocwool nalejt, jestli jenom cistou vodu,nebo prolejt ten rockwool vodou s hnojivem, popripade v jaky koncentraci a jak casto to zalejvat. Taky bych rad vedel, jestli mam ve skleniku vetrat a jak casto? Nebo jestli staci sklenik napustit co2 a udrzovat teplotu a vlhkost. Mohli by jste mi poradit? diky moc
ps: jestli to tady nekde je ,tak se omlouvam ,ale opravdu jsem to nejak nemohl najit...
acid.hack
No do rockwoolu je dávat nemusíš. můžeš je dát do substrátu na řízkování. Kořeny koření jen v půdě kde je málo živin. Pokud bys to začal čímkoli hnojit rostlina nezakoření. Pro řízky je vhodná vysoká vlhkost a však by se nemělo zapomínat na decentní proudění vzduchu. teplota by neměla přesáhnout 28-30C.
dalajlama
.. a proto se mi asi osvědčilo i naprosto prachobyčejný fiknutí to do hliny, ale bacha, je tam (protože je to přirozeně organická hmota) možnost že to dostane nějaký sračky - proto jen dobrou hlínu a nebo sterilizovanou v troubě... plus kdybys to tak dělal, tak bych přesto doporučoval, před strčením do hlíny, vymáchat stonek v tom bílým prášku pro sázení řízků - jen kdybych si vzpomněl jak se to menuje kurv... až si vzpomenu, tak napíšu a nebo to napíše někdo jinej -
PS: čus Acide jedeš na czechtek?
olik
Já když dávám zakořenit řízky, tak je "ufiknu", trochu podélně seříznu zbývající stonek, ponořím do Stimulaxu (přípravek na zakořenění ... já používám práškový) a řízek "zapíchnu" do zvlhčené kostky Rockwoolu (cca 4x4x4cm) ... žádné hnojivo, jen voda. Za 10-14 dní začnou z kostky prolézat nové kořeny. Vložím řízek i s kostkou Rockwoolu do hlíny (nejlépe hned do velkého květníku) a dám to rovnou pod 250W sodík. Výhodou tohoto způsobu je to, že kytku od zakořenění nepřesazuješ (žádné šoky pro kytku).
Řízky zakořeňují v pařníčku (viz. první foto na http://grower.cz/forum/showthre...?threadid=4324) který společně s řízky 3-4x za den zkropím postřikovačem. Jedu druhý indoor a zatím všechny řízky (cca 15) mi takto v klidu zakořenily.
mllock
Diky vsem, asi pouziju zpusob olika a snarka, do hliny se mi to davat nechce hlavne kuli moznosti infekce ci jinejch potvor.. Jeste jsem se tady nekde docetl ,ze je dobry do vody na zalejvani rizku ,kdyz jsou v parnicku pridat trosku h2o2 prej to okyslicuje nove vzniky koreny a brani to hnilobe.. tak uvidime. asi to testnu... jeste jednou diky mel jsem v tom fakt nejasno :o)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma