Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Folie a úroda - Klikni zde pro originální téma
Oliwer
Čao všem
Chtěl bych vědět,jak moc je důležitá folie při pěstování.Je možné pokazit celou úrodu špatně zvolenou folií na stěně místnosti?
Hy3nA
na to, že bílá folie stojí cca 50-60kč za metr čtverečnej může urodu(díky velké ztrátě světla,ktere se od stěn neodráží) značně omezit...takže folii určitě ano.
cudas
Jak se říká vše souvisí se vším :)
Mr.MEN
Tož to je pravda:). Ale na bílou se vykašlete kupte rovnou stříbrnou nebo při nejlepším diamantovou.
Těch pár korun se ztratí a efek je o mnohem lepší:).
Mluvím z vlastní zkušenosti:).
Oliwer
Dík za odpovědi.
Jsem po prvním pěstu a výsledek byl nad očekávání špatný..0,25g/W.Proto teď hledám chyby a kamarád si myslí,že špatně zvolená folie/používá se jako parozábrana/je ta hlavní.Chtěl jsem znát názory taky jiných.O.k,už tam visí bílá.Mějte se a ať se daří.
FrYnK
hele to jestli mas na stenach jen bilou barvu, alobal, diamantovou folii nebo cokoliv jinyho neni az tak dulezity jako spousta veci okolo, to ze mas vynos 0,25 g/W neni tim ze bys mel spatnou odrazovou folii,,,,u tebe bude chbya jinde,,, at uz jde o genetiku,, dobu rstu, celkovy zvladnuti hnojeni...atd atd... folie je to posledni co bys mel resit...lidi jedou i bez odrazovych folii s perfektnima vysledkama
Oliwer
Jasny..genetika je důležitá a uznávám že nebyla z nejlepsích.Ale palic hromada.Problém byl to,že nevážily.Velikost dobrá,ale váha oproti ,,normální,,poloviční.Chápu že faktorů je spousta..Růst o.k,přepnuto 25cm vyška,hnojky dle návodů Advance trojsložka G,B,M..Phytamin postrik,Enzymy.Na květ PK13-14,PH,EC v pohodě,vlhkost taky,větrání,odtah,přítah..Kokos,kapílární závlaha.
Ono
Oliwer - tiež sa mi nezdá tak nízky výnos kvôli zvolenému povrchu stien. Napr. aj s holými stenami robia groweri väčší výnos ako niektorí s diamantovou fóliou, ktorú ale aj tak odporúčam, už len kvôli hygiene a snahe o čo najlepší odraz svetla rôznymi smermi.

Medzi hlavné príčiny nedostatočného výnosu radím:

- genetika,
- vysoká teplota a nedostatok prísunu a cirkulácie čerstvého vzduchu (spolu s príliš nízkou vlhkosťou v kvete spôsobujú rednutie a listnatenie šišiek),
- prehnojenie hnojivami (zablokovanie dodávky živín a neefektívne hospodárenie rastliny s nimi),
- nedostatočná watáž, resp. nedostatočné rozloženie a prísun svetla.
Oliwer
Cao
Genetika bude určitě větší díl problému,myslím že tentokrát je zasazeno kvalitně...Budu to zkoušet,číst a ptát se.Dík za rady.
Oliwer
Ještě k teplotě..na Faqu píšou,že vyšší než 32 stupňů není pro růst a květ dobrá.Jaké jsou vaše zkušenosti s maximální teplotou?
vagabund
Čaf, podla mojho skromného amatérskeho pohladu je 32-34 ešte v pohode ved v lete je na slnku niekedy aj 40-45 stupnov, myslím že pokial je v boxe dobrá výmena vzduchu a vlhkosť, nemal by to byť problém.
Dooku02
no je fakt s tou teplotou, ja mel kdysi ve foliovniku teploty 40-50, ale bylo tam strasny vlhko, byl to muj vubec prvni grow, nez mi na to prisli cikani a zacali krast, mam zahradu na snadno pristupnym miste z jedne strany... ( ted uz muzu jet jen indoor, skoda :( ) a mel sem tam neuveritelny modely, nevim co to bylo, ale makalo to jako kra** a nebylo to ridky, melo to hafo pryskirice, krasne beloucky krystaly, hnojil jsem to jen krystalonem a nejakou draselnou soli nebo co to bylo a navic sem to strikal, tenkrat sem nevedel nic o plisni i v kvetu, Hycolem Z kazdej tejden a z tech samejch semen sem jel i primo na slunci a to nebylo ono ani to nebylo tak oblepene.... taky ted trochu nechapu jak to, ze se pri tak extremni teplote kytky povedly i vlhkosti, voda se porad odparovala a kondenzovala na strope od kud zase zkapavala,, no proste se tam nedalo vydrzet dlouho, doccela peklo :)), tenkrat sem to kvuli corkarum musel sklidit o neco drive, tak mozna proto sem se nedockal plisni, ale mazec to byl nehoraznej a vynos taky, stromy jako kra**, jen dole to bylo bez pald, trochu se vytahly a kroutili se o strop, tim padem to bylo videt i pres tu "bilou" folii a prilakoalo to corkare, pak sem radsi foliovnik rozebral, pac mi tam ty zmr** lezli i mesic potom a podupavali jine plodiny na zahrade :(
Oliwer
O.k,díky za vaše názory,zkušenosti..
Pokud byla úroda nízká, hledej problém v:
světlo - nízká intenzita, vysoko zářivka, vysvícený, ztráta světla pohlcením ve stěnách
kořenový systém - čím větší květináč, tím lépe
vzduchotechnika - foukání zapřičiní silnější stonky, tím pádem více cév, lepší zásobení vrcholků
voda a hnojení - do měsíce před sklizní bych do toho pral, co rostlina snese
... a samozřejmě, že i genetika má svůj vliv!
Oliwer
Postupně se snažím vychytávat...Roste druhá generace a určitě to bude lepší.
EricCartman
Hele já bych viděl problém v kokosu, je to dost náročný médium na zacházení s hnojivama, dost rychle se zasolí a kytky to moc nezvládaj, stejně tak vzdušnost, když už, tak raději rw a zařídit odpad aby mohly nevužitý živiny odtékat...
pokud ještě nemáš dost zkušeností rozjeď to nejlíp v hlíně ta ti spoustu věcí odpustí...

Co se týče folií ekonomická varianta je folie co se dá koupit v hornbachu nebo podobně, používá se pod střechy jako tepelně izolační a je celkem dobře odrazivá, m2 vyjde asi na 30 kč a je funkční, lepší je diamantová z g shopu, ale ta je taky dost dražší, nic jinýho bych ke kytkám fakt nedával, bez základních investic to prostě nejde...
Oliwer
Čao
Naročný myslíš proto,že kokos zadrzuje hnojiva delší dobu než hlína?Na vzdušnost pomůže větší květináč?Folii už jsem koupil diamantovou..
Oliwer
Přidám fotky..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma