Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
TV NOVA 23.6.2009 - Reportaz o salveji - Klikni zde pro originální téma
[CZ]Neon
VIDELI JSTE TO ???!!!
Pochopili ste to? jak muzou nekoho odsoudit nekoho za salvej kdyz salvinorin u nas neni zakazana latka?
pokud to tak pujde dal tak to vypada ze si budem kupovat salvej od dieleru ... jinak to nechapu jak za to muzou nekoho odsoudit. a tvrzeni ze je to jeden s nejsilnejsivch halucinogenu a ani zminka o tom jak je ten stav kratkej to by nebyla TV NOVA
[CZ]Neon
co ja vim tak SALVINORIN (at uz A nebo B) neni u nas zakazanej, takze je to podle me stejna pic***a jako kdyby nekoho odsoudili ze prodava na netu treba plechovku pivka nebo krabu cigaret, ktere jsou v nasem zakoniku taky vedeny jako navykovy latky/drogy.
[CZ]Neon
btw tady je video-link http://tn.nova.cz/zpravy/doporucuje...ni-salveje.html
Dude
pridavam link na reportaz
http://tn.nova.cz/zpravy/doporucuje...ni-salveje.html
svuj nazor uz jsem napsal do žumpy, jen snad jeste dodam:

ABSOLUTNE nechapu, ze muze VS rozhodnout pouze na zaklade toho, ze ta latka maka :D a i presto, ze neni na seznamu zakazanejch latek :confused:
jako na to se asi podivam v nejakejch vetsich detailech, ale jako precedens by se mi to vubec nelibilo...u ty salvej (pokud by neslo o princip), tak to jeste unesu, pac je to celkem rozsirena kytka uz, ale bojim se, aby to s sebou nesplachlo i jiny, min dostupny, zajimavy etnobotanicky vzorky :/

ad reportaz (nevim jestli na tn.fuckyou.cz) bylo presne to samy, co v "televizních novinách" "", ale to byl zase typickej medialni parazitismus, delanej lidma, ktery tomu absolutne nerozumi - pro lidi, ktery to nikdy nepochopi, ale "investigativni reportaz je na svete :eek:
samozrejme nechybi obligatni (zezadu zabiranej kapucar :eek: - jako kdyby se mne zeptali, tak jim to reknu rozumnejs pprimo do kamery :teef: )"kurak salveje" (zamen za uzivatele marihuány, narkomana...), kterej da sokujici svedectvi a vizualni grafika dokonale ztvarnujici "SALVEJOVY BAD TRIP" - mrdat !!!

a to u clanku nemaj ani diskuzi :teef:, asi aby neurazily muj jemnocit vulgarni nebo rasistickou diskuzi ;)

ps- nez jsem vyplodil litanii, tak neon doplnil link ;)
jsou to ku... to je teda buzerace,to je jako kdyby tam někdo prodával toluen nebo plyn do zapalovače,to už je jedno co s tím člověk udělá,u nás je šalvěj legální tak jaký postih,oni ani nevěděli že se něčeho dopustily,je to nespravedlnost,hanba jim!!!
Hyde
Přátelé,
nezdá se vám, že scénář téhle frašky je ausgerechnet podobný oné kauze před cca půl rokem s mladou slečnou, dnes už bývalou zaměstnankyní jednoho renomovanýho pražskýho špitálu? Sice se tehdy jednalo o jinou rostlinu, leč - oním provokatérem, osnovatelem průseru pokrytecky skrytým za utajeným objektivem nebyl (světe div se!) nikdo jiný než mladí investigativci z našívaší oblíbené TV.
Záběry zveřejněné dnes v hlavním publicistickém pořadu (sic!) dávají více než tušit, že pocházejí s jedné a té samé torny.
Samotné soudy a jejich soudce z předpojatosti dost dobře vinit nelze jen z toho důvodu, že v některých zemích EU se šalvěj "může". Ve většině z nich se totiž "nemůže". Mluvíme o prodeji samotného tovaru.
Bráškové si prostě nerozvážně naběhli, výstrah nedbajíce. Ovšem co se týče mediální "reklamy zadarmo" to byl poměrně úspěšný majsterštyk. Věřím, že ode dneška budou muset mít otevřeno i o víkendu:) .
Záleží jen na tom, kolik těch víkendů ještě bude...
Ostatně - od tý doby, co xD truchlí nad svýma pochcípanýma spermiema už nějakou dobu stejně nemá moc o čem psát:D
H.

edit: Dude - než jsem vyplodil litanii svou...taky koukám že vlákno je dost rozjetý. Jinak - support, jasný že fakt že šalvěj není na seznamu uvedena bude ještě zajímavej precedens.
[CZ]Neon
Hyde: velice zajimavy prispevek jsi vznesl do diskuze.
To s tou nedavnou reporatazi o sestricce, to jsi pamatuju... nejakou relaci to mezi sebou mit bude.
Jeste me ale zajima: Pokud mam doma sam svoji rostlinu a nedelam z ni zadne produkty jako susene listi, extrakty, muzu za to byt potrestan "tv nova stylem"? a co kdyz bych nabizel rizky? a rizky za penezni obnos?
A taky bych se rad zeptal nekoho chytreho jestli nevi kde sehnat nejakou podrobnejsi zpravu o tom ze tyhle dva kuci udajne "spachali trestny cin...chtel bych si pocist jaka je obzaloba nebo jak se tomu nadava.
Mr.MEN
Jak to tak pozoruji tak si asi hodně brzo musím sehnat nějaký klon:(.
Ještě že se nenechali zastrašit a prodávají dál, hned jim přispěju.
Já to celkem nechápu...
Někdo byl odsouzen za prodej něčeho, co není zakázané?
Tak max. za nedovolené podnikání a krácení daně - víc mne nenapadá... :-(
pAliCZaKoff
Holt nová doba,
mě je akorát líto lidí co hltají tyhle "objektivní" informace a
visí na každém slově hektického moderátora...
Hyde
Mr.MEN: No, já bych přeci jen viděl mezi "nenechat se zastrašit" vs. "nenechat se zavřít" jistý rozdíl. Přeci. Teda.
Nepřispívej prašulema (už kvůli nim) nikomu a zasaď. Bude to hoodně malý krok pro lidstvo, zato VELKÝ pro člověka...

Neon (neumímtyhranatýzávorkykurňa): pokud máš doma rostlinu a neděláš z ní žádné produkty nepotrestá tě nikdo. A žádná TV není orgán činný v t.ř. Tedy zatím. Zcela neoddiskutovatelně je však v pozici "společenského prokurátora" potažmo kata, který díky samotné podstatě definice komerce - musí fungovat na objednávku. Kolik tomuto mršství dopřejeme života, volíme každý z nás s každým přepnutím dálkovýho ovladače...
Kdybys nabízel řízky - proč řízky? nabízej semínka. Nenos lidem ryby. Nauč je rybařit. Notabene když stejně jako šalvěj ani rybaření NENÍ trestné.
Řízky za peněžní obnos? Stejně jako smrt ani daně člověk nemůže moc dlouho tahat za nohu. Jako v příspěvku výše - nedovolené podnikání. Těch pět šniclů co dáš kámošovi za dvě píva fakt nikomu tavit páteř nebudou:) (bráchové mj. zásobovali pár trafik..)
Přečíst si obžalobu, no, to nevím. Možná se ti podaří někde dohledat samotný rozsudek, tady na těchto stránkách se o to v Diskusi kdosi pokusil, ale nevyšlo...http://domaci.ihned.cz/c1-37542170-...na-seznamu-drog
Mě už dnes moc vyhledávání nejít, neb jsem -jak praví můj kamarád Jekkyl- "naexperimentovanej na dvě kapitoly dopředu":D
H.

edit: z posledních sil:D :http://www.nsoud.cz/rozhod.php?action=read&id=49671 jsem dočetl a tak mi nějak vyplývá, že kdyby kluci jenom nabízeli, prodávali a nerozumovali s účinkama, dnes by byli vysmátí a ne odsouzení za něco tak lapidárního, jako je "svádění k"...dnes zřejmě čemukoliv.
btw. pokud už jsou odsouzeni, musí to být přeci podle nějakého paragrafu

nevíte o který se jedná?

edit... sorry... už jsem to našel v editu výšše ;)

EDIT2:

§ 188a ! šíření toxikomanie... pamatujete na ty koncerty v dobách, kdy se tento novelizovaný zákon schválil? ( :teef: )

tohle bude asi i první aplikování tohoto paragrafu v praxi ne ?
citace:
Kdybys nabízel řízky - proč řízky? nabízej semínka.


Len technicka poznamka, zohnat semena salveje je skoro nemozne a vdaka ich sialene nizkej klicivosti (0.1 % ? .. tak nejak) ti budu pravdepodobne k hovnu.

Stoned_r41d3r
Mrdat televizní zprávy, je to seno pro oVčany.

Nemá cenu se nad tím rozčilovat, je to jen další komerční produkt.
Každej si na to musí přijít sám.
Média maj se zprávama prd co společného.
cudas
Njn pánové a dámy , Slavná TV Nova a jejich zprávy.Když to není šalvej tak něco jiného.A to je pořád dokola .Kdo koho okradl ,Kolik bylo bouraček,sem tam nějaká perlička na konec.Nedej bože aby byla záplava .To celý týden neuslyšíte nic jiného.Každý má na to svůj názor.Holt TV Nova by měli přejmenovat na Tv Znova :)
breb
No před rokem sem vyškub antenu a mam pokoj.Horší je to s lidma,kteří už mají z TV vymyté mozky a toje většina národa tady by měli soudy řádit za duševní ubližování.
jasný... TV suxx.. ale tady jde opravdu hlavně o ten rozsudek ;)
breb
paragraf je zakroucená potvora a v našem (demo-kratickém režimu) uplatňována dle vůle mocných.
Kdybych přišel na to, že moje dítě kupuje přes net nějaký jedy, tak bych se asi snažil vypátrat maximum a dotyčnýho dealera poučit. A to i přesto, že to není na listině zakázaných látek. Jo kdo chce prodávat zmašťovadla přes internet, ten musí počítat se vším včetně toho, že to může koupit třináctiletej fakan. Nemá to daleko od kauzy Bushka a její selfprezentace v TV, kdy hned na to naběhli strážnící, že má na zahradě kytky. Na což Bushka reagovala stylem, který si tu může každý dohledat. A televize to je v podstatě stejný medium jako internet. Jojo, lidi jsou naivní a nechápu, co čekaj.
citace:
Původní příspěvek od Sgt.Pepper
Kdybych přišel na to, že moje dítě kupuje přes net nějaký jedy, tak bych se asi snažil vypátrat maximum a dotyčnýho dealera poučit. A to i přesto, že to není na listině zakázaných látek. Jo kdo chce prodávat zmašťovadla přes internet, ten musí počítat se vším včetně toho, že to může koupit třináctiletej fakan.


klasickej dle mě naprosto nesmyslnej postoj, kterej zaujímá většina rodičů

když někdo prodá mému dítěti drogy, je potřeba ho potrestat (klasicky se říká: bych mu rozbil držku!")

ale otázkou je, jestli to, že něčí dítě shání drogy, není náhodou hlavně vina rodičů

ať už tím, že dítě stavějí do stresových situací, nebo ho dostatečně a včas nepoučili

dealer je výtvorem poptávky po drogách a to že něčí dítě vytváří poptávku, nemůže být zaviněno dýlerem :wink:

( a už sme zase někde jinde :teef: )
Mr.MEN
Sgt.Pepper: No nevím ale přebírat zásilku můžeš až od 18 pokud vím:). Nevím jestli by si to mohl objednat nějaký třináctiletý dítě:).

A podle zákona by to měl být jakoby normální čaj:). Nic v šalvěji není zakázané. Jen nova z toho dělá nejtvrdší drogu. Je to celé nějak postavené na hlavu.
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
A podle zákona by to měl být jakoby normální čaj:). Nic v šalvěji není zakázané. Jen nova z toho dělá nejtvrdší drogu. Je to celé nějak postavené na hlavu.


nic pro novu, ale ta v tomto případě neni ten největší problém

problémem je snadná "zneužitelnost" onoho paragrafu 188a, který může přišít šíření toxikomanie kde komu a v tomto případě se velice hodil, protože chlapci neprodávali šalvěj jako "obyč čaj" ale jako "zmašťovadlo". A obžalobu na základě taky podal někdo jiný než TV Noha ;)

a ad §188a ... nechci to říkat, ale já to řikal :) a už to začíná :(
P!rate ][-][unt
citace:
Mr.MEN: No nevím ale přebírat zásilku můžeš až od 18 pokud vím:). Nevím jestli by si to mohl objednat nějaký třináctiletý dítě:).


No když objednáváš přes e-shop, tak ti stačí registrace na tom webu, kde stačí zaškrtnout, že je ti 18. Což dokáže každý tupec... Občanku po tobě nikdo chtít nebude :)
citace:
Původní příspěvek od P!rate ][-][unt
No když objednáváš přes e-shop, tak ti stačí registrace na tom webu, kde stačí zaškrtnout, že je ti 18. Což dokáže každý tupec... Občanku po tobě nikdo chtít nebude :)


tys asi nikdy nic nepřebíral na poště co?
Mr.MEN
mirkoff: Tj je to na pytel. Ale jak jsem to tam tak procházel tak jsem tam nikde nenašel ani slovíčko o tom že by se to kouřilo nebo nějak jinak užívalo.
citace:
Botanic.cz
Šalvěj divotvorná byla pěstována kmenem Mazatéků v mexickém pohoří Sierra Mazateca.

Tohle tam maximálně najdeš tak že nevím jestli to prodávali jako zmašťovadlo. Z takového popisu už nějak nevím co bych s tím dělal.
to zmašťovadlo byla tak trochu nadsázka... vycházím z tohoto:

citace:
Rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 4 ze dne 19. 8. 2008, sp. zn. 33 T 38/2008, byli obvinění M. J. a M. J. uznáni vinnými trestným činem šíření toxikomanie podle § 188a odst. 1, 2 písm. b) tr. zák. spáchaným formou spolupachatelství podle § 9 odst. 2 tr. zák., kterého se podle zjištění obvodního soudu dopustili tím, že v přesně nezjištěné době nejméně od 12. 12. 2006 do 17. 12. 2007 na internetových stránkách nabízeli k prodeji rostlinu Salvia divinorum (šalvěj divotvorná) včetně extraktů z této rostliny s tím, že zde popisovali účinky a způsoby aplikace, kdy uvedená rostlina obsahuje látku salvinorin A, která má halucinogenní účinky, nepříznivě ovlivňuje psychiku člověka, jeho rozpoznávací a ovládací schopnosti.

http://www.nsoud.cz/rozhod.php?action=read&id=49671

vojtaxxx
ta reportáž byla neobjektivní, měli na to asi 120 vteřin tak do toho dají to co lidí nejvích "chytne" Teď je šalvěj na černé mediální listině, časem se to třeba změní, kdo ví.
Kdy zátáhnou prodej šalvěje přes internet byla spíš jen otázka času, ani se tomu nedivím, ale výsledek je nulový.

V přírodě v ČR se náchází tolik halucinogeních rostlin, stačí jen sebrat. To že prodávají šalvěj je stejný jako kdyby prodávali třeba mochumůrku červenou, rulík, durman atd atd. Kdo to chce tak si to sežene i tak.... zbytečný trest který nic neřeší, alespoň že dostali jen podmínku. Soudy sami neví jak se k tomu postavit, je to pořád sporný - vinen??? nevinen???

Mimo hru - TV NOVA se zase docela kladně postavila k marihuaně ve Víkendu
Trafo
Zdravím

Příspěvky nademnou jsem nějak moc nečet, ale....

Je to droga jako každá jiná.
Je úplně jedno, že to třeba působí jen na několik minut, ale jde o to, že je to vážně nebezpečné. Mám vlastní zkušenost, že se člověk může lehce oddat nějaké haldě a pak např. skoro spadne z balkónu.
Já sám jsem šalvěj, setup a pod. před použitím moc nestudoval a byla to chyba. Zažil jsem víc lidí co to taky nemělo moc naštudované a podle toho taky ty jejich tripy vypadaly. Jednoduše pokud člověk není dostatečně informován tak je v pěkném nebezpečí.
A kolik lidí si to asi naštuduje?? Podle mne moc ne nebo spíš minimum.
A tím prodejce vystavuje zákazníku jistému nebezpěčí. Kdyby dával nějaký pořádný příbalový leták tak by mi to vůbec nevadilo :)
Jenže jak by to potom bylo se studijními účely??

BzZzum Trafo :banana:

P.S. Hádě v tabáku tak kdyžtak sry za chybu na vysílači :teef:
[CZ]Neon
2Trafo: P.S. Hádě v tabáku tak kdyžtak sry za chybu na vysílači LOL :D
ale na druhou stranu mas u pivka napsano neco jako "pij pouze jednu kuzelku denne?"
Podle me neni rozhodnuti soudu spravne, a bojim se ze to "nastartuje" serii podobnych soudnich rozepri

Pro mody: nevim, zda jsem spravne vlozil thread do kurarny, mozna by se vam to hodilo do kanalu, tim se omlouvam, psal jsem tento thread jen sekundy po tom co sem videl blok zprav na ct1+nova
Hyde
citace:
Původní příspěvek od Trafo
Já sám jsem šalvěj, setup a pod. před použitím moc nestudoval a byla to chyba.

Trafo: promiň, že vytrhávám z tvýho textu jen tuto větu, ale zdá se mi, že přesně vystihuje podstatu samotnýho problému...leč! Jsem toho názoru, že morální zodpovědnost bráchů tkví v nedostupnosti drogy pouze nezletilým (číslo osmnáct je blbý číslo). Pokud jsem za touto hranicí, chci létat (pokud tím neohrožuju nikoho jiného) i padat. Na držku. Co ti budu povídat. Nemá přeci význam polemizovat nad tím, o čem všem má být člověk informován, než "vstoupí" do života.
Prostě si myslím, že pokud člověk VĚDOMĚ koketuje s látkama které mají vliv na jeho psyché, nemá prá... ...holetbat se.
H.
Hy3nA
kdo to mluvil o těch povodních? :D - ne těm povodním,ale místní předvídavosti..:)
Trafo
2Neon: Ty by jsi si chtěl dávat šlavěj každej den?? Jedno pivo tě neodrovná jak jeden kotlík salvie.
Njn je to high a fajn :)

2Hyde: Zajímavé. Hlavně to s tou hranicí a létaním. Překvapuje mne, že chceš třeba padat na držku. Ale nějak tvůj post moc nechápu. Tím, že si dáš saliviu tak to není ,,vstoupení,, do života ne??

BzZzum
[CZ]Neon
Trafo: vubec ne, salvej podle me neni jako kdyz si das brko kazdej den.
Trafo
2Neo: právě proto by se s tím nemělo tak zacházet :) měli by udělat specíální skupinu drog. Měla by se jemnovat vyndaváky :teef:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma