Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Halogenky - Klikni zde pro originální téma
Čoud
Hele kdyz dam do skrine halogenky tak ony budou dost žhavit. Nevadí to?????
acid.hack
Halogenky????!!!!! To má špatný spektum. to by ti vyrostli mutantiiiiii. Hi. Sodík, metalhaliďáček.....
breeder
nazdar Čoude,

koukám máš první příspěvek a už se ptáš na takový blbosti,
než se začneš ptát, tak se koukni fo FAQu http://grower.cz/faq/
nebo si zadej do vyhledávání http://grower.cz/forum/search.php - světlo, lampy, halogenka, ....
nebo se koukni do http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=3
a když to prolistuješ, tak tam o světlech najdeš hromadu informací

jo a halogenky jsou na pikaču, sežeň si sodík
Mazar
2acid.hack:: tak to se pletes, ja jedu halogenku na růst a nemuzu si to vynachvalit, kdyz se dobre chladi tak to jeji spektrum dela docela divy na rust - usetris tak tejden oproti sodiku T-plus (takova je moje zkusenost) ted testuju ze je v kvetu dam na 2 dny na 18/6 pod halogen. nevim co od toho cekat, ale budu informovat. Ale zkus to dat jeden cyklus pod halogen na rust a pak pod sodik a uvidis ty divy.

Taky jsem slysel, ze kytka muze pod halogenem 12/12 kvest, ale nedozraje (nema cerveny spektrum) tak me napada zkusit to na delsi dobu na tvorbu palic a pak to nechat dozrat :) :) to je ale asi dobra picovina. Jestli mate nekdo zkusenosti informujte
dalajlama
nebudu tu radit, co si máš pořídit za lampu, ale aby ses měl vod čeho vodpíchnout, tak se podívej semki:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=4150
Lemarc
zdares snarky

tvých názorů se velmi vážím a téměř :rolleyes: vždy souhlasím

souhlas: Halogenky jsou blbost, taky jsem to kdysi zkoušel, kytky jsou vytáhlý, maj málo listů a nestandardních

ALE, vím, že když mezi 5-6 týdnem květu přepneš na 3 dny periodu 24/0 / tak se paldy opravdu nastartují do růstu.
V této době zalívám only čistou vodou cca po dobu 7dnů.
Jpasivní hydro - kokos/keramzit.

peace Lemarc
oton
to snark: jestli svítíš na růst metalkama, moh by si napsat jestli je pro ně speciální příslušenství (startér, tlumivka) a nebo se dá použít balast z SHC? díky
Mazar
je to takova ta normalní lampa na osvětlení zahrádek, koupil jsem ji v OBI na test, a jsem spokojenej na max. v budoucnu napišu označení, zapomněl jsem se na něj dneska kouknout ): ale hned jak pudu zejtra rano do pěstírny, tak to sem naseru.
Kylik
Nekde ste psali, ze na slunko stejne zadna lampa nema, ja ted totiz videl v teraristice zarivku pro kytky, kera se menuje sun-glow a prej +-komletne nahrazuje slunecni spektrum(stoji kolem 500). To znamena, ze je to taky sodikovka? Nebo to je neco jinyho?
viridis
popis funkce vybojky je na elektrickem threadu - jine spektrum je dano jinym pracovnim plynem. Bezne jsem vymenoval sodik (TESLAMP, 1800K, 400W) za metalhalid (SYLVANIA, 6000K, 400W) bez jakychkoli problemu. Original tlemivky se sice nepatrne lisi v indukcnosti, nicmene si nemyslim, ze rozdil je nejak fatalni.

POZOR! Rtutova vybojka ovsem zapalovac nepotrebuje, jakysi starter je jiz integrovan primo do konstrukce. (ale jak bude cas, zkusim, co udela rtut na balastu z HPS - treba to ani nezfajruje....ale nejdriv musim sehnat material na pokusy, a ten neni zadara :()
viridis
Pokud se MH vybojka v HPS okoli nenastartuje, zamyslel bych se nad vybojkou (pravdepodobnejsi), event. nad zapalovacem (nizsi pravdepodobnost).

MH 400W ma standard velky zavit (E40), rtutovka 400W nevim - mam ve 400-ce jen HPS nebo MH, HG mam v provedeni 250W (zavit E40), takze tu stridam s HPS 250W - ovsem zatim jsem mekkej a vzdy prekopu zapojeni. Nastesti to neni tak casto. Kdyz sezenu nahradni to, co mi chybi, abych to mel 2x, na wattazi nezalezi, pokud mozno levne, tak tu HG vyzkousim i se zapalovacem, vidim uspesnost tak na 70% - ale radeji pockejte, ja to riziko vezmu nejprve na sebe.... sance, ze to zfajruje, tady je - byla by skoda, kdyz by lehl box s kytkama. U me je to jednodussi - kdyz mam dily, tak si to spravim sam.
Xismo
Cize ked ma MH paticu E40 takisto ako HPS tak maju aj rovnaky starter tlmivku atd?
Cize sa relativne da kupit dve 400W svietidla do jednej dat HPS a do druhej MH aspon so 6000K a malo by to mat celkom idealne spektrum?
viridis
To mas snarku pravdu, ze by to bylo na disertacku - asi by nestacilo jen pridat digispinacky s tydennim programem a relatkem (nebo jinym prepinacem), ktery by prepinal VN vystup ze zapalovace na jednu nebo druhou lampu tak, ja jsi to nastinil. Problem je i v tom (uz jsem to tu nekam psal), ze by se prepinalo napeti kolem 5 kV - a to uz by chtelo poradnej stykac, aby se to neupeklo. Ani by to nevyslo nikterak levne ... :(
Jake vidis vyhody proti variante obcas presroubovat banku ? (Myslis, ze prudky prechod z jednoho spektra na druhy kytku prilis stresuje a ze by jinak mohl byt vetsi vynos ? anebo mas jiny duvod ?)

--------------------------------------------------
2 Xismo: MH ma original trosicku odlisnou tlumivku, ale funguje dobre i s tou z HPS.
K tem spektrum - cim vyssi hodnota chrom. teploty, tim jsou kytky vertikalne hustsi - cim vice se spektrum posunuje k cervene oblasti (= nizsi hodnota chrom. teploty), tim vice se kytka vytahuje za svetlem a jevi vetsi ochotu prechazet do qetu. (Je to zde uz mockrat ;)) Nevidim kombinaci MH + HPS moc dobre - nejsou zase az tak vysoko, abys zarucil, ze obe strany treba i jedny vetsi kytky (ted nevim, jestli jsi to byl Ty, co psal o 1.5x1.5 ?) budou osvetleny stejnym mixem spekter - aby se pak kytka ne jedny strane nenatahovala vice nez na druhy, coz by zpusobilo problemy s unifikaci vetvi napr. pro SCROG nebo SOG a myslim, ze i takovy 'kerik' by mel problem se stejnomernym prosvetlenim ve qetovy fazi. Chtelo by to vyzkouset, ale jsem ponekud skepticky.....
Snad pouziti pojezdu nebo tocny... ale to by bylo slozity jako autobus..... zhorseni pomeru naklady/vysledek......
viridis
4 snark & Xismo: Aby nedoslo k omylu - nevhodnost mixovani MH a HPS vidim pouze v tom, ze urcite budou lampy od sebe aspon 20-50 cm, mozna i vice - prostoru na 2x400W utahnou dost, takze neni duvod je davat vedle sebe - v okrajovych oblastech skrine by svetelny tok sice mel kyzene mixospektrum, ale nedostatecnou intenzitu. Budou-li lampy od sebe vzdaleny, pak se sice rozlozi intenzita svetelneho toku, ale spektrum 'pul na pul' bude pouze v rovine kolme na spojnici obou lamp, patrne v polovine vzdalenosti. V jakemkoli jinem bodu pestirny vsak bude prevladat vliv blizsi lampy, coz by (podle mne) melo rozny vliv na rychlost rustu jednotlivych casti kytky, podle toho, ktere spektrum by v tom kterem bode prevladalo. Tento problem by se dal odstranit, nebo alespon znacne omezit bud umistenim lamp na pojezd, nebo kytek na tocnu, nebo s pouzitim vetsiho mnozstvi lamp s mensim vykonem. (Druhe reseni ma krome jineho i svuj puvab v tom, ze pri vypadku jedne lampy za nepritomnosti obsluhy nedojde ke skodam diky nastale tme.)
Ale jak jsem jiz napsal, odzkouseny to nemam, takze mate volne pole k pokusum - k cemuz vam preji hodne zdaru ! :sun:
Xismo
No mozno by to slo trebars takto: Na rast tam dat iba ten MH koli modrej slozke a na vegetaciu tam pridat HPS a na kvet dat MH prec.
A skombinovat to trebars tak ze dat obidve pod jedno stinitko. No neviem chcelo by to vyskusat...
Albat
Jen tak jsem jeste napisu , ze mam taky jednu skrin pokus se svetlama.
Mam zarivky philips sylvania po dvou coz samo o sobe staci na rust,ale jeste tak 12 hodin dene prisvecuji obyc(myslim) halogenem 400W- takove zlutooranzove spektrum- mam 3 tydny rust a davam 24h. jsou huste masivni, ne moc vytahle,dobry stonek,jen mam problem ze vyrchni patra co rasi jsou vzdy moc svetle zelenoucka,pote ztmavnou,ale nekdy ne,proste malo chlorofylu,rek bych.
mam hydro sog


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma