Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
PVC okna a propustnost UV záření - Klikni zde pro originální téma
!ZAU!
zdravím,chtěl bych se zeptat ,někde jsem četl ze PVC okna propuští 1% UV záření.Proto se ptam najde se někdo kdo by to mohl potvrdit nebo vyvrátit,nebo pěstoval někdo z vas za PVC okny a z jakým vysledkem.Hodlám letos pěstovat za oknem G13 X fr X oc (H-sroog) a nerad bych vypěstoval nákýho mrzáka(dlouho sem se těšil na tu odrůdu).Ale jinak si dělam každoročne sazeničky a rostou bez problému.předem děkuju za odpovědi !ZAU!
argarag
Hodne zalezi na tom co mas mezi tema oknama. Ty lepsi bejvaj plneny argonem a to pak nepropousti skoro zadne UV. Je dost tezky odhadnout to. Ale je jednoduchy to overit ;)
Kup si UV diodu. Staci jedna. Pripoj ji pres odpor na baterku a posvit si na neco UV aktivniho ... treba na tisicikorunu. Uvidis nejaky ochrany prvky. No a pak posvit jeste jednou ale pres okno. A nazorne uvidis, kolik UV svetla projde. Moc presne to nezmeris ale aspon budes vedet jestli vsechno nebo zadny ;)
Hanizek
PVC okno je většinou ze skla (plexi by bylo strašně drahé), PVC je akorát ten rám - je to stejné jako u normálního okna (pokud tam není nějáký speciální UV filtr).

Mezi skly je většinou vakuum, kterým by UV záření mělo v pohodě projít (ve vesmíru je taky vakuum). Ty drahá jsou opravdu plněna speciálnímy plyny, takže těžko říct.
Je ale třeba si uvědomit, že nic nejde utěsnit na 100%. Proto, za pár let po instalaci, je už mezi skly vzduch a je jedno, jestli tam předtím byl argon nebo vakuum a je z toho vlastně "obyčejné" okno.
argarag
Plexisklo by bylo spis levnejsi, ale fakt je, ze se vetsinou delaji sklenene. Ale muze tam byt (vetsinou ze strany uvnitr mezi skly) napriklad nejaka reflexni vrstva. To je skoro zadarmo a pri tom jak se dneska lidi UV zareni boji by z toho firma mohla mit slusnou reklamu.

Ale stejne si nemyslim, ze by se to nejak vyrazne negativne podepsalo na kytickach ;)
SparkyX
Nedávno sme měnily okna a řek by že je to podle výrobce. Někdo to má někdo ne u jednej firmy nabízely nějaký folie který údajně zachytěj 99% UV ale zároveň nepropouštěj moc tepla takže se místnost při slunečním svitu tolik nezahřeje. Což muže být docela kontraproduktvní.
Moje radá zní informuj se u výrobce a je to jistota.
!ZAU!
klucii,dik moc za rady.No ty okna uz mame neco kolem 5-6 let,tak jsi myslim ze jak psal Hanizek, ze jestli tam byl nakej plyn tak uz asi vyprchal..Hlavne to menily v cely obci,tak asi to nebudou naky drahy spesl okna..jeste jednou dekuju vsem za nazor....tak tet jen hura do pesteni(bez strachovani )
argarag
to co psal Hanizek je podle me blbost
ten plyn vyprchava deset nebo dvacet let... to nejde hned...jak rikam - test s uv diodoua tisicovkouje nejlepsi. jestli chces klidne ti nejaky uv diody poslu. ;)
Hanizek
citace:
Původní příspěvek od argarag
to co psal Hanizek je podle me blbost
ten plyn vyprchava deset nebo dvacet let... to nejde hned...jak rikam - test s uv diodoua tisicovkouje nejlepsi. jestli chces klidne ti nejaky uv diody poslu. ;)


Známí si kdysi nechávali měnit okna (už nevím, u jaké firmy to bylo). Na plynovou náplň mezi skly dávali garanci 2 roky...

Samozřejmě je možné, že jiný výrobce = jiná doba.
xpapousek
Cus, ja pestoval za plastovim oknem, nevim, jesi uv zareni propousti, ale kurivo spatne nebylo. http://grower.cz/forum/showthread.p...6540#post706540

Jo, a proc hscrog? Zatim
!ZAU!
zdravicko,dekuji vsem co se vijadrily,,proc H-scroog? no bydlim ve 3 patre,tak nechci aby to nejak bylo videt, tak se snazím to mit co nejniz co to jde..ale jinak tvuj tread sem prohlíd uz tak 100x a fakt parada...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma