Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Nežádoucí stupeň tvrdosti vody - vodní kámen - Acidon ?? - Klikni zde pro originální téma
Sirus
Zdar Growerstvo
Jelikož mi došel pH- tak jesm dnes jsem provizorně koupil Acidon (do akvária), ale dočetl jsem se zde, že není vhodný kvůli tomu, že rozpouští Calcium, které je jak všichni víme důležité k transportu živin rostlinou.
http://grower.cz/forum/showthread....light=%2BAcidon
A tak mě napadlo, nalejt ho do zvlhčovačky a ejhle.
Vodní kámen je pryč a tím pádem mi vlastně odpadá péče o zvlhčovačku, co se kamene týče. A tak mě napadá jestli to nemůže mít negativní vliv na rostliny, tedy převážně v růstové fázi vegetace?
Mr.MEN
Já vůl to používal.:D A já proč jsem měl tak bídný první in:D. Ještě že už to od toho prvního nepoužívám.
To s tou zvlhčovačkou je dobrý nápad někdy to zkusím aspoň to bude mít využití.
No jestli to tím nebudeš zalívat tak by se nic stát nemělo. Jinak to dopadne jak u mě.
omarcanabis
na zvlhcovacku staci ocet...
Sirus
omarcanabis: Jo, jenže já tam měl už takovýho kamene, že na to nestačil ocet ani CH odkameňovač a s tímhle to bylo pryč razdva. Pokud s tím budu, protožě mám hodně tvrdou vodu, upravovat pH, což je taky důležitý, tak mi kompletně odpadne odstraňování vodního kamene. A 46,-Kč/100ml mě jednou za čas nevytrhne.
Mr.MEN
Sirus: Počkej ty měníš pH do zvlhčovačky? To nevím kde se vzal tenhle trend měnit pH vody do zvlhčovačky. Kdyť je to kravina. Kdyť přece kolem váš nelita vlhký vzduch s pH. Vím že děla miniaturní kapičky, ale to přece nemůže nic ovlivní i kdyby jste tam měli 100% vlhko. Já jsem to nikdy nedělal a kromě toho vodního kamene který vždy po měsíci růstu kytek vyčistím tak žádný problém.
Sirus
Neměřim, napadlo mě to kvůli tomu, že jsem zjistil, že to rozopuští ten vápník. Ale někde jsem se dočetl, že třeba postřiky se maj provádět taky s pH kolem 6,0-6,3.
No a ten vodní kámen. Mě se v profesorovi tvořil vždycky tak po tejdnu a pořád to čistit se mi taky nechtělo. Né, že by to byl bez toho nějakej problém, ale když už to mam tak co s tim.
mari
ahojj , ja do zvlhcovacky davam dve kapky PH- a bilej povlak na listech se mi prestal delat, ale ve zvlhcovacce se po 3 tejdnech stejne delal nakej sajrajt tak sem koupil stetku na flasky a obcas to tam postouram , i ocet pouzivam. hojss m.
FunThomaso
Prosím o radu. Existuje nějaký přípravek, kterým bych mohl změkčit vodu ve zvlhčovači, aniž bych poškodil jak zvlhčovač tak hlavně kytičky? Vodní kámen - prevít- se mi usazuje ve zvlhčovači, čímž omezuje jeho funkci a taky v tubusu, kde proudí vzduch. Tím se zneprůhledňuje a ubývá kvality a množství světla - z mého laického soudu.
Ano, lze to čistit, ale mám tak tvrdou vodu, že bych to mohl dělat co 14 dnů. Nechci tam lít destilku, to je pak celkem drahý provoz a změkčovače do pračky nechci používat, když neznám důsledky na pěstění. Prosím, poraďte. Jsou zde velmi kvalitní odborníci, věřím, že mi pomůžete.

Pokud se to zde již řešilo, pak se omlouvám, nenašel jsem téma věnované tvrdosti vody.
Toto sme se učily na základní škole-Soda a myslím si že to kytkám nic nudělá.
pospáč
ja vim ze vodni kamen odstranuje ocet ale nevim jestli ti to pomůzě
FunThomaso
Já hlavně nechci řešit následky, ale příčinu. Takže nechci odstraňovat octem. o tom vím, sám umývám koupelnu octem.
Pokud budu převařovat denně 5 litrů vody, tak to radši půjdu koupit tu destilku. Teda nic vezlém, děkuji za rady. Na reverzní osmózu bych musel mít další zařízení, jak jsem zjistil z netu, sám to asi nedokážu. Soda se mi zdá jako dobrý nápad, ještě vědět, jaké množství na litr. Vodu mám vždy ve kbelíku, ze kterého pak několik dnů odebírám vodu do zvlhčovače. Takže je odstátá a příp. přípravek jako soda může působit. Poradí ještě někdo, prosím? Pokud možno něco méně nákladného...
Šlajs
Docela postačí ty filtrační patrony Brita. Ani nebudeš potřebovat ten vergl jménem reversní osmóza. Ty pro domácí použití sojí asi 500 a zvládnou vyčistit 400l vody.
ocet možná na čištění ale čuchat bych to nechtěl pořád...

Mr.MEN : nevím co jsi vysledoval za trend,ale tady to změkčováni vody má jiný účel,než kolem kořenů skrze přísunu živin,že??
Hlavně že jsi to nezkoušel,ale máš zkušenost.Tak než příště něco arogantně napíšeš,mysli a studuj...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma