Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konopné Umění

 
Baned balkon - Klikni zde pro originální téma
Al-Ban
Nazdárek všichni, tak já se sem taky pokusim něco hodit. Pozdě, ale přece a krom toho mám foťák nějakejch 14dní ;). Taky se předem omlouvám za kvalitu fotek, musel jsem je ukrutně zmenšovat, aby se sem vlezli a jinej způsob neznám. Nemusíte se ostýchat a klidně mi poraďte jak snížit velikost při zachování rozlišení, jak vidím kolem, tak to jde :).
A teď k věci:
V současný době je na balkoně pět kytek. Dvě jsou noname (S,BS) a zbytek jsou skunk#1 od Nirvany. Na to, že byly gratis měly dost dobrou klíčivost, asi 80% a zatím jen jeden samec (ťuk ťuk). Ten už z jistých důvodů na balkoně není, ale funguje dál, protože si potřebuju udělat nějaký semínka.
Zemina:
je ze 40%zahradní substrát, dalších 40% hlína pro kaktusy a necelých 10% perlitu. Na dně je pak asi 2cm vrstva keramzitu.
Hnojení:
Ty skunky hnojím jednou týdně, střídavě kristalonem start a další týden speciální směsí, kterou mi pomáhá vyrobit můj andulák. Je to prostě jeho trus zalitej vodou :). Táhne to teda pekelně, ale když zadržíte dech, tak se to dá vydržet. Sousedi to maj horší, protože je nikdo nevaruje :wink:.
No já sem zkusím hodit první foto a další komentář dám průběžně.

Al-Ban
Tak první se zadařila :) a teď dále:
Na další fotce bude můj největší Skunk, psal jsem o něm v threadu tady http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3761
Poslední dobou dost zpomalila a ostatní jí doháněj. Dneska má 75cm a musel jsem jí ostříhat listy, protože jí žloutly a taky jí už lezly horem ven kořeny, tak jsem tam přisypal nějakou hlínu, jinak by byla trochu větší ;).

Al-Ban
A tady je trochu lepší pohled. Ta druhá zleva (první viditelná na obrázku) je ten samec.

oton
to Al-Ban: pěkný K+, jsem taky mimo jiné balkonář, a tak bych se zeptal jak si na tom se sluncem? dle fotek bych řek, že ho tam moc nemáš, ale to nemusí bejt pravda, protože neni jasný v jakou hodinu si to blejskal

já mám sice balkón na jih, ale kvuli stříšce a zapadlýmu balkónu do profilu paneláku mi na kytky jde přímý slunce jen 6 až 8 hodin denně a to cca od 9h do 16h, ale myslim, že jim to bohatě stačí, dle loňskýho a letošního růstu, hodně zdaru všem balkonářům :)
Al-Ban
Tady je další fotka toho prvního Skunku s růstovou vadou :).

Al-Ban
to oton:
Díky, kámo :). Já mám balkon na východ a slunce mi tam jde teď tak 6hodin. Když chvíli počkáš, tak sem hodim tu kytku, jak jsi mi poradil, abych jí dával zatemňovat. A vlastně bude i na tomhle obrázku. Je to ten keřík uprostřed. Hlavní větve už má samozřejmě pryč (pomalu mizí i výsledný produkt;)) a teď hází nový větvičky. Pak tam bude i jakýsi pokus o detailnější náhled, ale s tím mým aparátem za pět tisíc...:D

oton
fotky jsou pěkný, a s tou velikostí, nevim v čem to upravuješ a jestli skenuješ nebo máš digi foťák, na tu úpravu to chce nějakej kvalitní prográmek já používám COREL 9, fotky si naskenuju do BMP (bez ztráty) a pak to v CORELU upravuju na JPG, a výhodou jsou různý filtry a zaostřovače a dalčí vychystávky který corel má, ale určitě je parta jinejch dobrejch softů

jestli máš digitál tak s tim ti neporadim, protože sem se ještě nedostal k tomu abych na něj ušetřil lováky
Al-Ban
Tady je tedy to bližší zkoumání. O týhle kytce jsem psal pro změnu tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3722 a je to fakt síla, jenom na muj vkus moc narkotická, mám radši lítačky :bounce:. Měly by tam být vidět ty konce useklých větví a má zmutovaný listy, protože jsem jí furt střídal světelnou periodu. Chvíli byla pod lampou na 12/12, protože s ní byla ještě jedna kytka v květu, pak jsem jí hodil ven, kde se světlo prodlužovalo a nakonec šla zase zatemňovat, takže žádný div :).

Al-Ban
A takhle vypadá ta kytka dneska. BS znamená BudStorm a k tomuto názvu mě inspiroval jeden dědek v práci, kterej mi dal ty semínka a říkal, že jeho klukovi to házelo děsný palice. On s tím krmí ryby, že prej jim pak víc chutná :) :) :).
Teď mám zrovna dovču, ale zadal jsem jednomu maníkovi v práci (to je zase jinej :)), aby mi naskenoval fotku, kde je ta kytka těsně před ostříháním těch větví a palice měla fakt docela hezký. Jestli to klapne, tak to sem pak taky hodim.

Al-Ban
to oton:
Mám digifoťák a program PhotoEditor, ale dík za rady, určitě si z toho něco vyberu a zužitkuju.

Tak a dále tu máme to S(Sting). Tenhle model se mi minulej rok na zahradě fakt poved, měl přesně to co má podle mě mít. Zahulíš a frčíš jak na piku :D. To jsem trochu přehnal, ale je fakt, že to bylo moje nejlepší hulení. Jinak je to noname a měla semínka, tak jsem je samozřejmě prubnul. Rostla současně s tou BS, ale s tím rozdílem, že tahle nebyla zatemňovaná a proto tam je ještě dneska a vcelku. Jedou asi od března a před tím jsem dal ještě tohle semínko pod lampu, ale bylo to fiasko, tak doufám, že to bylo tím nezvykem na umělé osvětlení a venku bude v pohodě nebo mi jí oprcala nějaká technika od sousedů a to by bylo horší :(.




[Edited by Al-Ban on 10-07-2002 at 01:46 PM]
Al-Ban
A tady je Sting dnešních dnů, ale voní nějak divně, stejně jako ta podlampovka, tak už se radši předem smiřuju s tím, že křížení neproběhlo dobře. Mimochodem z mých kytek ten pyl nebyl určitě, protože já žádnýho samce něměl :). Letos si to však vynahradily. Z celkovýho počtu kytek jich bylo minimálně padesát procent. Proto si už taky nepamatuju přesný data sázení, protože jsem to furt musel vyškubávat a dávat tam nový sazeničky, jak doma tak na zahradě :(.
Jo a zapomněl jsem napsat, že má 115cm.

Al-Ban
A na závěr ještě dva obrázky toho samce.
Až zas někdy budu ve formě, tak sem hodím obrázky ze zahrady, tam maj kytky život ještě zajímavější :wink:

Al-Ban
A poslední. Pyl bude dobrej, protože Smokalot říkal, že Skunk#1 to opylení dobře snáší a neztrácí na kvalitě, tak by mohly být dobrý skunkový semínka. Uvidíme ;).
Na balkoně je jen kvůli světlu a s tou modrou oblohou to hází krásnej kontrast :).
borifield
jako paradicka , vypada to fakt k nakousnuti :)) jenom bych se bal tech oken naproti ,uz s tim naky zkusenosti mam a nekery lidi jsou fakt v tomhle ohledu kreteni.
takze misto bobrika statecnosti karmou po tobe :D cuzz a at rostou
Al-Ban
Díky, já už takhle pěstuju třetím rokem a zatím v klidu, jenom, když zalejvám zhulenej, tak mám pocit, že na mě všichni od naproti brejlí, ale to je jenom ta paranoia (doufám) :D.

Jinak jsem ještě zapomněl napsat, že ten Sting hnojím Kristalonem plod a květ+OBM. Recept, kterej jsem okoukal tady na Groweru a musím říct, že se osvědčil výborně. Daleko líp, než samotnej Kristalon PaK. Tímto taky děkuji Groweru, bez nejž by byly moje výnosy určitě poloviční :).

P.S. Já tady píšu, jako bych už sklízel, ale posuzuju podle těch už sklizených kytek a rozdíl tam opravdu byl.
Al-Ban
Dobrý den ve spolek, tak tady posílám nějaký nový obrázky těch svých mučednic :wink:.
Ta kvetoucí už je sklizená a ten skunčí sameček zrovna tak. Zbylé čtyři bojovnice už budou snad definitivní samice. tři z nich už asi čtrnáct dní dávám na noc spát do skříně, takže poslušně nahodily květy a ta čtvrtá se tam už nevešla, takže nekvete. Mohl bych jí dát třeba do koupelny, ale zajímá mě, kdy se uráčí vykvést sama, dobrovolně a bez přemlouvání ;). To je ona:

Al-Ban
A tady je ten BS, starý listy už mu z větší části postupně úplně uhnily a odpadaly a teď se soustředí na druhou snůšku, tak doufám, že bude stejně dobrá jako první várka.

Al-Ban
Ještě jednou on ;).

Al-Ban
A tahle slečna Skunk se drží tak nějak nejlíp co se týče žloutnutí listů. U ostatních není den, abych nějaký žlutý neotrhal. Taky už mají ty spodní větve skoro holý, ale naštěstí to není z fotek moc poznat :).

Al-Ban
A zde máme druhou kvetoucí slečnu Skunk.

Al-Ban
A ještě si neodpustím opět jedno "umělecké foto" ;). Slunce je tentokrát přímo za vrcholkem kytičky.
Tak to je zatím asi vše a v pondělí bych měl mít konečně naskenovanej ten obrázek BS před první sklizní, jestli na to kámoš zase nezapomene.

oton
pěknej balkůnek, koukám že sázíš naprosto všude! :D, ale je tam asi dost vidět co? jako na ten muj K+
Al-Ban
Všude ne, otone, po špatných zkušenostech jsem přestal sázet ve volné přírodě a momentálně nepěstuju ani ve skříni a to z důvodů letních veder a taky dělám novou skříň, kterou asi nedodělám dokud budu mít nějaký hulení :wink:.
borifield
tak to uz vypada pekne,to budes za chvili :smoker: a lidem co na to koukaj z ulice budes delat taaaaaaaaaakovy chute :Djasnacka K
oton
dle čeho soudíš, že nejsem dobrej pěstitel??? beru jen konstruktivní argumenty :D
THX
Sweet :) K+
Al-Ban
Tou hláškou sychruju sám sebe ;). Bohužel se mi to nějak nechce zobrazovat u ostatních příspěvků, tak se v tom zkusím ještě trochu pohrabat, jestli jsem to nějak nezvoral.
V žádném případě to nevztahuj na sebe, to bych si nedovolil :).

Všem ostatním děkuju za chvály a jsem ochoten příjmout i nějakou tu kritiku :).

P.S. Asi se to zobrzuje až od dalších příspěvků, vložených po úpravě profilu.

[Edited by Al-Ban on 03-08-2002 at 10:39 PM]
oton
aha :sun: právě to mě zmátlo, že to u ostatních nemáš, a taky by mě nenapadlo, že budeš na sebe tak přísnej :D , tak zatim ;)
JIPak
Mas je opravdu moc hezke, jen z tech oken na proti bych mel asi trochu vitr, zda se ze sesh dobrej flegmous a mas lidi v pici, docela bych ty lidi v tech oknech dal pozdravovat, 3 roky a jeste nic nepraskli. Zajimalo by me jestli si o tobe povidaj hodne a co to tam vubec bydli za lidi na druhe strane, ze jsou tak v klidu. Karmicka pro tebe.
koles
malý jsou proto, že tam moc nesvítí slunce, nebo, aby si jich nikdo nevšim, když bydlíš ve druhym patře?!
Al-Ban
Jo, přímý slunce tam jde jen od rána do odpoledne, je to na východ. A kytky mi tam nikdy nerostly nějak do výšky (max. bylo 1,30m). Normálně by mi to vadilo, ale tady můžu bejt rád, ne? :wink: A jak si přišel na to druhý patro? Z těch fotek bych si to teda odhadnout netroufal :). Bydlím ve čtvrtém, to v našem baráku znamená úplně nahoře :).

Tak jsem je byl taky změřit. Zprava:90cm, 95cm, 50cm a 70cm.

[Edited by Al-Ban on 04-08-2002 at 07:38 PM]
Piskot
Albanku mas to moc hezky K+
Taky ti drzim pesti abys sklidil brzo a v pohode.
Jinak to zloutnuti bych dal za vinu spis hnojivu.Nebo ne?
Me kdyz zloutly kytky (pod lampou) tak jsem jim koupil tekuty zelezo (hnojivo) a za par dni byli nadherne tmave zeleny.Aji se trochu vic zacali lesknout.Nevim ale bylo videt,ze jim to dela moc dobre.Samozrejme tak dva tydny pred sklizni jsem prestal ;)
Al-Ban
Díky za radu, Piškote, určitě to vyzkouším a pak dám vědět, jak se to osvědčilo.
A taky sem teď konečně hodím ten sto let slibovanej obrázek BS před první sklizní. Dělal jsem s tím co se dalo, ale stejně je to rozmázlý a nic moc :(. Ukázat to ale musím, protože se mi moc líbila a jak včera správně řekl oton "člověk má tu potřebu se pochlubit" ;).

P.S. Sám jsem zvědav, jak se tady bude vyjímat :).

Piskot
Clovece ty si nejak zapomel updejtovat nebo co.
Ja furt cumim do galerky co a jak dal.A ty to mas myslim pekne v pazi :D
Mr.Proper
Asi to uz vsechno zhulil a ted nedoleze k pocitaci...
:D:D:D

Piskote, jaky to tekuty zelezo jak pises jsi pouzil?
Al-Ban
Tak je pravda, že jsem už nějakej čas nedal fotky, ale kytí ještě furt žijou :wink:. Tak já se podívám jestli tam mám něco aktuálního a použitelnýho zároveň :).
Al-Ban
Tak tady jsou nějaký fotky z 22.8. Teď docela moc pracuju, takže novější nejsou :(. Na prvním obrázku je ten nejmenší skunk (na balkoně úplně vlevo)

Al-Ban
Tady je vrcholek toho "nejhezčího" skunku :).

Al-Ban
Zde máme ten BS (pracovní název), ten už kromě květů hází po opylení i docela pěkný semínka, ale nevím, který jsou který, protože jsem to pylil nejdřív samcem stejnýho modelu a pak samcem skunka#1. No zasadíme uvidíme ;).

Al-Ban
A tady fotečka spodních skunčích větviček :(. Asi mě zapomněli upozornit, že mi prodávaj nějakou speciální SCROGovou odrůdu :D.

Al-Ban
Tak jsem deska zkoušel fotit rostlinky v noci a řekl bych, že se mi to docela povedlo, tak můžete posoudit jestli se vaše estetický cítění shoduje s mojim :wink:

Al-Ban
A ještě jedna...
Jinak za týden je už asi sklidím, kromě jedný. Tak dobrou noc :).

cHLeBiK
ta kytka v noci je uzasna. Al-Bane ... je to super, zrovna kus neceho takoveho susim v kapse na kolene :))... mmmhm krasne to voni.... preju dobrou chut a k+ za takove fotky :wink:
dalajlama
2cHLeBiK:
no jo, to si sušíš a pak na chatu meleš pátý přes devátý.. :D

2Al-Ban:
jaxem psal v posledním vzkazu, K+ (no ale dával jsem naposled karmu tobě :) takže musíš chvilu počkat, než se zase bude moct..)
PS: v noci to má svý kouzlo :smoker:
PPS: ti v tem baráku na proti maj parádní pokoukáníčko :wink:

a ta vrcholová palica u tej první fotky vypadá fakt sladce :eek:

[Edited by dalajlama on 08-09-2002 at 01:34 AM]
Piskot
Opravdu hezky.V kontrastu s cernou vypadaji svudneji :wink: gooooooood!!!
Al-Ban
Jo díky všem, já věděl, že se vám to bude líbit :). Tak někdy o víkendu sem hodím poslední fotky a pak už kytky půjdou na zasloužený odpočinek. Teda kromě jedný, ta musí ještě pilně zrát :).
Al-Ban
Tak včera už jsem začal sklízet i balkón a tady jsou poslední obrázky ze života kytek :(.

Al-Ban
Tady je druhá již nežijící...

Al-Ban
A tady BS, ta už stejně mlela z posledního, takže pro ní byla smrt vykoupením :), ale na to, že obrazila podruhý, se držela dobře :).

Al-Ban
A poslední společné foto. Ta jak jeznačená šipkou začala kvést později, tak jí zkusim ještě chvíli nechat, ale už taky nevypadá moc dobře :(.

Al-Ban
To jak jim celou dobu padaly listy mělo jednu výhodu, bylo s tím pak míň práce ;).

Al-Ban
A tady je ta nebožačka, no možná to nebude ani 10g čistýho, ale zase měla pár dobrej semínek (opylená samcem stejnýho modelu), který půjdou na zahradu, kde by měl být úspěch zaručen (pokud to nebude samec jako letos :)). Má totiž fakt dobrou chuť.

Piskot
Hmmmmmmmmm mnam :) voni to i pres ten monitor.Jojo jak sme zaseli tak sklizime a tak to ma byt :)
Bohuzel nekteri zaseli spatne a tim padem nesklizi :rolleyes: ze Piskote?
Nekteri zaseli a sklizeli jini :( takovych okradenych je tady taky dost.
No a prave proto ti ted muzeme jen tise zavidet :)
Pak podej zpravu jak to slape :wink:
Al-Ban
Jo díky Piškote, fachá to slušně, uvidíš ;), už testuju první vzorky :wink:. Ta zhulenost je taková "nahoru dolu" :o :bounce:...

A ty čorky mě taky serou, je mi líto všech, kteří se jejich zásluhou úrody nedočkali :(. Tak příští rok už určitě :).
Srooga
Pěkný kvítí.
Klobouk dolu přd všema Al-balkonistama :)
Já bych na to neměl žaludek :(
Al-Ban
To spíš klobouk dolů před těma, co dokážou vypěstovat pod 250W to co ty ;).
Al-Ban
No a je tu úplnej závěr letošního balkónu. Zde je poslední Skunk chvíli před svým koncem a s většinou listú už ostříhaných.

P.S. Na ten předmět na obrázku před kytkou se mě neptejte, protože sám nevím co to je :wink:.

Al-Ban
Tady z větší blízky (modemisti prominou :))...

Al-Ban
A už visí. tentokrát jsem jí vyškubnul i s kořenama, protože při naporcování uschly už za týden a prej je pomalejší sušení lepší, tak uvidíme. Ale makačka je to pěkná, to vytrhnout.
No a to je všechno. Teď už mě čeká jenom velkej úklid, kterej už sem fotit nebudu :D, takže díky za pozornost a snad zase příští rok :).

breeder
to al-ban:
mash pěknej malíček K+ :wink::wink:
a ty kytky taky ujdou :wink::wink::D:wink::wink:
Al-Ban
Tak za malíček jsem karmu teda ještě nedostal :D. Díky a jsem rád, že i kytky to přežily bez nějakých plivanců :wink:.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma