Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
40x40cm --- 150w --- 4x IP200 + 2x Euforie --- Plagron Royalty mix - Klikni zde pro originální téma
hej-rup
Dobrý den groweři. Tak bych se vám chtěl pochlubit se svím minigrowem.


box DarkStreet 40 (40x40x120 cm)
světlo Kit 150 W Malé stínidlo + Gib Lighting Flower Spectre
Ventilátor 100VKO -105m3/h, 37 Pa, D=100; D1 =104 mm
Aluflex 127 mm - 1 m
Filtr Prima Klima 160 m3/h 125 mm
ofuk PC větráček 12v + nabíječka na mobilní telefon
Květináč 6 l 19x19x23 cm 4x
hlína Plagron Royalty Mix 25 l
hnojivo - pouze Plagron Terra Bloom

START : 30. 3 . 2009
KVĚT : 13. 4 . 2009


Přez počáteční problemy s přílišnou vlkhostí v boxu :-) zatím vše šlape jak hodinky. Bohužel nemám k dispozici foťák takže fotek pomálu. Teplota v boxu se mi stále daří držet okolo 21C ( 19- 24). Vlhkost teď, když jsou kytky na růstu kolem 65% a asi se s ní už ani níž nedostanu. Když byly kytky na růstu po přesazení držel jsem vlhkost okolo 95%.
hej-rup
1. zavřený box z venku.
2. technické zázemí- předřadník, časovej spínač, stará nabíéječka na mobil.
3. otevřenej box.
4. detail.
hej-rup
A ještě další mojě pěstitelský úspěchy, snad to není proti pravidlům galerie. Tak nějakej ten žampijon :-)
hejrupe chtel bych houby jake mas ty porad o nich
smeal
.. peKny growik:) mas noveho divaka ;) ((do buducna inac tiez zvazujem tento minibox))
a tie hubicky, no mnam proste. Ak aj o nich spravis threadik alebo sa rozpises budes king :)

peace
Mašťák
Grower je magazin o pestovani konopi. http://houba.cz je zase o houbach.
Jinak strain (odruda) to vypada jako p.c. Lizard King, nebo p.c. Golden teacher.
smeal
uiiii, dik moc bratku. ak treba offtopic premazneme ;)
hej-rup
Houbičky jsou jenom bonus :) Hodně iformací je na houba.cz , tak nevidim důvod psát další návody. Snad jen že živná půda byla rýže s ovsem ( 50:50), převrstveno kokosem. A tady jde přece o kytky :-) 13. května ( dva dny zpět) jsem oslavil jubilejní 30. den kvetení. Kytky jsem pořádně zespoda prostříhal od slabejch větví na který nesvítí slunko a vlhkost se mi už daří držet mezi 55-70%. Teplota stálá okolo 21C. Hnojím 2x týdně 4 litry vody s plagron terra bloom. IP2000 má mnohem simpatičtější vůni než Euforie, a taky mi přijde že je o pár dní dopředu. Jinak je to paráda, kytky zdravý, hezky zelený :) Pokud máte někdo nějaký dotazy ptejte se.
hej-rup
Tak "pokus" byl ukončen po 66 dnech květu. Sklizen byla něco mezi 50-60g takže bude o prázdninách co kouřit. I přez několik chyb kterejch jsem se během růstu dopustil beru první kolo jako úspěch ale příště bude snad líp :) Na výslednej produkt si nemůžu stěžovat, IP má o poznání tvrdší šišky než Euforie, Euforie zase líp skuřuje.. Škoda jen že jsem nemoh fotit :( Takže zase naschledanou v příštím kole :)
hej-rup
Po téměř roční odmlce se pouštím konečně do druhého kola!!! Tentokrát v novém, nemoh jsem použít svůj box vzhledem k nedostatku místa- malé výšce- proto jsem musel udělat box na míru. Není to nic čím bych se moh chlubit ale i tak jsem se rozhod že tady aspoň něco málo odprezentuju.... Takže:

Rozměry jsou trošku atipický, box má půdorys 65x65cm, v nejniším místě má 70cm a v nejvyším 100cm. Box je dřevěné konstrukce z latěk 30x15mm sešroubovanej Lkovejma spojníkama, potažen je černobílou folii z Gshopu. Je to trošku punkárna, moh jsem si s tím vyhrát líp ale počítám že v něm pojedu max 1-2kola, a jde mi hlavně o funkčnost než o estetiku.

Přítah je pasivní zepředu dole, odtah je napevno zabudovanej do zadní stěny někde v horní třetině. používám ventilátor z minulého kola. Potřeboval jsem snížit hlučnost na minimum tak jsem k ventilátoru sériově zapojil 40w žárovku. Hlučnost a výkon klesl ani ne o 20 %, nedopuručuju!! Hrozí nebezpečí prasknutí zářivky v důsledku podpětí, tím pádem dojde k vypnutí ventilátoru a z toho může být při zapnuté lampě pěknej průser. Co nejdřív žárovku oddělám a ventilátor nechám běžet na 100%, idkyž je dost hlučnej...

Světlo jsem pořídil oproti munulému kolu silnější, ze 150w jsem přešel na 250w. Na světlo fouká PC větráček ze zdroje, kterej je napojenej na trafo s regulacé výkonu - 1,5-4,5-6-9-12v. Na nejniší výkon se větráček ani nerozběhne, na 12v fučí fest.. Stínítko totožné jako v minulém kole.
hej-rup
Zemina je mix 50:50 Florian květinovej substrát + Plagron Grow mix. Pod květináčema jsou podmisky, dlouhý z truhlíků.
Řízky jsou zasazeny 5 dní a mají se krásně k světu. Na levé straně Rhino, v pravo Chronic. Ještě jednou za ně děkuji místnímu členu K...... :bravo:
Řezy byly 4 dny pod igelitem, a všechny už pěkně zakořenujou..
Momentálně dost bojuju s vlhkostí. Dal jsem dovnitř 5l akvárko aby se z něj odpařovala voda, na přítah jsem položil mokrej ručník. Každý % vlhkosti dobrý!!!
Plánuju kytky co nejdřív zastřihnout, nechat povyrůst cca 10cm a přepnout na květ... Budu je pěkně trénovat a ohýbat, pokusím se o scrog :)
Hnojení- růst Plagron Start UP
květ - ještě nemám nakoupeno, asi Plagron Terra Bloom + PK 13-14
hej-rup
A tady jedna rostlinka kterou jsem dostal na podzim, docela vzácnost- Erythroxylum coca. Mám z ní hroznou radost, zatím moc nerost ale doufám že se to na jaře zpraví.
hej-rup
9 dní 18/6. Dnes jsem provedl pořádný sestříhání. Zatím nehnojeno, rostou jako z vody :) Příští týden chci přepnout na květ.
hej-rup
5 dní 12/12 . Zatím hnojeno 2x Start-up. Kytky na růstu byly 13 dní.








:cox:
hej-rup
7 dní 12/12 . Prostor se začíná pěkně zapňovat. Teplota přez den max 25C, teplota v noci min 15C. Díky relativně nízké teplotě maj kytky patra hezky nízko u sebe, vypadaj luxusně a zdravě. Vlhkost noc max 75%, den 15-20%. Na noc vypínám odtah. Hnojeno zatím 3x, používám stále Strat-up ale v brzo přejdu na květový hnojivo + phytamin
hej-rup
15 dní 12/12. Pár dní zpět problěhlo mučení kolínkama.
Škoda že jejich košatost na fotkách vůbec nevynike...


:cox:
hej-rup
20 dní 12/12. Už se začínaj rýsovat pěkný šešule. Rhino i Chronic jsou si velice podobní, začali nakvítat stejně, vyrostli stejně, voněj stejně :) Doufám že se časem od sebe nějak rozlišej..
hej-rup
22 den 12/12 Chronic












22 den 12/12 White Rhino







Fotka ze spodu.
hej-rup
Chtěl bych v tomhle kole udělat na závěr s kytkama menší experiment. Asi od 30 dne květu přidám jednu hodninu světla navíc, tj periodu 11 tmy, 13 světla. Vycházím z toho že outdorově pěstovaný kytky začínají nakvítat už většinou koncem srpna, kdy slunko svítí od 6ti ráno do 10ti večer tj 16h. Cca od 50 dne chci přidat ještě jednu hodninu světla navíc, tj 10/14. Dle zkušeností lidí kteří v dubnu - květnu uměle zakrývají outdorově pěstované kytky taky stačí rostlinu zakrývat 35-40 dní a poté nechat odkrytou, přez to že světelnej den rozhodně neodpovídá obvyklé květové periodě. Kytka která je už nakvetlá se už na růst "nepřepne" a dokvete .( edit- nikdy jsem kytky venku uměle nezatemňoval, moje poznatky jsou pouze teoretické).
Další věc kterou plánuju udělat je že přidám okolo 50 dne květu do skříně 40w UV žárovku která se používá v terrartistice pro plazy. Vycházím z toho že THC je ochraná látka rostliny před UV zářením a hmyzem. Tj přidáním stresosru (UV) se začne rostlina bránit (produkce THC). Totožný experiment by se dal udělat třeba i s nějakejma housenama nebo mšicema, ale to už nechám na jinejch :)


Prosím o jakoukoliv kritiku a připomínky na toto téma!

Děkujiza přečtení, a soráč za chyby :)
hej-rup
25 dní 12/12. Výška rostlin +/- 30cm. Hezky se to rozkvítá, zatím dělaj radost :)
hej-rup
Erythroxylum coca se taky rozkvetla :)
Ether
Zdravim :-),

vidim,ze se ti dari dobre a musim ti to pochvalit,vcetne pokusnych myslenek :-). Zminil ses tady o rozpoznani chroniku od rhina a dal na fotkach uz jsi je mel roztridene. Je dost tezke je od sebe rozeznat,ale odbornik nebo matkar ti to rekne s jistotou. Rhino je z pravidla vyssi,nez chronik,ale netusim,jestli se to takto projevuje i u tebe,muze to byt jine i phenem,lec hadam,ze puvodni maminka byla u spousty matkaru stejna,ale rozhodne nechci tveho matkare hanit nebo obvinovat ;-). Ohledne vlhkosti,na pozdejsi fazi to bude jen k dobru a na rust ti poradim dat jeste slabsi odtah,pokud tam mas fajnovy teploty a muzes jeste par stupnu nahoru nebo zkusit jeste jinak zregulovat tento. I kdyz je to na oko prditko, co se tyce prutoku, bedynka taky neni tak velka a v mym pripade(250w taky) sice tesne,ale zvladaly odtah 2 pc vetraky ¤125, a to v bedynce o rozmerech zhruba 50x50x110. No,rozhodne drzim pesti a pokracuj v tom.

P.s. coca je taky pekna :-)
zdravim, hele jak je ta Coca stara?
hej-rup
Ether: nene, asi jsi mě špatně pochopil :) Vlevo mám Rhina a vpravo Chronic takže vím která kytka je která :) Jde o to že obě fena vypadají stejně, Ch i R jsou stejně vysocí, košatí, stejný listy, stejně začali nakvítat. Co jsem zatím pobral tady z groweru jsou to velice podobne genetiky, jediny rozdil ktery jsem zaznamenal je ze Rhino má na palicích trichomy rovnější, Chronic "kudrnatější".
Bojím se že kdybych dal slabší odtah než teď lezla by teplota nad 30C což nechci. Chci někdy do budoucna zaexperimentovat se soustavou PC vetráčků... casem
hej-rup
ticisac: typuju ne víc než rok a půl. Dostal jsem ji loni na podzim, vlastně ani nevím jestli je z řízku nebo ze semene. ( vzhledem k tomu že kvete typuju řízek)
hej-rup
29 dní 12/12
Kytky si dávaj jednou týdně TerraBloom + PK 13-14 + postřik phytaminem.:shots:
hej-rup
Pár dalších hezkejch fotek okolo 33 dne květu.
hej-rup
35 den 13 hodin den 11 hodin noc.

Přidal jsem holkám k dobru jednu hodinu světla. Jsem zvědavej jak zareagujou, já tomu věřím :)



Taky jsem dnes prolil enzymama, celkem 9l odstáté vody + 6ml enzymů. Z květníků vyteklo 4,5l vody kterou jsem vylil. Hnojím TerraBloom + trošku PK 13-14, Phytamin jsem přestal používat.

























A holkám chutná :)
hej-rup
42 den 13 světlo / 11 tma . Vše vypadá ok. Dneska jsem asi naposled zahnojil 5ml TerraBloom + 1ml enzymů + 1ml PK 13-14 . Příští týden to ještě zaliju enzymem + PK a pak už jen enzym a čistá voda...
hej-rup
44 den 13 světlo / 11 noc .


Vzal jsem holky na denní světlo. Blíž 3x CHRONIK, za nima 3x RHINO.

Z fotek je patrné že se oběma genetikám daří dobře, o maličko větší růstový potenciál má Rhino... ale fatk jen o trošku. Květy zatím vypadají podobně, lepí a voní po exotickém ovoci. Zajímavá je taky prostřední kytka Chronika která je lehce zežloutlá. Asi jsem jí něčím přepálil, mýchám hnojivo do 6 x 1,5l petflašek a každou kytku zalívám zvlášť. Teď už bude jen čistá voda + enzym tak se o ni nebojím.
hej-rup
Detail.
hej-rup
Nějaký to makro..
hej-rup
51 den
hej-rup
Kolik ještě?
hej-rup
58 dní



































<--------------------------------------- Taková hvězdička :D












<--------------------------------------- White Rhino dělá čest svému jménu















hej-rup
Dnes si holky valí 61 den. Průběžně dělám záštipky a ochutnávám. Chutově je to vydařené, stav takovej na celej den, neunavuje, energický kouření. Ale já radši pořádnýho umrtvováka kterej mě dostane do největších pekel. Nechám asi ještě týden a sklizeň provedu na velikonoční pondělí- 70. den. Snad se ještě pochlapí :)
hej-rup
65. den 13 hodin světla 11 hodin tmy

Blíží se kosa a kytky se začínaj krásně podzimně vybarvovat.

Představuje se Vám WHITE RHINO!!!
hej-rup
CHRONIC

hej-rup
FATAL ERROR!!!

Před chvílí jsem přišel k boxu, a zjsitil že nesvítí výbojka... Zkusil jsem všecho rozebrat, vyčistit spoje, znova zapojit... výbojka jednou blikla a pak zase nic.. Starter bzučí a zahřívá se ( ale tak normálně, jako když to svítilo), tlumivka je studená. Výbojka nedělá nic. Potřeboval bych poradit jak zjistím kde je chyba. Kabeláž jsem důkladně zkontroloval a jsem si jistý že tam chyba nebude. Pokud je vyjebaná sodíkovka tak by to bylo ještě dobrý ale kupovat novej předřadník se mi fakt nechce... Kua tak to asi setnu dnes no :(

Nemáte prosím někdo nějakej typ jak zjistit jestli je chyba v tlumivce, starteru, výbojce či někde jinde? Bohužel nemám možnost odskoušet to u někoho, protože neznám nikoho kdo jede 250w.
coupac
Zdravím, muj názor je že když skusíš skoušečkou proud v objimce tak máš jasno. Když pujde proud do objímky tak je v hajzlu výbojka
hej-rup
coupas: dík, zní to logicky a určitě to zkusím :)
hej-rup
Dnes na Apríla proběhla trošku neplánovaně kosa. 66 den od přepnutí na květ. Chtěl jsem nechat ještě pár dní ale nebylo mi souzeno. Do 35 dne svíceno 12/12h, od 35 dne 13 světlo/ 11 noc. Použitá hnojiva start-up, terra bloom, phytamin, PK 13-14, enzym. Poslední hnojení proběhlo 43den, takže 23 dní na pročištění bylo možná až moc. Už to maj sečteno...

















<------------ CHRONIC - 3 rostliny. Rhina jsem bohužel opoměl vyfotit jako celek.


Foto sušiny samozdřejmě dodám.
hej-rup
A protože největším nepřítelem pěstitele je zahálka rovnou jsem se vrhnul na nové kolo. Tentokrát 6 x TOP 44 aus Wien. Porouchanej 250w kit jsem vyměnil za rezervní 150w, holky si chvilku porostou pod slabším světlem a hned jak zprovozním 250w přehodím to.
hej-rup
Usušeno zváženo!!!!

CHRONIC celkem..... 118g!!!
WHITE RHINO ......... 129g!!!

Celkem pro mě naprosto nečekanejch 237g. Kdyby se to pořádně obralo od listí tak by váha šla trochu dolu... ale vem to čert. Je to dost řídký, žádný kameny se nekonaly :( bude aspoň na měsíc o pálení postaráno :D ... příště musím víc prostříhat spodky a dýl hnojit...

Fotky sušiny dodám
hej-rup
cca 50g zhuleno..
hej-rup
Je třináctý květen a všechno mi to kvete..

17 den 12/12

6x TOP 44
1x ORANGE BUD

Hnojím Terra Bloom, Enzymes, PK 13-14, Phytamin
hej-rup
TOP 44 ve 22 dnu květu. Jsem zvědavej jak bude vypadat za dalších 22 dní :) Jen mě sere že na ně furt svítím 150w, 250 je furt mimo provoz :/
hej-rup
40. den 12/12 konečně zapojen 250w sodík.
hej-rup
58. den sklizeň
Ether
Cau, pekna prace :) Snad tomu ta 250 soda aspon na 14 dni pomohla. At chutna
BloodyBeer
zdar


na to ze to mas tak malou skrin to vypada hodne luxusne :-)
jak dlouho jsi to mel na rustu - vypadaji malinke ale na tuhle skrin ideal ....
hej-rup
ether: děkuju. Ta 250 určitě pomohla ikdyž byla nasazená na poslední chvíli... Pošlu ti nějakou ochutnávku :)

BloodyBeer: na růstu jsem měl poměrně dlouho, asi 20 dní... ze začátku se moc nechtěli chytit a pak jsem u toho týden nebyl hodně jsem je prostříhal.. Diky za pochvalu.
hej-rup
Usušeno zváženo. 100g. Nic moc teda :/
hej-rup
Cca 90g. Na prázdniny vystaráno... Teda spíš na červenec a srpen, prázdniny mít rozhodně nebudu :(
Ether
I tak slusny vysledek, mas malou skrinku, tam zazraky cekat nemuzes, podivej, jak jsi to mel nahusteny :) moc nas ty prazdniny mit hold nebude, pomalu si zvykej :)
kollyk
Čau jak ti pls dopadla ta Erythroxylum coca rozjela se nebo ti chcipla?
hej-rup
citace:
Původní příspěvek od kollyk
Čau jak ti pls dopadla ta Erythroxylum coca rozjela se nebo ti chcipla?


Rok se celkem držela ale moc nerostla, pak jsem ji přesadil do Grow mixu a chcípla - spatne EC a pH substratu. Je to dost náročné na pěstování... ( posral jsem to)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma