Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1. indoor - Ebb and Flow 400W - Klikni zde pro originální téma
bigV
Nazdárek Growerstvo,
vítám vás ve svém vlákně - 1. indoor - Ebb and Flow 400W.

Přemýšlel jsem dlouho o systému na svůj první indoor a vyhrála záplava. Tímto děkuji za inspiraci člověkům jako Machoman, Mr. Green a ostatním, kteří svým dílem přispěli! Vím, že hydro napoprvé je docela velký oříšek..nicméně věřím, že se mi podaří ukočírovat a doberu se zdárného konce...Budu velmi rád za vaše cenné rady, kritiku a konstruktivní řešení v průběhu kola.

Growroom: Darkroom DR100 (1x1x2m) - mylarová folie - výrobce udává odraz 97% (návrat k původnímu projektu)

Systém: Ebb and Flow (odliv a příliv) homemade - 0.95x0.95m (vnitřkem) zasazený v kovovým "stolku", maltovník 90l + víko homemade..vodu bude dodávat Atman AT200, na vstupu a výstupu jsou kulatá sítka, co se dávají do vod. baterií..

Ventilace: pacháč na 125mm, TT125 + 2m potrubí, musím ještě koupit světený stmívač na regulaci výkonu (díky Kobra777 za inspiraci), páč to TT řve jak kráva :-)..musím říct, že spoustu věcí jsem pořizoval před více jak rokem (nebyl vůbec čas něco rozjíždět) a kdybych věděl, co dnes, koupil bych samo něco úplně jiného..dále ofuk Alaska 1500 (klipsňák) 2x, přítah zatím pasivní - později se o to bude starat 6 PC větráčků 9x9cm

Osvětlení: stínítko oldschool, předřadník Parlux gearbox 400W,
mám tu 3 sluníčka - 1. Sylvania Grolux 400W, 2. Philips SON-T Pro 400W, 3. Philips MASTER SON-T PIA Plus 400W = rozhoduji se mezi 1. a 3.

Úprava vody: 30% peroxid vodíku, kys. dusičná 65%, kys. fosforečná 85%, PH metr PEN-1 (příští kolo něco lepšího), Nutrient Tester combo - EC,PPM,CF (snad bude stačit)

Hnojky: Atami - hydro A+B, PK 13,14, bloom stimulator, tableta blossombuilder 2x; Plagron - Phyt-amin...chybí tu něco???nějaké doporučení???

Genetika: ta by měla být tento víkend 10ks SAGE, takže ke všemu tomu možná pojedu i scrog....

Pěstu čest
V


to Machoman: díky
bigV
Atmanek AT 200 v maltovníku
bigV
maltovník........
bigV
zde můžete vidět napouštěcí "stůl" jako celek...

medium bude rockwool = celkem 5 rohoží (zkrácených) po dvou kytí



to startér: díky
startér
čus, setup vypadá zatím dost dobře, jedu ebb taky, tak budu sledovat.. docela by mě zajímala výška napouštěcího stolu a to jestli máš pořešenej přepad, nebo budeš muset vychytávat přesně jak dlouho napouštět, aby ti nedošlo k přelití - ebb odpanění :D jak to nazval vtipně Machoman. Jinak, jseš si jistej tím rockwoolem? já osobně upřednostňuju keramzit, ale asi je to věc názoru.

Kařdopádně K+ for Y.
bigV
startér: díky moc.. výška stolu je 50cm (+20cm vana) a je volena s ohledem na výšku maltovníku..přepad mám zatím ve výšce 3 cm (na fotce to bílé vpravo) a budu asi zvyšovat (1" hadicí) na 6-7 cm. Průtok odtoku lze redukovat ventilem..jinak samotná přívodná větev nemá zpětný ventil, páč mi ho Atman 200 neprotáhne..šlo by to řešit třeba MaxiJetem 1000, ale to možná někdy jindy...

Mr. Green říká: "The roots need oxygen to breathe!"..takže vstup je zároveň i výstupem..pak už jen vychytat timing...

co se týče media - původně jsem chtěl taky keramzit, ale na doporučení zvolen rockwool...uvidíme jak budu spokojen, třeba bude příště změna


Pěstu čest

V
startér
jasný.. špatně jsem to napsal, šlo mi o výšku vany a ne stolu :-) 20 cm je dost, tak proč napouštět jenom 6-7? Komerčně vyráběný verze se sice napuští ještě o něco míň, ale klidně bych přepad zvednul třeba až na 15, uděláš tak daleko víc kořenovýho prostoru. Nevýhoda je, že budeš potřebovat větší minimální množství roztoku. A víc ho budeš při výměně vyhazovat... ale řekl bych, že za ten prostor to stojí. Koukni na machomana, kolik napouští..
Machoman
citace:
Původní příspěvek od startér
jasný.. špatně jsem to napsal, šlo mi o výšku vany a ne stolu :-) 20 cm je dost, tak proč napouštět jenom 6-7? Komerčně vyráběný verze se sice napuští ještě o něco míň, ale klidně bych přepad zvednul třeba až na 15, uděláš tak daleko víc kořenovýho prostoru. Nevýhoda je, že budeš potřebovat větší minimální množství roztoku. A víc ho budeš při výměně vyhazovat... ale řekl bych, že za ten prostor to stojí. Koukni na machomana, kolik napouští..


Z části máš pravdu ale ty RW rohože stačí zaplavit na 2cm a ono se to rozleze až na velkou kostku která je na ní posazená(všechno rovnomerne zavlaženy,žadny sraní s kapilarama)...to že tam může štelovat hladinu je velky plus.Samo pravdu máš že jak bude napouštet až nahoru bude potřeba dost roztoku.Tady by bylo dobry naprat co nejvíc rohoží a valit na SoG.Roztok dávat pryč nemusí,stačí počkat jak ho dojede skoro do konce,potom napustit čistou zpehačkovanou vodu,nechat jeden dva dny a pak tam nasolit hnojky.

Ta vetší výška bude práve dobrá na finalní(ne jen finální) proplach kdy to může zaplavit komplet,v tom práve vidím nevyhodu tohodle systemu pokud se použije vana s menší výškou.Kořeny sice budou stejne hlavne dole,ale ty rohože se přece jen zasolují.Nevím jestli jsem to psal,ale dolů to chce ješte nejakou vrstvu netkanky po celé ploše vany-kořeny z rohoží do nich prolezou.Tu je tam samo potřeba dát před posazením rohoží.Cely to pak přetahnout folií,vyřezat jen díry na kytky a je z toho peknej,čistej a učinej system:bandit:
startér
Jasně, s RW rohožema tohle jde, ale s keramzitem by jsi tohle dělat nemohl.. myslím napustit jenom 2 cm. A pokud jde o ten finální proplach je to každopádně plus, jenom si musí nechat přístupnej ten přepad, aby ho nezaházel rohožema atd. a aby šel pak posunout nahoru.

jinak s tím dojížděním roztoku skoro do konce.. Pro chod systému potřebuju +-25l roztoku (nádrž 60), takže by se v mém případě o proplach moc nejednalo, kdybych nechal 25l roztoku a doplnil vodou (vznikla by zhruba poloviční koncentrace). Já ho teda vždycky vyčerpám a na proplach leju upravenou vodu, po 24 hodinách jí vyleju a naleju novou, kam nacpu zas hnojky.
bigV
Nazdárek Groweři,
dnes jsem si dovezl genetiku - 10ks SAGE. Řízečky šly do napufrovaných kostek a pak pod 2x18W Philips 965. Tam přečkají do prokořenění a šup do boxu, kde na ně bude netrpělivě čekat Philips SON-T PIA Plus 400W.

Jinak naspod vany dám několik vrstev netkané textilie, odtokové místo se budu snažit nechat samozřejmě přístupné - rohože přijdou pak vedle sebe mezi vstup a výstup..

Dnešní nášup:

1ml A + 1ml B složky / litr, 10 kapek H2O2 / litr

to vše upraveno na: Ph 5,5

EC 1,3 - zdá se trošku vysoké,,snad si s tím holky poradí...příště dám kdyžtak míň hnojek

Pěstu čest

V
bigV
Nazdárek Growerstvo,
první Sage prorostl velkou kostku, tak jsem se rozhodl napufrovat rohože a pomalu připravovat nový domov...

1. dal jsem naspod pár vrstev netkanky
2. rohože jsem vydělal z obalu a zkrátil na rozměr vany
3. zaplavil jsem je - asi 80l roztoku (skoro plný maltovník)

30ml A + 30ml B složky, 3 ml 30% H202, 13ml 65% kys. dusičné = Ph 5.55 EC 1.1

No a samozřejmě pár foteček.....

Pěstu čest

V
bigV
Zdravím vás,
kytí se budou dnes večer už stěhovat...

A já přemýšlím, jak nejlépe umístit 10ks kytí na 5 rohoží, aby se při tom co nejlépe využilo prostoru. Ještě bych dodal, že pojedu na 95% scrog.

Budu rád za vaše cenné rady..



Pěstu čest
V
Machoman
čágo-šachovnicove mi přijde nejlepší řešení,ale myslím že je jedno jak to tam naskládáš-vyplneny to bude dobře tak jako tak;)
dokktor
já osobně bych to tam naskládal
x .x. x
x x x x
x .x. x
nedbaje rohoží a mezer mezi nima. kořeny si cestu najdou a bude to tak imo asi nejlíp rozhozené do prostoru.
scrog vřele doporučuju, protože nejaký metr dvacet čisté výšky na kytky neni vubec moc. já sám teď řeším ve stejném prostoru, jak tam ty mrchy narvat, aby se za měsíc nepálili o výbojku.
bigV
Hoj všichni,
dnes se holky stěhovaly, do nového...

dokktor: tvoje řešení se mi líbí, ale chtěl jsem využít ty rohože všechny, když už tam jsou, už i kvůli kořenovému základu..ale díky ti, i Machomanovi!

Takže jsem je naskládal po dvou na jednu rohož..ty blíže k sobě jsou rozděleny na třetiny, ty dále na 4,5tiny - počítal jsem tak dlouho, až mi vyšlo tohle ;) . Snad to bude ok...Pomohl jsem si špejlema, abych líp trefil středy a myslím, že se mi to i povedlo..:winner:

Dost chvástání, musel jsem odpustit 10l roztoku a přidat jen vodu s upraveným Ph, páč to všechno trošku stouplo na Ph 5.8 EC 1.4. Teď mají Ph 5.6 a EC 1.0. Ale stejně hnojek uberu; chtěl bych začít s EC 0.8.
Zalívat je budu zezačátku 2x denně - po zapnutí a před vypnutím..

Fotečky jsem taky udělal...

Pěstu čest
V


to Igraczek: díky
bigV
Nazdárek,
ráno jsem kouknul na holky a nevypadaly, že se jim tam líbí...zkroucené listy a jakoby trošku povadlé...něco jsem v rychlosti nafotil

Teplota: max. 30,2 °C
min. 24,5 °C

Lampu jsem zvednul až na 70cm výšky.

Vlhkost: 40% - uff hodně málo,,stříkal jsem je upravenou vodou s H202, ale zvlhčovač bude nejlepší. Kdybych zapnul větrák, tak je usuším, ne? ;)

Imho to bude asi vlhkostí, takže objednána SPS 818A..zítra by měla přijít. Možná zaplavovat 3x denně....

Jaké jsou vaše ctěné názory????

Pěstu čest
V

to Machoman, smeal, pAliCZaKoff: díky za K+
bigV
Takže teď holky spinkají..já jsem přilil do maltovníku asi 30l vody s upraveným Ph (5.55) bez hnojek..a to díky tomu, že rohože dost drží vodu - asi 3/4...tímto jsem se dostal v maltovníku na EC 0.9...

Jinak jsem psal email do Atami.com ohledně EC..poslali mi HydroGrow schedule na 100l roztoku (dá se přepočítat na vlastní podmínky) a je zajímavý že začínají na EC 1.2...atd. Konvertoval jsem to z pdf do jpg (komprese 100%, rozlišení 300%)..

Všem díky za kladné ohlasy, které mě velmi těší a jsem rád, že se vám můj systém líbí. Možná to přiměje více lidí vyzkoušet si tento ne zcela rozšířený, ač imho bezvadný systém...pokud máte nápad, dobrou radu, dotaz, cokoliv..podělte se o ně prosím v tomto vlákně - toto vlákno je pro všechny!
:beer:

Pěstu čest
V


Edit:
to Disaster:-), citca: díky (I will, I promise :devil: )
citca
yo,
nejdrive K+ za vyber systemu!
40% vlkhost je hruza.. hned zapojuj zvlhcovac a vesele do toho postrikuj vodou s peroxidem...
k ty vane.. jak si ji dal dohromady? ;) udrzi ti bez problemu vahu ty vody? uz jste to tu resili, ale myslim, ze je vazne zbytecne moc hluboka... kolik si psal, ze se ti tam vejde? 80 l? to je docela ranec... jak casto hodlas menit roztok? ;) ja narozdil od Machomana nejsem zastancem dolejvani - radeji jednou tejdne vezmu celej maltovnik, kompletne ho vymeju od usazeny hnojky a davam novou zalivku...
bigV
What up man! :beer:
díky,
fšak SPS-818náctka už je na cestě :D..už by ji holky potřebovaly, ta vlhkost je ubohá..
vana: je z polybutanových desek svařena drátem na svařování plastů, síla stěny je 0.8mm je odzkoušena na váhu 100kg bez viditelných proměn..navíc ve stolku jsou navařeny samozřejmě dvě vzpěry.
V maltovníku jsem měl asi 80l, rohože hodně drží vodu, tak jsem dnes dolíval 30l upravené vody. Tzn. že mám teď v systému kolem 110l zálivky :titanic: zálivka by měla být imo tedy víc stálá a kazit se pomaleji..

Chtěl bych průběžně dolívat a měnit to každých 10-14dní při proplachu ;)

ještě se uvidí, nemám s touto genetikou a hnojkama zkušenost,,

Pěstu čest
V
citca
0,8 cm si chtel rict, ze jo ;)
jinak budu sledovat, hodne stesti
bigV
Ahoj Growerstvo,
dnes jsou holky 3. den v novém a kromě dvou, které mají spálené 1,2 lísty, se jim daří. A poněvadž je pátek, tak dostali Pyth-amin v postřiku...

Dále přibyl kus "nábytku" v podobě SPS-818A a holky si ji pochvalují:banana:
..vlhkost se po deseti minutách zvýšila na 70%!

Nemáte někdo zkušenosti se spotřebou té zvlhčovačky v praxi??Odjíždím na 2 dny pryč a chtěl bych ji zapojit přes časovač tak, aby náplň vydržela...co takhle každé 2 hodiny v době svitu na 10min (na pol. výkon)???

to citca: jasně, myslel jsem 0.8cm, napsal jsem blbost...díky za upozornění ;)

Fota:
1. navařené výstuže
2. zvlhčovačka na půl výkonu
3. popáleniny 1
4. popáleniny 2
5. ostatní holky jsou ok

Ph 5,62 EC 1.1

Pěstu čest
V


Edit:
to Mr.MEN: díky
citca
ty spaleny konecky ostrihej, kytky jinak zbytecne vynakladaj energii na zahojeni poskozenych mist...ustrihnuti se zaceli hned a holky muzou cpat vsechno do novejch vyhonku...
jestli moc radim, tak dej vedet, smaznu ;)
btw vana vypada super a je videt, ze sis s tim dal praci... prozradis porizovaci naklady a kolik casu si stravil montazi? ;D
bigV
Už jsou ostříhaný ;)
chtěl jsem jen na fotkách ukázat to, co jsem popisoval...jináč vše v pořádku,,psal jsem, ať sem píšete cokoliv, co vás napadne,,já si vážím kažké připomínky, rady, nápadu, co se týče tohoto vlákna :bandit:

Pořizovací náklady na můj Ebb and Flow systém:

vana: 1litr jabkovice
stůl: L profily (250Kc),1 brusný kotouč + 1 řezný (120Kč), barvy + ředidlo(300Kč) = 670Kč
řezání + broušení(1.5h), svařování(5h), natírání(1h), stříkání(1.5h) = celkem asi 9 hodin

maltovník(160Kč), čerpadlo(200Kč), hadice+příslušenství(200Kč)....tak nějak ty ceny byly..ale to není důležíté, protože třeba teď už tam ty kolínka nemám..svařoval jsem to horkovzduškou a není to ono..takže jsem oddělal i kryt a nechal to napřímo nahadice..je to tak určitě lepší, až se vrátím, nafotím...teď už na to s..u, páč za 3.5hod vstávám..

Takže závěrem: když nebudu počítat čas strávený vymýšlením, přemýšlením, ježděním, vyráběním, upravováním, seřizováním,blabla a tak dál...tak to zhruba odpovídá tomu, co jsem psal výše :o

Tu zvlhčovačku jsem nastavil na průměrně 12 minut po 2 hodinách na poloviční výkon...

Toď vše ode mne pro tuto chvíli...

Pěstu čest
V
bigV
Ahoj Groweři,
tak jsem tu opět, abych přispěl nějakými novinkami..

1. po návratu jsem zjistil, že díky mech. časovači lampa svítila nonstop a teplota dosáhla kritických !39°C!, vlhkost kolem 40%..opět pár popálených listů..takovou ránu jsem teda opravdu nečekal!

2. následovalo radikální upravení ventilačního systému - vyřezal jsem do stínítka díru o průměru 9cm a přidělal jsem 2 Pc (9x9cm) větráčky. Odvod je přes aluflex 125mm. Zvlhčovačka spíná po 2 hod. na 60 min na poloviční výkon. Ofuk klipsňákem 15 min/hod.

Po 5 hodinách testování - teplota max. 26.6 °C, min. 23.2°C, vlhkost 75°C..tak snad už to bude ok, nicméně budu i nadále testovat..

Ph 5.71 EC 1.2

Pěstu čest
V


Edit:
to GLORS: díky
bigV
Zdravím všechny growery, :bandit:
dnes proběhl menší upgrade odtahu od lampy - připojil jsem ještě 2PC větráčky..takže celkem 4 větráčky zapojeny do 12V adaptéru s regulací..V tuto chvíli je mám zapojeny nonstop s lampou na 7.5V a zatím stíhají..kytí projevují nepatrné známky zlepšení :banana:

Musím říct, že odtah tepla od lampy se jeví jako, když ne úplné, tak rozhodně částečné vyřešení problému s teplotou !!! :beer:


Pěstu čest
V
citca
hoj,

tak to uz ti zbyly jenom 2 vetracky na ten pritah, co ;)
kazdopadne... nepremyslel si nad nejakou MH vybojkou? tolik netopej... nicmene bych aspon ten jeden klipsnak nasmeroval na tu vybojku, aby rozhanel ten teplej vzduch, nez zbytecne nicit stinidlo... to TTcko ti jede naplno?
jak dlouho tam bylo tech 39 °C? mechanicky casovace jsou svinstvo no... ja jedu jen digitalni a radeji mam vzdycky jeden v zaloze...
no snad to bude ok... na tyhle veci proste clovek musi davat bacha, protoze kazdej takovej "ulet" te ve vysledku obere o slusnejch par gecek...
bigV
hey c,
bohužel si to situace vyžadovala...to TT ještě nemám v systému..hodím ho tam později s pacháčem..jinak už mám k němu přidělanej světelnej stmívač a reguluje to perfektně..tímto díky členovi kobra777 za inspiraci :bravo:

přešně tak MH by to chtělo, pokud se nějaká naskytne, asi ji pořídím, ale novou už teď kupovat nebudu,,ona to kdyžtak ta sodíkovka zvládne snad taky..;)

s tou teplotou těžko říct,,každopádně dlouho :mad:

spínačky - jsou v popelnici a nahradily je digitální...ovšem příští kolo bych chtěl rozvodnu skříň s časovacíma relátkama a tak...páč s elektřinou přijdu do styku jen když něco zapojuji do zásuvky nebo když přijde faktura z EONu, tak to budu muset ještě pořádně nastudovat a taky dle času...

Samozřejmě mě štve, když se něco nedaří, nadruhou stranu z nezdaru se učíme, kolikrát teda za velkou cenu...dost filozofování, jdu na kutě :baby:

Pěstu čest
V
citca
no hele... a nenapadlo te tam nejdriv dat to TTcko, nez provrtat diry do stinitka? ;)
bigV
ahoj citca:
no to vis, ze napadlo,ale nemel jsem hotovou regulaci,bez ni jsem to tam dat nemohl, pac to rve jak tur...a to by sousedi nemeli moc velkou radost..navic jsem musel jednat v rychlosti (a to ver mi doslova), aby holky utrpely co nejmin skod,,,

co se tyce toho stinitka - odsavaci otvor ma 9cm, pripoustim ze je to zasah trvaly,nicmene funkci to plni a to bylo pro me rozhodujici

jsem rad ,ze moje vlakno sledujes a pravidelne prispivas ;)

timto bych chtel apelovat i na ostatni :baseball:
:D:D:D to byla samozrejme ironie :D:D:D


Pestu cest
V

1. koreny
2. ne vsechny maji prorostle koreny
3. nejvetsi kyti
4. nejodolnejsi jako jedina phenotyp 5
5. nejmensi


Edit:
to modifi: díky
citca
y0y0,

tak v tom pripade to chapu ;D taky jsem musel od par veci kolikrat upustit, kdyz rizky dorazily driv nez mely, takze to znam...
no a konecne nejaky poradny fotky koukam ;DD moc pekne ti to tam prorusta..
btw, to zkrouceni listu... asi prilis casty zalejvani, nemyslis? taky se mi to obcas stane, jen si vzdycky nejsem jistej... nejaky modely to delaj i kdyz je neprelejvas, ale ve vysledku jsem nikdy nepoznal rozdil (myslim jako v gramazi)
bigV
taky mě to napadlo, ale že by 2x denně bylo moc???(původně jsem chtěl 3x,,v atami growschedule píší zaplavovat dokonce 4-8x denně - a to od začátku)akorát to zaplavím na maximum (časově 5min.) a pak do dvou minut je voda pryč (2mm se tam drží stále),,a kořínky mají vzduchu dost....mohl bych zkrátit dobu napouštění, tím bych si moc nepomohl nebo napouštět 1xdenně...

něco málo fotek z dneška....

1. při záplavě
2. při záplavě
3. drain
4. pohled zhora
5. největší

Pěstu čest
V
Machoman
citace:
Původní příspěvek od citca
y0y0,

tak v tom pripade to chapu ;D taky jsem musel od par veci kolikrat upustit, kdyz rizky dorazily driv nez mely, takze to znam...
no a konecne nejaky poradny fotky koukam ;DD moc pekne ti to tam prorusta..
btw, to zkrouceni listu... asi prilis casty zalejvani, nemyslis? taky se mi to obcas stane, jen si vzdycky nejsem jistej... nejaky modely to delaj i kdyz je neprelejvas, ale ve vysledku jsem nikdy nepoznal rozdil (myslim jako v gramazi)


To kroucení listů je otazkou genetiky (delají to dve sage maminy).Takže no stres;)
citca
ad bigV: ja jedu 4x denne, ale nekdy jim klidne den vynecham, kdyz se mi zdaj napity... ono to poznas jednoduse - staci se dotknout listu.. ucitis, jestli jsou "vlhky" nebo "suchy"... mne aspon takhle vydrzi dyl zalivka, menim totiz jednou tejdne, takze kazdej den navic se hodi...
btw, prihazuju jednu fotecku (kdyztak smaznu) myho systemu, abys mel pro srovnani (jak vidis, je to klasika - velky rw kostky v keramzitu)... tenhle zpusob je tu dost malo rozsirenej, tak mozna nekdy v budoucnu zalozim svuj vlastni thread


ad Machoman: v tom pripade je problem vyresen... jak jsem psal, ve vysledku to ani nepoznas, takze jak rikas "no stres" ;D
bigV
no, každýmu vyhovuje něco jinýho,,,třeba dokktor mi psal, jaký problémy měl s keramzitem a to ho čistil prý důkladně,,já používám keramzit na venek s půdou a tam jsem s ním spokojen (stačí opláchnout od prachu)...

zajímaly by mě něčí zkušenosti s kokosovými rohožemi???
dokktor
tak tak, měl sem to řešené jak citca (a dívám se, že on tam má taky fakt echt keramzit) a peklo. nebylo možné udržet nejaké stálé natož správné pH, nakonec se to začalo zbrchávat, ale stejně sem ten keramzit vybral a jedu čistě bez media nft. holt mám s tim keramzitem smůlu :mutant:
bigV
rychlej osobáček (backroll) :rasta:
bigV
Zdravím a přináším growreport z 9. dne na růstu v boxu..

Holkách se daří lépe a lépe..začínají sílit a listy krásně stmavly, což je možná zásluha pyth-aminu (úterý+pátek=postřik)..teplota se drží mezi 23-30°C a vlhkost mezi 60-90%..:bravo:

EC 1.2, PH upraveno z 6.34 na 5.82

rohože se nějak nezasolují, což možná bude patrné i z fotek,,tak zatím budu dolívat a upravovat..objednal jsem kořeňák, ale bude skladem až příští týden (kdyžtak ho schovám na příští kolo) :(


Pěstu čest
V
bigV
Ahoj všem,
posílám nové fotky..

1. pohled zhora
2. kytí
3. kořeny u největší
4. kořínky
5. největší - pheno7
bigV
a další...

6. pheno5
7. nejmenší
......:bandit:

jinak proběhla úprava vody - přidáno 1ml H202 a Ph upraveno na 5,7, EC 1.3

ale to EC se mi nějak nezdá,,,vypadá to,že kytky vůbec nepapají,,navíc to EC se spíš zvedá,,že by to dělaly ty rohože?

teplota:
min. 26.4°C
max. 30.9°C

vlhkost:
min. 60%
max. 95%
v průměru 75-80%


Pěstu čest
V
bigV
Nazdárek Groweři,
máme tu dvanáctý den na růstu..včera jsem zastřihl pár jedinců. Teď odjíždím zase na 2 dny a po návratu dostřihnu ty menší, pokud doženou ty větší..a přepnu na květ..

teplota: max. 31.1°C, min. 21,7°C
vlhkost: max. 93%, min. 55%

Ph upraveno z 6.4 na 5.55
EC 1.2

a opět nějaké fotečky...

po návratu napíšu


Pěstu čest
V


Edit:
to SMOKER: díky
bigV
Hezký dobrý den dámy a pánové Groweři!

Je tu 14. den na růstu v boxu a já se opět hlásím, :jumper: abych vám poreferoval o aktuálním stavu kytí :leaf:

Dříve než začnu...vždycky, když holky na delší dobu opuštím se modlím, aby se nic nepos.alo. Naštěstí jsem po návratu zjistil, že všechno je v pořádku a funguje bez chyby ;).

Holky vypadají hezky a genetické kroucení listů jim neubírá na kráse :girl:
Teplota a vlhkost se drží v dlouhodobém průměru. Dnes bych chtěl zastřihnout zbytek osazenstva; nechám pouze ty, které nedorostly.
S tím přepínáním počkám do jejich osmnáctin, tedy do 18. dne na růstu v boxu....:baby:

EC a PH dodám později, kytí ještě spí...


Pěstu čest
V

Edit: EC 1.2 Ph upraveno z 6.13 na 5.7
Machoman
čágo,vůbec se s tím neser-ty zakrslíky už neštípej a klidne přepni už dneska;)
bigV
Zdravím vás všechny,
dal jsem na radu služebně staršího a tohoto phena znalého Machomana a přepnul.
Vyměnil jsem roztok: 90l vody, 50ml A + 50ml B složky, 14ml kys. na růst, 8ml H202 - EC1.3-1.4 Ph 5.9
Ec se budu chtít snažit držet ;) dle tabulky. A jak je vidno, oni vychází z vody o EC 0. Já mám EC zdrojovky kolem 0.6..
Dnes jsme tedy v pátém dnu na 12-ti hodinovém cyklu. Síť jsem dělal včera a je z věcí, co dům dal :wink:

Trošku jsem o tom scrogu četl a jeden grower - greenmonster714 - z US tuto metodu popsal imho dopodrobna..:afro:

...volný překlad:"..velikost sítě je určena velikostí lampy. Pamatujte, že abyste dosáhli správných formací u palic, chtějte 50W/1 stopu a vaše sít by to neměla přesahovat. Podívejte se na příklady:

150hps/1.75ft x 1.75ft

250hps/2.25ft x 2.25ft

400hps/2.91ft x 2.75ft

600hps/3.45ft x 3.45ft

1000hps/4.4ft x 4.5ft"

pozn.- 1 stopa je asi 30.5cm

a tak dále..

Mám tu 3 fota z 3. dne květu...večer zkusím něco nafotit a nahrát další...


Pěstu čest
V
trávníkář
zdárek,budu sledova tvů grow pač jsem o jen asi o dva dny napřed od tebe v květu.Jak dlouho si jel na růst?My asi 21 dnů. a jak tu vanu napouštíš nebo jak ti to funguje?Je to zajímaví:)Ať se daří-budu sledovat.Dyžtak taky mrkni 600W zdarec
bigV
Ahoj všichni,
přináším vám aktuální set fotek z dneška - již vlastně šestého dne na květu. Jak je vidět, prostor se hezky zaplnil..

trávníkář: díky,růst v boxu 14dnů; vanu napouštím čerpadlem a funguje mi to dobře ;)....již jsem to zde popisoval, ale...čerpadlo sepnou spínačky na 9min (doba za kterou odčerpá maltovník). Odtoková část je asi 3cm nad úrovní spodní desky stolu. Po tom, co hladina dosáhne 3cm, voda začne odtíkat odtokovou částí, kde je regulována ventilem tak, že voda ve vaně nadále stoupá a zaplavuje rohože. Nejvyšší bod záplavy je někde ve 3/4 velkých kostek. Zaplavuji nyní 3x denně.

EC držím na 1.3 Ph upraveno na 5.9
Teplota a vlhkost v dlouhodobém průměru


Pěstu čest
V
bigV
Je tu sedmý den květu....

1. holky
2. podruhé
3. potřetí
4. síť 90x84cm - ty lišty byly křivé už předtím ;)


EC 1.3 Ph upraveno na 5.8


Pěstu čest
V
bigV
Dnes přidáno:

70ml atami root stimulator
100ml atami atazyme

EC držím na 1.3, Ph upraveno na 5.5



Pěstu čest
V
bigV
Zdravím Groweři,
dnes jsem z boxu vydělal zvlhčovačku,,zdá se, že to holky zvládnou už bez ní...uvidíme :leaf:

přidáno 10ml A a 10ml B složky, 2ml H202; EC upraveno z 1,1 na 1,3-4, Ph upraveno z 6,2 na 5,5

vlhkost: min.63, max.95% to je dost na 10.den květu ;)
teplota: min. 20°C max. 29.1C


a opět nějaká aktuální fota...

1. opět pár s kolínkama
2. s bleskem
3. pheno 5 jako jediné se odlišuje načervenalým stonkem (příště zkusím hodit lepšé foto)
4. kořeny u přítokové části
5. krátce po odtoku



Pěstu čest
V
Machoman
čágo, pH už by se melo pomalu ustálit s tím ec to zase nepřehánej nad 1,6 už tady nemá žádnej smysl.

Zvlhčovač je dobře že vypadnul,ted už bude s vlhkostí jenom hůř.

Sage5 mi přijde trocha nenažranejší,ale kvuli jedné kytce v systemu to neřeš.Kořeny pekne rozjety,ted už to jen tak neco nezastaví:sun:

Nezapomen to pak časem propláchnout (komplet na výšku rohože i kostky) a nech to tam tak 2 dny na vode.

Ted už jen rozumne roztahat;)
bigV
Zdarec Macho,

- Ph se zdá být stabilnější,,EC se snažím držet dle tabulky a vypadá to, že žačali žrát,,dnes bylo EC o 2 desetiny menší než včera, proto jsem dolíval hydrosložky....

- myslím ale, že to chtělo kořeňák už od začátku,,v budoucnu doufám, že nebude problém s plísní, tomu by měla zabránit dobře pořešená ventilace..

- proplach udělám přes víkend a nasadím síť do systému


Pěstu čest
V
bigV
Ahoj fšichni,
dnes je jedenáctý den květu, začal jsem s proplachem rohoží a instaloval do systému síť..

bohužel jsem zlomil jednu větev (fuck!) :mad:
omotal jsem ji izolepou, teď už jen doufat, že sroste :injured:

voda vytékající z odtoku má EC 0.9,,zítra přeměřím a kdyžtak ještě jednou vyměním

objevily se i nějaké skvrny na pár listech..mám podezření na peroxid vodíku (umýval jsem silnou koncentrací tu folii), vypadá to ještě jako zasoleny...any idea???

...a fotečky

1. kořeny u přítokové části
2. síť
3. tato je zlomená
4. jungle
5. skvrny


Pěstu čest
V
citca
cus biggie,

no pokracujes teda zdarne! vetev to rozdejcha, ale podle me je lepsi izolacka nez izolepa - izolacka je "tvarnejsi"... a rozhodne tam neni tak smradlavy lepidlo jako na izolepach ;D
a takovy maly skvrnky taky neres... jak rika Machoman, staci dva dny proplachovat a vsechno se vrati do normalu - v tom je asi hlavni vyhoda hydra... pokud neco prezenes, proplachnes a holky nekdy ani nezaregistrujou, ze si neco poplet...
tak zatim ;)
bigV
Zdravím Growery,
dnes mají holky třetí a poslední den flushingu..nestíhám ;)

a fotky...

1. rostou jako z vody :-)
2. zhora
3. po treningu


Pěstu čest
V
bigV
...ráno jsem vyměnil vodu, přidal 50ml A + 50ml B, 25ml PK 13/14, 25ml bloom stimulatoru, 100ml Atazyme, 13ml kys. fosforečné

Pod síťkou je hodně zeleně a vlhkost se drží docela vysoko - kolem 65-70% - zajímalo by mě Macho, jak je tato genetika náchylná na plíseň??

V nejbližší době koupím dvojlinku a přidám 4 PC ventilátory na ofuk spodní části a šest na přívod...zelenou kulturu chci držet co nejdéle (aspoň do 35 dne květu), proto bude nejdůležitější správná funkce ventilačního systému! Samozřejmě shnilé a listy bránící světlu na důležitých místech půjdou z kola ven :chef:


Pěstu čest
V

Edit: přidány fotky
bigV
Ahoj zahradnictvo,
dnes opět proběhlo malé cvičení...zdá se mi, že rohože drží lepší Ph, páč dnes bylo o 3 desetiny menší než obvykle, což je samo dobře :D

Jsme ve třetím týdnu na květu. EC 1.4 budu se snažit držet do další etapy..

Jestli si vzpomínáte, dříve jsem tu psal, že v systému odtahu od lampy mám 4xPC větráčky. Ty nyní jedou na 3/4 výkon a pomáhá jim TT, které je napojené na pacháč. Celé to funguje jako dobrý vysavač a proto si můžu dovolit mít lampu 35cm od největších vrcholků :flamer:

Co mě ale trochu trápí je vlhkost: 63-81%...je to imo pasivním přítahem...to by mělo vyřešit v brzké době 6 PC větráčků..

Teplota nad vrcholky je max. 26°C

a foto


Pěstu čest
V
bigV
Zdarec zahradníci,
dnes jsem dolíval 20l vody, páč čerpadlo už začalo srkat...

Ph upraveno na 5.8, EC upraveno 20ml PK + 10ml květ. stim. na 1,4

Teplota: 20 - 27°C

Vlhkost: 70%


Pěstu čest
V

Edit:
to Ruprecht: díky
bigV
Ahoj,
jdeme do 4. týdne v režimu 12/12. Dnes dolito 20 litrů vody, Ph upraveno na 5.8, EC upraveno (hydrosložkou A+B) na 1.5 a nakonec přidáno 50ml Atazymu

teplota: min 19.2 °C, max 27°C
vlhkost: min 49% max 80%


Pěstu čest
V

Edit:
to Caba: díky
Igraczek
Zdarec měl by jsi se pokusit snížit nějak tu vlhkost max. 80% je fakt moc. Je mi jasné že je to dost obtížné při výkyvech počasí se stím asi nic moc nenadělá já jsem to částečně vyřešil přidal jsem přítah vzduchu a místnost kde pěstím neustále větrám. Jinak při takové vlkosti by jsem se obával v budoucím květu plísně. Pěstu zdar IGRA
bigV
Čau, tento týden přidám aktivní přítah (mám k dispozici 6 PC větráčků) a snad vlhkost klesne...v tuto chvíli jede nonstop odtah (TT 125 + 4 PC větráčky) a ofuk (1 klipsňák na vršky, 1 klipsňák na spodky, 4 PC větráčky na spodky)..jinak v místnosti je taky pernamentně větráno...s teplotou dávno problém nemám, jen s tou vlhkostí a je mi jasný, že s ní toho moc v této fázi nevyhraju :-)

Musím konstatovat, že první indoor je imho hodně o testování, zkoušení a vychytávání celkového systému..


Pěstu čest
V
bigV
Hezký podvečer všem,
mám tu pro vás pár fotek z dneška.

1. celek
2. u větráku
3. palička
4. další
5. největší ze všech



Pěstu čest
V
bigV
Ahoj všem,
dnes aktuální fotky...EC 1.5, Ph 6.0

Vlhkost: max. 70%
Teplota: max. 27°C


Pěstu čest
V
bigV
Zdarec,
je tu 25. den na květu a holky začínaj cukrovatět. Přilito asi 20l vody, Ph upraveno na 5.8....na žrádýlko dostaly 5ml A + 5ml B složky, 5ml PK = EC 1.5...nakonec přidáno 15ml Atazymu...

Teplota je v průměru, vlhkost klesla na max. 70% (ještě nemám v systému aktivní přítah :-( - ale bude hned jak přijde trafo)

a něco málo fotos

1. in jungle
2. 4 PC větráky na ofuk spodků
3. prorostlé kořeny
4. cukr
5. :-)
bigV
Čest "soudruzi",
máme tu 5. týden květu. EC 1.6 bude na pořadu tohoto týdne s flushingem nakonec.
Rozmístění kytek není očividně ideální, plocha není 100% vyplněna, i když i v tzv. hluchých místech jsou paličky na vedlejších větvích.
Začíná to pěkně lepit a o vůni připomínající zvýkačky Pedro ani nemluvím! ;)
Vlhkost kolem 60%, zítra budu konečně přidávát aktivní přítah :wink:
Teplota: 20-25°C - klimatické podmínky v boxu jsou hodně závislé na počasí.

a taky aktuální fotos...


Pěstu čest
V
bigV
.
bigV
Nazdárek Groweři,
po delší odmlce jsem tu, abych poreferoval. Nedostatek času a foťák v opravně způsobily to, že můj předešlý příspěvek je starý bezmála měsíc...toto je výtah z mého poznámkového bloku

28.den - EC 1.6
36. den - (29.6.) flushing 2 dny, zapojen odvlhčovač..poté A+B složky, tableta a květovým stimulátorem úprava na 1.7-1.8
46. den - (9.7.) - 47-55% vlhkost, teplota 26°C, EC 1.8
52.den (15.7.) - EC 1.9
60.den (23.7.) - flushing

I přes pořízený odvlhčovač jsem měl trošku problémy s vlhkostí, páč to letní počasí v červenci bylo docela tropické (co se týče vlhkosti). Nicméně žádná plíseň se nekonala a navíc jsem byl ujištěn, že tato odrůda není nějak náchylná.

Ode dneška bude v boxu tma a v neděli si přijde pro kytky zubatá..:-).

Fotky jsou z dneška....


Pěstu čest
V
Machoman
No paráda,je videt že jde udelat i na první pokus slušnej výsledek-jen tak dál;)

Můžeš ješte cvaknout kořeny?
bigV
Ahoj Growerstvo,
v neděli šly kytky pod kosu, a to v 70. dnu na květu po desetidenním proplachu pouze upravenou vodou. Během flushingu byla voda jednou vyměněna.

1. těsně před kosou
2. dnes hotovo a konečně sušíme :-)
3. sušení bude trvat 14 dní, poté zveřejním výslednou gramáž
4. kořeny po dvou dnech od kosy..no barva nic moc
5. ještě jedna

Musím říct, že genetika byla kvalitní a samotná odrůda nenáročná na 1. indoor. :beer:




Pěstu čest
V
bigV
Nazdárek zahradnictvo,
původně jsem to nezamýšlel, ale tímto bych chtěl otevřít tipovačku: "Kolik toho bude?"

Pár info: prostředí, v němž se to suší - teplota 24-25°C, vlhkost 50-60%; něco málo už je hotovo a spousta ještě zbývá :).

Sám jsem zvědav na výsledek.


Symbolickou cenou bude karma. Tak tipujte a držím pěsti!!!


Pěstu čest
V
maszek18
moj tip je 147g
Mr.MEN
250 G :)
trávníkář
230 g
vypadá to moc hezky...Co účinky??
bigV
Tak Air curing nakonec nebude 14 dní, páč už je to skoro hotovo a nechci žádný seno.

...už opravdu chybí jen dosušit zbytek...

smokereport bude s dovolením až s vyhlášením výsledku :) a věřte, že se bude na co těšit !!! :)



Pěstu čest
V
Sirus
246 g a K+ letí
Igraczek
333 i z řídkejma spodkama at chutná vypadá moooc dobře gratulace :)
petas22
Zdravim muj tip 222 g
karadic
310
martyDJ
245 až 250 ;)to je jasný ne?!
Salamek
242 a K+ :)
bigV
Ahojte dámy zahradnice a páni zahradníci, přátelé cechu pěstitelského :)

Včera konečně hotovo a jsem tu, abych vám přinesl podrobné info...mám dobrou náladu, protože jsem více než spokojen. Nejdříve bych začal s tím, kolik toho bylo. Dovolte mi prosím oznámit, že k mému obrovskému překvapení se urodilo krásných 355g!!!

Kouř je hodně "těžkej"- sytej. Po výdechu máte pocit, jako byste právě vykouřili veškerý potenciál rostliny. Chuť nijak výrazná. Paličky jsou tvrdé a nedrolí se. Vůně je hodně intenzivní...:)

Všem díky moc za karmy a budu se těšit zase někdy příště :)


Pěstu čest
V


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma