Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Konopí vede k psychickým poruchám - Klikni zde pro originální téma
Maggie
Hoj hoj, tak jsem na idnesu našla docela diskutabilní článeček - koukněte na to a případně přispějte svoji troškou do diskuze.....

Článeček jest zde:
http://revue.idnes.cz/zdravi.asp?r=...9_zdravi_jup&r2
no jako docela s tim souhlasim, hlavne teda s tou paranoiou a panikou, ale stacilo mi dat pauzu asi mesic a zlepsilo se to, aspon si to myslim
Vysmátá cyklistka
Já jsem asi bohužel přímo učebnicovej příklad, protože u mě se "prý" následkem dlouholetého hulení vážná psychóza skutečně projevila a skončilo to třema pekelnejma tejdnama v Bohnicích a tim, že teďka minimálně dalšího půl roku budu polykat různý prášky a hlavně závěr to má takovej, že už si V ŽIVOTĚ nesmim zapálit.
A to je, přátelé, skutečně naprosto v prdeli, já bych hulila až bych brečela!
Na tom článku teda určitě něco bude, ale pořád se říká, že cca 1 ze 100, takže 99 z vás může v klidu hulit, protože já jsem to už posychrovala ( naprosto nedobrovolně, jak jinak).

mariman
tah jsem přelouskal článek a co jako??? ja s tím souhlasím, když se někdo zhulí,tak má haluze, vidí divný věci, schízuje, normal!!! :D
gizmo
No s tema abstinencnima priznakama me teda dostali. To mi reknete, jestli ste nekdo meli abstaka z huleni. To je taky asi jeden z hlavnich duvodu, proc lidi huli. Kdyz se clovek vozere, tak ho druhej den boli palice jak prase (vim o cem mluvim, vcera sem byl chlastat), zato kdyz se zhuli, tak je mu potom totalne fajn... proste kdo tvrdi, ze na huleni je zavislost, tak je pro me absolutni neinformovanej a neznalej kokot. ja osobne uz sem ted nehulil tak mesic a zadny abstaky z toho nemam. Ani mi to nejak extreme nechybi... sice bych si zase rad jednou zalital :-)))), ale to prijde!! :-))
Ondrash
2 gismo,

no já nevím, zase bych to tak nepodceňoval. Zkus třeba zapřemýšlet, jak to opravdu může být... třeba taková nějaká závislost tady je...

a určitě existuje. Říká se že po třech měsících intenzivního hulení si člověk vypěstuje jakštakš psychickou závislost - a mezi námi - to může být pravda, akorát si to nikdo nepřizná nebo to bude nazývat jinak.

Absťák se nemusí projevit jenom tím že člověk třepe a nemůže se soustředit.. hmm :)

PS: například taková paranioa ve zhuleném stavu je moje druhá přirozenost :D.. myslím že ten článek je vesměs pravdivý
sifaka
Řekl bych, že ten článek rozhodně nelže. Co se mne týče, poznal jsem na sobě vše, co tam je. Ale! Krásně vysvětlil dr. Smokalot, že stíha je opravdu (aspoň u mne také) výsledkem pocitu, že dělám něco špatného. Od té doby, co na to seru, vše OK. Depka ze zoufalství taky nejde přehulit, protože travka zvyšuje vnímavost, tedy intenzivnější sračky. Ale obavy, no problem.
Ale rozhodně průser je přestat, párkrát jsem to zkoušel; teda nic moc. Ale zase chlastám dobrej čaj už deset let. Taky nerad přestávám. Nebo jogurty ... :)
Ale problém je, že to co oni popisují jako následky hulení, jsem měl, coby teen age, docela hustý i bez hulení. Později vystíhovaný v práci, doma, ale teď (hulím tak 2 roky ze svých kristusek:), pokud zbývá naděje to zvládat, mohu si díky THC udělat chvilku pro sebe, večer vypnout a být v pohodě.
Tedy mi z toho vyplývá, pokud se s ní neperu, je hodná a pomáhá. Pokud chci vystoupit, dělá problém.
Nejlépe nezačít. Jako u všeho.
Graetar
No jasně - vy nemáte po ránu v hlavě po jointech permoníky? A nechutná vám jíst? A neklepete se jak osika? :D Osobně jsem ještě neviděl člověka, kterej by se bez přísunu konopí hroutil v delírku. I když jak řiká Ondrash, abstinenční příznaky se projevujou i jinak...
koles
závislost na hulení existuje, to je jasný. mluvím samozdřejmě o té psychycké.
její síla (ta závislost se projevuje chutí: jako třeba na jahody, čokoládu). závisí především na osobnosti člověka, na jeho vůli a sebeovládání... a né kolik toho předtim vyhulil a jak dlouho nehulil.

toť vše, o ničem jinym to neni - tečka
4C3
...rikavali nasi predci a je to pravda
- kdyz jite DENNE hodne cokolady, VELMI ZVYSUJETE riziko zubnich kazu, kdyz DENNE kourite hodne cigaret nicite si plice a VELMI ZVYSUJETE riziko rakoviny, kdyz DENNE hulite, VELMI(? - to ukaze doba) ZVYSUJETE pravdepodobnost, ze vyplujou na povrch skryty dusevni choroby apod...
Muf
Nedávno jsem měl doma plechovku Salka (Jesenka je malý balení). A znáte to, jdu kolem lednice, vemu lžíci, naberu:). Věčer k poči, telce,... až mi je najednou blbě.:( Tak se zapřísáhnu, že příště si dám jenom trošku (nebo vůbec), a druhý den?.....:D
Ale plechovka včera došla a je konééc. :)

A totéž s hulením. Když doma mám, tak to láká. Zahulim:smoker:, druhý den jsem po flámu a nemám na to chuť... Vyspím se a další den je zase všechno v pohodě...:bandit:
Já jsem rád (když mám:)), že toho hulení neni tolik. Vždycky je třeba měsíc (dva) pauza, nebo hodně mikro. To si vždycky zkusim, že to jde i bez toho.

Zajímavý je, že když překonám hranici týdne, tak potom je daleko jednodušší nehulit. Nóó... teď o prázdninách to jde hůř, dá se někam jít i ve všední den...:( .... nebo spíš :(:frog:?

i_oNe
Tak asi jóó! Něco na tom bude, ale ani mi tak nepřipadaj děsivý vysledky těch výzkumů, jako spíš to ,že někdo hulí 2špíčky deně!!! (každej :eek: den!) Podle mě jediná společenská nebezpečnost téhle látky je v tom, že člověk je fakt strašně zdechlej (myšleno lenivej), nechce se ti a ztrácíš motivaci. A to když se ti stane v dnešním světě plným tržního hospodářství a kapitalismu :D , to tě fakt může sejmout...
:smoker:
Dávání si špíčka by mělo bejt slavnostní a braný jako odměna! A ne to pálit jak červený Máčka (Marlboro)
T-MaN
o salko s jahodami, to je uplne narkotikum. radsej o tom nikomu nehovorte, lebo to zakazu! ;) :sun: Ale vazne. Ja si myslim, ze tu v prevaznej miere ide o psychiku a teda ta "zavislost" je jav taky bezny ako kazdodenny spanok a hadam aj prirodzeny. Tvrdim, ze vsetkeho vela skodi. Ani hulit neni dobre furt. Priklad voda: bez vody nieto zivota na zemi a ptirom z vody sa da predavkovat. A potom vsetko ma svoje + a svoje -. Naprosto vsetko. Dokonca aj "+" ma svoje + a - a "-" ma svoje - a +. Jedine, ze je vsetko jedno a potom je to VSETKO. A je to JEDNO. Chapete. ;)
Al-Ban
Ne každý je stavěnej na to, aby mohl hulit každej den a přesto byl v naprostý pohodě. My se slabší psychikou by jsme to měli určitě omezit na maximálně jednou (no řekněme alespoň dvakrát :wink: ) do týdne. Ale přesně jak říká Muf-je to dost obtížný, když se na vás doma usmívá sklenice plná fajnovýho hulení :).
Osobně se vždycky večer celkem slušně zkouřím (jednou až dvakrát, podle situace) a ráno nemůžu popadnout dech, jak plíce nestíhaj, protože jsem se poslední dobou k tomu ještě festově rozhulil s cigárama (asi 25 denně :eek:). V tu chvíli jsem vždycky pevně rozhodnutej, že ten den nezahulim, ale vydrží mi to tak do konce šichty, kdy už se zase těším, jak se večer zmastim. A druhej den to samý. Teď to bude asi docela brutus, protože až vyhulim tenhle driják, tak mi pravděpodobně dozraje minimálně jedna další kytka a pauza se tedy nejspíš nekoná :smoker:. Zatím to vždycky nějak dopadlo, tak nezbývá než doufat (mám tušení, že ta kytka bude pěkná shitovka, protože divně voní a pěstovaná pod lampou moc nezhulovala) ;).
Piskot
Teda Panove!
Jak ctu ty Vase prispevky tak vidim,ze to opravdu na kazdeho pusobi trochu jinak.To co se pisu v tom clanku jsem samozrejme prozil taky.Vim moc moc dobre co je to stiha.Co jsou to deprese.Co je to nechut cokoliv delat.Vim co je to "abstak".Timto vsim jsem prosel taky.Ja hulim uz desatym rokem.A muzu Vam zodpovedne rict,ze cim dyl hulim tim lip.Opravdu.
Prvni rok co jsem hulil (mimochodem zacal jsem ve dvaceti a ne jak Vy v patnacti) tak to bylo moc prima.Poznavani novych veci super myslenky.Rozpadani ega.A spoustu dalsich zmen.Ale druhy az paty rok huleni bylo peklo.A to myslim smrtelne vazne.Opravdu peklo.Hulil jsem totiz s takovou vervou,ze by me i komin od cukrovaru mohl zavidet.
Dneska je to v pohode protoze tak posledni tri roky jsem si uvedomil,ze to takhle nejde.Opravdu nejde aby clovek vykouril denne 2-3 gramy kvalitniho modelu ne-li vic.To je opravdu velikej pruser.
Hezky to napsal iOne.VSEHO MOC SKODI.To je svata pravda.Ja ted hulim tak 6-8 gramu za mesic a muzu Vam zodpovedne rict,ze se citim skvele.Nemam problemy s dejchanim.Nemam zadny stihy a podobny sracky.A abstak??????hehehehehehe CO TO JE???????To opravdu neznam.Klidne nemusim tri dny hulit nebo ctyri jak je libo.Nerikam,ze si na to nevzpomenu.Ale proste si nedam a basta.Je pravda,ze se mi taky stava,ze treba dva tydny zadny huleni doma nemam.Ale o abstaku se tady opravdu neda mluvit.Snad jen pocit,ze bych si dal.Ale to je vsechno.
Takze moje rada je omezte to.Opravdu staci to omezit a mate klid.Pokud si rikate ale jak? kdyz mam doma tolik sklinek s hulenim? Jednoduse.Jedno hezky sobotni odpoledne si je nacpete do batuzku a sednete na kolo a jedte a jedte.Tak 10 kilometru nekam pryc od civilizace.Najdete super mistecko a tam je zakopejte.Nezapomente si to poznacit a nebo zakopat na miste ktere nezapomenete.A nechte si doma jen tolik kolik myslite,ze je pro Vas dobre tak na mesic.A zkuste to vydrzet.To je jedina moznost.Protoze kdyz to zkourite za tyden tak se Vam nebude chtit po poslednim jointu hned sednout na kolo a jet 10 km.A tim padem odvykaci kura prave zacina.A uvidite,ze si zvyknete.Aspon dva tri dny to vydrzte a pak tam teprve jedte.A vemte si jen trochu.Jedine takhle to muzete omezit.Pokud Vam ale soucasny stav vyhovuje tak prosim.Hodne stesti.Ale verte,ze s travou se clovek musi naucit zit pokud to nezvlada.Pokud budete pokracovat v denodennim huleni velkych davek tak vlastne zijete jenom pro fet a to neni dobre.Zkuste denne hulit treba jenom jednu slukovku a hotovo.
Proste u travy plati CIM VIC TIM HUR.
Takze good luck hulici a dejte se zase dohromady.Jde to jen clovek musi chtit.
Nejvic je mi lito Vysmate ta to ma fakt blby.Ale podle me ze by si uz nikdy nesmela dat ani sluka je blbost.Po case to snad zase pujde.Ja si myslim,ze si to trochu zavarila ti Piracetamem.Ten tomu asi dost napomohl.Nevim.
Takze se mejte pekne a hulte s rozumem.Pokud to nejde tak zadny nemate.:D

P.S.A jeste jedna rada.Nehulte jointy!!!Naucte se kourit ze slukovky.Vic to zabira,min si nicite zdravi protoze Vam bude stacit mensi mnozstvi.Ja sem taky driv hulival jointy a vim,ze je to blbost.Klidne sem jich vykouril tak pet za vecer.Dneska mi stazi mnozstvi ktere se vleze do detskeho naprstku na siti a su v prdeli stejne jak po tech peti jointech.Navic joint je na hovno i kvuli tomu papirku.To je taky pekna sracka.
Dokonce posledni mesic premyslim,ze prestanu kourit i cigarety ktere kourim patnact let.Proste jsem uz vyzral natolik,ze si zacinam zdravi vic vazit.Ne jako ve dvaceti to mi to bylo u prdele.
i_oNe
... už to vidím! To bude v pohodě! Pokud se od ted začnou lidi (huliči) řídit Piškotovou radou a zakopávat všude kolem sebe flašky s hulením! To bude prdel až tak jednou pudete po mezi a zakopnete o 5l domácího skunku :D .... když nad tím přemýšlím, jestli to nebude kontraproduktivní! :sun: :smoker:
Al-Ban
Tvá myšlenka, Piškote, nemá chybu. Pomineme-li fakt, že mé kolo se nachází ve sklepě ve středním stádiu rozpadu ;). Jinak šlukovka by byla, jointy hulim vyjmečně a když vydržím ještě čtyři roky, tak by to mohlo být v pohodě :).
Pro ty co jsou na tom s bicyklem podobně jako já, navrhuji svěřit přebytečné hulení do opatrování rodičům s tím, že už to nezvládáte. Ze země se to dá vykopat celkem snadno (pokud víte, kde hledat ;)), ale zkuste to dolovat z vystrašený mámy :wink:. Výsledný efekt je zaručený :D.

to i_oNe:
Kontraproduktivní to být nemusí, vezmeme-li v úvahu notoricky známou zapomětlivost huličů, tak už živě vidím ty davy zoufalců, běhajících po lukách a hájích s detektorem ganji (půjčený policejní pes) a prázdným baťůžkem na zádech :wink:.
Piskot
from Albanek
Kontraproduktivní to být nemusí, vezmeme-li v úvahu notoricky známou zapomětlivost huličů, tak už živě vidím ty davy zoufalců, běhajících po lukách a hájích s detektorem ganji (půjčený policejní pes) a prázdným baťůžkem na zádech



Chlape kdyz sem si tohle precet tak sem se deset minut rechtal jak IQtykve. :D:D:D Fakt si me dostal.

Jeste malou poznamku:
Kdybych dal svoji mame sklinku zeli s tim,ze uz to nezvladam tak bych ji (tu sklinku :D) uz nikdy nevidel.Na to znam svoji mamu moc dobre.Jinak je to super zenska protoze nikdy v zivote mi nic nezakazovala.Teda skoro nic.A za to si ji moc vazim.Mela pochopeni pro to,ze hulim i kdyz s tim nikdy nesouhlasila.
Ale vzpominam si,ze jsem ji jednou venoval hlinu z mych pestebnich indoor kyblu na jeji zahradku.Bylo to nekdy v lete tak 6 let nazpet.A jednou mi volala chudak cela vyplasena,ze uz dlouho nebyla na zahrade a az se tam prisla podivat tak ji tam pry rostlo tak tricet kytek.
Vzpominam si jak rikala cela vystrasena:"Jezismarja co ja s tim ted budu delat??? Ja to tam nechcu! Prijed si to sklidit nebo ti to vsechno vytrham :D:D:D
Rikam mami klidne to vytrhej ja budu za mesic sklizet lepsi.
A ona:"Tak jo ale priste me zadnou hlinu nedavej.Dyt me zavrou misto tebe" :D:D:D:D:D Mam moc rad svoji mamu.

P.S.Jinak vsem v tomhle threadu K+
Ja sem na to minule zapomel.

[Edited by Piskot on 06-07-2002 at 01:17 PM]
Al-Ban
Děkuji za pochvalu, Piškote, jsem rád, že ses pobavil :). Máme asi stejnou matku, protože ten tvůj popis sedí docela přesně, jen s tím rozdílem, že když jsem jí dával hlínu z kytek já, tak jí tam nevyrostlo konopí, ale růže :wink:.

A ještě jsem zapomněl pochválit Dr. Smokalota za jeho příspěvek. Ten podvědomej pocit, že člověk dělá něco zakázanýho -"špatnýho" se tam taky dost odrazí. Někdy, když jsem zkouřenej to docela prožívám, jestli to nevadí sousedům, jestli ve mě okolí nevidí nějakou trosku a podobný blbiny. Střízlivej to beru úplně v poho a i v tý vyhulenosti se to dá uvědomit, že je to v klidu, ale to vědomí prostě přebíjí pocit provinilosti. Ovšem už jsem začal trénovat flegmatismus a snad se zadaří ;). Děkuju za povzbuzení.

P.S.Karmu bych dal taky klidně všem, ale stejně na to asi zapomenu, tak vám musí stačit slovní pochvala a přání plné kontroly nad naším hulením.

[Edited by Al-Ban on 06-07-2002 at 05:22 PM]
oton
to Piskot: teda Piskote, líp bych to nenapsal!!! K+, za ten článek bys zasloužil 10×K, je vidět, že věkem na to jak nejlíp hulit prostě většina přijde sama, hulim 8 let a řek bych, že sem zažil to co ty jak si to popisoval, niní hulim taky jako ty, fakt nejlepší co se dá poradit!!! ještě jedpou K+

jediná rada pro ty co maj problémy s psychikou, už se to tu řeklo, kdo bude hulit denně 2g tak se jich nikdy nezbaví! hulte dvakrát do tejdne a bude po problémech!
gizmo
No je fakt, že když je podzim, tak člověk (tím myslím pěstitel outdooru) hulí jak o život a to téměř nonstop. Já si z podzimu nepamatuju absolutně nic ze školy a z podobnejch nezájmovejch činností... akorát si pamatuju, jaxme s kámošema posedávali venku a balili jednoho špázla za druhým... Můžu teda říct, že po 4 měsících takovýhodle hulení už sem si nepamatoval skoro ani, jestli mám jít další den do školy nebo ne.... ale potom začlo hulení pomalu docházet, taxme se trochu uklidnili a další tak 2 měsíce sme hulili jen tak na pohodu a teď už je to s tím hulem celkem na hovno, takže se hulí jenom tak občas... tak je to aspoň u mě. Přiznávám, že když už sem hulil fakt hrozně často, tak 4 jointy denně (někdy i třeba 6), tak už to nebylo to pravý... Hulit se asi musí s rozumem.... a pak je to teprve nejvíc na pohodu... ale s tou závislostí stejně pořád nesouhlasím... závislost znamená, že bez toho člověk nemůže bejt... Vy bez hulení taky nemůžete bejt??? Já teda můžu...
budvar
Zdravím osazenstvo toho threadu,
sám na sobě jsem si vyzkoušel,co jsou různý depky a stihy z hulení.Hlavně minulý podzim,po sklizni,hulí se každý den ale časem sem přišel na to, že to ztrácí svoje kouzlo.Teď si zahulím tak jednou do měsíce a to s lidmi,který mám rád a je to pro mě takový slavností okamžik.Těšíte se,jak si sednete,pustíte pohodovou muziku a zapálíte si.Tomu říkám vrchol blaha.A o tom to u mě je :)

PS : Vím jak je těžký nehulit,když vás láká sklenice hulení,ale musíte se jí postavit :wink:
T-MaN
No presne - straca to svoje kuzlo. To bola jedna vec, o ktorej som premyslal a prisiel som kzaveru, ze to moze byt ten bod, kedy sa isti ludia nehodlaju zastavit, aby sa nadychli a docerpali energiu, ktoru zo seba vystriekali hulenim, ale rozhodnu sa presedlat na nieco "lepsie". Teda tak je to podla mna s tym mytom o moste k tvrdym veciam.
Ja som tiez zazil dost pekne odpornych dark vyhulov, bez ktorych by som sa zaobisiel - amozno nie, kto vie? ;) Moj problem bol v tom, ze som sa zacal sparat v sebe, stale som sa sustredil na seba a porovnaval som sa a tak. Proste akoby som si zrazu uvedomil, ze v beznom stave o nicom neviem a teraz som pochopil, ze som prehnity a moja zivotna situacia je uplne hrozna a mal by som s tym nieco robit. No kto nezazije nepochopi, a pritom v beznom stave su take zavery naprosto iracionalne. To je prave ganjove peklo - pochybnost. Hrana, z ktorej sa da sklznut kamkolvek a pri povahe dnesneho cloveka je jasne, kam je to blizsie. ;) Dalej som si pri takom "badhule" uvedomil, ze uz dlhu dobu idem po hrane medzi tymto svetom a inym svetom a taketo kompromisy nemozu trvat vecne - teda musim si vybrat. Bud pojdem cestou akou sli moji predkovia (zdedim pytel sraciek, velky kriz, ale pojdem po znamych a pohodlnych kolajniciach), alebo si vyberiem svoju vlastnu cestu, ku ktorej mi nikto neda mapu, to bude vyzadovat vlastne rozhodnutie, vlastne nazory, vydat sa do neprebadanej temnoty, a tiez je jasne, ze sa stanem kacirom a nepohodlnym pre spolocnost. Rozmyslal som nad pomocou kamaratov ci rodicov a pochopil som, ze som v tom sam, lebo nemozem ziadat o pomoc bytost z nejakeho systemu bez toho, aby ma okamzite ten system skrz tu bytost nemanipuloval. No tucne halusky, vsakze. A potom vystava otazka: kde je skutocne pravda? Spomenul som si, ze vzdy treba pocuvat svoje srdce a byt taky aky naozaj som a to bola prava ulava.
To vyzera dost schizo, ale dnes je to vpohodicke. To co som pisal bolo z trocha inej platformy, viem, takze to tak berte. Mozno zazil niekto nieco podobne. Rad sa to dozviem. Tak do hu...videnia. ;) :smoker:
T-MaN
Jaj a hulit sam v noci moze byt velmi nebezpecne, ak nie ste v spravnom rozpolozeni. Doma som chytal vnoci vo vlastnej izbe pekne stihy. To by ste neverili, ako zaludne moze vyzerat nejaky plagat na stene, kde sa na vas uskrnaju 3 zaludne xichty. To sa fakt nedalo vydrzat. Potom som si sadol k PC, ze si pozriem nejake eroticke obrazteky peknych babeniek, ze ma to hadam nejak rozptyli a ked sa na obrazovke objavili nejake tie groteskne xichty, tak som skoro zosalel. Videl som, ze tie obrazky su robene, aby cloveka namotavali a cucali z neho stavu a pritom sa este prizivuju rozne astralne entity, o ktorych nikdo nema ani sajnu. FUJ!
Nemozem povedat, ze som uz dosiel k uplnemu zaveru, co sa to dialo a preco a co na tom bolo pravdy. Tie poruchy su priliz haluzne.
S.u.l.d.a
No po přečtený všech těch příspěvků na jednou my uvízli tito věci v myšleni : Nikdo z nás pěsťitelů a uživatelů konpí nezapomene kam si zakope sklenici s čuďem TO PROSTĚ NEJDE !!! I kdyby byl sebe víc zmatlanej tak až vystřízlivý tak si vzpomene na takouvou věc určitě! No já osobně dávám tak 1 joint denně víc ne, protože mě to potom už nezkuřuje a u hulení paltí jak už tady bylo řečeno Míň někdy znamená víc ! Znáte to když se přehulíte a jste prostě k nepoužití.Já se radši zhulim jednou denně ale fakt na sračku a potom už dál nekouřim protože vím že až vystřízlivim a bude se chtít znovu zhulit tak mě to potom prostě nezhulí !

[Edited by S.u.l.d.a on 08-07-2002 at 09:01 AM]
Maggie
Heh, to by ses divil! :-) Stačí být pořádně v náladičce a myslet si, že tenhle strom PŘECI NIKDY NEMŮŽU NEPOZNAT! :-))
oton
trochu to sem ale patří (ohledně tý psýchi)

v sobotu za mnou přišel kámoš, kterej v minulosti občas frčel na piku, šlehnul si tak jednou do měsíce, vše v pohodě,

ale v sobotu přišel nečekaně, měl bejt totiž v pardubkách na jedný akci(kam sem nemoh jet protože sem srazil autem srnku a musel sem vopravovat a vařit guláž) byl po 14ti dením smažení na čem to říkat nemusim! a jak vypadal, vzhledově normálně, ale psychicky byl naprosto mimo, mlel z cesty, povídal že musel z těch pardubek utéct, že ho chtěl každej vraždit, a že se schovával, plazil se po nějaký zahradě a další šílenosti, byl uplně vystíhovanej, řek bych tomu už psychická porucha!!!(nevim jestli se z toho dostane hučet do něj nemá cenu!)
proto lidi serte na piko!!! vim vo čem mluvim (z článku to asi nevyznělo tak to uvedu, já sem na piku nikdy nefrčel a nebudu, ale znám hodně kámošů co v tom jedou)
Piskot
to Dr.Smokalot

Asi byl nekdo rychlejsi :D:D:D


to Oton

Piko je shit to doufam kazdej rozumnej clovek vi.A jestli ne tak to ma dost blby.

to Maggie
Zakopavat neco tak duleziteho ve stavu zhulenosti je osudova chyba.

[Edited by Piskot on 08-07-2002 at 11:24 AM]
Inkvizitor
Pěkné čtivo od vás všech, moc pěkné. Samé pravdivé postřehy a interpretace, tak to mě třeba hned nevykopnete s tímhle:

Jenom jako si představte, že takhle nějak, jak píšete, by to mohlo být úplně se vším, na čem vědomě i nevědomě ulítáváme (tedy nejen hulení, ale třeba i chlast, cigára, sex, masturbace, okusování nehtů, klepání nohou, hezký hadry, dobrej auťák, počítačový hry, postoje na kterých si zakládáme, postoje který nesnášíme, štěstí, neštěští, atp., každý něco na způsob menší či větší psychózy na sobě určitě najde). Né tak markantně a výrazně, ale tráva taky nepůsobí na každého stejně silně. Čím víc ulítáváme(strach,deprese, euforie, atp.) na věcech, o kterých si navíc mylně domníváme, že přicházejí z venku, tím méně nám zbývá sil (únava, demotivace, nechuť,...) na "opravdovou" ;) skutečnost kolem nás.

No a co s tím jako? No jenom v tomhle threadu je celý návod jak na to, už kompletně uveden, takže stačí ho jen přečíst.

"Chceš-li poznat svět, poznej sám sebe."
Platon

(teda myslím, když tak me opravte, to víte huličova pamět ;) )
viridis
gnothi seauton (poznej sam sebe) - tusim to bylo nekde vytesany v Delfach
i_oNe
... ffffů byla to fuška celý to po vás přečíst, ale !

Všichni píšou o tom jak z ganji vystíhovali a jak vas to může rozbourat, ale ja mám uplně jinou zkušenost! Už sem přemýšlel, že se s tim vytasim dřív a, že pudu do TV :D

No zkrátka potkalo me to uplne naopak, ještě předtim, než sem se po prve potkal s pani MarryJane. Byl sem drsně vystresovaný týpek :eek: , všechno mě bralo (mluvit s lidma - před lidma - víc jako 2 byl dav), "všichni" čekali co zas provedu, každá stresová situace pro mě byla nepřekonatelná a jakejkoli kix (škola-nepovedený zkoušky, obyčejný trapásky venku atd.) sem rozcházel tejden ... místy sem nevěděl co se sebou. Vzdal sem to do té míry, že sem nebyl proti zhuntovat se i drogama :frog: . Naštěstí sem měl kliku a první co sem mi dostalo do ruky byl ... joint! ( :smoker: díky kucí :smoker: ) Počítal sem, že to už je konec, ale bohužel/bohudík :D to byl začátek. Bylo to jako pohled do zrcadla, ve kterým sem nebyl jen já ale i zbytek světa. Viděl sem tam, že lidi ´sou sice různí, ale nakonec zme všichni stejní ... :sun:

Takže pro mě je ganja, kouzelnou kwjetinou, která mi "otevřela oči, ale nezavřela deře". A na to co bylo předtím než sem "poprve požil" se teď dívám se velkým usměvem :frog:


>Velmi zkrácená verze<
oton
to: i_oNe zdar type předem K+, takle by měli zacházet s rostlinou všichni, měla by jim dávat a né brát

určitě jsem já ani ostatní nechtěli vypadat, jako že jsme z ganji nějaký vystíhovaný či co, to naprosto ne! jen sem řek, že mám za sebou taky dobu kdy se moc hulilo a nedělalo mi to zrovna nejlíp, ale o nějakých depresích či stíhách nemůžu mluvit, mislim si, že jsem jedinec se silnou psychikou, nebo jestli je to mím životním postojem nevím (jsem totiž nezničitelnej optimista a nic mě nedokáže rozházet, naštvanej umim bejt tak maximálně 2 hodiny :))

teď jsem ve stavu kdy mi naše rostlina jednoznačně jen dává a bere minimálně (myslim tim pouze zdravotní rizika z kouření jointů), abych se dostal do tohodle stavu, potřeboval sem na to sice pár let, ale myslim, že to asi potřebuje každej

sem rád za to, že vim jak na to :) :) (pěkná říkanka)
Inkvizitor
NEVER SAY NEVER!!!

Nikdy není nic definitivní a nikdy nikdo není s ničím nafurt hotovej a vyřešenej! Nikdo nemůže zodpovědně říct, že něco už má zmáklý a že už to má za sebou!

Pokud se jednomu právě dobře daří a má pocit že už něco umí a všechny porodní problémy má za sebou a že už mu nic nehrozí, tak doporučuji trénovat se trochu v pokoře a úctě, protože co platí dnes, už zítra může být jinak! A samozřejmě to platí i naopak:

" ... dawn bring a new day
and new day bring a hope ... "
viridis
Nazdar, Inkvizitore! - koukam, ze jsi nezdolnej optimista: jestli vsechno slape uplne super jako na dratkach, je to znameni toho, ze jsme neco prehledli ? ;)
K+
oton
to Inkvizitor: jestli to měla bejt narážka na muj předchozí post tak jsem nikde nepsal, že všechno šlape jak na drátkách! bylo to myšleno jen ohledně mojí osoby a marihuany, v jiných věcech to tak perfektní neni, a ani bych to nechtěl, když je totiž všechno perfektní tak to něčim smrdí! (a skunk to určetě neni :)) a marihuana netvoří hlavní součást mýho života! i když podstatnou, ale ne hlavní, mějte se letně :)
Koblihostrom
zdravím noooo tak myslím že jsem na tom podobně jako i_oNe,když jsem ještě nehulil,byl ze mne člověk stydlivý,a bojácný,bál jsem se co přijde,bál se života,v depresích jsem se topil,už od dětství/nevlastní fotr alkoholik/trávu jsem zprvu bral jako ,,drogu,,bál se jí,a zhuloval se jen s kámoši aby neřekli že jsem šmečko.Pak ale přišel onen zlom když jsem poprvý zklidil svou ůrodu.Začal jsem hulit sám,začal jsem přemýšlet,hodně přemýšlet o životě,osudu,o tom co bude,a co bylo.Naučil jsem se být k jistým věcem flegmatik,naučil jsem se jak vycházet z lidmi,mít je rád.nikdy jsem tak nepřilnul k přírodě jako teď,místo do hospody si raději zajdu někam do lesa zahrát na buben.Když teď prožívám docela krutý období/po 5-ti letech jsem se rozešel se svou milovanou, ani nevím jak se to zkomolilo,vím že ke mě cítí to stejný jako já k ní,a přeci je konec hmm/řeknu vám lidi nebýt hulení tak žiji pořád v tom svým peklíčku a dokonce si troufám říct že bych tady už asi nebyl,je to teď hodně těžký,myšlenky proudí hlavou jako blesk,travka zklidní mou bolavou mysl,dá mi naději že všechno půjde napravit,děkuji za tuto nádhernou rostlinku,äž teď můžu říct že jí chápu a užívám ku prospěchu,díky hulení jsem se rozhodl se svým životem konečně něco dělat,dát do pořádku všechen ten zmatek a chaos co ve mě zůstal jak z dětství tak z nynějších dob,a proto říkám VIVAT MARIJUANNA
T-MaN
Koblihostrom, to bolo krasne napisane. k+ Ja sa priznam, ze na svoju prvu urodu este len cakam. A hulit to, co si clovek dopestuje je podla mna sakra - ale sakra - rozdiel. Rastliny poznaju povahu growera a povaha growera ovplyvnuje tu energiu, ktora sa prenesie na cloveka, ktory ju poziva. Urcite ste sa uz stretli aj s vyslovene depresivnym shitom, aj ked ste nemohli povedat, ze to "brutalne nezhuluje". Nejde len o chemiu. Silne je aj to, ked hulite viaceri s clovekom, ktory to hulco dopestoval, a dal do toho kus vojho JA. Poznam tu totiz par typov, ktory pestuju len aby to cele dokopy zmiesali v kybli samec-nesamec a predali to inemu, co to este prereze inym shitom a bude to predavat dal... dalej uz vysvetovat nemusim.
A napadlo ma, ze dlhodobejsie hulenie ganje zjavne nie je homogenne a ma rozne stupne, kedy sa cloveku odhaluju rozne veci a ten na ne moze reagovat roznym sposobom. Moze byt ocareny a moze byt sokovany a zlaknut sa tak, ze sa na to cele radsej bude snazit zabudnut. To mohol byt aj ten moj pripad z tymi sialenymi vyletmi do tienistych casti mojej duse.
Inkvizitor
2 viridis
Ale jo, třeba i tak, ale v podstatě tohle platí pořád. Vždycky, když si užívám nějakou radost, buduji výhledově nějakou bolest a naopak. To, na co se já neustálým zdánlivým negováním (joga nad protiklady) jakéhokoliv tvrzení kolem sebe snažím upozorňovat, je ta možnost neulpívat/neužívat si/neposírat se na jedné nebo druhé straně nějakého rozporu, ale postavit se mimo něj, do nového a neznámého prostoru, který ... ;)

Samozřejmě tím nechci říct, že cesta nějaké naprosté askeze je řešení, to ne, dokonce vůbec ne!. Ale nakolik jsou naše dnešní radosti a starosti skutečné a přirozené a nakolik umělé a ze substituentů (drogy, reklamy, tv, a další závislosti) rozličných vzešlé, ať rozhodne každý za sebe. Stejně tak, jako každý rozhodne, kdy je ta která radost/starost skutečná a kdy se jí poddá a svobodně si jí užije, nebo jí protrpí a nebo se rozhodne nepřiznat jí existenci, postavit se mimo ní, nedat jí svou energii, neumožnit jí další existenci, změnit tím pádem další skutečnost a možná i víc ... :);):)

2 oton
Ano, přiznávám se, byla to reakce na tvůj předchozí post, kdes psal, jak si na tom s trávou v pohodě + na tu říkanku "Jsem rád za to, že vim jak na to!" a chtěl jsem tím jen obráti pozornost na druhou stranu. Obhájit platnost antiteze, dokázat opačné stanovisko a díky tomu zas jednou spláchnout do kanálu celý ten interval <dobro;zlo>, který tak zbytečně omezuje nekonečný rozměr za ním (?<00>?) nebo snad (00<00>00) a nebo <00(00<00>00)00> .... :D:D:D

2 hlosan
napsals
... a to nerikaje o tom ze i sance a smula jsou produkty nas samotnych ...

K+! Jo, jo, jo a taky ta realita světa kolem nás a východ slunce a myšlenky a bez myšlenek, no prostě všechno kolem nás a v nás jsou jen naše produkty, kouzla a čáry každého z nás.

Vidím to stejně, jen bych trochu umírnil tvůj závěr. Ano, stačí si jen vybrat. Né však jen mezi hulit či nehulit, ale prostě jen vybrat a TEČKA. Jako to Hamletovo být či nebýt, ale né ve smyslu žít či nežít, ale ve smyslu svobodně si vybrat, zda poznat sám sebe skutečného být svou skutečnou podstatou a svobodný, či jen přežívat dle matrix-myšlení, které jsem si nechal nacpat do hlavy a podle nějž se pak vlastně vědomě i nevědomě řídí celý můj život.

Teď, teď, teď a každou další vteřinu máme zas znovu možnost si vybrat a tím i určit, zda svou jedinečnou a omezenou existenci promarníme v pomíjivých radostech (za které v rámci zákona zachování energie budeme muset zaplatit stejnou měrou stejně pomíjivých bolestí) či zda přijmeme svůj skutečný úděl a zkrze něj i možnost zjistit spoustu nových věcí, snad ...

... snad dodávám proto, že více než vím, těmhle věcem spíš jen věřím a proto je nechci vydávat za neochvějitelné pravdy. Jsou to všechno jen možnosti. Možnosti, které se asi líbí mému egu, ale snad nejen jemu, protože právě když tohle píši, se ego kamsi vytratilo a... áááá už je zase zpátky a tak radši končím, teď bych totiž začal psát ještě větší bludy, než doteď ......
:D;):D

:D:D:D:D:D
nechte toho pane docente, aúúúú ty kšíry mě škrtí, óó néé už zas ledová voda, ne, ne, ne nechci zas tu drátěnou čepici, aůůůůů, egh artzlv c §ůsdf--. fdůlg

[Edited by Inkvizitor on 11-07-2002 at 02:41 PM]
Al-Ban
Ty vždycky píšeš tak dlouze a složitě, že mi to hlava nestačí pobírat a nejsem schopnej si z celýho článku udělat závěr :wink:, ale když si to přeberu po částech, tak se s tvými výtvory musím ztotožňovat.
Zaujalo mě jak píšeš o těch skutečných a uměle vyvolaných radostech. Myslím, že pocit skutečné radosti a štěstí se dá poznat dost snadno (možná jak u koho) a přichází zcela nečekaně aniž bysme o to nějak usilovaly. Je to tak tedy u mě a jelikož se považuju za celkem normálního, tak nevidím důvod proč by to u ostatních mělo být jinak ;). Jdu třeba jen tak po ulici a najednou mě to zavalí. Usmívám se na všechny lidi kolem sebe, říkám si jak je všude krásně, jak třeba ten déšť pěkně kape (záleží na počasí v době záchvatu :))...prostě positivní pohled na všechny a na všechno. Pak to ale zase zmizí a všechno je v normálu.
Ty se v těhle věcech docela šťouráš, tak bys mi mohl možná vysvětlit co zapříčiňuje ten stav bezdůvodnýho štěstí a jestli se to dá nějak trénovat (touha feťáka po něčem silnějším :)).
I když je asi správný, že je to jen občas, člověk si to pak víc vychutná, ale tak je to se vším ;).

P.S. Jo a že přeju brzký uzdravení :D.
cosmos
závislost na ganje určitě existuje, ale záleží jak vůbec chápeme závislost...já jí chápu jako neodolatelnou chuť si zahulit, ikdyž se to nehodí, které člověk podlehne, občas podlehnu, rozhodně jsem závislej na pěstování:)
když si dávám pauzu tak někdy mívám deprese...takový pocity prázdnoty světa...ale dá se jim zasmát, jindy jsem ale zas nenormálně veselej a pořát se musím smát, mnohem víc, než když jsem zhulenej:D
vystíhovanost znám hlavně z dopravních prostředků,
většinou se to ale dá vydržet, hlavně metro mi vůbec nedělá dobře:(, párkrát už jsem přemejšlel, že snad budu muset vysloupit...zatím jsem to ale vždycky vydržel.....hodně záleží na tom co kouřím za model, když kouřím svoje na, který jsem zvyklej, tak je všechno mnohem víc v klidu
a co my ganja dává...nadhled, mohu se zasmát sám sobě, prohloubylo to mojí lásku k rostlinám a životu vůbec...dala my možnost všimnout si, že svět je krásnej, ikdyž je mi blbě...uvolnila mé názory
jinak k tomu zakopávání sklenic...s kamarádem jsme zakopali a po roce, že to vykopem...no a nic dva měsíce jsme to hledali. nakonec přišel kamarát s hledačkou kovů a našel nám sklenici...naštěstí mněla kovový víčko:D:D:D
-jinak tohle téma je opravdu zajmavý a poučný:)

[Edited by cosmos on 11-07-2002 at 06:37 PM]
oton
Inkvizitor: člověče mám problém tvoje slova chápat, a to sem už asi měsíc něměl špeka v tlamě :)
samozřejmě to, že po něčem dobrým následuje něco špatnýho, to je fakt, prostě to je ta realita života či bytí, záleží ale pouze na jedinci jak se špatnýma věcma kolem sebe nebo co se komu přihodí, nechá ovlinit, po případě zdeptat, tady se ani nedá co radit

TO ALL: píšete sem všichni moc pěkně, tak že K+ to ALL

PS: já sem zjistil, že jsem taky závislej a to na pěstování, všim sem si totiž, že neodolám, a aspoň jednou denně se musim jít podívat na svoje kytky co mám na balkóně, i když vim, že zrovna nic nepotřebujou, ale to je taková prima závislost! :)
i_oNe
:bounce: Kua´lidi! Co to je :bounce: zac ten "Inkvizitor" ?! :bounce: :bounce: Kde ste k nemu přišli ?! Páááni ten píše jako kniha! :bounce: Divná kniha! :bounce: Jestli mi teď
pukne hlava tak .... je to jeho vina! :bounce: :bounce:

P.S.:Pardóóón, dnes slavím konec semestru! (Tak sem si asi dal ):flamer:
nemo
Musím všechny pochválit. Moc hezky to píšte. Je to tak jak jste napsali VŠICHNI!
Kdybych nebyl líný, dal bych vám všem K+.

Jen mě tak napadlo jestli ty vaše stíhy aj. nejsou to co ve vás stejně bylo a vyšlo na povrch díky hulení.
Pak se ovšem naskýtá otázka co je lepší: zda-li se obeznámit se svými podvědomými problémy a vypořádat se s nimi tímto způsobem, nebo je potlačovat. Že?

Teď mě napadá, že je mi líto, že neumím dát do toho textu takové ty oblíčejíčky a figurky. Jak se to dělá?
Lina
Obcas si dam s kamoskou,nebo s typkem,co s nim delam.Nicmene kdyz neni,tak neni a kdyz je,neznamenato,ze si dam.Kazdej podle chuti..JInak zavislost se da vypestovat na vsem,tak i na travě
koco
cafko som rad "voco tady go" ze maš makovicu v rukach a myslenie plasticke. ale ohladom paronoiiiii a tych nezmyslov v psychike.Ja sam osobne som zakusil si tieto preludy a som ako velmy rad ze sa to stalo.Mal som taktiež problemy s komunikaciou ak som sa zacal s niekym rozpravat nebol som schopny sformulovat vetu ktora by mala hlavu a pätu ,iked som presne vedel čo chcem povedať mal som v hlave asi takú plachtu ktora my zakrila celu mysel ktorou som komunikoval.Samoyrejme clovek môye potporiť tieto bloky (alkoholom a drogamy vôbec ale aj nadmernym pracovaním nespavost autodestrukcné sklony...... atd.)ale ozdravit sa a hlavne POCHOPIT ako to pracuje je samozrejme velmy dôlezite . Ja proti huleniu nemam nic ale pokial hulim s clovekom s paranoid stafikmi snayim sa mu vysvetlit ze paranoia sa mu moze zapasovat do civilneho zivota a moze to dopadnut velmi blbo sam som sa stretol s typom co bol opakovane na psychiatrii kôli gresu a naslednej paranoie .vegetil tam 7 mesiacov na prvy krat a na 4mes na druhy kr. Takze nieje to jednoduche s tou travickou. Cital som tu pismenka ktore od niektorých vyznievali dost psycho a tak hulici co nemate veget tak skuste HOLOTROPNE DYCHANIE je to dost v pohode a velmy kompleksne riesenie akychkolvek problemou viacej inf na http://www.holos.cz ale aj u mna ak budem vediet .....

majte sa iba v pohode

a inkvizitor rad by som ta stretol na chate (dobro a zlo su najväčší omyl človeka)to hej
783g
Palim tak 2 roky akorat o vikendech a kdyz mam dovcu tak podle chuti, ale stejne me stale provazeji nejake podvedome vycitky, ze to co delam neni moc fajn.
Kamos s kterym jsem zacinal s tim skoncil. A tak uz asi 3/4 roku hulim prevazne sam. Docela jsem si to vychytavam, ale posledni dobou mam potrebu bejt v "HIGH" s nekym a podelit se o zazitky. A tak vetsinou skoncim u sve pritelkyne, ktere se to moc nelibi a taky mi to dava najevo.

Rekl jsem si tedy, ze bych to mel omezit na jeden vikend v mesici. Proste do me stale rejpe svedomi.

Diky hulcu na svet naziram trochu jinak. Jak tu jiz bylo napsano vsimam si mnohem vice kras sveta i vsech drobnosti, ale na druhou stranu vnimam stale vice zretelneji vsechny spatnosti jez se lide dopousteji. Proste zmizel takovy libivy zavoj kolem
sebe.

Stejne mnohonasobne vitezi ty klady :-)))))

Jedine co me prave v posledni dobe stve je ta rozpolcenost. Napr. mam super modylek v sobotu si zahulim a v nedeli nastane dilema mam si dat, nemam si dat. Nekdy to dopadne tak jindy zase naopak. Kdyz si nedam furt me to laka, ale nakonec vecer jsem rad jakej jsem pasak, ze jsem to vydrzel.

Za tyto neprijemnosti muze omezena spolecnost, ktera svymi tlaky vytvari prostredi, jez neni priznivo pro svobodne chovani jedincu, kteri se snazi prozivat vse krasne co jim zivot nabizi aniz by omezovali, ci ohrozovali sve okoli a pokud to neprehaneji, tak ani zdravi neni tak moc huntovano jako z nekterymi protredky jez jsou obecne tolerovany.

Ale to se uz moc rozepisuju.
PORSCHAK
Koles to říkal velice moudře.
Myslím, že když mám, tak mám i větší potřebu, chuť, si zahulit, když vím, že nemám, tak si na to kolikrát ani nevzpomenu. Za chvíli po sklizni to bude horší, ale co se dá dělat,haha.
Psychická závislost určitě existuje, ale opět je vysoce individuální. Lidé mají odjakživa různé povahy a psychické ( i skryté) poruchy, hulení, zvláště dlouhodobé a pravidelné je vyplaví na povrch. Myslím, že jsem natolik psychicky silný, že se dokážu ovládat a když zjistím, že se hulením měním k horšímu ( přítelkyně, kamarádi) tak ho určitě aspoń omezím.
Jinak znám lidi, co se každodenním hulenim proměnili v nekamarády, s kterejma už mi nestojí trávit čas.
Všeho moc škodí - chlastu, pití kávy a čaje, kouření cigaret, cpaní se hamburgrama, vysedávání u kompu, slunění se, neustálé přepracování ( workoholismus) a spoustu dalších věcí.
Tečka.
PORSCHAK
Soráč, četl jsem jen první stránku a pak jsem přidal svůj názor. Trochu víc v podstatě opakuju názory jiných, tak aspoň vidíte, s kým se ztotožňuji.K+ hodně lidem
Marks
Je mi 25, nehulim moc dlouho, pravidelne asi rok, ale rekl bych, ze jistej druh psychicky zavislosti na travce vznika. Je to logickej vysledek toho, ze ta zhulenost vam da na nejakou dobu zapomenout na vsedni starosti, anebo se na ne divat z jinyho pohledu, ze si pripadate byt svobodnejsi (myslenkove) a mate spoustu jinejch pocitu, ktery vam nemusim popisovat.
Takze ja si myslim, ze cim mensi je rozdil mezi stavem zhulenosti a nezhulenosti, to znamena, pokud jste v pohode i bez travky, tim mene na ni budete(me) psychicky zavisli.
...koukam, ze tema je o psychickych poruchach a ne o zavislosti, tak sorry .....ale mazat to uz nebudu ;)
nemo
Tenhle thread se jmenuje "Konopí vede k psychickým poruchám" a týká se nějakého článku. Podle mě ale vést k psychickým poruchám může vést ledacos (skoro bych mohl napsat cokoliv): láska (mnoho i málo), sex (mnoho i málo), práce (mnoho i málo), jídlo (mnoho i málo), úspěch, neúspěch..... Tento seznam by mohl být pěkně dlouhý.
Takže všeho s M(m)írou a konopí obzvlášť.
Inkvizitor
Dávej bacha na všechny změny, né jen ty k horšímu ale i ty co (právě teď) vypadají k lepšímu. Po čase se ti třeba otevřou oči jinak a najednou můžou všechny výhody a změny k lepšímu stát za ... Dokud hulíš beze změn osobnosti máš to zadarmo, jakmile ale začneš ulítávat na něčem v sobě, nějak se měnit a zlepšovat, nebo třeba i jenom něco pěkného tvořit, konopí už tě má (tady také začíná vznikat první závislost, kdy si libuješ jakej si pašák, lepší než ten pan nezhulenej) a začínáš ject na dluh a ten dluh se musí někdy zaplatit. V okamžiku, kdy to začne stát za hovno komplet, už budeš hodně hluboko a bude tě stát velké úsilí i jenom přestat hulit. Je to jako úpis vlastní krví na smlouvu s ďáblem. Ale tohle vím jenom proto, že to mám z vlastní zkušenosti a bez ní bych věděl prdlajs, takže každý kudy chce sám. A jak napsal nejlépe NEMO, všeho s mírou.
Inkvizitor
Máš pravdu, já jsem to nenapsal dost jasně. Měl jsem na mysli ty myšlenkovou past, kterou si na sebe nastrojí sám její autor. Například tím, když si myslí nebo říká nebo se prostě nějak stotožňuje s:

"Když jsem zhulenej, pomáhá mi to zapomenout starosti, tvořit hudbu, objevovat nové , vymýšlet kraviny, užívat si věci, lépe chápat film, lépe rozumět ostatním, být nějaký ... prostě můžes dosadit cokoliv co je jiné... něž když zhulenej nejsem"

A pozor, jen to neřešit, vysrat se na přemejšelní o kravinách tohoto typu (to je poslední dobou dost populární rada "zkušenejch smažek", ještě neznamená, že se mi určitě všechny trable ohledně hulení vyhnou. Nevyhnou, jen si jich všimnete ještě později než ti obezřetnější sebetraviči.

Jinak nic ve zlém, naprosto s tebou souhlasím. Šlo mi jen o poskytnutí určitého návodu, jak autoanalýzou své vlastní osobnosti a svého vlastního přístupu k hulení, může každý kontrolovat míru své závisloti a všech dalších projevů s tím druhotně spojených.

A samozřejmě má teorie má i antitezi, která jasně říká, že hulíme přece proto, aby jsme nějakou změnu pocítili, jinak bysme přece nehulili.

Tráva je brána i past a je velmi nesnadné se v tom správně vyznat. Ti z dávné minulosti měli jediný způsob, který alespoň nějak obecně zabíral a sic, že užívali rostlinná psychoaktiva jen rituálně o nějaké významné události a s velmi významným časovým odstupem těchto akcí od sebe (minimálně 1/4 ročním) a až v dospělosti (cca nad 18-21 let). Vybraní čarodějovští uční možná častěji, ale zase pod dohledem a jen určitou etapu života, než užívání Síly buď úplně opustili a nebo uzavřeli obchod za nejvyšší cennu, za nesmrtelnost. Ta v tomto obchodu ovšem nehraje až tak výhodnou roli, ale to je samozřejmě podle gusta.


:D:D:D:D hehehe, tak kdo je víc psychicky narušenej hlosane? :D:D:D:D

[Edited by Inkvizitor on 27-08-2002 at 02:23 PM]
koco
tak je tu asi zase viacej a viacej pruznosti v mysleni.
Chcel by som vam dat typ na taky pokus

1:takze ak budemat niekto naladu tak si vyskusajte to:
Ak niekam pojdes tak si obuj boty zo snurkami ale snurky si nezaviazuj!!!!!!! ak ti to bude vadit tak to vydrz a drz dokial ti stoho nezacne hrabat cca asi tak po 1 hod.
da sa to skusit aj zhuleny ale aj v civile,zhuleny je to asi lepsie

2:skus sa vydat po velmi tmavej respektive v uplnej tme (ak je podporena hustou hmlou tak v tedy to je original) neakou cestou alebo chodnikom kde nenajdes zivu dusu ano auto jednodecho tma nikde nik a klud .Po urcitom case sa zacnu diat veci interesantne a nemusis ist sam.

Mozno je to na smiech ,ale tieto testiki dokazuju hadá awhzwetkdzu fhwdifuzoqtlsdf asdfs ale na to nech pride kazdy sam .Inac ubespecujem ze si nerobim srandu.
caf ala tralala spadla a nevstala
Inkvizitor
Co že dokazují ty tvoje testíky? Hada kde? Z rozvázaných tkaniček mi ještě nikdy hrabat nezačalo, jsem od malička línej, takže zrovna na tohle jsem si zvyknul už dávno. A ohledně toho druhé testu, tak podobné věci zkouším z různými záměry už od dětsví. Sám v lese a nejlépe přes noc, to je moje. Poslední dobou jezdím i na vandry úplně nalehko a místo spaní, bdím u ohně až do rozbřesku. Poprvé jsem to takhle zkusil v šestnácti na skautském táboře, kdy jsem byl poslán vykonat svou první vigilii v životě a najít svou vizi. Tehdy jsem ale ještě nedával tolik pozor a spíš jsem si tak vysnil, že budu Orlem. Po letech jsem tuhle vigilii zopakoval, získal vizi skutečnou a stal jsem se Černým Vlkem.

A ohledně pomocníků a látek rozličných k podobným rituálům přidaných, tak bez nich je to pracnější, s nimi snadnější, ale taky... další hodnocení, nechť si stanoví každý sám, ale já už se pomalu stavím na stranu BEZ.
PORSCHAK
Páni, to je diskuze, škoda, ( no, vlastně proč škoda?), že jsem zrovna vyhučenej jako lůza, že s vámi nemohu rozvázat pravdyhojnou diskuzi.
Inkvizitor to jednou píše tak, podruhý zas jinak, tak já už nevim,
tyvolové, já jsem zmaštěněj, zase jsem dostal dardu.
Tak snad příště, zdar.
Inkvizitor
To máš teda pravdu. Inkvizitor je už z toho hulení úplnej magor, má z toho v palici totálně vygumováno a tak kolikrát ani už neví, jak to sám myslí a jenbom tak plácá jednu hovadinu za druhou :D:D:D
Graetar
No teda, moc pěkná diskuse, lidičky. Louskám to od začátku... Inkvizitore, tys pravá bedna! V mém srdci máš káčko k dobru. Klobouk dolů! ;)

Nevím, jestli se neopakuji, protože mám dojem, že už jsem to kdysi někam psal. Ale u závislosti bych rozlišoval dva stupně:
První typ závislosti je to, co se obecně za závislost pokládá, tedy závislost silná, neodbytná, kromě duševního se často pojící i s tělesným utrpením. Klasickým příkladem je závislost na opiátech (resp. obecně na chemii), nebo třeba alkoholismus. Snaha zbavit se závislosti končí deliriem, které ohrožuje zdraví, nebo i život. K překonání je potřeba obrovská porce odříkání, vůle a spolupráce okolí. Je to ten typ závislosti, o které si nemálo rodičů myslí, že se jí vyznačuje "ta marihuána".
Druhým typem je závislost "běžná, každodenní" (to je zase pitomost :D). Pravidelná kafíčka, dvakrát týdně na pivko, ubalit jointa. Po vysazení takového "režimu" se sice mohou objevit věci jako podrážděnost, únava, ale rychle odeznívají a nejsou smrtící. Překonat se dají jen o trochu silnější motivací, než "asi už se na to fakt vykašlu". Problémem většinou bývají štědří přátelé, kterých je vzápětí nato neskutečně mnoho ;).

Konopí je docela zvláštní libůstka. Účinky se od kafe, i ranní procházky sice dost liší, závislostním potenciálem však spadá spíš do skupiny "bezpečných návyků". Jistě, najde se nemálo lidí, kteří hulí neustále, a mohou s tím mít i rozličné potíže. Ale zhusta tomu tak nebývá.

U každé z těchto věciček je nutno dodržovat Míru (taky už to tu někdo řekl). Je to jako s ohněm - dobrý sluha a špatný pán. Rozdíl je v intenzitě, s jakou se ta která droga zhostí některé z těchto rolí. Z heroinu nebo pika těžko naděláte sluhu, maximálně se s odřenou kůží vyvléknete z jeho opratí. Konopí je dobrý sluha, může o leccos obohatit, ale i tak se k němu nedá přistupovat příliš lehkovážně - ze sebepříjemnějšího každodenního hulení se může stát stereotyp a otročina, jež omezuje (ovšem taky ne vždy). Člověk pak pomalu zapomíná na posvátnou úctu k této rostlince a začíná ji brát jenom jako obyčejné zmašťovadlo. Mimochodem, něco podobného už jsem viděl i u čaje.

Zajímavé je, že skryté psychické poruchy, které konopí skutečně může vyvolat na povrch (stejně jako jiné látky), se pojí spíše s nadměrnou intenzitou dojmů při intoxikaci, než se závislostním potenciálem. V tom se podobá slabému halucinogenu. A i když může ganja psychické poruchy v některých případech katalyzovat, název článku "Konopí vede k psychickým poruchám" je zavádějící a lživý. Přesně by bylo, že "...může vést k psychickým poruchám". Jinak už by po zeměkouli pobíhaly stamilióny vyhulených cvoků... :D :D :D
No name
smrt=konec vseho, muzete tu bejt 50 let nebo 100 a stejne umrete a to ze diky marihuane si takovehle veci uvedomuju je spis lepsi nez zit v ruzovym snu. Porad vsude ctu, ze lidi co palej maj psychicky problemy, tak to potom nevim kolik toho musej vyhulit treba takovi nackove.
Graetar
No name: Máš recht. Pokud by to platilo stoprocentně (jak je to v podstatě v tom článku) a obousměrně (psychické poruchy jsou způsobeny předchozím užíváním marihuany), tak by si náckové logicky museli k obědu dávat ganjové knedlíky se skunkovým zelím a hašišovým vepřovým, podlévaným hašišovým olejem :D :D :D
Inkvizitor
Zdravím všechny. Ohledně těch nácků možná nejste zas až tak daleko od pravdy. Nevím samozřejmě, jak je to jidne, ale ve městě odkud jsem já, existuje k počtu obyvatel úměrná nacionalistická partička mladých kožených hlav. Navenek je to klasika. Hlavně hodně keců, co jim perou do hlav ti chytří ( nebo spíš vychytralí? ;) ) kožení, sem tam demonstrace, občas rubačka s pankáčema. Ale jsme malé město, takže skoro nulová anonymita nějakým agresivnějším projevům zabraňuje.

No a já jsem jednou náhodou zjistil, že ta samá partička, kterou vídám na ulici hulákat na hipíky a huliče slogany typu: "Žiďáci, hulíte?", "Feťáci!" či "Smradlaví hipíci, chcete do držky?" si pak za bukem taky pěkně vypaluje.

To jsem takhle jednou postával zvečera u jednoho domu, od města docela odhlehlého a najednou koukám, že sklepním okémkem prosvítá světlo. Voayer ve mě se chopil přiležotosti a já opatrně přistoupil blíž a co nevidím. Gaučík, TVbedna, vídeo, stolek, pizza, lahváče, papírky, vodňaska, pěkná palda, a.. a hlavně těch šest nebo sedum "na_ulici_hustejch" skínů v černým a s martensama se vyvaluje, jeden motá špeka a pak... no prostě hulej úplně stejně jako všichní... chá, chá :D:D:D
Graetar
Bingo!!! Takže kážou vodu a kouřej špeky?
Inkvizitor
No těch pár rozhodně. Ten příběh má navíc ještě pokračování. Tuhle partičku jsme jednou potkali v noci na náměstí. Naše partička hledala nějakou ještě otevřenou knajpu a zpestřovala si hledání stovkovou "raketkou" ;). Náckové hledali to samé a zpestřovali si to sprostým halekáním na nás. My byli dost zhulený, takže jsme se tomu řechtali jak svi.. :D a oni zas dost nalitý, takže se tomu řechtali úplně stejně. :D No a protože jsme žádnou hospodu nenašli, usedli jsme na rantl nějaké výlohy a jali se se motat další brčko. Skini přisedli k nám a ten nejodvážnější z nich mi vyrazil matroš z ruky na zem. Tak jsem mu poděkoval, podal mu ruku a představil se. On vytřeštil oči a zmateně se představil taky. No a pak se rozjela asi hodinová diskuse na téma, zda ve skutečnosti existují nějaké posouzenímožné a uchopitelné sociální či rasové skupiny a nebo spíš jen jednotlivci s konkrétními jmény a životními příběhy, nás právě zúčastěnné z toho nevyjímaje. Dost zajímavý, málem jsme nakonec zahulili všichni. Celá skinhedská partička už málem konvertovala k hipíkům :D ale ten nejodvážnější přece jenom tak náhlou proměnu v pohledu na svět nechtěl přijmout a tak se jen rozloučili a v klidu všichni odešli. No a my si dali to brčko a poslouchali, jak v dáli mizející tvrďáci rokují se svým šéfem snad slovy: oni.. tak... hodní...? Dobré... Proč my vlastně... ? .... ;)

"Be kind to you local nazzi!" :D:D:D

Ale na větší paušalizaci bacha. Jsme malé město a jde jen o malinkou zkušenost. To že težkým botám někteří odrůstají a s přicházejícím rozumem opouštějí extrémistické postoje ještě neznamená, že je na jejich místě nenahrazují nevybití mladší.
Janice24
ty jo,tak pred hodkou jsem vedela presne co chci napsat a ted nejak nestihama cist ani vsechny prispevky....ze by jeste vikendovy raus?:-)
no nic, k tematku....nikdo z myho okoli, kdo huli na tom neni tak, aby mel depky a proste sel z toho do kolen...ja sama jsem se diky huleni naucila byt tolerantnejsi k ostatnim lidem, zviratum aj....divam se na vsechno s odstupem, uz tolik nevybuchuju a nejsem tolik cholericka (jen jsem prohodila svyho pejska sklenenejma dverma, ale prisaham, ze ne schvalne, ale on ten kreten si nechtel sednout na zadek,tak jsem s nim trhla a v tom mžiku byli dvere napadrt:-(((((( a uz na nej nikdy nebudu zle kricet, ani mu davat pres hubu kdyz me zlobi.
znam ale cloveka (byvaly pritel),kterej zacal hulit asi ve trinacti,ale k tomu se pridali jeste dalsi veci, ktery ho moc nevzpruzili - prisel o oba rodice, sestra sjela k heraku a zustal sam totalne v prdeli - chlast, trava a sem tam asi i neco tvrdyho,jeho labilni povaha a skoncil v bohnicich a je uz asi 6 let zavislej na prascich. Takze: podle ZAVISLOST VZNIKNOUT MUZE,ALE NAKOLIK TO CLOVEKA OVLIVNI JE OTAZKOU I JINYCH VLIVU - rodina,pratele, prace, zazemi...zajmy atd. (depky mam tak leda z toho,ze nemam na najem a kdyz si dam speqa,tak mi to pripada docela smesny,celej ten svet v kterym ziju,aniz jsem o to nekoho prosila, ale jinak je mi OK:-)))))))))))))))))))))
hlavne,ze jsem nedokazal precist ty dlouhy prispevky a kdyz se podivat co jsem sepsala, tak nevim nevim....
Rude
pro Janice24:
promin, mozna sem to divne pochopil ,ale to cos napsala vo tvym psikovy? cituji- jen jsem prohodila svyho pejska sklenenejma dverma...
to ses trosku krava,ne?
opravdu se omlouvam za ten vyraz ale pokud pes proleti s neci pomoci sklenenejma dverma, tak to asi moc vomilem neni.....
Janice24
first of all - tak jsem to presne popsala a ono to zmizelo, takze znovu.
Ano Rude jsem krava nemusis se omlouvat,protoze to v tyhle situaci je pravda a myslim,ze v zivote jsem se necitila hur nez tehdy.
Proste slo o to,ze v moji pidipredsini jsou dvoje proskleny dvere a protoze jsme prisli zvenku zablaceny,chtela jsem aby si pes kecnul na zadek a pockal az mu utru nozicky a jak furt nechtel tak jsem ho drapla za obojek a smykla s nim na misto,kde jsem chtela aby sedel no...a pritom smyknuti prorazil zadkem a bokem ty dvere...ma 35 kilo (pitbul).V tu chvili jsem uplne zkoprnela hruzou,ze by se mohl o to sklo porezat,takze nohy nenohy,kaslala jsem na vsechno a rychle ho z toho vytahla. Povazuju to za svuj absolutni zkrat v jednani - jsem jinak docela flegmatik (aspon to vsichni rikaj) a nikdo si nedokaze predstavit jak jsem se citila v tu chvili priserne. Muzu te ujistit ze svyho psa nadevsechno miluju a udelala bych pro nej vsechno na svete....a tohle si budu nadosmrti pamatovat:-((((
no sklo furt jeste neni a pejsanek je v pohode,takze se mi trosicku ulevilo.....chapes? vlastne ani nemusis, hlavne ze se psovi nic nestalo:-)

citace:
Původní příspěvek od Rude
pro Janice24:
promin, mozna sem to divne pochopil ,ale to cos napsala vo tvym psikovy? cituji- jen jsem prohodila svyho pejska sklenenejma dverma...
to ses trosku krava,ne?
opravdu se omlouvam za ten vyraz ale pokud pes proleti s neci pomoci sklenenejma dverma, tak to asi moc vomilem neni.....
Rude
pro Janice24:

Tak to je jina :), to se OMLOUVAM jeste jednou, to cos ted napsala, tak absolutne chapu , :) taky sem mel:( psa...
zatim ahoj
gunman
Janice24, u mňa si veľká tým, že si našla v sebe silu si to takto priznať a poučiť sa z toho. Každý to nedokáže. A navyše myslím, že tá posvätná rastlinka nám k tomu pomáha... kurník, normálne som na mäkko...
Janice24
dik;-) proste jsem toho silene litovala a radsi bych prastila cloveka nez zvire ktery se nemuze branit (ac jsem to udelala nerada, mohl se na me nastvat a pekne mi to oplatit, zuby ma velky dost:-)) a přece nechci svymu vlastnimu temer "diteti" ublizovat. Ted se ma fajn a zatimco ja musim drepet v praci, tak on si lebedi v posteli v perinach a jeste ke vsemu po dobry snidani:-)) koblihy a piskotky

QUOTE]Původní příspěvek od gunman
Janice24, u mňa si veľká tým, že si našla v sebe silu si to takto priznať a poučiť sa z toho. Každý to nedokáže. A navyše myslím, že tá posvätná rastlinka nám k tomu pomáha... kurník, normálne som na mäkko... [/QUOTE]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma