Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Oznámení

 
Upgrade paměti Grower serveru - Klikni zde pro originální téma
carlos
V neděli proběhl upgrade HW a do serveru přibylo 8 GB ECC RAM. Stále probíhá ladění databáze, tak aby efektivně pracovala s touto pamětí. Již nyní je vidět jasné zlepšení odezvy stránek, snížení vytížení disků a celkově větší počet korektně odeslaných stránek. Podle aktuálních benchmarků bez softwarových úprav zvládneme obsloužit více než dvojnásobný počet uživatelů než máme ve špičkách (tj. až 700).

Pár chytráků toho zrychlení ihned zneužilo k nasazení robotů nerespektujících robots.txt. Špatné nastavení offline exploreru či jiného nástroje mělo pro tři takové experty během posledních dnů za následek ban. Díky nim došlo k dotestování a nasazení speciálního filtru, který roboty odstaví již na IP úrovni. Vytěžovat server tedy nebudou. Pro srovnání průměrný uživatel činní cca 20 dotazů na databází za minutu. Naproti tomu robot si to pálí 2-3.000 /min. a zpomaluje tak odezvu všem ostatním - ti na pomalejších linkách se na server pak dostanou jen problematicky. Nyní tedy uvítáme další útoky čistě ke cvičným účelům ;). Za každý, který nerespektuje robots.txt a nevhodně zatěžuje server bude následovat IP ban na firewallu. no pain... :smoker:
crackonos
Tohle asi souvisí i s tím, že nejde zobrazit v "Dnes aktivních tématech" větší stránka než je 3, není liž pravda?
carlos
Tak tuhle chybu jsem tedy nedokázal duplikovat... Co ti přesně nejde zobrazit?
crackonos
Včera jsem se nedostal v podsložce "Dnes aktivní témata" k vyšší stránce než "3", (dřív se daly zobrazit str. 1-5 myslim) tzn. že jsem se nedostal ke starším chronologicky seřazeným aktivním tématům. Ale zdá se, že je to dneska už Ok, jak se tak dívám. Ale napadlo mě, jestli to nebylo vlivem tebou zmíněných provedených úprav.
zizik
může mi někdo prosím objasnit význam těch robotů - k čemu jsou dobrý/špatný, proč se používají? dík
carlos
mrkni sem: http://www.slunecnice.cz/sw/offline-explorer/
KSonny
nefunguje RSS kanál ? souvisí ?
carlos
Z mé strany se zdá, že RSS jedou v pořádku... Máte ještě někdo problém?
carlos
Dnes další zabanovaný uživatel, který neoprávněně poslal 48-mi hodinový útok na Grower server... Evidentně to některé stále trápí ;)
godinbox
ma ten ban nejakou dobu trvani? nekdy v breznu jsem ti psal ohledne nemoznosti dostat se na grower z nasi site aporad musim pouzivat proxy, coz mi znemoznuje zobrazeni fotek v plne velikosti apod. Myslis ze je uplne vhodne reseni kdyz nekdo z nejake ip pouzije webarchiver, zabanovat kvuli tomu cely Ccko?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma