Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba boxu - Klikni zde pro originální téma
DarkTerror
Zdarec Groweři,
mám k dispozici skříň o rozměrech 80x40x150 (šířka*hloubka*výška) :-D
a 250w HPS z pouličního osvětlení. Od kamoše otec se tím zabývá tak jsem to dostsl za pakatel. Než to dám do kupy tak bych se rád zeptal jestli je k tomu ta skříň vhodná. Příjde mi že 40cm hloubka je docela málo. Nahradí to ta šířka a výška nebo bych měl sehnat hlubší? Doposud jsem pěstoval jen out.
Poraďte prosim :)
lagarto
rozměry tvé skříně jsou pro 250w ideální,do hlubší se blbě dostává na zadní kytky.Když pojedeš květináče 3.5L tak nemáš problém a dáš tam 6 kousků.Rozjeď to ale nejprve bez kytek ať zjistíš jestli to uchladíšPěstu zdar
no ja jsem oddelal zadni stenu a prodlouzil..... kdys bude hlubsi lepe se tam budou davat kvetinace, i vetsi prostor na ventilator, zvlhcovacku a podobne serepeticky



:starwars:
Ja vám furt nevím, proč zbytečně šetříte místem, prej ideální, kravina.
Na 250w bych klidně udělal 80x80cm. To 250w usvítí, navíc se ti zvedne výnos. O tom, že ve větší bedně se ti nebude tak akumulovat teplo není pochyb.
Je hovadina řešit, jak se ti poleze dozadu, při takový pidiskříni. Udělej to na ten rozměr co jsem ti napsal, vyplatí se ti to, na todle ti bude stačit 150w.
DarkTerror
Vidím že co člověk to názor :). Nejde o to že bych šetřil místem ale, tuhle skříň mám zdarma, hlubší bych musel kupovat a schánět. Prodloužit to mě už taky napadlo, ale je to docela pracné, navíc když oddělám zadní stěnu tak se celá ta skříň rozkýve. Jde mi o to jestli tu menši hloubku nějak vykompenzuje ta výška... kyti sice budou mi méně prostoru pro větveni do stran, ale budou vyšši a větší. Vedle sebe se tam krásně vejde 6 kousků...
40 cm hloubky je málo a vysvětli mi jak ti výška vykompenzuje plochu woe ...
neříkám,že se v tom pěstit nedá.150cm není žádná výška.250W uchladit půjde,šest kytek v 3l květnících + zvlhčovač taky nacpeš ale jde o to že "nacpeš" a ten komfort nebude.
Té plochy bude škoda,jak píše Claune, 80x80 by byl opravdu ideál pro dvěstěpadinu.
DarkTerror
Dalši možnost kterou zvažuji je, že si nechám nařezat desky v OBI a skřiň si složím sám. Takže by mě zajímaly nějaké optimální rozměry pro 250w, abych to efektivně využil. Jestli š80*h80*v150 nebo š100*h80*v150. Zkrátka když už to bude na zakázku tak ať to stojí za to. Otvory pro větráky atd si už vyměřím a narýsuju a oni mi to pěkně vyřežou :-D. Jen mi poraďte ty rozměry. zbytek už zmáknu :)
Pokud nebudeš chtít přitápět větší kubaturou a 250W ti bude stačit na furt,tak 80x80x180. tu výšku z tvých 150 bych natáhl,vyplatí se.
Když si odečteš výšku květníků,kam až půjde jít s lampou,tak zjistíš,že ti té světlé výšky moc nezůstane.Radím ti - 180,míň bych nešel.
DarkTerror
Tady je nákres +- podle mých představ. Tak mi to prosím zkritizujte. Jestli by to takhle mohlo fungovat, nebo bych měl ten ofuk či něco jiného vyřešit jinak.

PS: Hloubka bude teda 80cm. :-D

Edit: Výška 180. ok těch 30cm mě už nezabije... je pravda že tam chci i polici a s výškou květníku jsem nepočítal. :frog: No uvidím jak to pujde, v budoucnu bych možná osedlal 4stovkou... ale spíš zůstanu u te 250W.
Jak píše Simor, určitě 180cm, ber v potaz že třeba budeš chtít zkusit hydro a některý systémy vyžadujou stůl, dělat málo vysokou skříň je blbost.
Pokud uvažuješ o 400w bude to zase málo. Je to furt dokola.

Orientační rozměry prostoru do kterýho bych osobně šel vzhledem k watáži:
250w 80x80
400w 120x120
600w 150x150
1000w 200x200

Nevím na kolik peněž tě vyjde ta skříň na míru, mrknul bych se po nějakým homeboxu. Možná tě to vyjde levnějc a je to skladný a lehce přenosný.

no podle toho nakresu urcite nebudes potrebovat 2x pritah na boku, vystacis s tim pasivnim dovnitr jeden stolni/klipsnovy ventilator na ofuk a pohodka. no jestli nechces kupovat nebo delat novou skrin tak jak sem psal oddelat zadni stenu, nadstavit a misto steny tam muzes hodit folii plus neco co neprosvitne.
LemonJelly
citace:
Původní příspěvek od DarkTerror
Dalši možnost kterou zvažuji je, že si nechám nařezat desky v OBI a skřiň si složím sám. Takže by mě zajímaly nějaké optimální rozměry pro 250w, abych to efektivně využil. Jestli š80*h80*v150 nebo š100*h80*v150. Zkrátka když už to bude na zakázku tak ať to stojí za to. Otvory pro větráky atd si už vyměřím a narýsuju a oni mi to pěkně vyřežou :-D. Jen mi poraďte ty rozměry. zbytek už zmáknu :)


support Simor + Claune.

Radsej tu 100x80. Vysku ale min 180 cm. Dalej este prozmyslaj, ci casom prejdes/neprejdes na vyssiu wattaz, kde by si potreboval napr. 120x100x200. Vacsiu skrinu mozes vzdy zmensit nejakou prepazkou, naopak uz nie. Pripadne pouvazuj nad homeboxom. Ma tiez svoje pozitiva. Good luck.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma