Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
je to mozny? (TN.CZ - reportaz o Growshopech) - Klikni zde pro originální téma
hannz
ahoj lidi nevedel sem kam toto temama zaradit, tak se predem omlouvam. dnes rano jsem vstal podivam se na tn.cz a co nevidim (citace):Sháníte pěstírnu marihuany? Obchody vám ji beztrestně dodají Prodáte někomu pár cigaret marihuany a hrozí vám vězení. Když ale otevřete obchod pro pěstitele "trávy", nikdo na vás nemůže.

Do Čech dorazila vlna kamenných obchodu, které se zaměřují na prodej potřeb pro pěstitele Do Čech dorazila vlna kamenných obchodu, které se zaměřují na prodej potřeb pro pěstitele marihuany.

Takzvané "Grow shopy" se sice tváří jako obchody specializované na pěstování ovoce a zeleniny, všichni ale vědí, že je to jen zástěrka. Většina zákazníků využívá v nich nakoupené zboží k pěstování mimořádně kvalitní marihuany s velmi vysokým procentem účinné látky THC.

“Určitě neručíme za to, co si s naším vybavením naši zákazníci vypěstují,“ říká Petr Pakandl, který provozuje jeden z pražských obchodů s příslušenstvím pro pěstování pod umělým osvětlením.Od faktu, že většina jím prodaného zboží končí v rukách pěstitelů marihuany, se sice Pakandl distancuje, nicméně nabízený sortiment hovoří výmluvně. Těžko lze například předpokládat, že speciální dýmky si v jeho obchodu budou kupovat domácí pěstitelé jahod a kouřit v nich budou jahodové listí...

V “Grow shopech“ se dá sehnat vše od substrátů přes různá hnojiva až po veškeré komponenty k sestavení domácí pěstírny. Na pultech nechybí ani konopná kosmetika a textil.Podobné obchody začaly vznikat původně před patnácti lety v Nizozemí, které je pověstné svým liberálním přístupem k užívání lehkých drog.

I když je prakticky jasné, jaký mají "Grow shopy" účel, policie od nich odvrací oči a tvrdí, že nemůže nic dělat.

“Prodejci, kteří prodávají příslušenství, které může sloužit obecně pro pěstování pod umělým osvětlením, se nedopouštějí trestné činnosti. To ovšem platí pouze v případě, že prodávající neví o nelegálních úmyslech kupujícího,“ vysvětluje šroubovanou policejní řečí Michal Hammer z Národní protidrogové centrály.

Přeloženo do češtiny: Pokud bude obchodník tvrdit, že netušil, že zákazník hodlá z nakoupeného zboží sestavit pěstírnu marihuany, je na něj krátká i jinak obávaná protidrogová brigáda. Trest by prodavači hrozil jen tehdy, pokud by se sám přiznal k opaku DAVAM TO JSEM PROTO? ZE BY ME ZAJIMALO CO SI NA NAS JESTE VYMISLEJ! POKUD TO SEM NEPATRI OMLOUVAM SE.
flySter
je to jednoduche...ludia vedia co je dobre :D zakon predajcu nemoze poostihnut, lebo svojou cinnostou neposkodzuje zakaznika ani nejako neporusuju zakon...vsetko je papierovo podlozene, proste maju vsetko dobre osetrene to sa neboj ;) a myslim ze ked uz niekomu doma najdu pestiaren, tak to od koho zakupil komponenty je jeho najmensi problem :) v Rakusku to funguje uz dlho...pokial ta nejaky civilak nenatoci pri tom ako sa s predavacom nebavis pri zvlastne ubalenej cige o tom ake semiacka cannabisu sa ti pod 600w uchyti najlepsie tak je to obchod ako kazdy iny...to mas ako keby niekto podozrieva ARMY Shop o tom ze predava zbrane :D
piis
Apartman
To jsi zjistil brzo. :baby:nejsem právník ale ani si nejsem jistej, jestli by se trestné činnosti doppouštěli, pakliže by o tom věděli nebo dokonce sami pomáhali zákazníkovi pěstírnu postavit. Možnosti obhajoby takové činnosti jsou široké a každopádně přinejhorším u soudu by se z toho dalo lehce vybruslit nejrůznějším tvrzením.
Laboratorní potřeby, injekční stříkačky se přece taky prodávaj a málokoho zajímá, k jakým účelům.
Dude
doplnuju link - http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/sha...tne-dodaji.html a upravuju popisek threadu ;)
já se divim že už si toho nevšimli a nedali na obrazovku dávno ... každýmu kdo tam někdy byl (i úplnýmu laikovi) to musí bejt jasný přeci :teef:
TV Nova? A to někoho překvapuje? Dyť tahle televize má za svojí krev senzace, a pokud není dostatek skutečných senzací, je potřeba si je uměle vytvořit.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
TV Nova? A to někoho překvapuje? Dyť tahle televize má za svojí krev senzace, a pokud není dostatek skutečných senzací, je potřeba si je uměle vytvořit.


Přesne tak-stupidnejší tv se v Evrope nenajde.
Slick-ace
TV h@vno asi objevila emeriku

citace:
Do Čech dorazila vlna kamenných obchodů, které se zaměřují na prodej potřeb pro pěstitele marihuany."


.. ano dorazila, už před 10 lety. Tohle je jen štvavý článek "teta koukejte, kdeže jako můžou ti vietnamci beztrestně nakupovat vybavení těch megapěstíren, jak o nich teď všude mluví v televizi a píšou v novinách."

velebnosti, du blejt.
Evildoer
ani těm volům nebudu zvyšovat sledovanost klikáním !
citace:
Původní příspěvek od Evildoer
ani těm volům nebudu zvyšovat sledovanost klikáním !


maj recht :wink:
...čím více kokotěnků a sračkoidních tv stanic do toho bude drbat,tak abych měl obavy,že zaFilu nebude kde nakoupit...

Vždy když kliknu na podobný odkaz,že co zase na NOVĚ vysílali,začne to hláškou
"Jako první jsme Vám přinesli" :D pyčusi

:banana:
hannz
asi spatne tema, omlouvam se.
proč blbé téma.
Já třebas tu reportáž do teď neviděl a usmál jsem se kvalitně.
thurlwood
TV nova je jenom smradlavý odvar toho co se k nám nasere v budoucnu.Zmrdaný konzum po U.S. a U.K. vzoru.srát na ně.
p.s.na zmrdy ,jo a sory za nadávky :teef:
krast
Sháníte bombu? V běžných obchodech na ni najdete materiál.
Stačí pár obchodů a můžem si vyrobit palírnu alkoholu, různá chemická příslušenství k výrobě tvrdých drog atd. Článek naprosto mimo, nemá cenu se nad existencí těchto obchodů nějak pozastavovat. A ani nemlže existovat zákon, postihující tento prodej. To by se pak nemohlo prodávat skoro nic. Když prodám sekeru tak nemůžu býti zodpovědný za to, že někomu sebere život.
atd.atd.atd
jo udelali jim aspon reklamu, jak se rika kazda reklama je dobra...........
jeden z prvnich prispevku na tn.cz vse vystihnul :D mensi zpestreni v pondelni rachote
Mr. Figaro
heh, dneska sem přišel z práce a stihnul sem pouze zprávy na nově :D ... Uprostřed zpráv řešili nějakýho psa co má Obama ... duševně sem se vyblil a šel do archivu ČT1 ...
Mašťák
Typek z Growmanie... Docela vpohode typek, nechapu proc poskytnul rozhovor pro takhle debilne komercni televizi jako je nova.
citace:
Původní příspěvek od Mašťák
Typek z Growmanie... Docela vpohode typek, nechapu proc poskytnul rozhovor pro takhle debilne komercni televizi jako je nova.


tohle si taky rikam jestli to ma zapotrebi, jebat se s nejakou TV nova kdyby aspon pro TV noe:D

citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
Jen čekám kdy napíšou o Groweru.

ani to nepis! este si toho nekdy vsimnou a vnuknes dalsi stupidni napad:david:

zajimave ze na CT 1 ci 2 meli docela seriozni debatu na tema Spice a dokonce se to dalo poslouchat, a nova
Mr.MEN
Ať už jdou do prdele:D. Něco jak kdysi s tou šalvějí.

Jen čekám kdy napíšou o Groweru.
Trafo
Někdo dělá byznys a někdo čumí.

Problém je v tom, že část společnosti si myslí, že G shopy jsou obchody jen pro větve a čaučauy a tím pádem z nich nejsou nadšený. Taková je moje zkušenost..
Growmanie se je snaží z toho omylu vyvést - řekla, že u nich nenakupujou žádný větve ani čaučauové, ale normálí lidi.

Reklamu jim to hodí libovou. Každý jste teď pod jejím vlivem :teef:

P.S. Jsem kreslil plachtu a moc jsem použil ředidal v místnosti takže ráno sry :mutant:
Apartman
Naši politici-Jsou to vlezdoprdelez Usa a ani neví, že Usa konopí zakázaly z komerčních důvodů,-např. celej jejich papírenskej průmysl by šel do kelu, protože než by stroje a papírny předělali na konopný vlákno, uteklo by jim mezi prsty X doláčů ;)
KuliCZka
Zisky z GrowShopů jdou státu tak proč by to on zakazoval a ještě když potom někoho chytnou tak on musí platit pokutku takže dokonalý systém proti lidem a proti svobodě ! Jak je krásná a milá ČR ... :)
Trafo
citace:
Původní příspěvek od KuliCZka
Zisky z GrowShopů jdou státu tak proč by to on zakazoval a ještě když potom někoho chytnou tak on musí platit pokutku takže dokonalý systém proti lidem a proti svobodě ! Jak je krásná a milá ČR ... :)


Ha ha

Stát nedostává zisk, ale jen daně.

Jasný určitě se státu vyplatí vybírat pokuty :D
jsou to toitž fakt obrovský částky a od spousty lidí :D

Zkus se zamyslet nad tím jestli jdou slova systém a svoboda k sobě....a pak emigruj když se Ti tu nelíbí.

BzZzum Trafo :banana:
Zatoichi
Proboha, reportáže na TN.CZ snad nikdo nebere vážně,ne?
Nova už moc let vyrábí umělé kauzy...
to by nemohli prodat ani auto nebojte growshopy tu zustanou a myslim ze tu bude i vic svobody
Mechac
TV ZNova si hraje na profesionalni televizi kterou rozhodne neni. Staci se kouknout na uroven jejich hlavni zpravodajsky relace ktera amaterismem jen cisi.
Staci mi jak totalne zlikvidovali Galaxii Sport tim ze tam narvali sve 'krasne' ale nezkusene moderatorky, totalne prekopali program a znicili docela solidni sportovni kanal.
Takovyhle hura zpravy na vydeseni nic netusicich babicek z vesnice sou tam na denim poradku. Hlavni je rating na nicem jinym nezalezi.
haha,co na to říct,stačí se jen zasmát :))) growshopy mají reklamu a čecháčky zase starost,že potřeby na ty DROGY už se dají normálně koupit :)) njn,nova je prostě nova a jako spíš je to dobrý se podívat na zprávy když se chce člověk pobavit a zasmát,polovina věcí z těch reportáží jsou úplný kraviny,ale oni z toho udělají nejlepší reportáž o nejzávažnějších věcech :) ale co,naše krásná země má podle zpráv,novin atd..takový informace,že se v podstatě ani nedivim,že mi polovina lidí považuje za tvrdýho feťáky,když kouřim tu marjánku :))) ale má cenu jim to vymlouvat?ne!zbytečný slova,lidi víc budou stejně věřit tomu,co jim cpou noviny a televize :)) a když dělají i takový pěkný reklamy na growshopy,tak proč ne :)))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma