Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konopné Umění

 
TheHempCultivatorova skříŇka - Klikni zde pro originální téma
TheHempCultivator
Nazdárek na úvod bych chtěl poděkovat celýmu GROWERu za spoustu užitečnejch informací bez kterejch bych asi spoustu fíglů a vychytávek vůbec nevěděl a spoustu věcí dělal špatně.No nic.Eště bych chtěl dodat, že mám jenom automatickej foťák takže fotky nejsou nic moc , trochu zblízka je to vidět u těch naskenovanejch paliček a saklu (Eště teĎ mám skenr celej vod pryskyřice). Taky bych se chtěl předem omluvit za moje formulace - věty sou někdy dost nesrozumitelný a tak.

No a teď to HLAVNÍ: pěstuju pod úspornou žárovkou. Původně to byl jen takovej pokus jestli mi vůbec něco vyroste, no ale pak sem to začal brát docela vážně. Sodíkovka je určitě lepší, ale myslim si že zářivky a úsporky sou docela opomíjený a přitom se s nima dá dosáhnout docela slušnejch výnosů.Myslim si, že je to jeden ze způsobů (taky OUTdoor) jak si lidi, který si nemůžou dovolit ňáký moc velký investice do pěstování můžou vypěstovat solidní kouření.Můj problém není ani tak ve financích jako v tom, že si myslim že mám na sodík moc malou skříň a taky bych jí musel větrat (což u úsporek, který se nezahřejvaj odpadá) a taky je problém s rodičema který mi tak ňák tolerujou mojí skříň se zářivkou ale kdyby mi tam topil sodík s velkou spotřebou a eště bych do svojí jediný skříně (na hadry - ty sem strčil do prostoru pod postelí) musel udělat díry pro ventilaci tak nevim jak by to dopadlo.No stejně to eště promyslim.

Údaje o skříni:

Rozměry: 57 X 38 cm a vejška je tak asi 1 m(využitelná pro kytky)
- myslíte si že by se tam moc nepřehřejval sodík takovejch 100W ???
(samozřejmě s odpovídající ventilací)
- Celá je polepená alobalem (vo tom se tady taky dost povídalo ale nevyčet sem z toho nic jednoznačně lepšího no a asi je to taky nejjednoduší)

!!! Osvětlení: 1 úsporná žárovka DULUX EL 23W !!!
Ta je našroubovaná do stínidla vod lampy a ta je zasazená do lepenkovýho papíru polepenýho alobalem-nezahřívá se to takže s tim papírem je to v poho.Je to dost amatérský, ale docela to funguje.


"Modýlky": no příznivce značkovejch modýlků asi moc nepotěšim, ale v září
jedu do HOLANDSKA(se školou !!!!!!!!!!!!!) takže tam si konečně
seženu něco pořádnýho

- 3 kytky takový původně Outdoor idický ganji s krásnejma velkejma tvrdejma černejma palicema

- 1 kytka Noname skéra ( to že je to noname eště nemusí znamenat že je to automaticky ňáký šmé , tohle bylo fakt v poho akorát že sem prostě nevěděl jak se to jmenuje)


Půda : Normální zahradnickej substrát s přídavkem humusu
+ perlit
+ trocha rašeliny
+ trocha dolomitickýho vápence(+ Hořčík) na doladění pH
- písek podle mě moc zem slehává a neplní tak ůčel zlehčení a tim i provzdušnění.Proto dávám radši perlit.

Květináče - kulatý(jiný sem tenkrát neměl) cca 5 litrů

Hnojiva: Kristalon „Start“ – vegetativní fáze
Kristalon „Plod a květ“ – kvetení


Fáze: Vyseto 1. ledna 2002
V průběhu vegetativní fáze sem je chvíli měl jako matky
(jednou jsem je celý vořezal) takže se to tim trochu prodloužilo.
Zaštípnuto FIM po 3 patře + 2 po druhym
Na květ(12/12) sem přepnul 24. února – to jest 55 den.
- K tomu bych měl akorát to že se říká že kytky povyrostou eště aspoň tak vo 50% no mě vyrostli maximálně tak vo 5 cm a pak už se začaly tvořit paličky.Tak nevim.

No a sklidil sem to 21.dubna tj. (asi taK : - ) ) 121 den

Jedna kytka indika takovej hezkej keřík + Noname skunk – výnos cca 30g
+/- 2g ( nemám na to váhu, ale je to braný tak,že sem to nacpal do pytlů a podle toho spočet) což vzhledem k tomu, že je to pod úsporkou a eště sem to pěkně zkurvil tim že to byla taková jungle a palice si stínily tak sem byl docela spokojenej. Z těch zbylejch dvou nic nebylo protože sem je zaštíp moc brzo(po 2 patře) no a ty už to vůbec nerozdejchaly a nedohnaly vzrůstem tamty dvě.No prostě si myslim, že je asi tak nejlepší zaštípnout po 3 patře FIM – tak se vytvoří většinou tak 12 vrcholků já osobně eště vždycky vodštípnu ten uplně první pár větviček - sou hrozně slabý a většinou na nich žádný moc velký paldy nevyrostou.Následující vrcholky eště jednou zaštípnout no a pak nechat vykvíst.

Jak sem měl ty řízky tak ty sem nacpal na ty květináče a po sklizni sem je nechal dozrát.Řízky sem nezaštipoval nechal sem je aby udělaly jednu velkou centrální palici.Dost mě překvapily protože se celý vobalily a z jednoho řízku sem měl až tak 9-10g suchýho takže když to porovnám s těma keřema tak je to docela hustý.Takže přejdu na matky + řízky.


No a tohle už je jedna ne zrovna povedená fotka skříňky.Kytky sou starý asi tak 3 tejdny




[Edited by TheHempCultivator on 30-06-2002 at 06:01 PM]
TheHempCultivator
Tady je řízek tý indiky

TheHempCultivator
Tady je foto skříně při kvetení.MUsí to bejt takhle z dálky jinak by se to rozmazalo(viz další foto)

TheHempCultivator
Tady sem se snažil zachytit detail a vidíte jak to dopadlo.

TheHempCultivator
Tohle je zas naskenovaná větvička toho Noname skéra.(Potom sem skenr musel mejt lihem,protože se mi na něj lepily papíry.FaKT!)

cHLeBiK
Teda ta prvni fotka me dostala, nevidim tam vubec nic, a to jsem nehulil .] pestovat to pod usporkou,... je skoda... nemuzu se bohuzel rozepisovat, nebot sedim doma (rozumej na modemu) a koukam ze tu sedim uz 3 hodiny (aneb fuck off telecom). Tu 100W (nebal bych se ani 150W) ti to unese v pohodicce, ale doporucuji vetrak z pocitace... staci i z 386ky, ted jsem kupoval novy do sveho compu a zustal mi jeden z procaku :) (mel by utahnout i 900MHz) panecku to je hukot, vsadim boty, ze by to utahlo i 250W (uchladilo) (uvetralo) (ufff). jo utekla mi myslenka stoji to kolem 100 kc :) a to se da utahnout :0 ... + zroj = adapter od vietnamcu ... nebo v ramci bezepecnosti od jinud ... max 150 Kc... (ten s prepinatelnou voltazi).

Pokud jsem v techle par radkach napsal nejaky nesmysl .] tak me nebijte, kazdy jednou zacinal .. a snazim se pomoct :)

Cauec
<#@_=cHLeBik=_@#>



TheHempCultivator

Vim že je to dost amatérskej způsob ale plánuju spostu změn(sodík ale až časem).Byla to hrozná jugle takže přejdu na ScroG do kterýho si budu zaplejtat řízečky z matek.Je to mnohem lepší-100% samice,větvěj se hned vod zdola,maj všechny stejný geny takže rostou aspoň dost podobně a tak. Plánuju to tak že bych pod 2 úsporky naskládal buďto spoustu malejch květináčků s nezaštípnutejma řízkama jejichž centrální palici bych prostrčil pletivem,nebo že bych si tam dal 6 květináčů s jednou zaštípnutejma řízkama (klonama) jejichž palice bych prostrkával pletivem.No eště to promyslim a vyzkoušim z čeho bude lepší výnos.

PS: Doufám že sem proti sobě moc nepoštval skalní příznivce sodíkovejch výbojek.A pro úplnost vůbec sem nechtěl říct že jedině úsporky a zářivky atd.
Ale spíš že to de taky jinak.


NO tak co si vo tom myslíte ??
Hezky mi to sem napište !!!



TheHempCultivator



No a tohle už je finální produkt.



drinker hulič
jezismarja chlape!

to je skvely! paradni uroda a to se vsude rika, ze to chce sodik. ja resil podobnej problem se skrini ( sou v ni hadry a nasi nic nechteli slyset o navrtavani der na vetrak a prej neco s vlhkosti jeste (jo ze by to hnilo, nebo nak)), tak sem koupil sodik, ten zavesil na policku, cely to obehnal smesici vseho moznyho (dreveny desky, karton, stul, takova ta krytka aby vam neprazilo slunko do auta na celnim skle, zed a zaclona :) je to unikum, dobre to vetra, teplotka kolem 25-27°, 150w. akorat je blby, ze kdyz se tam chcu dostat, tak to musim skoro cely rozmontovat, ale to chce cvik. pristi tejden jedu do varu na filmac, budu blejskat a jestli mi zbydou nejaky snimky, tak to vsechno vyfotim. je to zajimavy.
ale my problemy nechme. je skvely aj ten tvuj rozbor vseho soc delal a cos pouzival. de si tak udelat skvelej obrazek o pestitelovi. jen vic tak. samo k+, na to ze je prvni uroda me to prijde bezva. taky ted mam prvni indoor, taky nejakej noname (ted nevim esli je to skenk, kamos rikal ze jo, ale von tomu vubec nerozumi -ma to od brachy, ten myslim huli, von ne), kdyby tak existoval stroj casu a ja se moh posunout do doby sklizne... mnam!
tak jo, hodne zdaru do dalsi urody-

to musi bejt dobra skola, do holandska... je videt, ze dnesni reditele uz konecne mysli na mlady! :)
stepik
ahá, velmi zajímavé.... Na to, že je to pod úsporklou, tak je to velmi dobré: větráky z proců: sorry, ale je to blbost, sodík ti to neuchladí. Zkus větrák ze zdroje, nebo větrák, kerej si koupíš třeba v GME (GM electronics) maj tam větráky i na 12 i 230 voltů... Vybereš si, na těch 150w ti stačí relativně malej průtok vzduchu...

štěpík..
marc
hmm 30 g vypada trochu jinak .... Pokud to beres mokry se stonkama a s listama, pak mozna. Pro kontrast ale 30g sem mel u sve prvni sklizne. Viz
http://grower.cz/forum/showthre...43&pagenumber=4
Walhalla2000
Zdarec Clovece...

Napsal jsi nam krasny prispevek. Ale musim ti rici, ze jsem chvilema neveril co ctu.

Tak... Sporivky taky pouzivam, ale jen na fazi, kdy kytka leze ze seminka. A rozhodne ty zarivky pouzivam dve. teda zarivky, myslim usporky...

Ze se pod tim da pestovat, to ano, da ale kdyz se to tak vezme, tak je to sice levnejsi nez sodik, ale ve finale cena/vynos je rozhodne horsi nez u sodiku. Sporivky jsou dobre do inkubatoru na fazi predrustovou. Potom uz je moc nemuzu doporucit a to v podstate ani na prisvecovani, protoze jejich svetelny tok je preci jen trochu maly.

Chapu tvoji radost, ze jsi neco vypestoval, i ja byl velice rad, kdyz jsem mel sklizenou moji prvni urodu a vypadala docela podobne. Taky to byla bida. Bylo toho hooodne malo.

Nevim, jak pocitas tech 30g, ale to co mas na tech fotkach tomu rozhodne neodpovida. Jak uz rikal marc, 30g vypada trochu jinak. Mohl jsi toho dosahnout jedine ustrihnutim cele kytky a tehdy by jeji vaha mohla byt 30g ale i tak pochybuji. Je nekdy az neuveritelne, jak obrovska palice, kdyz ji das na vahu najednou ukazuje treba jen jeden a pul g a pritom bys mohl prisahat, ze vazi aspon 5g. Jinak muzes schvalne udelat porovnani. jedna desetikoruna vasi asi 8 gramu. tak to muzes takhle zkusit potezkat, jakou vahu ma tedy asi 32g (4x10kc) - neni to uplne presne, si tak nejak pamatuji, ze jsme kdysi vyzili vsechno mozne. snad se moc nepletu. doma to prezkousim

Krome toho, jak tak koukam na ty tvoje "palice", tak je prave videt, jak je sporivka na nic. Nebudu tu postovat cizi palicky pro porovnani. Je jasne, ze se muzes podivat ke komukoliv jinemu do galerie a uvidis, jak vypadaji palice pod sodikem. Proste jinak... A jeste se mi navic zda, ze se ti tam udelali seminka. Nebo se mi to zda? mel jsi tam samce? nebo to je hermac? Ono to na tech fotkach moc neni videt. proto ti doporucuji, az pri dalsim foceni budto fotit se zasnutym svetlem, nebo uplne nejlepe, ty kytky vyndat, dat je k oknu, vyfotit a zase vratit..

A posledni vec, pokud chces delat ruzna vylepseni a tak, pokud chces originalni seminka z holandu... tak zacni tim, ze zamontujes sodik. Treba jen 70w do te tve skrinky (momochodem, chtelo by to vetsi skrin), ale sodik. Jinak mi tech seminek z holandu je uplne lito!

A taky mne trochu zaujalo, jak pises, ze stipnes kytku v tretim patyrku FIM a ze mas dvanact vyhonku. To by chtelo vyfotit!!! protoze pokud to umis, tak jsi jeden z nejprofisionalnejsich FIMistu co po svete chodi...

Ale i tak dostavas ode mne kladnou karmu, za tvoji snahu a hlavne jako "povzbuzeni" do dalsich pesteni...

W


[Edited by Walhalla2000 on 01-07-2002 at 09:08 AM]
TheHempCultivator
Dík všem za karmy !

TeĎ zkusim odpovědět aspoň na pár "otázek"


to MARC : To určitě kontrast je a myslim si, že je to daný taky foťákem, modelem,osvětlením a tak.Ale já sem to fakt všechno usušil a dal do pytlů (viz obrázek) který jsou velký 8x6 cm(využitelný místo ,tj. bez vršku) no a těch mám 8 a sou nacpaný.Taky nevim jestli si pochopil že sou to kytky včetně VŠECH řízků prostě všeho ovšem bez listí a stonky sou tam jen ty co držej paličky pohromadě. V žádnym případě to neni jenom z jedný kytky !!! To ani náhodou.Bohužel.

to Walhalla2000

-30 g - viz odpověď MARCovi - i se všema řízkama !!!!!!

-Souhlasim (a věděl sem to už i před tim) že sodík je na fázi květu určitě lepší , s těma palicema je to taky pravda. S těma semínkama- vopiloval sem si 1 řízek a některý uplně nedozrály takže v tom pytli ňějaký(semínka) určitě vidět sou.

No a k tomu FIM to je docela jednoduchý.Možná to neni uplně ortodoxní FIM ale spíš jo.:-). Když bys zaštípnul za 3 patrem "normálně" tak ti vyroste 6 větví.To je jasný.Já totiž možná ten "pupen" nezaštipuju uplně tak v půlce ale spíš vejš takže tak zbydou malilinkatý zárodky právě těch zbejvajících 3 pater ze kterejch následně vyroste 6 váhonků. No a 6 + 6 je 12 ! Mezera mezi těma patrama je různá nejspodnější největší(max 1 cm) a zbejvající větvičky(4) rostou většinou skoro z jednoho místa. Asi to fakt beru trochu moc nahoře protože jednou se mi dokonce stalo že mi znova vyrostl eště hlavní vrchol akorát že se kytka rozvětvila. Takovej trojzubec.No snad si představíš jak to myslim.Bohužel vyfotit to bude asi docela problém protože mám jenom automat a můžu fotit tak nejblíž z 1 metru. Brzo si ale snad budu kupovat něco pořádnějšího takže to vyfotim.

No a k tý skříni to fakt větší nejde-mě by se nevešla d o pokoje a rodiče my asi obývák taky nevykliděj : -).Fakt větší už to nebude.

Jo a pro DRINKERa HULIČe(sorry za to skloŇování)
já nechodim na Ňákou vobyčejnou školu chodim totiž na Zahradnickou školu takže tam jedeme taky kvůli takový výstavě. Ale stejně je to v poho

Dík za upřímnost a karmy a ten sodík eště promyslim.


TheHempCultivator




[Edited by TheHempCultivator on 11-07-2002 at 08:06 PM]
tahua
Jo Cultivatore celkem to jde...teda na zářivky :D...dávám K+ na povzbuzení.Přemejšlej vo tý 70W jak ti radí Wallhala.
jen jedna otázečka...jak jsi proboha přišel na označení NO NAME SKUNK !!!!!!!! :mad: ????????


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma