Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Tarrakiánská zahrádka 2009 - Klikni zde pro originální téma
Tarrnaa
Letos jsem se rozhodl zasadit semínka více rostlin a založit fórum čistě o nekonopných rostlinách. Pro začátek společné foto.

Letos plánuju:

Syrská routa - Paganum Harmala

Prérijní mimosa - Desmanthus illinoensis

Jedlá mochyně(židovská třešeň) - Physalis Peruviana - chutná jako citrón a kiwi dohromady :)

Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Tabák virginský

Ještě budu objednávat, protože s tím mám dobrou zkušenost:

Marocká máta - Mentha longifolia "nana" ... je výborná na slazený čaj

Sladká tráva - Stevia rebaudiana

Mučenka :)


Blbosti:

Vyzkoušet meloun jestli dojde na kompostu ;)

Asi nevyklíčí:

Mucuna pruriens... do dvou dnů naboptnaly a chyly plíseň. Ještě jsem je ošetřil a zkusím to, ale asi chcípnou :(

Nejvíce se těším na Syrskou routu a kotvičník. Dlouho jsem chtěl zkusit domácí ayahuascu :)
Tarrnaa
Na tohle se moc těším. Prý u nás dokáže přezimovat. Je to trvalka. Obsahuje Harmalin - hlavní složku ayahuasky.
Tarrnaa
Toto je spíše pro okrasu. Kořen obsahuje dostatečné množství DMT až po třech letech. Jsem zvědavý jak se jí bude dařit. Normální mimose se u mě moc nedařilo a nezjistil jsem proč.
Tarrnaa
Tohle je takový pokus ze srandy. Meloun měl 100% klíčivost a roste šíleně rychle. Je z loni vyloupaných pecek melounu z obchodu a už teď má typický pach kupovaného melounu. Jeden zkusím jet doma v hodně velkém květináči a zbytek dám na kompost.
Tarrnaa
No a teď už něco zajímavějšího. Tabáček mě taky překvapil. Dostal jsem letos v zimě darem semínka. Vzal jsem cca 30L akvárko a na dno dal 3cm hlíny. Potom jsem 2x vzal mezi prsty trochu semínek, frknul je tam a dokonale akvárko utěsnil. No a teď mám asi 1000 rostlinek a nevím co stím. Půjde to asi někam na pole a jedna zůstane doma na okrasu kvůli květu :)
Tarrnaa
Detail tabáčku...
Tarrnaa
Ještě čekám až vyleze kotvičník a mochyně. Na ukázku tady mám moji novou mamku šalvěje. Pěstuju ji už 3 roky a jsem maximálně spokojen. Už jsem s touto kytkou dělal kdeco. Foliovníkem počínaje a šlechtitelskými pokusy konče. Ještě se chystám na vlastní výrobu lepšího extraktu.
Tarrnaa
Největší list má 28cm :)
Tarrnaa
Toto je moje lophophora williamsii. Mám ho od loňska a asi mu pořídím ještě kamarády. Hezky kvete a loni kvetl 3x , ale bohužel to nemám ještě vyfocené.
Tarrnaa
No a nakonec ukážu kolchiciňáky cannabisu :) Sice to mělo být jen o nekonopkách, ale toto je vyjímka. Semínka byly 24h ve dvou různých koncentracích šťávy z hlízek ocúnu. Potom byla ještě ve stádiu dvouděložného klíčku zalita menší koncetrací podle jedné diplomky, kterou jsem našel na netu(tam jim to dávalo asi 20% tetraploidů). Jedná se o křížence durbanu a passionu1 a přežil i jeden hashplant, ale asi umře. Na fotce jsou rostlinky, které přežily tu silnější koncentraci. Byla celkem vysoká úmrtnost díky kolchicinu a ze 150 semínek jich doteď přežilo asi 15 semenáčků.
Tarrnaa
Přeživší z nižší koncentrace kolchicinu v PC boxu. Půjdou i s těma druhýma všechny ven a tam se ukáže jestli bylo zmnožení chromozómů úspěšné :) V případě úspěchu bych si genetiku zachoval :)
Tarrnaa
To byla kua doba co jsem tu naposledy psal. Bohužel mám toho moc... znáte to :) Takže začneme zlehka samcem hashplanta pěstovaném na pyl i když je tohle téma o nekonopných kytkách.
Tarrnaa
Syrská routa se hezky uchytila. I když roste pomalu je to celkem nenáročná suchomilná kytka, kterou stačí občas zalít. Příští rok zkusím zasít znovu a taky řízkovat tu stávající.Obsahuje harmalin, takže by měla být výbornou náhražkou liány Banisteriopsis, ze které jihoameričtí indiáni dělají ayahuascu(halucinogenní víno). Kotvičník jakožto levný zdroj DMT do ayahuasky jsem bohužel z časových důvodů zanedbal a chcíp, takto musím příští rok zkusit znova.
Tarrnaa
Z prdele zasazený meloun už má 10cm. Foto je asi 14 dní staré. Rostlina má teď asi 2 metry a otrhal jsem všechny malé melouny až na ten jeden a možná bude i v tom květníku nakonec dost velký :) Na kompostu se to nějak nechytalo a melouny tam chcíply....
Tarrnaa
Tohle je nádherná kytka, která má teď 0,5m. Kdysi mi "běžná" mimosa chcípla a tahle mi připadá méně náročná.Kořen údajně až po třech letech obsahuje dostatečné množství DMT. Mám ji tedy spíše pro okrasu.
Tarrnaa
Tohle je tabák, který jsem si na pozorování nechal na balkoně. Měl nakonec necelý metr a už je sklizený. Už jsem si i ubalil první viržinka a byly velice dobré ;) Výhoda je, že se nemusí nutně fermentovat jako tabák selský díky nižšímu obsahu nikotinu.
Tarrnaa
Další update - začneme melounem :)
Tarrnaa
A další kytka už je mírně psychoaktivní, ale má čistě jen povzbuzující účinky - Mentha longifolia nana.

Mám ji už třetím rokem a takhle se chytla na zahrádce. Domácí Tuareg s medem opravdu není špatný :)
Tarrnaa
A opět něco na zub. Physalis peruviana. Mám ji na balkoně a na zahradě. Na balkóně už zraje.
Tarrnaa
Téměř "hotová" mochyně na verandě....
Tarrnaa
Květ...
Tarrnaa
A dnešní sklizeň :) Příště sklizeň tabáku ;)
Tarrnaa
A jak jsem slíbil, tak tady jsou dvoumetrové tabáčky na zahrádce. Vůbec jsem se o ně nestaral snad krom prvních třech týdnů předpěstování v kelímkách od hořčice.
Tarrnaa
Některé listy měly okolo 70cm...
Tarrnaa
Detail
Tarrnaa
Květ
Tarrnaa
Tobolka se semínky...
Tarrnaa
Sušíme :)
Tarrnaa
Sakra držte mi palce, aby ta máta přezimovala na zahradě i potřetí i při těch mrazech co teď byly. Jestli to přežije, tak by to bylo super. Vlastně jsem čekal na takovou brutální zimu jako na spásu..... páč konečně nebudou molice. To jen tak na okraj. Poslední 2 roky jich bylo aspoň v našem kraji všude hodně jak sviňa a jen těžko se jich zbavuje.
ty voe meloun :D tak to je mazec :D
Seky
Tarrnaa to je pestitel. nepestujes taky kaktus, nazev netusim, ale mozna si o nem mohl neco slyset. Kaktus ,ktery obsahuje taky naky psychotropni latky. pry stavy podobne LSD.
mentaly
Seky má namysli asi San pedro nebo podobné meskalinové kaktusi
Bostik1
Cau mam dotaz k tomu tabaku, jak si s nim pracoval dal nez si ho kouril, myslim suseni apod. ?
Time
Zdravíčko!
zajímavey grow ! jaxe dařilo tomu kotvičníku ? Mě odpočíval snad měsíc než se ukázaly první kořínky ..

to bostik : zkus třeba http://www.drabaco.cz/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma