Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Kokos - Fialovění řapíků a stonků , nízké EC ?? - Klikni zde pro originální téma
IKONE
Ahoj, mám problém, pořídil jsem si nově Kokos od Plagronu, sehnal řízky, zasadil, pohnojil sem to 3-složkovym hnojivem od GHE, a začali mi fialovět stonky, a žloutnout listy. Bál sem se, abych to zezačátku nespálil, tak sem dal jen poloviční dávku, než kterou doporučujou. EC 0,50. Tak nevim čim to může bejt. Rostou zatim 5 dní, a měli dvě zálivky. pH i EC hlídám, teplota je taky v pohodě.
EDIT: Te´d sem našel, že to může být způsobeno nedostatkem, nebo přebytkem fosforu, ale ani jedno mi k tomu moc nesedí, dal sem poloviční dávku, takže přebytek snad ne, a nedostatek bych taky neřekl, protože se to stalo 2. nebo 3. den po zálivce, do tý doby byly v pohodě...
hele neboj zfialovění je bud od světla prostě a jednoduše nebo taky genetikou (třeba blueberry)...rozhodně to neni nic co by tě mělo tížit ;)
IKONE
Jj, ale třeba ten samej model (heavy duty fruity, shiva skunk) sem dal i do hlíny, a tam jsou krásně zelený, a rostou skoro rychlejc, než v tom kokosu... Což by mělo bejt naopak. Každopádně díky za rychlou reakci.
Apartman
Podle mne to může klidně být přehnojení, vždy, když mi takle zfialověly stonky a stonky k lístkům tak to bylo tím, že jsem to před tím pořádně pohnojil-ukazuje to na velké množství živin, které není rostlinka schopná pojmout
IKONE
Zima určitě ne, ve skříni mám okolo 26 stupňů, je to určitě živinama, akorát se divim, že sem to spálil, když sem nasadil poloviční koncentraci, než doporučujou...
Mr.MEN
A jsou v pohodě i teď, nebo máš ještě nějaké vedlejší problém?

Tj některé druhy fialoví ale zapomněli jste že až při květu:).

Řekl bych že jestli ty kytičky nebudou nijak jinak protestovat tak by ses neměl proč bát. Těch procesů co kytky za svůj život dělá je tolik, že těch možností proč jím fialoví stonky je mnoho.

Ale jinak vypadají k světu tak že bych se nebál, přehnojení vypadá jinak.
IKONE
Źkusil sem to teď prolejt upravenou vodou, tak třeba to pomůže. Ony ty co jsou zasažený víc (Heavy Duty Fruity) Jsou povadlý, a celkově rostou i pomalejc, než ty míň fialový- Shiva skunk. Přitom vedle v hlíně je všechno v pohodě. Stonky krásně zelený.
IKONE
Tak sem je teď zalil, a změřil sem EC vody, která protekla ven z květináče. A nestačil sem se divit- 1,2. Nechápu jak mi může vytéct 1,2 když zalévám max 0,5 spíš ale 0,4. Navíc už teď podruhý zalévám jen čistou vodou, která má EC 0,3. Poradí mi někdo? Díky :)
tomas2pet
1. u malých kytek je to normální, pokud se to nějak nehorší a nejsou nějaké fleky na listech neřeš.
2. to že to vyteče EC 1,2 , když zaléváš 0,5 je proto že kokos má velký odpar a prolitím se taky zvyšuje zasolenost, je to normální.
Jinak kytky vypadají dobře a hnojení bych začal na 0,8 – 1 .

suri
Podla mna to vyzera celkom ok a kludne mozes hnojit tak na urovny 0,8 a nebude sa nic diat. Robis s komara somara ako sa vravi. Po preteceny cez substrat a hlavne kokos je to EC vzdy pomerne vysoke. Len to pohnoj normalnou davkov a cakaj a uvidis ze to bude ok.
přehnojený? Ja bych jim trochu přisolil:D...lidi dost ten kokos podceňujou, jde to tam srat docela hodně...občas proplachnout upravenou vodou s enzymem a pak zase parkrat hnojit...a takhle furt dokola....
tovotoh
jo claune ma pravdu,,,viz muj navod na cisty kokos..precti znovu..podivej foto..vydim na fotce poschnuty kokos,,velice spatny ukaz..jo a jak vypada foto tak podle nej dej normal ec 1.0..zalivky a odpad neres..;-)....pokud budes proplachovat cistou vodou,prolivat hydro hnojem aby ti vyteklo dene tak 25 procent odpadu,odsoluje,,,ec zmer az velkeho proplachu,tzn,tak dlouho lit cistou vodu s ph az budes met slabunky ec...a pak prolit hned zas hnojem toli jako je mnozstvi substratu a nechat vytyct,,...zdarec,,
IKONE
Tak sem jim dal včera a předevčírem večer zálivku s EC-0,8 a vypadá to, že se chytly. Sice ty fialový stonky zfialověli skoro do černa :grrr: ale nový výhonky a stonek nad tim místem jsou pěkně zelený, a řekl bych, že za ty dva dny i trochu povyrostly. Dneska jim to teda zvýšim ještě na EC-1,0 a v neděli nebo v pondělí propláchnu. Zatim díky moc za rady :cox:


při nedostatku dusíku začínají fialovět řapíky a následně i stonky
FAQ : milionkrát řešeno

to že jsi naměřil větší EC napovídá,že špatně mícháš složky hnojiva,kumulují se ti prvky,které není kytka schopna vycucat...
Co PH?? ani zmínka. při vysokém PH není kytka schopna přijímat živiny.

aprp.píšu ti to sem jen skrze toho kokosu,na začátek jsi si vybral docela těžké médium.
IKONE
,,-5) Listy jsou tmavě zelené nebo červenorůžové. Stopky a řapíky mohou být narůžovělé nebo načervenalé. Listy mohou zežloutnout nebo se zkroutit dolů a snadno odpadávají. Růst může být pomalý a listy malé.------- Nedostatek fosforu. Pokud ne, jděte na –6''
-To je citace z FAQ, je to nedostatek fosforu, dusík je v pohodě.
-pH samozřejmě měřim, zalévám s pH okolo 6 (5,8-6,2)
-a hnojky míchám podle návodu na lahvích, potom kontroluju EC, pokud je nízký, tak ještě přidám.
-Te´dka už je to snad v pohodě, dávám jim EC 0,8, dneska ještě přisolim, a vypadá to, že od tý doby jedou v pohodě, tak snad to bylo tim. Každopádně díky za rady.
martil
Tak nevim, já mam fialový řapíky uplně u všech kytech (různý odrůdy) a rostou a jedou ok :-)
IKONE
No z tý fotky to moc vidět neni, jako pojedou, ale kdyby měli všeho dostatek, tak by třeba jely ještě o něco líp :D Každopádně těm tvejm nevypadá, že by něco vadilo :) i když možná jsou malinko povadlý.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma