Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
World smallest grow-NASA GEL - Klikni zde pro originální téma
zagg911
Ahoj Spolupěstitelé,
mnoho z nás vedlo četné debaty v oddělení Pokročilé Techniky a Experimenty o pěstování cannabis v "NASA Gelu" nebo Hydrogelu. Jelikož jsem měl doma jednu náplně NASA gelu navíc, rozhodl jsem se zkusit tuto techniku... Zároveň uvažuju o pozdějším přesazení do hydrogelu, který se dá zalévat a hnojit.

BOX: 0,5l pet-lahev do 1/5 nalit gel... :D

Světlo: LED diody, nebo za oknem, zatim sem se nerozhod...

Hnojky: i když to výrobce nedoporučuje (zakazuje) při výrobě gelu jsem přilil trochu TNT Hesi

Seed: Sadhu

Hodlám přidávat ze začátku fotky každý den, aby byl vidět rozvoj kořenového systému, což v jiném médiu (hlína, kokos, hydro, aero) od začátku vidět neni.

Budu rád za Vaše nápady a připomínky...
k/-\pr
-ten gel je prusvitnej?
co na to svetlo reknou koreny?
zagg911
první den...
zagg911
druhý den- uz se trochu oběvuje kořínek...
zagg911
to KAPR: myslim že proto je ten gel zelenej... je dokázáno že kytce je zelený světlo úplně na nic, dokonce ho odráží, proto ji vidíme jako zelenou... tim pádem si myslím že na zelené světlo nereaguje tak moc jako na jaké koliv jiné...
toto je pouze moje teorie, pokud má někdo jiný názor, nebo dokonce odpověď budu určiťe rád když to tu rozvedete
Ugh
Chlorofyl je zelené farbivo (pigment) obsiahnuté v rastlinách, siniciach a niektorých riasach uložené v chloroplastoch (listová zeleň) viazané na molekulu bielkoviny.

Chlorofyl patrí k fotosyntetickým pigmentom spolu s fykobilinami a karotenoidami, ktoré však majú inú farbu a absorbujú energiu z odlišnej časti viditeľného svetelného spektra. Chlorofyl je zelený, pretože absorbuje modrú (vlnová dĺžka = 430-460 nm) a červenú časť (640-700 nm) svetelného spektra a ostatné odráža. Tím sa nám javí ako zelený a udáva tak základnú farbu všetkým fotosyntetizujúcim rastlinám.

....toto som nasiel o chlorofyle na wikipedii....aj ked nechapem preco je zeleny tym ze prijima len modre a cervene sektrum.....zelena farba vznika zmiesanim modrej a zltej. ci to s tym vobec nema suvis?:confused:
Ugh
a este ak smiem vediet...ako si sa dopracoval k takemuto geelu? vlastnorucna vyroba?
zagg911
to Ugh: gel se prodává jako náhradní náplň do plantária, což je průhledná nádoba s tímto gelem, si vygoogluj ňákej e-schop, je jich spousta, je to hit. S cenou gelu je to horší... náplň stojí cca. 450,- a tam máš tři gely: 1 pro mravence, 1 pro kytky a 1 po oboji najednou... Daleko ekonomičtější a pro naše účely i vhodnější je Hydrogel, který u nás zatím moc neni, snad nejlepší a skoro jedinej shop je www.hydrogel.cz (nejde o reklamu, jen konstatování faktu). Už sem tam objednal spoustu hydrogelu, tak až dorazí tak to přesádím...
Díky že si obohatil debatu a doufám že ti moje odpoveď stačí...
zagg911
další den... (3.)
na to že se hned druhý den oběvil kořínek, tak to třetí den o moc nepovyrostlo...
jestedman
http://www.aukro.cz/item590798998_a...drogel_10g.html
zagg911
4. den, známky růstu minimální, nemá smysl dávat fotku... Pokud se tato kytka (semínko) nerozhýbe a nezačne růst mám připraven nouzový plán- společně s tímto semínkem sem zasadil další semínko sadhu (kterému už rostou první lístky) do ROCKWOOLové kostky... a až mi dorazí hydrogel, tak to do něj přesadim a budem moct sledovat aspoň rychlost a kvalitu růstu v hydrogelu... :D
zagg911
5., 6. a 7. den žádný viditelný pokrok. Závěr: buď je NASA GEL pro naše využití nevhodný, nebo sem uďelal něco špatně..., nicméně druhé kytce v grodanu se daří dobře a jakmile mi dorazí hydrogel theard o5 oživne...
ChutkaR
??? nějaký pokračování ???
DWP
přesně, něco se bude dit nebo to všechno padlo????
k/-\pr
-a co takhle provzdušnění kořevoný soustavy?
-dit se dusej ne?
zagg911
Moc se omlouvám za nedokončení theardu...
pěstování v NASA Gelu skončilo velmi neůspěšně, přesně jak dodává KAPR vypadá to na problematiku provzdušnění kořenové soustavy společně s problémem cirkulace vzduchu, neboť gel musí být po dobu pěstu v uzavřěné nádobě jinak vysichá (a jak sesm zjistil pouhým navlhčením získává svůj původní objem a vlhkost dost těžko :-( ). Další problém u větší kytí bude zřejmě opravdu se světlem dopadajícím na kořeny. Zavěrem chci říct že NASA gel je vhodný pro pozorování vývoje kořenového sistému a růstu rostliny, z toho důvodu v něm vše roste až 2x pomaleji!
Hydrogel mám a myslím že je pro naše účeli daleko vhodnější: mezi kuličkami čí drtí hydrogelu je vzduch (a to ve větší míře než v hlíně), hydrogel po částečném oschnutí pouhým navlhčením vrátíte do původní kondice a hlavně prodává se i v černé barvě která propustí minimum světla. Hnojit lze daleko jednodušeji.
Pěst v hydrogelu pod LED rozjedu až v září :-( protože teď mám LED-box plný :-) a pojedu z řezu, ne seeds...
Prosím navrhujte dál různé pokusi, či možnosti jak pěstování v tomto médiu zlepšit, nemám problém to zkusit.
zagg911
to PLANTER: Ohhhhh, luxus. Díky, taky mám kombinaci hlína+h.gel odzkoušenou, skvělé je to že vydrží týden bez vody uplně v klidu... Ale mě tu de čistě o pasivní hydro... :( takže se budu pokoušet něco dotáhnout od řezu až k pálkám čistě v hydrogelu. Taky tomu nedávám moc velkou šanci, ale zkusit se má !skoro! všechno :D.
zagg911
Hoj, je mi líto, ale hydrogel s hlínou nemůžu zařadit mezi hydro, protože hlína sníží dobré okysličení, tipické pro hydro a zároveň hlína (s jakoukoliv příměsí, čehokliv, a v jakém-koliv množství) se nedá klasifikovat jako hydro. Jak sem již psal, pojedu to pod LEDkama takže teplota by neměla být tak děsivá a odpařování vody z gelu bude skutečně minimální...
PEACE


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma